Sko-shopping

Idag har jag och syster umgåtts med vår superfarmor! Först träffades vi allihopa hos mig, vi gav vår present till farmor och hon blev verkligen jätteglad. Det var så kul att kunna glädja henne lite. Sen gick vi in till centrum. Var på Åhléns och käkade vegetarisk buffé. Lite väl mycket bönor och linser för min smak men det fanns endel godbitar där. Sen tog vi en sväng på stan. Shoppade lite och hämtade sedan ut ett paket från La Redoute.

image7
Nya skor. Lila från Din Sko, silver från La Redoute

Sedan gick jag hem och lagade mat till min karl. På tal om honom så utförde jag även endel av mitt uppdrag idag. Har snart bestämt mig. Hihi....

Efter maten blev vi barn för en stund, tittade på Bilar och åt chokladbollar. Gullig film tyckte vi båda.

Snart är det Grey's Anatomy. Har verkligen snöat in i den serien. Får skylla det på Magnus, det var faktiskt han som började kolla.


/M


Lunchledig

Vad skönt det är när jobbet går bra utan en massa strul. Har varit hemma i typ en timme redan, man mår ju så mycket bättre om man hinner varva ner liten mellan jobben.
Stängning ikväll, trist, men Hanna skulle tydligen också stänga så det blir ju skojigt!!

Måste äta något innan jag går... om det är svårt att komma på middag varje dag så är det tio gånger svårare att slänga ihop en god lunch på ingenting. Men, men jag kommer nog på nåt.

Har diskat och gjort fint i köket så min karl ska slippa det för en gångs skull. Jag får så dåligt samvete, men det är väl bara så att ska man bo med mig får man stå ut med att diska mycket. :) Jag är sämst att diska. Men jag är bra att ha till andra saker.

Längtar till efter jobbet ikväll, för då vet jag att jag är ledig ända till torsdagmorgon. Och nästa fredag har jag semester, Magnus lillasyster tar studenten. Det ska bli himla skoj. Men vi måste ju fixa presenten....

Nej, om jag skulle ställa mig i köket (och stöka till igen).
Vill ha pasta från pasta-haket...

/M

Ny vecka...

Idag har jag varit så seg, har känts som jag inte fått någonting gjort. Hoppas inte mina kollegor tyker samma sak. :)

Annars har det inte hänt så mycket som är värt att skriva om. Har i och för sig diskuterat lite mer med Hanna om våra planer... och det är alltid lika kul. Vi tycker illa om otrevliga män i telefonen.

Gjorde god middag idag, kotletter, potatissallad, grönsaker, majskolv och champinjoner. Så nu är vi mätta och belåtna. Blir väl lite glass vid tv:n sen. Man måste ju äta lite onyttigheter så inte formerna försvinner innan bikinisäsongen börjar, haha.

På onsdag ska jag dra med syrran på stan. Stackars liten. Men jag kommer vara så nöjd att äntligen få lite sällskap på mina shoppingrundor.

Jag är så kär i min underbara man!!

Nu ska jag sätta mig vid tv:n och dega.

/M

Lista

Bäst jag svarar på Madeleines lista. :)

1. Vad är total lycka för dig?
 Att bara vara med Magnus, utan några krav på saker som måste göras

2. Vad förvånar dig mest med ditt vuxna liv?
Att man aldrig riktigt känner sig vuxen, det finns ju alltid någon som är äldre och mer vuxen om man säger så. Fast en sak förvånar ju och det är hur många otroligt korkade människor det finns.

