Lördag 22 augusti

Tiden rinner i väg. Vi börjar lära känna lilla damen nu och förstå lite bättre vad det är hon vill. Inte alltid förstås, ibland är det fortfarande dagar av gallskrik och gnäll hela tiden då man inte förstår någonting, men på det stora hela är allt mycket bättre. Måste säga att Minifom-dropparna har gjort susen också!
En månad är hon nu och vad stor hon har blivit, ska det gå så här fort?!
Man märker hur mycket hon utvecklas också, helt otroligt.

I torsdags kväll var jag och Siri ute och fikade, var borta hemifrån i nästan två och en halv timme! Kändes hur skumt som helst att vara ute själv, bara jag, innan var jag ju gravida Marja och nu mamman Marja, men vem är jag när jag är bara själv? Väldigt konstigt kändes det!

I huset har det hänt lite grejer i alla fall, jag har målat tak och Magnus kvistlackat, vi har fått köket, garderoberna och delar av badrumsmöblerna. Köksgolvet har också kommit och vi har köpt panel till sovrummet. Så nu får det gärna komma förbi en snickare och bygga upp allt. :)

Idag var jag och Amanda på stan en sväng med Siri och sen gick vi och fikade, Amanda var så duktig och sov nästan hela tiden i vagnen, vaknade en stund men var lugn och snäll. Efter att ha blivit van en bebis som gallskriker i vagnen så blir jag nästan tårögd av en sån fin upplevelse. Var även ute på promenad härom dagen då var hon också lugn och snäll. Kanske börjar hon gilla vagnen? Eller är det jag som lärt mig knepet, mata henne innan så hon blir lugn och sömnig?

På tal om mat, de senaste nätterna har hon bara ätit en gång per natt, skönt! Hoppas det fortsätter, hon åt i och för sig bara två gånger per natt innan, så det var ju inte så farligt, men jag sover gärna så mycket jag får.

   
Vår sötaste, sötaste tjej! Hur underbar får man bli?

/M

Söndag 9 augusti

Jodå, vi lever än!

Lilla Amanda har börjat sova mycket bättre på nätterna nu (härom natten sov hon sju timmar i sträck!), har varit lite mer gnällig på dagarna i stället, men det kan jag ta. Vi har börjat ge henne Minifom-droppar också som förhoppningvis ska hjälpa hennes mage att bli av med all luft. Åh, hon är så söt vår lilla tös. Hon vill verkligen vara nära oss, helst vill hon bli buren hela tiden, men vi försöker träna henne att ligga själv, jag får ju absolut ingenting gjort om dagarna annars. På natten vill hon fortfarande sova jättenära, på vårt bröst eller bredvid oss, typ i armhålan på Magnus eller precis vid mitt bröst (tryggt med maten nära?!), om vi flyttar oss i från henne så ålar hon efter direkt, det ser så himla kul ut. Sötast!

Tripen till IKEA gick oväntat bra, lite skrikigt på hemfärden men det får man väl räkna med. Nu är köket beställt och ett gäng garderober, sen köpte vi duschväggar och en toalett. Igår var vi och beställde golv till köket och bestämde alla tapeter, så nu ska bara allt arbete göras också. Jag vill så gärna hjälpa till, men jag har ju som fullt upp hela tiden med lilltjejen, lite frustrerande. Men jag får väl arbeta sen, sy gardiner och sånt där.

Igår var vi i Kläppe hos pappa som fyller år idag, åt god mat och tårta, trevligt som vanligt!! Och idag var vi på middag i Torvalla också mycket trevligt. Lyxigt att bli bjuden på mat två dagar i rad!

 

Nu ska jag försöka få lillan att somna, hon har sovit oroväckande mycket idag, risken är att det blir promenad runt lägenheten hela natten lång.

/M

Söndag 2 augusti

Hur kan en så liten person ha så mycket vilja och så stora röstresurser? Vi är ganska slutkörda för lilla damen vill inte riktigt sova eller äta eller någonting. Hon är ganska missnöjd med det mesta känns det som ibland. Man känner sig lite otillräcklig. Och så är det ju hennes lilla mage som bråkar, stackars liten. Men sen är det stunder som nu, när hon faktiskt sovit i tre timmar i sträck, som hon är så söt att man bara vill väcka henne och pussa på henne. :)

Det finns inte så mycket tid och ork till att blogga, men jag ska försöka att uppdatera er lite då och då i alla fall.

Vi har blivit husägare nu, på onsdag blir det en sväng till IKEA och beställa nytt kök.

Nu kallar dottern på käk!

/M


RSS 2.0