Sön 29/8 -Sylt-

Idag har jag varit ute i trädgården och plockat bär, ett kilo hallon och ett halv kilo rödvinbär. Sen skickade jag Magnus att köpa syltsocker och så kokade jag sylt. Hade i lite vanilj också. Blev väldigt god! Vinbären gjorde att det blev en fräsch smak. Det var första gången som jag kokat sylt faktiskt.

Annars har vi inte gjort så mycket idag, Amanda har roat oss som vanligt. Det är så kul att se hur hon tar efter sånt som vi gör. Idag tex så tog hon upp min mobil satte den mot sin hals och sa:
"Jaaaa"
tyst en stund
"Vaaaurrrauurr"
"HAHAHAHAHA"
tyst en stund
"Jaaa rrääuurrää"
tittar på mig
"HAHAHA"

Jag undrar just vem hon pratade med.

Andra grejer hon härmar är tex när jag skrapat vatten i duschen så går hon dit, tar skrapan och skrapar hon med. Hon kommer med min hårborste och ska borsta mitt hår som hon sett att jag gör. När hon får tag på tv-dosan sträcker hon armen mot tv:n och trycker på knapparna (och hittar inställningar som vi inte visste fanns). På kvällen när jag ligger och tittar på tv så brukar hon gå in i sovrummet och hämta mina tofflor till mig. Hon är bara för go vår lilla tjej.

I morgon är det ny vecka igen, min sista som helt "ledig", sen är det dags för jobb igen. Så jag ska försöka njuta ordentligt!

/M

Lör 28/8 -Lördagens-

Idag har vi varit i stan för mathandling. Har verkligen haft noll matlagningsinspiration den sista tiden. Fick ändå ihop en hyfsad veckomatsedel så jag hoppas lusten både för att äta och laga mat kommer tillbaka snart.
Vi tog även ett stopp på Barnens hus. Det är nog en av mina favoritaffärer, kan gå runt där hur länge som helst. Åh, vad jag längtar tills Amanda blir lite större och kan börja leka med Barbiedockor och sånt. Då ska jag ta hit mitt och Siris stora Barbiehus i trä och "renovera" det och inreda. Hur kul ska inte det bli moster? :)

Hur som helst, vi köpte täcke, kudde, sängkläder, ullstrumpor, potta och kritor. Amanda har inte haft något täcke innan utan bara påslakan och en filt, men nu tyckte jag att det var dags för ett gosigt täcke. Kudden hon har har blivit så knölig när vi tvättat den så det fick bli en ny också.
Pottan köpte vi mest på kul för att se om hon kanske vill sitta på den. Eventuellt att hon kan kissa på den när hon går runt naken och luftar rumpen. Magnus dömde ut min idé och sa att hon kommer aldrig vilja sitta still på den. Men nu ikväll när vi skulle byta blöja och sätta på pyjamasen så satte jag henne på pottan och först ställde hon sig direkt. Men sen satte hon sig ner igen och skrattade jättemycket. Satt där en bra stund och det kom till och med några droppar.

Kritor blev det också. Hittade några som inte var från tre år bara (som typ alla barngrejer är). Så vi har ritat lite här på eftermiddagen och det tyckte Amanda var roligt. Hon blev skitarg när jag la bort kritorna.

På eftermiddagen var jag på Partylite-visning med Mariann och en kompis till henne. Ljusen doftar ju gott men de är lite väl dyra tycker jag. Men kul att träffa vänner!

Amanda sov bara ungefär en halvtimme på dagen idag så hon somnade redan kvart i sju. Magnus är hos grannen och fäller träd. Fast jag tror de gick in när regnet blev för kraftigt. Själv tänkte jag kolla på film i kväll, Bröllopsfotografen som går på fyran. Har för mig att jag hört att den ska vara bra. Och så kanske man får se lite fina bröllopsklänningar i bakgrunden. :)

Nu ska jag sätta mig och pyssla lite.

