Sön 28/2 -Det börjar bli ordning-

Oj, vad vi har jobbat i helgen, är helt slut i kroppen och trött i skallen. Men underbart är det att få lite ordning. Vårt kök blir superfint, tycker vi i alla fall.
Har även fixat i Amandas rum/gästrummet då Siri ska komma på besök i veckan, bäddad och klart är det nu. :)

I morgon blir det kanske en sväng till Öppna förskolan. Och så har jag hört rykten om besök på kvällen.

Nu ska jag ta en välbehövlig dusch och sen blir det god natt för mig.

/M

Lör 27/2 -Hunnit massor-

Ja, vi har prickat av massor på helgens "Attgöra"-lista redan idag.

Spacklat - klart
Slipat - klart
Städat köksskåpen - klart
Fixat med inredningen i skåpen - klart
Packat upp köksgrejer - nästan klart
Satt upp tavellist - klart
Städat toaletten - klart

Målningen blir i morgon och då ska vi även städa ordentligt på nedervåningen. Hittills har vi gått med skor där, men nu ska vi alltså städa och ställa in alla byggprylar i vardagsrummet och sen sätta för plast där så slipper vi se den röran.
Det ska bli trevligt att slippa gå runt i skor i halva huset och att Amanda även kan vara på golvet där nere och inte behöva sitta i sin stol hela tiden när vi är där.

Amanda och Magnus skulle gå och lägga sig, men Amanda kom upp igen och nu sitter hon på golvet och "läser" en bok. Undrar just när hon tänker bli trött, jag är nämligen rätt trött precis nu. Ja, det är väl bara att prova att natta henne.

Sov gott!
/M


Lör 27/2 -Kära grannar-

Jag tog en datorfri dag igår, det var rätt skönt. Mamma kom och hälsade på och det var jättemysigt!
Amanda hade lite svårt med sömnen igår också så när mamma åkt gick vi ut på en promenad, klockan var väl runt halv fem då. Det var ju faktiskt normalt väder för en gångs skull den här vintern. När vi kom tillbaka hem och Amanda just somnat så ställde jag henne ute och började skotta snö. Men tror ni inte att våra kära grannar började köra skoter som några idioter fram och tillbaka, grr vad irriterad jag blev. Okej om de åker förbi för att åka till nån skoterled eller nåt, men när de kör fram och tillbaka på tomten och vägen i ett villaområde. Dessutom såg de ju att vagnen stod ute och eftersom de har flera barn själva borde de väl kunna räkna ut med arslet att barn vaknar av det oväsendet. Jaja, jag har aldrig ens pratat med folket i fråga, så jag vet inte vad det är för typer.
På kvällen kom Magnus hem!

Tidig morgon blev det idag, som oftast alltså. Men det är bra att komma upp i tid, så man får något gjort. Idag ska vi spackla lite, sätta upp en tavellist, städa köksskåpen och sätta in inredningen där. När spacklet torkat blir det målning och så får jag väl äntligen börja packa upp köksgrejerna. Borde verkligen städa lilla toaletten också, där har alla gått in och ut med ytterskor och det är skitigt och äckligt där.

Ja, vi har lite att göra, så bäst vi sätter igång!

/M

Tors 25/2 -Gardiner och blommor

Fy, vad ensamt det var att lägga sig igår, nästan så jag hoppades att Amanda skulle vakna så jag kunde ta upp henne till mig. Men tillslut somnade jag i alla fall. Det var i övrigt en normal natt, tre matningar, morgon kvart över sju. Blev väckt av att en liten hand klappade mig i ansiktet, mysigt. Sen var det full fart och Amanda höll på att prata sönder mig, långa vokalljud var det gällde i morse. Aaaaaaaaaah och ååååååååååh. Annars är det ju mest dadadada som gäller och så har hon börjat säga buuu, buuu också. Undrar vad det är hon försöker få fram?

Har piffat lite här hemma idag, städat, hängt upp en hissgardin och spritt ut blommor i fönstren. Vi behöver köpa många nya gardiner och massor av blommor. Gardiner tycker inte jag är så jätteroligt, jag hänger upp en och sen får den vara där, tvättar den ibland. Eventuellt kan jag byta nån gardin vid jul men annars kör jag samma jämt. Jag har i alla fall snöat in på hissgardiner, det är så fint. Så det ska vi nog ha både i köket och i matsalen. Blommor däremot tycker jag ju är superkul! Tyvärr har flera inte klarat av att bo utan mig, mina Plättar i luften strök med ganska fort och nu har min superfina Murgröna också gett upp. Kanske kan det gå att klippa ner den? Får väl prova. Hur som helst, massor av blommor behövs! Och när vi fått lite ordning där nere ska jag köpa fina snittblommor, längtar efter tulpaner så om det fortfarande är säsong för dom när vi är klara så ska jag köpa en stor bukett.