3. Mitt liv skulle bli lättare om?
  Jag vann en massa pengar. Och om någon erbjöd mig ett roligare jobb.

4. Min hemliga last?
Mina laster är inte hemliga. Jag är sjukt sockerberoende.

5. Vad i ditt utseende är du mest nöjd med?
Mina ögon

6. Oanad talang?
Jag är grym på att sätta ihop IKEA-möbler

7. Världens viktigaste fråga just nu?
Klimatförändringarna

8. När drar du en vit lögn?
Oj, kommer inte ens ihåg senast det hände...hmm...tror inte jag gör det så ofta.....

9. Vilket var ditt första jobb?
Jobbade på en utställning om Allan Edwall på Folkets hus i Hissmofors när jag var 15

10. Vad är det bästa som kan köpas för pengar?
 Det beror på vad man har sug efter just då. Hm, jag säger: mitt drömhus

11. Vilken egenskap är du mest nöjd med hos dig själv?
Vilken svår fråga.... jag är en bra lyssnare (och enligt Magnus har jag ett grymt tålamod)

12. Mitt bästa köp?
 Min lägenhet

13. Vilken pryl kan du inte vara utan?
Läppsalva/glans/balm/osv, har hur många sorter som helst

14. Vad bjuder du på om du får oväntat besök?
Då tar jag fram något hembakt ur frysen och tinar i micron, hahaha. :D

15. Vad får dig att inte vilja kliva upp ur sängen?
Dåligt väder och tanken på mitt jobb

16. Vad är du mest stolt över i ditt liv?
Att jag tog mig ur en fruktansvärt jobbig period i mitt liv, började om och hamnade där jag är nu

17. Vilka vill du ska svara på dessa frågor mer än du?
Vem som helst som läser det här

Oj, vilka svåra frågor det var... :)

Morsdag

Idag har jag läst ut boken! Den var bra, men så var det ju min favoritförfattare också. Men det känns som jag kommit in i en riktig läsperiod, har inte haft nån sån på flera år. Har ett rätt stort lager med böcker som jag inte läst så det kanske är på tiden nu då.

Har tvättat också och putsat fönster. Vilken skillnad det blir, helt otroligt alltså. Det har varit jättefint väder idag, lite blåsigt men annars underbart.

Var och hälsade på mamma med man och syskonen när dom var och uppträdde. Åt lite tårta också. Mmm....

Sen lagade Magnus mat till mig och hans mamma, klyftpotatis, fläskfilé, champinjoner, bea och pepparsås. Det var så gott. Han är ju så duktig! Och sen fruktsallad och glass till efterrätt. När vi hade ätit och umgåtts lite skjutsade vi hem svärmor till Brunflo och sen tog Magnus med mig på en liten tur. Det var jätteskönt bilväder, satt och tittade på en massa hus och drömde. :)

Klockan nio är det mitt favvoprogram, Hemma hos Jamie. Vilken trädgård han har! En sån skulle man ha, då kunde man alltid hitta på något gott att laga till middag.

Lotta och Calle har fått en liten Leylia. hihi.... synd att dom är så långt borta nu...

Jobb i morgon.

Nu ska jag leta efter något speciellt.... hihi....
Sen ladda inför Jamie.

/M

Känsla av sommar

Klockan sju i morse började vi jobba. Det gick jättebra, min man är så duktig och hjälpte mig.
Sen blev det frukost på McD. Säga vad man vill om det stället, men frukosten är himla god. Speciellt yoghurten med bär, skulle kunna leva enbart på den. Helt underbar.

Kom hem och duschade och sen gick vi en sväng och hälsade på Fredde på Euronics och sen gick vi till stan. Det var himla mycket folk ute, men så har det ju varit lön också. Tittade lite på skor men det blev ingen shopping. Sen gick vi och hyrde några filmer, vi har blivit värsta "hyrafilmnördarna".  

Efter att vi köpt lite godis så gick vi på Sibylla och åt varsitt raggarmeal. Haha, bara nyttig, ordentlig, hemlagad mat idag.

Vi var även på Swedbergs ur och guld för att mäta mitt finger. Magnus ville veta för eventuellt framtida behov. :)

Planterade mina fina krukrosor som jag köpt, så nu är det lite finare på balkongen.

