Torsdag 21 maj

I tisdags var vi med en mäklare som skulle värdera huset. Får inte något svar förrän till veckan men hon lät oroväckande positiv, så risken är att det blir dyrt för oss. ;) Ja, ja ingen idé att oroa sig, bara att vänta och se resultatet, så får vi bestämma då hur vi gör.

I går var vi hos barnmorskan och allt såg bra ut. Är ju inte så himla länge kvar nu, tiden går fort!

Idag har vi varit i Brunflo mest hela dagen. Hälsat på folk, fikat och haft trevligt! Lekt med lilla Meja, sötisen där!

I morgon ska vi vara barnvakt till Filip en stund och sen ska vi kanske åka ut till huset med en snickare som Magnus känner och kolla lite vad han tror om arbetet som behövs göras.

Till min bebis:
Jag undrar så vad du håller på med där inne. Speciellt på natten, du måste förstå att din mamma behöver sova nu så hon orkar vara vaken när du kommer ut. Möblerar du om bland mina organ? Kör runt med en jordfräs? Eller övar du bara avancerad akrobatik? Vi längtar i alla fall till du kommer ut till oss så vi kan pussa och krama på dig hur mycket vi vill!

/M

Måndag 18 maj

Vi har haft en mycket trevlig helg!
Lördagen spenderades till stor del i stans olika byggaffärer. Tittade på tapeter och golv tills vi blev helt trötta i huvudet. Det finns ju så mycket att välja på! Vi har bestämt det mesta hur vi vill ha det, men det svåraste är nog att bestämma golv tycker jag. Speciellt till köket, får fundera lite till på det.
Vi var även och hälsade på JFF i deras bygge i Ås och fick en försmak hur det kommer att bli, spännande att se slutresultatet!

Igår var det jättefint väder! Vi gick på vårmarknaden på Jamtli tillsammans med Siri. Så mysigt det är där! Underbart att bara sitta i gräset under ett träd och kika på folk. Sen mötte vi upp Martin och Jenny från vår föräldragrupp och tog en fika, mycket trevligt!


Magnus och Siri poserar i kapp.

Nu ska jag plocka fram symaskinen och fixa med ett av mina projekt, vad det är får ni se när det blir klart...

/M

Fredag 15 maj

Dåligt uppdaterat av mig...
Har hänt en hel del den senaste veckan faktiskt.

IKEA-turen gick rätt smärtfritt, vi hittade nästan allt på inköpslistan och bara några få extra grejer. Kikade lite i Birsta köpcentrum och sen gick vi runt en lång stund på Bauhaus och fick inspiration. Vilken tur det är att jag och Magnus har ungefär samma smak när det kommer till inredning.
Söndagen spenderades med att sätta ihop spjälsängen, jag läste instruktionerna och Magnus skruvade. Tvättade alla bebiskläder samt tillbehören till sängen; lakan, spjälskydd mm.
I början på veckan sydde jag örngott och fixade lite annat smått och gott till bebisen.

 
Sängen och mössan som jag stickade.

Fick stödbältet jag beställde, vad himla skönt det är! Rekommenderas till alla gravida från mig.

Farmor har minsann tackat ja till en lägenhet nu, så ganska snart blir vi husägare! Hjälp!! Det ska bli spännande minst sagt. Känns som det blir lite mycket på en gång nu. Men vi ska ju renovera en del innan vi flyttar in, så flytten blir inte förrän efter sommaren nån gång.

I morgon ska vi i alla fall åka runt och kolla på tapeter, golv och allt annat som ska bestämmas. Längtar så till vi får sätta i gång!

Läste nyss i mitt förra inlägg att jag längtade till förlossningen. Hmm... "Råkade" kolla på Sjukhuset här om kvällen, då det var en förlossning med och kan väl säga att min längtan ändrades till ångest i stället. Det såg så plågsamt ut. Usch, jag storbölade. Och sen när bebisen väl kom ut då grinade jag för det i stället, för det är ju sååå fint! :) Magnus fattade nog ingenting vad det var som hände. Tur jag kan skylla på hormonerna...
Äsch, det ska väl gå bra det där. Måste tänka positivt!

 
Så här rund har jag blivit nu.

Trevlig helg på er!