/M

PS. Sneglar lite på det där nya dansprogrammet på fyran, Morgan Alling var ju himla kul alltså. Och nu ska det tydligen bli Spice girls också! Vilka minnen som väcks! :)

Tors 26/8 -Väntan-

Idag har vi mest bara väntat på att det skulle bli kväll så vi fick åka och hämta Magnus på flyget. Så skönt när han är hemma igen. Då känner jag mig trygg och avslappnad. :) Och Amanda blev jätteglad att se pappa igen. Sa till henne idag att pappa skulle komma hem och då gick hon till trappan för att titta efter honom, la huvudet på sned som hon brukar och sa "-Heeeeej! Papp!". :)

På förmiddagen var vi ute och testade Amandas galonbyxor och gummistövlar. Hon tyckte inte om dom kan jag lova. Tårarna rann och hon skrek tills vi gick in och tog av dom igen. Men det är klart, det är inte så lätt att gå i gummistövlar, som dessutom är för stora. Får nog köpa innersulor till dom.


Usch, vad trist mamma!

Så vi gick in ganska snabbt och tog av galonisar och stövlar. Tog sedan en kort promenad för att posta ett brev. I vagnen blev hon glad igen.


Mycket mysigare att åka vagn.

Vindfleecejackan från Po.P som Amanda har var ett mycket bra köp. Köpte den i januari i storlek 74 med förhoppning att hon kanske skulle kunna ha den även under våren. Som ni ser på övre bilden är fortfarande hela mudden uppvikt så den kan hon ha hela hösten med. Perfekt!

Nu ska jag gå och lägga mig och det är så härligt att mitt element är hemma igen så jag slipper ligga och frysa hela nätterna.

/M

Ons 25/8 -Hallon-

Det bara regnar och regnar. Så vi är inne och har det mysigt i stället.

Rensade lite hallon förut, hade väl gjort en tre deciliter ungefär när Amanda fick syn på dem. Självklart ville hon ha och fick det också. Fem minuter senare var de uppätna. Resten rensar jag i smyg, så kanske vi andra i familjen får några också. ;)

I morgon kommer Magnus hem igen, fint!

Amanda somnade redan halv åtta ikväll, innan hon ens hunnit äta kvällsgröt. Så risken är att hon vaknar ganska tidigt i morgon. Så det är väl lika bra att gå och lägga sig.



/M

Tis 24/8 -Höst-

Vi skjutsade Magnus till flyget igår. Amanda var så trött och sov när vi bytte blöja och satte på jacka och tjocksockar utanpå pyjamasen. Men när vi kom ut i kylan piggnade hon till. Sen var det full fart.
På förmiddagen åkte vi in till stan. Träffade Siri en stund innan hon skulle till frisören. Gick runt och kollade mest. Kikade på vinterkläder till Amanda. Handlade lite pysselgrejer och skoimpregnering. Åt lunch på Åhléns och när vi ätit klart kom Siri dit och åt också. Sen tog vi en liten runda till innan vi åkte hem. Siri följde ju med och sov över.

Idag kom även mamsen på besök så det var fullt upp för Amanda att hålla koll på allihopa. :)
Det är riktigt höstigt ruggväder så vi har bara varit inne och myst.
Siri sover över i natt med, kul att få mycket systertid och skönt för mig att få lite avlastning med busfröt!

Vi bakade idag, kokostoppar och en chokladkaka. Kul att baka!

Nu ska jag göra som de andra flickorna och lägga mig.

/M


Sön 22/8 -Helgen-

Igår på förmiddagen for vi till svärmor i Brunflo. Amanda tyckte det var kul att träffa farmor och utforskade lägenheten och alla leksaker. Vi fick god lunch och glass. Amanda fick en låda vindruvor. På vägen hem handlade vi mat.
På kvällen var det regn- och åskoväder så då stängde vi av datorn och kollade på film.

Idag har vi varit ute och lekt, Amanda tyckte att det var jättekul och ville inte gå in. Grannen var här och sågade ner vår glesa häck. Så om något år är den förhoppningsvis tät och fin.
Nu ikväll var jag ute i trädgården och plockade hallon, det finns hur mycket som helst. Många är inte helt mogna än, men om det blir någon fin dag till så.