Nu är skrutt arg på mig, vill väl att jag ska underhålla henne lite. Och så är hon nog lite trött också. Bäst att gå och leka då!

/M

Ons 24/2 -Trött tjej-

Oj vilken trött tjej jag har haft idag, trots att hon sov så bra i natt. Hon har sovit tre långa pass idag. Hoppas att det inte stör nattsömnen bara.

Det verkar som att Amanda har lärt sig att det inte alltid är något gott på skeden när hon ska få mat, så nu sträcker hon ut tungan litegrann och nuddar vid maten och kollar vad det är som bjuds innan hon tar hela tuggan. Haha, tokiga lilla tjej. Har försökt ge henne potatis- och laxpuré två gånger nu men då gallskriker hon och tårarna sprutar. Idag blev hon inte lugn förrän jag hade tagit fram och tinat annan mat. Men i ärlighetens namn så tror jag inte att den där purén är så god, den luktar typ kattmat blandat med fiskbullar. Hon fick lite banan till efterrätt i alla fall och det tycker hon om.

Känner mig lite ensam här i huset, skrutten gick och la sig för en timma sedan. Längtar efter min man!

Tror jag ska gå och lägga mig också, passa på att sova, man vet ju aldrig hur natten blir.

/M

Ons 24/2 -Födelsedag-

Idag är det födelsedag, det är nämligen mina minsta syskon som fyller hela 19 år! Och jag har nog äntligen förstått att de också är stora nu, innan har de varit typ tio år i mitt huvud, hehe. Grattis i alla fall!

Magnus har åkt till Eslöv på utbildning, tråkigt för oss! Han kommer inte hem förrän på fredag... :/

Amanda sov jättebra i natt, ljuvligt! Om det inte var för att Magnus hade glömt att packa något så han kom in och tände lampan i sovrummet vid halv fem tror jag att hon hade sovit hela natten. Nu fick hon lite mat då och sen sov hon till kvart i sju. Då tyckte hon att det var morgon. Tror vi får handla en rullgardin för hon verkar vakna när det blir ljust, alltså tidigare för varje dag...

Igår var vi och skulle handla lite middagsgrejer. Utbudet är inte så stort när man bara har micro och vattenkokare. Så det var rena lyckan när vi gick förbi en hylla och fick syn på pulvermos! Haha! Magnus ville ha Bullens pilsnerkov till och när vi gick för att hämta den hittade jag Felix köttbullar i gräddsås, perfekt, två gourmetmiddagar i en smäll!

Amanda är rädd för dammsugaren, men hon är så nyfiken så när jag dammsög övervåningen förut så kröp hon efter mig hela tiden för att se vad jag gjorde, samtidigt som hon grät. Jag la ut några mattor också, så Amanda slipper krypa runt på det kalla golvet hela dagarna.

Nej, men det börjar väl bli lunchdags för både mig och skruttis.

/M

Tis 23/2 -Snickaren-

Han är här! Mycket efterlängtad, snickaren! Så idag har det hänt en hel del i köket. Mest en massa småsaker, sånt som tar sådan tid. Förhoppningsvis kan jag packa upp alla kartonger som är märkta med "KÖK" sen, det är en hel del kan jag säga.

Amanda har varit riktigt gnällig både inatt och idag, kanske är det tänderna som bråkar. Hon var rätt täppt inatt också, så det kan ju vara det. Nu sover hon i alla fall så jag får lite välbehövd tystnad och avslappning.

För övrigt har jag inte så mycket att berätta idag, vi hade haft -38,9 i natt, endast 37,4 när vi klev upp. Lite väl kallt va?!

Nu vaknade Amanda, så slut på rasten. Tror vi ska gå ner och kolla hur det går för männen där nere.

/M

Mån 22/2 -Tänderna-

Jag glömde ju skriva att tre nya tänder har börjat titta ut nu, på samma gång. Kanske därför hon varit lite gnällig på nätterna. Två till i överkäken och en i underkäken är det. Den första som kom har kommit ut mycket nu, men det är ju över en månad sedan också. När hon skrattar (eller skriker för den delen) så syns den, så sött!

Nu kom det ett rejält sprak i brallan på lilla damen så bäst vi gör ett blöjbyte. :)

/M

Mån 22/2 -Spis!-

Någon i familjen har fått sin spis, tyvärr var det inte jag...

