Pratkvarn

Lilla A pratar hela tiden, hur mycket som helst. Vi har jättemånga roliga samtal nu. Måste skriva ner några saker hon sagt så jag inte glömmer bort.
Den här veckan när hon kom till mig så märkte jag direkt att hennes nya favoritord är "jätte". Jättegott och jätteäckligt tex. Men gulligaste var när jag hade gjort mig i ordning och hon frågade om jag var klar. Jag svarade att jag var det och då tittade hon på mig och sa "Du är jättejättefin mamma".

Hon är väldigt intresserad av det här med smink och så. En morgon när vi skulle åka till förskolan frågade hon "Är du klar med dina ögon mamma". Och en annan morgon sa hon bestämt att "Du får inte måla dig idag mamma, du är inte lika fin då". Hon kommer med så gulliga komplimanger, men hon brukar också säga att mamma har en jättestor mage och sånt charmigt.

Några ord som hon fått till lite fel men som låter så kul när hon säger är Hörhänge=örhänge, fel men ändå rätt på något sätt. Och så Härligheten=lägenheten, vem behöver ett hus liksom. :)

Mitt lilla hjärta som förgyller mitt liv så.

/M

Uppdaterat

Åh, det händer en massa kul saker som jag vill skriva om, men jag hinner ju aldrig!

Förra helgen var jag både jobb- och barnledig. Och det slutade konstigt nog med utgång både fredag och lördag. Men det var skoj att få dansa av sig lite. På lördagen var jag hos frisören. Färgade utväxten och fick en lång inpackning så håret blev hur mjukt och fint som helst. Sen när hon klippt så frågade hon ifall hon skulle locka det också, ifall att jag skulle gå ut på kvällen. Och lockar tackar jag absolut inte nej till. Det blev så fint så.

Förra veckan var fylld av kalas och midsommarfest och annat skoj, veckan liksom flög fram. Midsommar firade vi med N:s släkt då hans morbror hade 30års kalas. Väldigt kul var det, jag och N hade satt ihop en fem-kamp med lite annorlunda och roliga lekar. Det verkade uppskattat. A dansade kvällen och natten lång och blev aldrig trött. Inte ens i bilen hem utan hon somnade först när vi kom hem halv ett på natten. Men sen tog hon sovmorgon till halv elva dagen efter.

N jobbade på midsommardagen och då åkte jag och A till pappa/morfar och mina minsta syskon. När vi skulle åka frågade A vart vi skulle åka på fest. När jag sa att vi inte skulle på fest så blev hon lite arg och sa att hon ville åka på fest, haha. Men hon hade kul ändå och var ute och lekte med morfar medan vi andra umgicks i värmen inne.

Igår på förmiddagen var det strålande sol och jag sa till A att vi kunde gå ut på picknick senare, det har hon pratat om jättelänge att hon vill. Tyvärr försvann solen och ersattes av regnmoln. Men vi dukade upp picknicken på vardagsrumsgolvet iställlet och lika nöjd för det var lillhjärtat. Så söt hon är alltså, jag kan inte förstå det.

A var jätteledsen igår för att hon skulle åka ifrån mig. Hon var inte ledsen för att åka till pappa men ledsen för att lämna mig. Det var så hemskt. Försökte att prata om hur kul hon skulle ha hos pappa och att hon skulle träffa farmor och då blev hon glad, men minuten senare kom hon på att hon skulle åka ifrån mig och blev ledsen igen. I bilen borrade hon ner ansiktet i kragen på jackan så bara de ledsna hundvalpsögonen stack upp. Fy vad jag kände mig som världens sämsta mamma, det skar verkligen i hjärtat. Men jag tror hon glömde att va ledsen ganska fort när jag väl åkt. Lilla hjärtat mitt...

Idag firar jag och N ett år tillsammans. Underbart! Vi tänkte gå ut och äta när han slutat. Så jag ska ta och duscha och fixa mig lite tills dess.

/M

Väntan, längtan

Åh, hjälp vad sliten jag varit den här veckan. Så trött. Och det är hemska vädret piggar ju inte upp heller.

Förra helgen var jätterolig, lite långa dagar blev det och ingen sovmorgon. Men det var jättekul att komma iväg en sväng. Vädret var okej, men lite väl blåsigt och i skuggan var det inte alls varmt. Förutom att hänga på Solvalla hann vi inte med så mycket. Jag och Hanna var som jag skrev och fixade naglarna, fint, men mina blev kanske lite väl långa, nästa gång får de bli lite kortare. Sen åt vi gott, kollade på Schlager på lördagen såklart och ja det var väl det. Åkte hem mitt på dagen i måndags och jag hann hem och sova en stund innan jag skulle börja jobba.

Och jobbet, oj det har varit lite kaos i veckan, så många kunder. Vilket ju är bra, men man vill ju gärna hinna med. Det här är min sista jobbhelg innan sommaren, sen blir det inte förrän till hösten, så skönt.Imorgon kommer mitt lilla A, åh gud som jag längtar! På grund av resan förra helgen så har jag inte träffat henne på en och en halv vecka. Saknar så galet mycket! Älskade lilla vännen, tänk om jag kunde förklara för henne hur mycket hon är för mig.

Jag går verkligen i väntans tider, vilken stund som helst (kanske det till och med redan hänt?!) så ska jag bli moster. Och som jag längtar efter det. Syster hade sin beräknade dag igår och jag hoppas hon slipper gå över så länge som jag gjorde. Men det verkar i alla fall som något kan vara på gång, hoppas!

Nu ska jag fixa mat tills N kommer hem. Sen borde jag verkligen ta tag i en massa saker här hemma, vika tvätt, städa mm. Lagom till mitt lilla yrväder kommer och gör allt ogjort.

/M

RSS 2.0