I morgon ska Magnus åka på konferens, eventuellt skjutsar vi honom till flyget, om vi orkar kliva upp halv sex. Annars får bilen stå på långtidsparkeringen. Vi får se.

Siri kommer i morgon och stannar till onsdag, det ska bli så kul!

/M

Fre 20/8 -Dagen-

Känns som det var första dagen på länge som det varit dåligt väder. Men då kan man mysa inne i stället och det gillar vi! Tvättmaskinen har gått varm hela dagen, skönt att få bort.
Annars är det lek och bus som vanligt. Amanda bestämde sig för att bara sova en gång idag och var gnällig på eftermiddagen. Men när vi ätit middag fick hon lite extra energi. Sen fick hon ett bad och så kom kusin Meja förbi och lekte en liten stund.
Nu har hon nyss somnat, helt utmattad.

I morgon ska vi hälsa på svärmor och veckohandla. Annars har vi nog inga planer för helgen.

Nu ska jag sätta mig och pyssla lite.

/M

Tors 19/8 -Spegel-

Så här såg ramen ut från början:



Jag målade den två gånger och sedan slipade jag lite på kanterna för att göra den ännu snyggare.


Här ser ni skillnaden när den bara var målad och när jag slipade lite.

Och resultatet blev:


Här syns även lite av vårt kök.

Men jag blev något sur jag satte tillbaka spegelglaset för då blev det en spricka i det, syns uppe till höger. Så nu vet jag inte om vi ska hitta på något annat med ramen eller fixa ett nytt glas. Vi får se.

 
Detaljer.

Tänk vad lite arbete kan göra en himla skillnad. Gillar det här att göra om gamla saker, piffa till och få något nytt.

/M

Tors 19/8 -Det gick bra!-

Ja, nu är ni förståss väldigt nyfikna på hur det gick i natt!? Amanda sov lite oroligt en stund innan jag gick och la mig, vred på sig och gnällde. Sen sov hon tills Magnus klev upp vid fyra. Då bar han över henne till vår säng. Hon tjorvade en stund, kanske en halvtimme eller så men sen sov hon till klockan sju. Superbra ju!

Idag har vi bara lekt och busat på som vanligt. På förmiddagen tog jag en tupplur samtidigt som A. Sen när det var dags att sova eftermiddag så tog jag henne i vagnen och gick in till Krokom. Hämtade en paket från H&M som innehöll en massa fint! Behövde ju som fylla på i garderoben efter min rensning. Så i morgon får jag tvätta allt så jag kan börja använda. Självklart var det några grejer till Amanda också, det kan jag inte hålla mig ifrån.

Efter middagen kom svärfar och Agneta på besök och då gjorde jag äppelpajen som jag gjorde i helgen. Denna gången tog jag mindre socker och Magnus sa att det var ännu godare. Själv var jag så duktig och åt bara några jordgubbar tillsammans med Amanda. Sen visade A alla sina leksaker för gästerna och höll låda som vanligt.

Innan jordgubbarna fick hon kvällsgröt och efter gästerna hade åkt hem tog det inte så lång stund innan hon somnade, tror klockan var kvart i nio. Ja, jag säger då det. Kan det vara så att vi efter 13 månader äntligen lyckas få henne att sova bra? Ja, jag ska väl inte ropa hej än...

Tyckte att Amanda var lite gnällig förra veckan och idag tror jag att jag hittade orsaken, nämligen en hörntand som kikat fram. Med tanke på hur gnällig jag var över min tand så är det mycket troligt att det samma för A. Min tand har inte värkt något alls idag, så himla skönt!

/M

Ons 18/8 -Nya rutiner?-


Kärra i kvällssolen.

Den fina kärran på bilden fyndade jag i vårt uthus. På den står mina doftpelargoner (med colanappsdoft) och favoritkryddan timjan. Jag tycker att den är himla fin!

Gjorde klart min spegel idag, blev bra tycker jag. Ni ska få se bilder.
Mamma var och hälsade på, mys som vanligt.