Hon tycker att det är kul att stå och slå på plattorna. :)

Det gick fint på BVC och Amanda visade sig från sin mest charmiga sida, det brukar annars mest vara tårar och skrik när vi är där. Hon skrattade och pratade. De var mycket imponerade över allt hon kan, de hade inte väntat sig att hon skulle komma gående in i rummet (jag höll i hennes händer såklart). Sen när vi berättade att hon står hela dagarna och kryper som bara den så tyckte de att hon var himla duktig. Och det tycker ju vi såklart också. För att verkligen stila så kröp hon fram till en pall som stod i rummet, tog tag runt ena benet med en hand och ställde sig upp, haha! Jag var tvungen att fråga om barn kan utvecklas för fort, men det var ingen fara sa barnmorskan. :) Men egentligen ska de inte börja dra sig upp förrän vid tio månader ungefär, sa hon också.
Ja, nog skrytet om det, hon hade växt tre cm den här månaden också, 69cm lång nu och väger 7660gram.

Vi bestämde oss för att hoppa över Öppna förskolan när vi såg att det var -33 ute, brr... Det blir förhoppningsvis senare i veckan istället.

Nu ska jag gå och leka med lilltjejen!

/M


Mån 22/2 -Renoveringen-

Tänkte visa lite bilder från vårt sovrum, så ni får se att det går lite framåt i alla fall. Vi börjar väl med förebilderna:

 

Och efter:

 

Vi är nöjda! Så småningom ska vi köpa sängbord, tills dess får IKEA-pallarna duga, haha.

/M


Sön 21/2 -Turné-

Idag for vi och hälsade på, först Amandas farmor som bjöd på lunch. Underbart med hemlagad mat efter all frysmat det senaste. Amanda lekte och fick några presenter och jag fick med mig en matlåda hem, snällt! Sen for vi vidare till Daniel och Ida som bor typ fem minuter därifrån. Vi fikade och umgicks och Amanda fick träffa vovven Bella. Hon verkade inte så förvånad över att se en hund, men hon kanske trodde att det var samma sak som hennes gosedjur?
Vi planerade lite för en Sundsvallstrip med övernattning, kul!

När vi kom hem fick vi en snabbvisit av Peter och Veronica som fick se att det i alla fall har hänt lite här sen sist.
Roligt att träffa vänner och familj!

Idag fyller Amanda sju månader också, stora tjejen!

Nu är det snart grötdags för tjejen och sen nattning. I morgon blir det BVC. Det skulle tydligen bli kallt i morgon med, så Magnus kanske får skjutsa hem oss efter det. Så kanske vi får gå in till Öppna förskolan senare i veckan om det blir mindre kallt.

/M

Lör 20/2 -Schlager-

Tv:n har vi inte fått till, men vi kollar på datorn, som ljudet är paj på, så vi lyssnar på radion. Kan meddela att radioljudet ligger typ fem sekunder före bilden på SVT-play, lite störigt. Men så viktigt var det inte, inga låtar som känns wow direkt.


Här står Amanda och hänger och tuggar på en majskrok.

Nu ska vi snart gå och lägga oss. Det blir inga sena kvällar här inte, oavsett vilken dag i veckan det är, lillskrutt tar nämligen ingen hänsyn till det på mornarna. :)

God natt!

/M

Lör 20/2 -Dagen-

Idag har vi varit en sväng i stan och handlat lite ätbart. Sen kom vi hem och åt lunch och efter det kom pappa och Irma förbi en stund. Alltid trevligt att träffa familjen och kul för Amanda att se någon annan är mamma och pappa.

Magnus har pluggat ihop vår dator nu, så nu behöver jag bara hitta kablarna till kamerorna så jag kan föra över alla bilder. Så, rätt som det är får ni se lite bilder också och inte bara läsa allt mitt flummande. :)

Vi har satt upp tv:n också, dock är det något som inte fungerar som det ska, för några kanaler går inte att få fram. Det har fungerat tidigare då Magnus hade vår lilla tv uppe (den har gått sönder nu), så något skumt är det. Vi har ju till och med köpt schlagerchips så vi får väl se om det går att få till innan kvällen. Och jag har inte ens sett en enda minut av OS än.

I morgon blir det nog en liten turné förbi Brunflo för att hälsa på vänner och familj där. Vi har ju varit ganska dåliga på det ett tag, men ska väl bättra oss.

På måndag funderar jag på att gå på Öppna förskolan, om det inte är för kallt, det är ju en bit att gå. Fast lite läskigt att gå dit själv när man inte känner någon tycker jag. Fast å andra sidan är det ju därför jag ska gå dit, för att lära känna folk som bor häromkring. Vi ska på BVC också. Undrar om Amanda lyckats gå upp något i vikt, känns som hon förbränner allt hon äter och lite till.

