Lör 27/3 -Dagens-

Vi har faktiskt haft en ganska händelserik vecka, för att vara oss. Kul när det händer lite!

Idag var vi och köpte ny dator, jippi! Vi får inte hämta den förrän på tisdag tyvärr, men det får väl gå. Vi var även en sväng på stan, kollade på lampor, köpte solglasögon till Amanda (sådana som är som simglasögon) och en kastrull bland annat. Sen for vi för att handla på mitt jobb och passade på att ge Amanda lunch i fikarummet innan vi åkte hemåt. Var förbi Krokomsporten och köpte lampor till köket. Lampor är det svåraste i inredningsväg att köpa tycker jag. Finns knappt några fina och de kostar as.

Sen har vi haft lite besök här och Amanda fick en massa presenter, som vanligt. Den här gången var det mest böcker, ett kastrullset till hennes spis och lite annat smått och gott. Hon fick även ett påskägg, fyllt med majskrokar. :)

I morgon ska vi nog försöka få lite gjort här hemma, måla och så. Jag börjar bli less på att det inte händer något. Vill få bort röran och få det fint!

Förresten, om man läser mina senaste tre inlägg kan man ju tro att jag blivit knäpp i skallen, så är dock inte fallet (eller?). Det är så att jag skrev på mobilen och tänkte inte på att när det blir så långt så skickas det ju som flera sms och att det då skulle delas upp i olika inlägg. Hm, om ni förstår...

/M

Vi är på väg till busshållplatsen för at

dsc00085 (MMS)

Vi är på väg till busshållplatsen för att möta mamma/mormor. Så här glad blir Amanda över att vi ska få besök. :) /M


15 plus i solen, härligt! Vi har åkt pul

dsc00082 (MMS)

15 plus i solen, härligt! Vi har åkt pulka och plockat påskris. Idag blir Amanda 8 månader! /M


Fre 19/3 -Mobilblogg-

Jo, det fungerade ju, men dumt att bilden blev på sidan. Det är telefonen som alltid vänder bilderna på sidan när de skickas som mms. Går det att ändra kanske? Mobilen går ju att vrida på, men lite jobbigare med datorskärmen.

/M

Testar att mobilblogga. Bilden är från v

dsc00078 (MMS)

Testar att mobilblogga. Bilden är från vår promenad i tisdags.


Fre 19/3 -Tö och snö-

Vi har haft två bra nätter nu, hoppas det fortsätter. Inatt sov Amanda ända till halv fyra innan hon ville ha käk och direkt när hon ätit somnade hon om. Själv somnade jag på golvet framför tv:n igår, så det blev tidigt i säng, skönt!


I morgon blir det ett besök i staden. Mathandling bland annat. Magnus åker på konferens på söndag och kommer inte hem förrän torsdag kväll så vi ska ladda upp, så att jag och Amanda klarar oss. Sen får vi väl se. Eventuellt kanske vi köper en ny dator också. Annars blir jag offline tills Magnus kommer hem igen. Vi får väl se hur det blir.

Segt väder det är, vill inte vara ute när det är så här. Regn och halt. Fast ännu värre när det började toksnöa på eftermiddagen, det är ju ingen mening att det är tö när det samtidigt vräker ner snö. Nej, det vore inte alls fel med vår tycker jag. Tänk vad härligt att kunna gå ut och slippa alla vinterkläder. Värmande sol, nya fina vårkläder, solbrillor, glass!

Åh, jag känner mig lite less. Vet inte riktigt på vad. Kanske på att aldrig vara mig, bara vara mamma hela tiden. Att aldrig ha någon tid att få ordning fast "jag bara är hemma" hela dagarna. Jaja, jag ska inte klaga, att vara hemma med vår dotter är ju ändå världsbäst, men man kan ju inte vara på topp jämt.

Hur som helst, ha en trevlig helg. Förhoppningsvis skriver jag i morgon från en ny, fräsch, snabb dator. Annars hörs vi inte förrän om en vecka.