Efter vi ätit middag gick Magnus över till grannen och hjälpte till att fälla några träd. Jag gav Amanda ett bad efter en liten bajsincident. Sen gav jag henne kvällsgröt. Hon har inte ätit det sen hon var typ tio månader då hon började vägra det. Men vi kände att vi borde prova något nytt och se om hon sover bättre. Gröten åt hon upp kvickt och sen gick vi upp och la oss i myshörnan. Jag strök henne på benen och fötterna som hon tycker är så skönt och på tio minuter hade hon somnat. Då var klockan kvart i åtta! Det är två timmar tidigare än hon brukar somna. Så nu återstår det att se hur natten och morgonen blir. Det vore ju himla tråkigt om hon vaknar två timmar tidigare nu, alltså klockan fem. Men tänk om det fungerar?!

När Magnus kom hem var jag ut och sprang. Ska försöka att gå och lägga mig alldeles strax, men det är för lätt att fastna här vid datorn.

/M

Tis 17/8 -Sugen på bär?-

Idag kom pappa och Irma på besök, kul! Amanda for runt och underhöll som vanligt. Hon blev himla nöjd när morfar hade köpt med sig vindruvor till henne. Irma hittade några fynd i min garderobsrensning, så nu är det lite mindre att skänka till Kupan.

Var ute lite också, jättevarmt och skönt i solen, men det känns att det är kallare tider på gång när man kom ut i skuggan. Borde ta och plocka lite bär, har vinbär (röda och svarta) i mängder så om någon vill ha är det bara att komma och plocka. :) Har även lite hallon, men de vill jag ha själv. Alltså, jag får plocka dom och Amanda äter upp!

Blev lite pyssel idag med, målning den här gången. En mörkbrunbetsad spegelram som fick lite vit färg. Hur det blev visar jag när det är klart.

Nu ska jag lägga mig. Måste börja lägga mig tidigare för Amanda har börjat vakna en timme tidigare nu. Klockan sju är det uppstigning tycker hon. En bra sak var i alla fall att hon sov i sin säng hela natten i natt!

/M

Mån 16/8 -Träning-

Tog en träningsrunda ikväll. Gick först 1,5km, sen tänkte jag prova att springa lite så jag satte ett riktmärke en bit fram. När jag kom dit kände jag att jag kan nog springa lite till så jag satte ett nytt riktmärke och så höll jag på tills jag var hemma. Sprang typ 2km och det är ju inte så himla långt för de flesta. Men för mig är det jättelångt! Har jättedålig kondition, ansträngningsastma och noll uthållighet. Så jag är nöjd!
Men jag var riktigt slut när jag kom hem och benen känns som gelé nu. Skönt att känna att man gjort något.

Nu ska jag börja dra mig mot sängen. Får ingen ordning på Amandas sovtider, men hon har väl å andra sidan aldrig sovit riktigt bra.

/M

Mån 16/8 -Hemmapyssel-

Igår var vi hemma och grejade. Rensade ogräs (gör vi nåt annat?), drog upp den sista rabarbern, lekte ute.

Idag tog jag och Amanda och städade på förmiddagen. Vilket innebär att jag städar och Amanda hänger efter och försöker fånga dammsugaren. När vi var klara var vi båda helt slut, Amanda la sig ner och somnade nästan direkt. Jag var himla nära att göra det samma, men bestämde mig för att göra något kul istället. Så jag plockade fram några gamla lampskärmar och två små gardinkappor som jag fått av farmor och gjorde nya lampskärmar till sovrummet. Blev helt okej tycker jag, men det återstår ju att se vad Magnus tycker.


Återvinning...

-0,4 grader hade vi inatt. Snart är det tamejtusan vinter igen. Fast jag börjar redan se fram emot julen. :)

/M

Lör 14/8 -Ändrade planer-

Stackars Siri har blivit sjuk så hon kunde inte vara barnvakt idag. Men det är ju inte hela världen, vi får gå ut och äta en annan dag bara.
Istället åkte vi till stan på eftermiddagen för att handla mat. Först stannade vi till på Lillänge för ett besök på Apoteket. Jag gick även in en sväng på Lindex och köpte galonbyxor, galonvantar, sydväst och ett par tights till Amanda. Sen handlade vi mat på jobbet och åkte hem.