/M


Fre 19/2 -Fredag!-

Amanda gjorde en riktigt rolig och söt grej i går kväll. Hon och Magnus låg på sängen och busade, så blev hon lite smågnällig. Då började Magnus att härma henne, låtsades gråta och så. Hon tittade fundersamt på honom en lång stund, sen tog hon nappen hon hade i munnen och sträckte mot hans mun. Hahaha, lilla sötnosen!

Idag sov vi ända till klocka åtta, skönt! Men i natt höll jag på att bli galen, det gick inte att få Amanda att sova själv. Tillslut gav vi upp och bäddade ner henne mellan oss i sängen och då sov vi allihopa bra resten av natten. Det behövdes verkligen en natt med bra sömn för oss alla.

Mycket lek idag som vanligt och efter lunchen fick Amanda smaka päronpuré, det verkade hon tycka var okej.

Magnus kom hem ganska tidigt idag, alltid trevligt! Han hade varit och hämtat våra badrumslampor som äntligen kommit. Lillskrutten sover nu och sen måste vi nog iväg och skaffa oss någon mat, hade visst inte planerat något för ikväll.

Nu ska jag kika i nya Lantliv innan Mandisen vaknar.

/M

Tors 18/2 -En vanlig dag-

Ja, idag har det inte hänt så mycket, mycket lek och en hel del gnäll från Amandas sida. Fast hon var gladare på eftermiddagen. Hon vill mest stå upp hela dagarna och har fått riktigt bra balans nu, det är väldigt sällan hon tappar den och faller. Skönt för det innebär ju mindre tårar.

De senaste nätterna har varit jobbiga. Fy, vad segt och vad trött man blir. Men det är bara att bita ihop och genomlida, det blir väl bättre så småningom.

De närmsta veckorna ska Magnus vara borta mycket med jobbet och det ser jag inte alls fram emot. Vet inte hur jag ska orka ifall Amanda ska sova lika dåligt som nu. Men det löser sig, det är ju onödigt att oroa sig på förhand, även om jag är expert på det. :)

Och i morgon är det fredag igen, härligt! Då vet jag att vi snart får två dagar tillsammans hela familjen, underbart!

Trevlig fredag på er!

/M

Ons 17/2 -Stadsbesök-

Idag, efter en lite stökig natt och en trevlig frukost med hela familjen så for vi in till stan. Först var vi och köpte lite skruv och sånt, sen for vi till Lillänge. En snabbt besök på Apoteket och ett mindre snabbt besök på Lindex blev det. Hur vet man att man är mamma? Jo om man handlar kläder för över 1300 och dina egna kostar 349 och resten är barnkläder, hehe. Men det behövs faktiskt. Snart dags att byta storlek igen och den storleken har vi inte så mycket av, eller hade inte i alla fall, haha. Hittade en superfin, kort tunika till mig som jag sett på bild innan och letat efter i butiken på stan. Vit med spetsar, jättefin!

Sen for vi till jobbet för att handla lite mat, pratade även med Siri och några andra kollegor, trevligt! Och Amanda fick visa sin moster att hon lärt sig att gå. När vi pratat och handlat klart for vi och åt lunch på Max. Hade tagit med lunch till Amanda, har köpt en smart tallrick från Bambino (tror jag det var) med två fack i och lock. Så jag la i två isbitar innan vi for, en med potatis och majs och en med morot, så höll de sig kalla tills det var dags att äta. Köpte även sådana där majskrokar idag som Amanda fick smaka och de verkar hon gilla.

På eftermiddagen har vi fixat lite här hemma och äntligen fått upp gardiner i sovrummet. Så mycket mysigare det blir. Och så syns inte de mindre fina fönstren så mycket heller. :) Gardinerna måste sys upp, men det får bli ett senare problem. Sen ska en fönsterbräda upp och vi behöver köpa sängbord, men sen är sovrummet helt klart.

Snart är det middag, tror det blir soppa idag och ciabattabröd. Ska bli trevligt att få en spis sen, så man får lite fler middagsalternativ (det har blivit mycket potatissallad, sallad och olika former av kallskuret). Förhoppningsvis blir det fixat i början på nästa vecka!

/M

Tis 16/2 -Stök-

Idag har vi haft besök både av mamma och pappa. Mamma kom med bussen så jag och Amanda gick för att möta henne. Ville även se hur lång tid det tar att gå till busshållplatsen ifall vi ska åka till stan någon dag. 25 minuter tog det. Vi lekte med Amanda och hon visade allt hon lärt sig sedan sist. Sen när Magnus kom hem så tog jag och mamma och fixade undan grejer i matsalen och ställde i ordning, så nu kan vi sitta vid matbordet och äta, trevligt!
Pappa kom förbi en sväng och fixade lite så nu har vi vatten och diskmaskin i köket, det går framåt! 

Sen blev det en semla också...

Ja, så mycket mer händer inte, försöker att plocka lite här och där, tvättar och står i.