/M


Ons 17/3 -Gnälligt-

Åh, seg natt i natt med massor av gnäll. Sen morgon tio i sex på det, tack min lilla älskling! Och eftermiddagen blev ännu mera gnällig med trött tjej som vägrade somna. Men däremellan hann vi med lite glada stunder också.

Var till stan och handlade mat. Middagen blev baconlindad fisk med senapssås, potatis och ångkokt broccolli. Gott!

Amanda somnade i alla fall ganska lätt nu för natten, skönt det. Hoppas natten blir bättre, man blir ju på för himla tråkigt humör när man sovit lite.

Ja, det var ingen speciellt händelserik dag i vårt liv idag...

Känner mig nästan färdig att gå och lägga mig redan, kanske jag skulle göra det? Passa på när lillskrutt sover...

/M

Tis 16/3 -Promenad-

Vi gick ut efter lunchen. Kom på precis när vi var på väg att jag inte pumpat däcken på vagnen och orkade inte göra det just då. Så jag tog fram bärselen istället, den har vi inte använt på flera månader. Amanda verkade trivas, satt och kollade sig omkring och pratade. Sötnosen.

Middagen gick bra och maten gick hem, skönt! Lite svårt att bjuda på middag när gästen är någon man aldrig träffat.

Nu ska jag krypa ner under täcket och hoppas på en lugn natt med mycket sömn.

/M

Tis 16/3 -Mat och sömn-

Vi tog en tur med pulkan igår, gick runt lite i grannskapet och lite på skoterspåren. Amanda verkade tycka att det var spännande att komma så nära allt, satt och vände sig fram och tillbaka och kollade. När vi kom in gjorde vi middag till henne, men det var hon inte så sugen på, så det blev bara några tuggor. På kvällen åt hon massor av gröt och ville ha mer så hon fick lite banan. Tillslut fick jag avleda hennes uppmärksamhet på maten med nappen.
Hon somnade strax efter nio, så då fick vi en liten lugn stund innan läggdags. Amanda vaknade runt tolv, men då fick jag henne att somna om. Sen vid två vaknade hon igen och fick en flaska. Efteråt var hon lite gnällig så Magnus fick vagga henne lite medan jag gick upp för att pumpa ur. Sen sov vi till halv sju. Vad skönt det är att få sova så länge i ett sträck. Tänk att sova en hel natt! Men jag är nöjd med att hon bara åt en gång, det var längesen det hände senast.

Några planer för dagen har vi inte, men vi ska försöka komma ut lite i solen. Ikväll ska vi ha en middagsgäst, Magnus nya kollega som är och praoar hos honom, så då måste jag fixa någon god mat. Tror det blir kycklingfilé i ugnen med klyftpotatis.

Kanske vi ska gå ut nu på direkten, innan det är lunchdags? Först ska det pumpas lite i alla fall. :)

/M


Mån 15/3 -Uppdatering-

Jag fick en hemsk mjölkstockning i fredags, men hög feber, frossa och smärtande kropp som följd. Usch! Försökte amma bort problemet men Amanda blev arg för att det gick för trögt så hon bet mig hur många gånger som helst. Sen började hon bita på det "friska" bröstet också och då fick jag nog. Orkar inte grina mig igenom fler amningar så sen natten mot söndag har jag pumpat ur och gett på flaska i stället.
Och sen dess så har Amanda ätit vanlig mat som aldrig förr, hon har varit lite strulig med den på sista tiden. Hon har även sovit i spjälsängen hela natten inatt. Hon åt två gånger, vilket är mindre än vanligt. I morse när jag var uppe och pumpade ur så hängde jag upp en mörk filt för fönstret och då sov hon ända till klockan sju, trevligt! Sömn och mat har fungerat jättebra under dagen så det känns superbra!
Bröstet gör fortfarande ont men det släpper väl förhoppningvis snart.