Gjorde en enkel middag idag, hemmgjord pytt. Men sen slog jag på stort och gjorde efterrätt. Såg ett recept i en annons som jag blev så sugen på, nämligen detta. Och gott var det, fast den var faktiskt lite väl söt, nästa gång tar jag halva sockermängden.


Äppelpaj.

Även Amanda fick äppelpaj, fast en sockerfri variant toppat med en klick vaniljcreme fraiche. Och om hon tyckte det var gott! Magnus frågade henne om det var gott "-Mmmmmm" svarade hon och nickade. När hon ätit klart tog hon upp skålen och försökte slicka ur det sista. That's my girl!

Det var för några veckor sedan som hon började att nicka. Hon gör det ofta om man frågar något och så säger hon "mmm" eller "ja aa". Ibland svarar hon nej på frågor också. Riktigt kul kan det bli, eftersom hon såklart inte alltid (någonsin?) vet vad hon svarar på. Men när hon tycker att hon inte förstår vad man menar då blir hon arg.



När vi var hos grannarna igår som kom några andra grannar förbi som har små barn. Då passade jag på att fråga om tips på förskola. De tipsade om en annan än den som deras barn går på. Inte så lätt att ange önskemål på vilken man vill ha om man inte har någon aning. Men nu har vi ju fått det så nu ska vi skicka in ansökan.

I morgon blir det fix här hemma.

/M

Fre 13/8 -Fredag-

Hade en seg natt med lite sömn. Fast Amanda sov rätt bra så det var inte hennes fel. Har varit så seg idag så jag vet inte vad. Jag skyller på tanden.

Mamma har varit på besök idag, mys som vanligt. Amanda busar på, ett riktigt charmtroll är vad hon är.

Efter middagen gick Magnus över till grannen på fredagsöl. Jag och Amanda gick dit en stund senare. A fick äta jordgubbar, hon lärde sig direkt att lyfta på nätet och plocka själv, farligt, haha! Tidigare på dan var vi ute i vår trädgård och åt smultron, hallon och röda vinbär. Mums för liten tjej. Fast hon vill bara ha mer och mer, finns som inget stopp i hennes lilla mage.

I morgon skulle Siri vara barnvakt så jag och Magnus kunde gå ut och äta. Hade årsdag i veckan och det måste ju firas (förra året glömde både jag och han, men vi var ju lite förvirrade då). Hur som helst så har Siri blivit lite förkyld så vi får se hur det blir.

/M

Tors 12/8 -Rensa-

Idag har jag gjort två rensningar. Först var det badrumsskåpet som fick sig en omgång. Varför ha tio olika varianter av hårspray och hårmousse när jag aldrig använder någon stylingprodukt i håret? Blev nästan en hel plastpåse med grejer som fick åka.
Sen var det garderobens tur. Fast jag rensar flera gånger per år så är det alltid fullt med kläder som känns fel. Så den här gången blev det gjort ordentligt. Allt som har fel storlek, fel passform eller inte används av någon annan anledning rensades bort. Tillslut blev jag faktiskt tvungen att hejda mig, måste ju ha något att ha på mig i tills jag köpt på mig ett lager nya kläder (i rätt storlek, med rätt passform). Två IKEA-kassar med bortskänkes och en plastpåse som ska slängas blev resultatet. Himla skönt!

Tanden värker fortfarande, men jag fick ett telefonsamtal från södra delarna av landet idag med tips. Tack för det snälla Ingalill! :)

Idag sov Amanda två gånger på dagen igen och är fortfarande vaken. Hoppas hon somnar snart så jag kan gå och lägga mig.

I morgon kommer mamma på besök, det ska bli kul!

/M


Ons 11/8 -Dagen-

Igår kom Siri hit, så det blev en massa prat och lek med henne. Hon sov över tills idag också. Kul!
Efter frukosten gjorde vi oss i ordning och gick till Krokomsporten. Kollade lite i affärer och sen åt vi lunch på Värdshuset. Innan vi gick hemåt hämtade jag ett paket på OK/Q8 och köpte honung på Gamla Lanthandeln. Var galet varmt när vi gick hem!