Nu ska jag se hur nattningen går och sen kanske få undan någon mer låda.
I morgon är Magnus ledig och då ska vi uträtta grejer i stan.

/M

Mån 15/2 -Det går undan-

Idag när Amanda stog och jag höll hennes händer så sa jag till henne "Ska vi gå till pappa?" och Magnus som satt typ tre meter bort sa "Ja, kom till pappa". Och då gick Amanda dit! Men vilken duktig liten tjej hon är. Sen när farfar och Agneta var här och hälsade på så tog hon några steg till för att visa vad hon kan.
Risk för böjd rygg framöver?!

Har fixat lite med uppackningen men det går ju inte i superfart precis. Många prylar men få förvaringsmöbler att stoppa dom i är läget just nu.

Jag är trött som bara den. Förresten så har spjälsängssovningen gått över förväntan, fast jag hade separationsångest första natten, haha. Ikväll är lillan riktigt gnällig, men tror det beror på en ny tand som är på gång.

Nu ska jag se om jag ska avbyta Magnus i nattningen, hon slappnar inte riktigt av, kanske kan lite amning hjälpa.

/M

Lör 13/2 -Kaos-

Nu kommer jag ihåg varför jag hatar att flytta, KAOS!
Det kommer att ta flera år innan vi får någon ordning här.

Försöker kolla på Melodifestivalen på Magnus jobbdator, men det fungerar inget vidare (gissar att jag inte missar så mycket). Så jag slänger in ett blogginlägg i stället. Pappa har i alla fall fixat i badrummet hela dagen, grymt! Nu behövs bara en rejäl städning, lite silikon och några lampor. Great!

Nu ska jag trösta en ledsen liten tjej som vaknat av borrandet nere i köket.

/M

Lör 13/2 -Snart bär det av-

Hur ska vi få in alla grejer i bilen? Galet mycket saker man har...

/M


Fre 12/2 -Fredag igen-

Fredag igen, ibland känns det som det inte är annat, vilket ju är skönt. Fredagar är ju en av de bästa dagarna. Idag är det strålande fint väder ute, fantastiskt fint, men lite väl kallt för min smak, så jag njuter inne. Skulle ha varit ute och fotat lite, men kameran brukar strejka när det är kallt, så jag fotade lite genom ett öppet fönster förut. Det blev lite Oviksfjäll och Åreskutan, vardagsmat alltså. ;)

För övrigt har det inte hunnit hända så mycket. Amanda sover en stund nu och när hon är vaken kryper jag efter henne hela tiden för att passa så att hon inte ramlar när hon reser sig upp.

Mest väntar vi (eller jag i alla fall) på att Magnus ska komma någon gång under eftermiddagen. Tänk vad fantastiskt att få träffa honom varje dag sen, härligt!

I morgon bär det av...

Vi får väl se när jag skriver nästa gång, om det blir något mer innan vi flyttar, eller om jag väntar tills vi fått ihop vår egen dator. Hur som helst, i'll be back!

Trevligaste helgen på er!

/M

Tors 11/2 -En hård natt...-

...eftersom vi sov på golvet blev det. Vågar inte ha Amanda i sängen längre då hon kryper över alla spärrar jag bygger. Efter några hemska fallolyckor de senaste dagarna fick jag nog igår och plockade bort tältsängen som Magnus brukar sova på och bäddade åt oss på golvet. Med ihopvikta täcken, överkast och kuddar runt om. Det var lite trångt och hårt men vi sov bra. Fick ligga jättenära som när Amanda var liten och hon sov så gott, åt bara en gång. Och jag passar på att mysa för snart är det spjälsängen som gäller. Och det blir nog inte värst för henne utan för mig, fy att sova så långt bort från min lilla tjej!

Igår var pappa och fixade i vårt badrum, så nu är vi på g! Planen är att flytta till helgen, någon spis och fläkt är inte inkopplad än, men vad tusan det finns ju micromat!
Det ska bli så skönt att få komma dit och kanske någon gång få lite ordning på livet.

Nu börjar det blir lunchdags. Vi har gett upp broccolipurén för ett tag, andra smakprovningen åt Amanda en tugga, sen vägrade hon öppna munnen, hehe. Så nu får hon potatis- och majspuré som vi köpt färdigt. Sen ska jag göra en sats potatispuré och blanda upp broccolin med så kanske hon tycker att det är godare.

Nu är det vilda protester från en hungrig tjej här, så bäst jag fixar käk snabbt!

/M

Mån 8/2 -Blä för broccoli-

Nja, det blev ingen hit på första provsmaket i alla fall. Några miner, rysningar och kräkreflexen kopplades in. Men det kanske blir godare i morgon? Broccoli smakar ju ganska annorlunda och mycket, medan det hon smakat tidigare är rätt milda och har liknande smaker.