253395-4

Det har verkligen blivit så grönt och fint ute nu. Känns underbart att sommaren verkar vara på gång.
253395-5
Vyn mot Frösön

Mina plantor börjar växa till sig också. Måste nog snart plantera ut dom. Men man vet ju aldrig, det kan ju komma snö om nån vecka, sånt har ju hänt förut...

253395-6
Plantorna.

Vi tittade precis på filmen älskling valde idag, Borat. Ja, vad säger man, tur att den inte var så lång. Jag tror inte ens Magnus tyckte den var sådär jättekul. Och då är det ju illa.

I morgon är det Mors dag. Ska kanske träffa mamma en sväng. På kvällen ska i alla fall Magnus laga middag till mig och hans mamma. Trevligt!

/M


Uppdateringar.

Har inte haft någon tid att skriva på ett par dagar...

I onsdags hade vi ju som jag skrev bowling-lunch. Käkade först, det var nån fisk som var himla god. Sen fick vi köra två rundor (eller vad det nu heter) bowling. Jag är verkligen sämst. Det var bara vi och några skolklasser, typ lågstadieålder där. Och jag var sämst av alla.
Sen gick vi en sväng på stan. Köpte två nagellack och en superfin bh. Och lite godis slank visst med också. Kostigt det där.

Igår hände inte så jättemycket. Blommorna var i tid, så det flöt på himla bra. På kvällen kom mamma förbi och en stund senare även syster. Vi satt och pratade (tydligen så högt att älsklingen inte kunde höra tv:n) länge. Det var trevligt i alla fall att få umgås lite med mamsen.

Idag fyller världens bästa farmor år!!! Pratade med henne på telefon förut. Hon är verkligen så himla cool och härlig! Vi hittade på en jättebra present. Nu ska vi bara träffa henne nån gång så hon kan få den.

Annars var dagen superstressig. Det var ju så mycket folk. Helt omöjligt att jobba då. Man blir bara helt galen. Överrallt är dom, i vägen, frågar jobbiga saker, ringer till mejeriavdelningen och frågar om barnmat... dumt...
Men nu är det helg! Fast jag ska jobba i fyra timmar i morgon, plocka blommor.
Efter jag slutat jobba handlade vi. Sen lagade Magnus tacos till oss. Mumsigt. Jag tröttnar aldrig på det.
Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa Drömhem och trädgård. Och äta choklad. Och sen måste jag fortsätta läsa boken jag läser....

Skriver mer senare i helgen...

/M

Stressdag

Vilken stressdag! Blommorna var två och en halv timme sena så jag fick stressa som en galning för att hinna. Hade dessutom bestämt en lunchdate med Magnus och Daniel. Typiskt att man bestämt det just en sån här dag.
Vi hade i alla fall en trevlig lunch. Åt på "pasta-haket", just där jag och Magnus hade vår första date för snart ett år sedan. Vilka söta minnen man får... Åt pasta med bacon- och ostsås, det var smaskigt värre!
253395-2
"Pasta-haket"

Sen skjutsade Magnus mig till jobb nummer två. Det var en lååång dag.
I morgon är jag ledig! Ska bli så himla skönt. Fast man vill ju hinna med så mycket som möjligt när man är ledig, så det blir ju stressigt i alla fall.

Har i alla fall en sak bestämt för i morgon. Lunchbowling med älsklingen! :)
Jag råkar vara sämst i hela stan på att bowla, men det blir säkert skoj ändå.

Nej, nu ska jag umgås med sängen.

Nattinatt!
/M


Vår?

Det var så skönt när jag gick till jobbet i morse. Kändes nästan som det var vår, det känns ju kul när det är full sommar i södra delarna av landet.
Jobbet gick väl bra, massor att göra, som vanligt alltså. Mindre personal som ska göra mer saker går ju liksom inte ihop, men, men.... Fast de nya arbetsrutinerna funkar rätt bra i alla fall!

