Sön 26/12 -Julen-

Sådär, då har julen passerat. Julafton tillbringade vi hos min pappa med syskonen, svåger och mamma. Mysigt med hela familjen på en gång!
Sen blev det lite äventyrligt när vi upptäckte att påsen med blöjor, hakklapp mm låg kvar hemma. Då fick jag ta en tur till affären via diket. Pappa bor längs en smal grusväg som plogas ut ordentligt på vintern, så när jag fick möte så skar jag av vägen. Tur att svågern köpt ny bil som var superbra att dra upp mig med. Tillslut kom jag i alla fall till affären och den hade inte hunnit stänga som tur var. Efter det flöt dagen på fint.
Amanda fick mängder av julklappar, 19 stycken (och då har hon inte fått alla än). Väldigt fina och bra saker, men kanske i mesta laget. Nästa år kanske vi sätter en "max en per hushåll"-gräns.

Igår blev det en trevlig middag hos svärfar och A underhöll alla som vanligt.

Idag har vi tagit det lugnt hemma, försöker fortfarande att smälta all mat de senaste dagarna. Magnus har skruvat ihop A:s klädskåp och det blev jättefint! På eftermiddagen gick vi ut och skottade snö och åkte pulka. A älskar verkligen att åka pulka, hon vill aldrig kliva upp och det blir vilda protester om man stannar.

Veckan som kommer blir ganska vanlig, ingen extra ledighet för oss tyvärr. Jag jobbar onsdag och torsdag och så blir det såklart inventering på lördag. Men sen är jag ledig i två veckor, så jag ska inte klaga.

Jag älskar ju verkligen julen och allt pynt men nu är jag redan sugen på att ta ner allt, men jag väntar nog till nästa helg i alla fall. Det är så härligt att få städa bort allt och börja längta till våren igen.

/M

Tis 14/12 -Uppdatering-

Idag har jag och A varit i stan. Det blev först ett besök på Woolpower för att äntligen handla varma underställ till mig. Långkalsonger, tröja med polo och lång dragkedja samt två par strumpor blev det. Mycket pengar blev det också, men ändå billigare än vad bara tröjan kostar om man köper 1:a sortering. Har lufsat runt i kläderna hela eftermiddagen och de är ursköna. Känns konstigt att bara ha ett par tunna strumpor och ändå inte frysa om fötterna, jag som brukar ha både ett och två par raggsockar på.
Efter vi handlat ull så for vi till Barnens hus, köpte bland annat en spegel som man sätter på nackstödet framför bilbarnstolen så man kan se barnet i backspegeln. Superbra grej!
Sen hälsade vi på moster S på jobbet och handlade mat innan vi for hem igen.

Igår klädde jag och A våra julgranar, den stora på nedervåningen och så A:s lilla här uppe. Det är ju inte alls länge kvar till julafton nu.
I lördags gjorde jag och Siri julgodis, fruktansvärt gott. Jag har snart ätit upp allt. Chokladpraliner blev det och en underbar chokladdoppad lakritskola med saltflingor på. Mmm...

Och i fredags var mamma här och hjälpte mig tapetsera klart A:s rum. Jag hade nog aldrig fått till det själv så det var tur att hon kom. Sen är det ju mycket roligare att göra saker när man har sällskap!
I veckan hoppas jag att listerna kommer upp i rummet så att jag kan börja inreda sedan, så kul det ska bli!

Jag har anmält lite mera föräldraledighet för januari, kommunen har nämligen inga förskoleplatser att erbjuda förrän februari troligtvis. Det trots att de har en "tremånaders-garanti" och vi skickade ansökan i augusti. Himla dåligt, framförallt att de inte har gett någon information alls, vi vet inte ens vilket dagis vi kommer att få, eller som sagt när vi får börja skola in. Men jag får ju vara hemma lite extra med A och det tackar jag såklart inte nej till. Älskade gogumman!

/M

Ons 8/12 -Teknikproblem-

Vi har fått något fel på datorn, därför är jag lite frånvarande. Den vill nämligen inte gå ut på internet fast det är inget fel på själva uppkopplingen som det verkar (skriver från Magnus jobbdator nu och där fungerar det som ni ser). Det är väl det där nätverkskortet som är paj eller nåt, irriterande! Trodde att det skulle dröja ett tag innan den nya datorn skulle börja strula men, men.

Well, vi lever och har tillfrisknat från förkylningen som drabbade oss förra veckan. Nu ska jag åka och jobba men sen är jag ledig i en vecka, underbart!

Och förresten, golvet är lagt i A:s rum och jag har börjat tapetsera! Det går åt rätt håll.

/M

RSS 2.0