Efter lunch tog vi en promenad och Amanda sov en stund, men hon vaknade nästan direkt när vi kom hem.

Nu blir det amning och sedan lek fram till middagen.

Ha en fortsatt fin dag!

/M

Mån 8/2 -Helgen som var-

Vi kom upp i rätt bra tid i lördags morse så vi kom iväg någon gång. Det är inte alltid det lättaste. Började med att plocka upp Siri, sen åkte vi till Barnens Hus. Planen var att titta på en ny bilstol till Amanda. Och det slutade med att vi köpte en också, efter flera provsittningar blev det en Maxi-Cosi. Sen hittade jag fårskinn som var 2:a sortering och lite billigare, så jag köpte en sånt. Har ju ett jättefint i liggvagnen, men när vi ska byta till sittdelen snart så vill jag inte skära hål i det för selen. Så det fina får hon ha och gosa med på någon annan plats. Två böcker fick följa med också, en i tyg med djur i och en i plast med Bamse. Bit- och sugvänliga.
Sen kunde inte Siri hålla sig utan köpte en klassisk Brio-skallra, fast en helt rosa (chock!). :) Ja, hon köpte den till Amanda kan jag tillägga...

Sen åkte vi till pappas jobb och kollade ut duschset, blandare och tvättställsblandare till badrummet. Efter det for vi till huset. Fixade lite småprylar innan vi åkte in till stan igen, handlade middag och åkte till Kläppe. Det blev vegetariska tortillas till middag, gott, enkelt och alla kan ta vad de själv tycker är gott. På kvällen kikade vi på Melodifestivalen, var det inte extra dåliga låtar den här gången?
Vid nio ammade jag Amanda och sen nattade Magnus henne så jag kunde umgås lite med Siri. Trevligt!

Igår vaknade Amanda klockan sex och tyckte att det var morgon då. Slutade med att hela familjen var uppe före halv åtta. Vi umgicks, åt blåbärspaj (testade Ekströms nya, mycket god!), jag gjorde en sats broccolipuré och frös in i isbitsformar. Efter att Magnus och Siri åkt så sov både jag och en mycket trött Amanda.

Idag vaknade skrutten i normal tid, det vill säga klockan åtta. Skönt, då vet jag att dagen oftast blir rätt bra vad gäller sömnen och gnället. Vid kvart över tio somnade hon igen som en stock och då brukar hon sova en timme och en kvart. Idag får vi nog ta oss ut en sväng, just nu skiner solen och det ser fint ut!
Men först blir det lunch, broccoli för Amanda och tortilla-rester för mig, mums!

Pappa tror att vi kan flytta till helgen!

/M

Fre 5/2 -Stormigt-

Nej, men det var ju hur blåsigt som helst ute, trist! Det fick bli sovning inne i stället för lilla damen. Inte för att hon lär märka om det blåser eller ej när hon ligger nedbäddad i vagnen, det var mest för min egen skull. Vad ego man kan vara. ;)

Just nu väntar jag bara på Magnus som borde dyka upp om inte allt för lång tid!

Skrutten sover, hon vaknade för en stund sedan men när vi legat och pratat en liten stund somnade hon om igen. Det har nog aldrig hänt förut på dagtid. Bra att hon sover ordentligt så hon är på bra humör sen när hon ska leka med sin pappa.

Hm, nu lät det som det kom någon, jippi!

Då ska jag springa iväg och pussas, så det så! :)

/M

Fre 5/2 -Fullkornsdinkel-

Jajamen, det blev tunnpannkisar i går, men för att inte avvika helt från mitt lite nyttigare jag så använde jag fullkornsdinkelmjöl i stället för vetemjöl. Nästan lika gott men något mer svårstekt. Jag förvånar mig själv...

Idag är det ett år sedan vi var på ultraljud och kikade på Amanda för första gången. Känns som hundra år sedan ungefär. Och helt overkligt att den där suddiga. svartvita grejen på skärmen som såg lite utomjordingsaktig ut skulle vara vår lilla söta tjej, haha. Minns hur besviken jag var att hon inte kunde säga vilket kön det var på bebisen. Magnus var ju säker på att det var "lillan" och jag lutade lite åt det också. Hon "-Hittade ingen snopp och ingen pung men de kunde vara dolda bakom navelsträngen, så hon kunde inte säga säkert att det var en flicka". Ja, så nyfiken jag var, men det var bara att vänta. Lång väntan blev det, men det var det ju värt!

Vi hade lite snöstorm förut, men den verkar över nu, så då blir det kanske en promenad senare ändå.

