Torsdag 31 december -Nyårsafton-

Tiden går fort, som vanligt.
Julen har redan varit och det var knappt man hann med. Amanda fick mängder av julklappar men brydde sig nog inte så mycket om det. På julafton fick hon även smakportion för första gången, havregröt. Hon verkar gilla det och skulle nog gärna äta en hel skål om hon fick. Hon har även fått smutta på lite vatten och det verkar hon tycka är helt fantastiskt gott. Hon sträcker sig efter glaset/skålen och ropar mm, mm, mm! Sötis! Idag ska hon nog få smaka lite potatis.

Tisdagen innan jul var vi på 5-månaderskontroll på BVC. 63cm lång och 6850gram tung är hon nu. Och om möjligt ännu mera aktiv än förut. Hon rullar fram och tillbaka hela tiden, drar sig framåt (och bakåt) på armarna, hon får inte riktigt upp benen så att hon kan krypa än, men hon kämpar på. Att sitta går också bättre, fortfarande tippar hon ibland, oftast för att hon försöker sträcka sig efter något, eller för att hon böjer sig fram för att suga på sina fötter. Fötterna är också smaskiga att äta på när man ligger på rygg, gärna bägge två samtidigt, själv känner jag mig lika vig som en betongvägg ungefär. Hon är även otroligt fachinerad av sina händer, kan sitta länge och titta på dom, vända dom fram och tillbaka, böja på fingrarna, sträcka ut dom, knyta näven osv. Hon pratar och skrattar mera också, har kommit på att prata med gurgelljud och göra bubblor med munnen samtidigt. Ibland börjar hon skratta helt spontant utan någon anledning, man undrar vad hon tänker på.

Vår lilla tjej är så underbar och ger oss mängder av skratt varje dag!

Det har varit skönt med jul för då har Magnus varit hos oss mycket, annars saknar vi honom när han bor i huset och vi är här. Men nu dröjer det förhoppningsvis inte så länge innan vi får bo ihop igen. Fast det går ju ingen nöd på oss här, vi har det så bra hos papps!

Gott Nytt År önskar jag er! Vi avslutar ett händelserikt år och ser fram emot ett nytt spännande!

/M


Söndag 13 december

Nu har vi bott i två veckor hemma hos pappa. I huset är äntligen jobbet med vattenskadan samt bytet av syllen klart så nu kan vi återigen fortsätta med köksrenoveringen. Så lite framåt går det allt. Förhoppningsvis blir det flytt i början på året.

Amanda har strulat som bara den med sömnen det senaste, tex vaknat klockan tre och vara jättepigg, eller varit vaken till halv fyra på morgonen också superpigg. Jag har däremot varit tröttare än någonsin. De senaste två nätterna har varit bättre, hoppas det inte är tillfälligt. Hon har även ätit varannan timme dygnet runt, men även det har varit bättre de senaste nätterna. Men det är som om hon inte tycker det är så skoj att amma längre, men hon är jättenyfiken på allt vi äter. Ska höra med BVC om vi kanske kan börja med lite smakportioner till henne.

I torsdags var vi in till stan och det var mysigt, gå i affärer och vara hela lilla familjen för en gångs skull.

Igår gjorde vi julbak, Siri är också här och det är ju superkul! Lussebullar och lite godis blev det.


Vår finaste Lucia! (Som även var i ÖP och LT igår, sötis!)

Nu ska jag ge lillan lite käk och sen umgås med familjen!

/M


RSS 2.0