Amanda äter även middag nu, så gröt morgon och kväll samt puré lunch och middag. Idag har hon bara druckit bröstmjölk när hon vaknade och nu på eftermiddagen innan hon skulle sova. Även så har tand nummer sex kommit fram, det är den sista av framtänderna, den andra där nere.

Nu tänkte jag ta med Amanda ut på lite pulkaåkning innan middagen. Magnus köpte nämligen en pulka till henne i lördags som vi inte har testat än. :)

/M

Fre 12/3 -Aaaj-

Min ena matstation gör fruktansvärt ont. Håller på att bli galen. Inte blir det bättre av att min lilla tjej har huggtänder som hon gnager med när hon äter. Hur ska man stå ut att amma när barnen fått tänder? De som kom på att man ska amma till barnen är minst ett år, tänkte nog inte på det... Det var väl säkert nån karl som kom på det...
En gång råkade Amanda bita mig och då lovar jag att det svartnade för ögonen, trodde hon bitit av hela bröstvårtan. Och så jäkla mesig för smärta är jag inte, det gör förbaskat ont.

Ja, nu blev det massa gnäll, lågt blodsocker här. Och så ska man bestämma vad man ska äta, är inte alls inspirerad. Är inte sugen på något heller. Skulle vara hämtpizza kanske, fast man ångrar sig alltid när man sitter med den fettdrypande degen framför sig. Chips vore också gott. I behov av salt kanske? Jaja, nu ska jag sluta med det här och ta ett middagsbeslut.

Vi hörs!

/M


Fre 12/3 -Matchning-

Jamen visst blev vi fina? I alla fall den mindre av oss, hon är ju underbart söt i allt!

 
Mamma och Amanda

Kan ni förstå varför inte Magnus ville ha en likadan? Den här typen av mössor har verkligen blivit superpopulär bland småbarn och deras föräldrar. Och randigt är fint så vi hänger på "trenden". :)

Jag är så nöjd med mina inköp igår, blir så glad av att ha fina saker runt mig!

Amanda sover och jag väntar på Magnus som är på väg hem. Sen är det helg, lovely!

Trevlig fredag på er!

/M


Tors 11/3 -Shopping!-

Idag var vi som jag skrev i går in till stan. Eftersom vi har världens bästa Magnus (som inte tyckte att vi skulle gå till bussen i det här föret) så kom han och skjutsade oss till stan. Vi gick på marknaden, som blir sämre för varje år tycker jag. Det är ju mest bara en massa lågpriskrimskrams som man lika gärna kan köpa på Ö&B eller liknande, förut känns det som det var mera hantverkare och så. Men det är klart att lite intressanta grejer finns det, jag köpte mössor till mig och Amanda, matchande. :D Magnus är superlycklig över att jag inte köpte en till honom också, förstår inte varför?!

Sen tog vi en sväng i stadens affärer också, köpte lite kläder till Amanda (chock!), det går ju inte att motstå, några jättefina blommor och superfina ljusstakar på den där nya inredningsbutiken i Kärnan, där fanns det massor av fina saker! Hm, blev det något mer? Jo, några barnböcker på rean och lite påskpynt.

Vi tog även en lunch med farmor, Aron och Irma. Sen blev det mathandling också innan vi for hem, en heldag!

Jag hade tänkt lägga upp några bilder men det fungerar inget vidare, suck.

/M


Ons 10/3 -Huslig-

Idag har jag varit en duktig "hemmafru", tvättat, bakat, tagit hand om barnet och gjort en god middag. :) Men så är jag ju för det mesta, haha.

Efter middagen kom grannarna förbi för att kolla in vårt kök, så då bjöd vi på fika. Jag älskar ju att baka, men jag vill inte äta upp allt själv, så då får man lura i andra i stället. Fick en ask After eight i söndags så jag gjorde en mintchokladkladdkaka, gott.