I morgon blir det fix i huset, Siri ska hänga med och springa efter busbebisen så jag och Magnus får något gjort. Sen ska vi hitta på någon god middag då pappa ska iväg på jobbmiddag. Hm, vi får se vad vi kan hitta på som duger åt allihopa. Vissa är nämligen lite kräsna här i familjen, utan att nämna några namn... ;P

Åh, jag är så sugen på att åka iväg någonstans. En liten resa, eller bara en hotellnatt. Så kom jag att tänka på hur det skulle vara att flyga eller åka tåg med Amanda. Hahaha. Alltså hon skulle ju fara runt överallt. Klättra på de andra passagerarna, hälla ut deras kaffe, äta på stolarna. Vi skulle bli portade från både SAS och SJ direkt, hehe.

Igår när vi ringde Magnus för att säga godnatt så kröp hon upp på mig och la sig tvärs över min hals, knäppgök. Är det normalt att så små barn håller på så här?
Men hon har några få stunder per dag som hon är lugn och då är hon så go. När hon är lite trött, då brukar vi ibland sätta oss i pappas vilofåtölj och mysa, de stunderna njuter jag av, för man vet aldrig hur länge de varar. Rätt som det är hittar hon lite energi och då är det full fart igen. Men det är härligt det med!

I eftermiddag kommer Magnus! Lycka!

/M

Tors 4/2 -Snöskottning-

Jodå, vi gick ut efter lunch, men i stället för den vanliga promenaden så satte jag Amanda upp i vagnen så fick hon sitta och titta när jag skottade snö. Och det verkade hon gilla, hon skrattade och pratade. Det är väl kul att se andra som sliter, haha. Nej då, det var faktiskt rätt lättskottat idag, mjuk och fluffig snö, men stor tomt så det tar tid ändå. Mot slutet blev Amanda lite less så sen gick vi in och lekte en stund innan hon somnade.
Tror hon skulle tycka att det vore kul att inviga sittdelen till vagnen snart, så det får vi nog göra.

Jag har uppdaterat mig på alla bloggar jag följer, har blivit en riktig bloggnörd det senaste. Njuter även av en kopp te, ekologisk rooibos med rabarber- och vaniljsmak, gott! Har kommit in i en riktig teperiod sen jag kom hit till pappa, många koppar om dagen blir det.

Jag funderar på att steka tunnpannkaka till middag, jag och bror pratade om det för ett tag sedan hur gott det är. Men jag vet ju hur det är, halvvägs genom stekningen så ångrar man sig, det tar ju sån tid. Kanske inte världens bästa middag heller, ur nyttighetssynpunkt, men man behöver ju inte vara nyttig jämt. Och jag måste faktiskt säga att sen jag kom hit så har jag varit väldigt nyttig oftast. Ätit jättelite godis och knappt druckit någon läsk, förutom julmust på jul då. Och ni som känner mig vet ju att jag är ganska stor konsument av de sakerna annars. Men så är det ju en mil till närmsta affär och så sugen är jag aldrig på godis att jag går en mil enkel väg för att köpa. Och skulle jag någongång göra det så lär ju promenaden göra att jag förbränner de kalorierna. Perfekt sätt att bryta sockerberoende, flytta ut på landet, långt från affärer. :)

Nu hör jag att skrutt har vaknat däruppe så det är bäst att jag springer upp och kollar vad hon gör.

/M

Tors 4/2 -Att det ska vara så svårt...-

...att ta sig ut när man suttit inne några dagar? Sen när man väl kommer iväg så är det ju så skönt med lite luft! Igår var det riktigt härligt ute, tolv minus, vindstilla och stora snöflingor som föll. Så i eftermiddag blir det också utgång.

Amanda, denna lilla vilde har fått en ny favoritsyssla nu, hon reser sig upp. Tar tag i något med lämplig höjd, drar sig upp och tar sen små steg närmare det hon håller i tills hon står upp. Mycket duktigt, men ganska farligt, för sen så kommer hon på att hon ska ta tag i något annat så då släpper hon bara greppet. Då gäller det att vara med och fånga henne. Vi måste nog köpa någon slags hjälm till henne...

Igår när hon sovit förmiddag så hörde jag att hon började prata för sig själv däruppe. Väntade någon minut innan jag gick upp, men när hon blev oroväckande tyst så gick jag dit. Då hade hon krupit över kuddarna jag lagt som skydd (har snart tagit varende kudde i huset) och låg med nederkroppen på min huvudkudde och överkroppen på en stol som står bredvid sängen och fungerar som sängbord. Där hade hon rivit ut en förpackning med näsdukar och slängt på golvet och så låg hon med ett fast grepp om min bankdosa, med nappen i munnen och en filt runt benen. Alltså, hon såg för kul ut. Supernöjd och samtidigt lite busigt skyldig på något sätt. Men tur att hon inte trillat ner. Behöver jag säga att jag längtar efter spjälsängen? Och madrassen ska sänkas direkt!