Har en visdomstand som håller på och växer (hur länge håller det på?) och det gör ont! Har ont i nacken och huvudet med, vet inte om det hör ihop. Hoppas verkligen att Amanda vill somna lite tidigare ikväll och sova bättre i natt. Man blir ju galen av att sova dåligt.

I paketet var det skorna och stövlarna jag beställde till Amanda, jättefina var de!

Nu ska jag ta nåt värkstillande och hoppas på sömn snart...

/M

Mån 9/8 -Sömn-

Men åh, vad seg jag var i benen idag när jag var ute och gick. Trodde knappt jag skulle orka hem. Så går det när man latat sig i flera veckor.

Magnus mådde jättedåligt inatt så han stannade hemma idag. Då vet man att det är illa, när han missar jobbet. Men han verkar mycket piggare nu i alla fall. Bra! Jag blir ju orolig för min man.

Imorgon kommer Siri och stannar någon dag, det ska bli jättekul! Roligt för Amanda att få någon att leka med också. :)

Annars har vi inte så mycket planerat för veckan, vi tar det som det kommer.

Amanda verkar vilja ändra sina sovtider, de senaste dagarna har hon bara velat sova en gång på dagen, på eftermiddagen. Men hon har istället somnat lite tidigare på kvällen (ca halv nio-nio) och det är ju bra. Alla andra barn verkar somna 18:30 eller senast 19. Om Amanda somnar vid 21 tycker vi att det är tidigt. Men barn är ju olika. :)

Nu ska jag sätta på Amanda pyjamasen och mysa lite innan hon förhoppningsvis somnar. Hon är så go nu, pussas och kramas i mängder! Älskade skrutten!

/M

Sön 8/8 -Återvinning-

Nu har jag beställt vinterkängor och gummistövlar till Amanda. Lite att pricka av på listan alltså.

Magnus har mått fortsatt klent idag. Han piggnade på sig mitt på dagen, gick ut och klippte gräset och blev ännu sämre efter det. Stackars, kanske blir han hemma i morgon också.

Jag är så sugen på att sy! Blev tvungen att göra en liten grej förut. En liten scarf till Amanda, hon älskar att ha sin scarf på sig (som hon fick på BB), eller så tar hon en filt, min tröja eller vad som helst och lägger runt nacken. Gjorde den av en pyjamas till henne som gått sönder på benet och ett linne som var mitt som aldrig används. Har lite andra kläder med som är mina som är lite trasiga som jag kanske kan använda till något. Vi får se...

Nu ska jag äta lite glass. Passar på för i morgon är det andra bullar som gäller. Mindre socker mer motion! :) Slut på sötebrödsdagarna eller hur är det dom säger.

/M


Lör 7/8 -Shopping-

Igår blev det en heldag i stan. Magnus hittade en klipptid direkt när vi kom in. Svårare för mig, men jag fick tag på en till slut. Men innan den hann vi gå i typ alla affärer, äta lunch och mjukglass, samt leka en stund hemma hos Siri.
Blev såklart lite kläder till Amanda, jag ääälskar verkligen att köpa kläder (och andra saker) till henne. Två pyjamasar, en t-shirt och en klänning från H&M blev det samt ett par jeans från Lindex. Köpte ett par där i våras som vi använt hur mycket som helst (men de är inte ett dugg slitna) och nu hade de fått in likadana fast lite ljusare så då köpte jag en storlek större än de hon har nu. 79,50 kostar de, rena fyndet!
Har börjat kolla över vad som behövs inför hösten. Och i morgon ska jag komma ihåg att mäta små fötterna så jag kan beställa vinterkängor till henne. Har hittat Viking för halva priset men det finns bara några få storlekar kvar så hoppas någon av dom passar! Det är svårt att veta vilka vintergrejer man ska köpa. Vad som behövs och så. Men eftersom hon ska börja på dagis i januari så lär det ju behövas ordentliga grejer. Overall och ullunderställ ska köpas. Och strumpor i ull. Stövlar kanske behövs inför hösten? Men gissar att det är svårt att gå i, hon vill inte gå med skor än, mer än några steg. Men det kommer väl snart det med. Regnställ? Ja listan kan visst göras lång.