Magnus och Amanda sover och jag ska ta en dusch. I morgon tänkte vi ta en sväng på stan jag och Amanda. Det var verkligen inte igår. Tänkte gå lite på marknaden som väl börjar i morgon? Sen ska vi kika på blommor och lite annat smått och gott. Mathandling står också på schemat. Tror jag vet en liten tjej som kommer att bli lagomt less... :)

Nej, dusch var det, måste skynda så jag hinner sova lite också. I natt var det mat fyra gånger och morgon tio i sex.

/M

Mån 8/3 -Kalas-

Igår var en dag med flera besök och mycket fikande. Hade gjort en mumsig tårta, chokladbottnar, vaniljsås, rårörda hallon, vitchoklad- och citronfluff samt hallon på toppen, mums! Och anledningen till detta frossande var ju att jag blev ett år äldre igår. Inget speciellt att fira, men trevligt med besök och gott med tårta. :)

Idag har vi lekt (såklart), packat upp lite mera grejer, gjort barnmat och busat. En ganska vanlig dag i föräldralediga livet.

På tal om att fira födelsedagar så längtar jag efter Amandas, tänk vad kul att fixa kalas till henne. Okej, de första åren kanske inte hon bryr sig så mycket om, men ändå. Och jag har hittat massor av presenter redan, hehe. Fast vissa får nog vänta några år. Det finns ju så många saker man vill köpa! Både till henne, mig, Magnus och vårt hem, synd att inte ekonomin är obegränsad. Eller tur kanske, annars skulle vi drunka under saker.

Vi har fått fixat vår tv nu, känns jätteskumt, har knappt kollat på tv sen vi flyttade från stan. Men lite trevligt är det ju, sneglar lite på Svenska Hollywoodfruar nu, vissa är ju för roliga...

Det blir väl tidigt i säng, för Amanda lär vakna klockan sex, härligt att komma upp! ;)

/M

Lör 6/3 -Lördagsstök-

Blev väckta klockan sex av en pigg liten tjej. Mamma var inte riktigt lika pigg, dock väckte hon mig ur en väldigt verkligen dröm där jag var på jobbet och precis skulle rycka ut i en kris i kassan, så det var ju skönt att vakna ifrån det i alla fall. ;)

Var in till stan och handlade lite och sen stökade vi här hemma på eftermiddagen. Magnus pratade länge och väl med supporten på Telia. Anledningen till att inte internet fungerar på vår dator är att det är något fel på nätverkskortet (vilket jag redan visste efter att ha gjort en felsökning). Så det kunde de ju inte hjälpa oss med. Varför vi inte får in några tv-kanaler fick vi ingen klarhet i, utan måste ringa i morgon igen, suck...

Amanda sov dåligt på dagen och var på rätt trist humör när vi hade gäster förut, typiskt. Fast även när hon är på sitt sämre humör så är hon ju charmigare än de flesta. :)

I morgon blir det fler besökare. Har förberett lite för tårtan jag ska göra och igår bakade jag blåbärsmuffins med crumble (typ smuldeg) på, mycket goda! Så vi får nog morgondagens sötbegär mättat.

Nu ska jag kika på upplösningen i Andra Chansen och sen blir det sängen nästa. Hoppas på sovmorgon i morgon.

/M

Ons 3/3 -Vår älskling...-

...Magnus fyller 35 år idag! Tyvärr har han åkt till Eslöv så något stort firande blir det tyvärr inte idag i alla fall.

Vi har problem med internet på vår dator. Eftersom det fungerar på M:s arbetsdator så är väl problemet vår dator. Hoppas vi måste köpa en ny, är så less på den där sega.

Vi har en spis! Jippi! Och belysning i badrummet! Fantastiskt!

Nu måste jag fixa gröt till Amanda. Sen kanske det blir lite glass till mig och Siri.
Får uppdatera lite mera vid ett senare tillfälle.

/M

RSS 2.0