Jag har så många roliga bilder att visa, men det får bli när vi kopplat ihop vår dator igen. Jag orkar inte föra över alla bilderna till pappas dator.

I helgen händer det grejer i huset, jippi! Om nu inget oplanerat inträffar. Och det brukar det ju göra. Men nej, nu ska det väl bli klart någon gång!?

Nu ska jag kika till busbebisen och sen blir det lunch och promenix.

/M

Ons 3/2 -Puh!-

Jag är helt slut! Om det är så här jobbigt att hålla koll på ett krypande barn, hur ska det då inte bli när hon börjar att gå? Är det då jag ska börja jobba kanske? ;)
Och vad är det som gör att små barn dras till saker de inte får hålla på med? De kan ju inte på förhand veta om att de inte får och tycka att det är spännande därför.

Nu ligger hon i alla fall och sover och jag pustar ut en stund. Det blev lite sovmorgon i morse så sovstunden är lite sen. Men sen blir det väl lunch och så ska vi försöka gå ut. Om det blivit lite varmare än när jag kollade senast.

Jag funderar mycket på framtiden nu, vad jag ska bli när jag blir stor. Det är så svårt, mitt jobb jag har nu är väl okej, men den stora nackdelen är ju arbetstiderna. Det är nog det viktigaste, bra arbetstider. Då försvinner ju ganska många alternativ, allt inom handels till exempel. Annars vore det ju himla roligt att jobba som florist, men det faller ju också på arbetstiderna. Sen skulle jag även vilja jobba närmare hemmet, allt för att Amanda ska slippa jättelånga dagar på förskola och skola. Och få se nu, hur många spännande, lediga jobb, med bra arbetstider, schysst lön och som inte kräver någon speciell utbildning finns det i Krokom? Hmm...
Nu har ju jag aldrig haft några speciella karriärsdrömmar, min dröm har alltid varit att få en familj och ta hand om den på bästa sätt. Alltså vore egentligen det bästa yrket för mig hemmafru, vad säger du Magnus? :D
Nej, men man skulle ju behöva utbilda sig till något. Men vad? Jag känner mig för gammal och på fel ställe i livet för att hoppa på någon lång utbildning.
Äsch, jag blir väl kvar på mitt gamla vanliga jobb tills pensionen. Jag har ju redan varit där i åtta år till sommaren, så det är väl lika bra att fortsätta...

Ja, så är det. Snart borde lilltösen vakna så då är min vila slut.

/M

Tis 2/2 -Upptäckaren-

Ja, hon har blivit en riktig upptäckare Amanda. Hon kryper mellan rummen och kollar på allt. Mest spännande är (såklart) sladdar som hänger, eluttag och liknande. Försöker få henne att förstå att hon inte får pilla på sådana grejer, men hur lätt är det för en 6-månaders att fatta?

Morotspurén idag väckte inga större känslor, hon åt men visade ingen min om hon tyckte det var gott eller inte. Jag är mest spänd på vad hennes mage tycker. Men det går säkert bra, hon fick ju bara några små skedar.

Vi har inte fått till sovtiderna riktigt idag heller, men lite bättre är det. Hoppas det fungerar bra i morgon. Då tror jag dessutom att vi ska försöka ta oss ut, ifall det inte är allt för kallt. Längtar till vår och mindre kläder som ska byltas på varje gång.

Nu ska jag mysa med en nyvaken och lite ledsen tjej.

/M

Mån 1/2 -Helgen-

Redan februari!

Helgen har gått och som vanligt hinner man mycket mindre än man tänkt. Vi hann med att städa det mesta, eller jag städade och Magnus fick underhålla Amanda. Så mycket mer blev inte gjort, flyttade runt lite grejer och fick lite mer ordning bara. Det börjar i alla fall se lite mer beboeligt ut. Och badrummet blir nog fint när vi fått in all inredning. Härligt med nytt och fräscht!

Igår var det typisk söndag, alltså gjorde vi nästan ingenting. Men dagarna går fort ändå när allt är uppbyggt kring amning varannan timme. Som vanligt blir Amandas sovrutiner helt förstörda på helgerna, så idag har jag kämpat med att återfå dom. Det har inte gått speciellt bra, vilket lett till en ganska gnällig tjej (eller kanske två gnälliga tjejer?). Vi lär väl få ordning på det lagom till nästa helg. Det är jobbigt att hon är så himla lättstörd när det kommer till sömn och mat.

Nu ska jag äta en sen lunch och Amanda ska få palsternackspuré. I morgon testar vi morotspuré för första gången.

/M

RSS 2.0