Efter jobbet gick jag hem, det var varmt. Fixade lite middag, läste några kapitel i boken jag började med i lördags, har läst typ 300 sidor nu. Sen gick vi ut på en mysig promenad. Var och lämnade tillbaka filmerna också.
Det var så skönt att promenera och prata om roliga saker, hus och bebisar och sånt, mina favoritämnen. :)

Har fått klagomål från älsklingen att jag jämt sågar honom i min blogg, men det tycker jag verkligen inte att jag gör.

Men bara så att ni förstår så kan jag säga att han är den mest underbara, fantastiska människan som finns.
Jag är världens lyckligaste som hittat honom (fast jag ska nog inte ta åt mig äran för det...). Love u darling!

Nu ska jag fixa en kopp te innan Simon och Thomas börjar....

/M

Helgen...

Tänkte börja med att berätta vad som hände igår. Efter att jag suttit vid datorn tänkte jag att det var dags för lite mys i soffan. Men, till min fasa så skulle mannen kolla på 60 minutes, han gillar det av nån konstig anledning. Jag tycker att det är ett av de tråkigaste programmen som finns. Så jag gick upp på vinden och hämtade en bok i förrådet (har ju inte fått någon bokhylla än) och la mig på sängen och läste. Efter kanske 40 minuter så kom älsklingen in och såg sådär lagomt yrvaken ut. Det visade sig att han hade stensomnat, det tycker jag bevisar vilket tråkigt program det är. Så han la sig i alla fall bredvid mig och fortsatte sova. Efter att vi hade sovit i flera timmar, jo jag somnade visst också efter ett tag, så lyckades vi faktiskt hålla oss vakna rekordlänge sen på kvällen. :)

Daniel kom förbi och vi kollade på filmen som Magnus valde, Déjàvu, den var väl okej, men lite virrig. Och framförallt inte så verklighetstrogen.

Idag är en rätt seg-grå-söndag. Håller på att tvätta. Magnus lämnade mig för att åka och jobba en sväng. Och jag fick en städknäpp (han säger att det inte går att få stopp på mig när jag sätter i gång) så jag rensade köksskåpen. Slängde till exempel tre burkar med Italiensk salladskrydda som gick ut för två år sedan... Bland mycket annat. Men nu är det fint!

Nu kom mannen hem igen, härligt!!

Just ja, vi tittade på filmen jag valde i morse, Trust the man. Jag får väl säga att den hade några små roliga ögonblick men mer var det tyvärr inte.

Nu ska jag gå ner till tvätten.

Och i morgon är det jobb igen. Tjohoo... eller nåt...

/M


Filmväder...

Vi har promenerat lite på stan, men det var inte så skoj. Inget folk alls, var i och för sig skönt på ett sätt för jag får panik när det är en massa folk i vägen. Sen regnade det också hela tiden. Fast nu när vi har kommit in verkar det ha slutat.
Hyrde två filmer, det är ju riktigt filmväder. Vi brukar hyra två, så vi får välja en var. Fast Magnus brukar av nån anledning alltid somna när vi kollar på den filmen jag har valt. Kan inte förstå det...
Var på Living också, så han skulle få se vilken skoj butik vi fått, men det var visst inte "hans stil".

Det blir nog en hellugn dag. Man känner ju inte för att göra någonting. Förutom att pussas då förståss. :)

Well, jag återkommer senare idag. Ifall det skulle hända något kul som jag kan berätta om.

/M

Helg!!

Sådär, då var det äntligen helg. Efter en hel arbetsdag. :)
Skönt ska det bli i alla fall. Vi har väl inga direkta planer, men det lär väl bli en sväng på stan. Sen på söndag blir det väl vår vanliga tvätt- och städdag. Det är så underbart att ha en man som är lika noggrann med städning och ordning och reda som jag är. Love it!