/M

Torsdag 7 maj

Nej men den här veckan har ju bara svischat förbi, redan torsdag, snart helg alltså.
I måndags var vi hos barnmorskan och allt såg jättebra ut. Blev rekommenderad att köpa ett stödbälte att ha om jag ska promenera och så, så nu håller jag på att kolla upp vilket jag ska köpa.

Hela tisdagen spenderade jag hos farmor. Magnus var i Krokom och jobbade så jag passade på att hänga med dit ut. Vi var och kikade på en lägenhet som hon är intresserad av, kollade lite i Krokoms stora utbud av affärer, hälsade på Magnus en sväng, åt en massa men mest satt vi bara och pratade. Under tiden hann jag med att sticka en bebismössa, lägger väl upp någon bild senare. En mycket trevlig dag var det.

I går blev jag bjuden på lunch av mamma, kinamat, mumsigt. Det blev mycket bebisprat så klart vilket ju är det roligaste att prata om just nu. Vi pratade så mycket att jag glömde bort tiden och missade nästan studiebesöket på förlossningen som vi skulle på. Som tur var hann vi dit och hittade fram till slut. Det var ju bra att vi fick det där studiebesöket så vi inte behöver irra runt när det väl är dags och leta efter förlossningen. Vi fick en genomgång av lokalerna och hur det går till när man kommer dit. Sen fick vi gå in på BB och kolla där, vi lyckades även se en skymt av några färska bebisar. Åh! Det var så himla lungt och mysigt där. Längtar ännu mera efter förlossningen nu. Och att få lufsa runt där i mjukiskläder med vår lilla bebis.

På tal om bebisen så verkar den inte tycka att den får tillräckligt med uppmärksamhet (hur det nu kan vara möjligt), de senaste dagarna så har den hållit på och buffat på mig som en liten tok. Den trycker upp rumpan och ryggen mot min mage. Men när det trycker för mycket så brukar jag trycka lite tillbaks och säga åt den att lugna sig och då gör den det. Lydig är den vår lilla busbebis! :)

Tänkte gå en sväng till jobbet idag, har fått en bunt papper från Försäkringskassan som ska dit, men jag orkade inte göra mig i ordning. Så det fick bli en dag i mysisarna i stället. Men i morgon måste jag allt gå dit så jag får de där papperna i väg skickade. Trist väder blev det idag med, var soligt i morse men nu är det moln och jätteblåsigt. Trist. Vill gärna ha lite varmare så jag kan gå i typ tunika och leggings, det börjar bli väldigt obekvämt med jeans nu.

På lördag ska vi till IKEA! Det ska bli så roligt och säkert väldigt jobbigt med, tur att det finns många möbler att ta vilopauser i.

Nu ska jag sluta sitta här och nörda, har kommit på att mitt datorsittande troligtvis är anledningen till min onda nacke, axlar, handleder och händer.

/M

Lördag 2 maj

I går var det första maj, jättefint väder och jag fick en försmak av att vara höggravid i sommarvärmen, svettigt!
Vi var ute på en promenad och träffade på JFF i Badhusparken. Lekte en stund med Filip som var sötast som vanligt.

 Jag, tjockmagen och snyggaste hållningen...


Idag åkte vi på en liten roadtrip som började klockan 08:05 med tankning:



Fortsatte med frukost:

 

Och sen bar det av mot vårt mål för dagen:



Kan ju tyckas vara ett konstigt mål, men Magnus behövde åka dit med lite jobbgrejer så då blev det så.
På vägen hem åkte vi förbi Vemdalsskalet och kikade lite i butikerna där, hittade en del fint men det blev inget shoppat.

Den här superfina bilden tog Magnus på mig när jag skulle ut i skogen och kissa...

 Tur han inte lärt sig zooma på den nya kameran...

Ja, det var vår spännande dag! Trevligt att åka bil så länge, då får man en massa tid att prata.

I morgon har vi än så länge inget alls planerat, men nåt ska vi väl hitta på.

Känner mig så himla glad och lycklig!

/M

PS. En sak som jag undrat över, varför i helskotta har de så jäkla hett vatten när de gör kaffe/te/choklad på McD och andra ställen med liknande maskiner? Man bränner ju sönder munnen! Dagens I-landsproblem.


RSS 2.0