Vad ska man hitta på ikväll då? Det är ju garanterat inget bra på tv i alla fall. Dom visar verkligen bara skit på helgerna. Vet inte varför. På onsdagarna till exempel är det hur mycket som helst som jag vill se, samtidigt. Dom kunde väl ha spridit ut de bra programmen lite under veckan...för min skull...hehe.

Nej, det var visst jag som skulle diska idag....

Sen ska jag pussa på min man!

Trevlig kväll!
/M

skitjobb...

Bullarna...
Bullarna blev smaskiga... Och han åt inte upp så mycket deg, bara kantsnuttarna.

På kvällen var vi hos Daniel och Ida, Ida hade gjort äppelpaj, tyvärr kunde jag inte äta då det var nötter i den. Men jag åt vanlijglass med chokladbanansås.
Dom visade bilder från deras Prag-resa nu i helgen, den som vi tänkte följa med på, men vi hittade inga passande flyg. Tyvärr, det såg hur trevligt som helst ut. Och 25-30 grader varmt...
Dessutom blev jag tipsad om en lokal till ett eventuellt företag. Mitt i stan, bra hyra. Var tvungen att gå förbi där idag och kika lite. Stod och tryckte näsan mot rutan, såg säkert inte alls dumt ut. Med lite renovering och några hinkar färg skulle det kunna bli asbra! Men vi får väl se om jag vågar...

Är i alla fall så sjukt less på mina nuvarande jobb. Usch och fy, man mår ju illa och får ångest av att gå dit. Har varit på det ena nu på morgonen, nu ska jag äta frukost och sen är det dags att dra på nästa. Åh, vad jag önskar att vissa saker var annorlunda...

Snart är det helg i alla fall! Jippi!
Ha en trevlig dag!
/M

Konstgjord banan?

Jodå, jag tog mig ut i går tillslut. Gick en väldigt snabb sväng på stan och sen gick jag till busstorget för att hämta mitt efterlängtade paket från Eleven. Skyndade mig hem och tog en dusch så jag fick prova alla nya produkter. Hade köpt en mumsig peeling med doften "Banana cream pie", blev helt förälskad i den tills min älskling kom hem och tog ner mig på jorden igen, -Den luktar ju inte ett dugg banan, bara konstgjort.... Ja, ja det är ju inte han som ska använda den.
Min nya hårtork var också bra! Mycket bättre än min gamla, en resevariant från Rusta, haha....

Kvällen tillbringade vi framför tv:n, Room Service, Greys Anatomy, sista minuterna av Top Modell och sen fastnade jag tyvärr framför Vem vill bli en Pussycat Doll. Så nu lär jag ju bli fast i den serien också. Suck.

Idag är vi lediga. Mysigt värre. Jag håller på att baka kanelbullar (degen är på jäsning just nu). Jag måste ju träna på min bakning, för enligt Madde är det ju jag som ska sköta den biten när vi bygger hus bredvid varandra. Haha, tror jag får skicka Madde på en bakkurs så jag slipper hela ansvaret för våra bullkalas. :)

Nej, nu har visst degen jäst klart. Får se hur många bullar det blir, älsklingen har hotat med att han ska äta upp all deg.

/M

Jag trillade dit...

Sådär. Nu har man gått och blivit en bloggare också. Förstod väl innerst inne att jag skulle trilla dit så småningom.

Sitter här och funderar om det är dags för frukost/lunch... Blir nog rester av tacos sen igår. Är ledig i två dagar, lyxigt som bara den. Tänkte gå ut på stan idag, men vädret gör att det inte lockar så mycket. Måste köpa sådana ögondroppar, sen vill jag köpa nåt fint till mitt hem. Men vi får väl som sagt se om jag ens tar mig ut eller om jag bäddar ner mig i soffan under en filt, med en kopp varm choklad framför Sex and the City.

Får lämna en rapport senare om hur det gick.

Ha det så bra så länge!
Marja


RSS 2.0