Jag blev ju klippt igår, en decimeter föll. Skönt! Fast jag måste hitta en bra frisör som jag kan gå till jämt. Fungerar ju inte att hoppa runt bland en massa olika.

Idag har inte Magnus mått helt bra. På förmiddagen låg han och vilade. Jag och Amanda gick in till Krokom och hämtade ett paket och handlade lite. Efter lunch blev Magnus less på att bara ligga så då gick han ut röjde lite.
Grillade till middag, riktigt gott blev det. Fläskfilé, foliepaket (med potatis, morötter, palsternacka, timjan och feta) och sallad med bland annat mozzarella och rädisor. Mumsigt, mumsigt!

I morgon är sista semesterdagen för Magnus. Det kommer att bli lite tråkigt att inte ha honom hemma hela tiden. Fast som jag skrev häromdagen så ska det bli skönt att få lite bättre rutiner igen också. Igår fick jag förresten mitt jobbschema för september. Fick inte så roliga tider, men det som var bra är att troligtvis behöver inte Magnus ta ut några föräldradagar, utan han hinner jobba innan jag ska iväg. Så då kan han spara dom till senare och ändå vara hemma med Amanda när jag är och jobbar.

Nej, nu ska jag sova. Om jag inte fastnar på någon barnwebbshop...

/M

Tors 5/8 -Dagavill-

Var helt säker på att det var tisdag idag. Kollade på tv.nu vad som visades ikväll och fick inte alls ihop det. Men blev ändå glatt överaskad att det var torsdag, för då visas ju "Sommar med Ernst". Hahaha, något tantvarning!

Idag har jag och Amanda myst med mamma/mormor. Amanda blev så glad när hon kom på besök att hon blev helt galen och for runt och visade alla sina konster.

Magnus har varit ute och klippt häcken och fixat med annat, han är så duktig!!
Snart slut på semestern för honom och det känns som att det är höst då. Och om ungefär fyra veckor börjar jag att jobba igen. Det ska faktiskt bli kul, fast jag kommer längta mig galen efter lilla älsklingen. Ja, stora älsklingen med såklart, men jag är mer van att vara ifrån honom.



I morgon blir det en tur till stan. Måste handla mat och så tänkte jag och Magnus försöka hitta någon dropin-frisör. Vi är både i mycket stort behov av en klippning. Sen ska vi träffa Siri också och det är ju det viktigaste. :)

Nästa vecka är det tillbaka till vardagen. Slut på onyttigheter och så ska jag och Amanda börja med våra dagliga promenader igen. Det ska bli skönt med de vanliga rutinerna, även om det är himla trevligt att ha Magnus hemma hela tiden också.

/M

Ons 4/8 -Minisemester-

Då har vi kommit hem från vår lilla trip. Vi åkte i måndags morse. Första anhalten var Härnösand. Men vi stannade i Hammarstrand och åt lite frukost och sträckte på benen.

 
Jättefin rastplats, skönt väder, mysigaste sällskapet...

I Härnösand hälsade vi på Magnus chef med familj. Åt god lunch där och hängde i deras fina trädgård. Sedan for vi till Birsta en sväng, handlade lite småprylar på Bauhaus och en filt till Amanda på Mio, sen åt vi middag på IKEA innan vi åkte in till Sundsvall. Checkade in på hotellet och stannade där resten av kvällen. Amanda var som helt galen efter att ha suttit stilla hela dagen. Hon sprang runt, runt, ville upp i sängen, hoppade ner från sängen, sprang runt till andra sidan sängen, ville upp, hoppade ner osv. Det var skööönt när hon somnade vill jag lova.

Efter frukosten i går satte vi oss i bilen och åkte söderut. Hamnade i Hudiksvall. Mysig stad! Jättefina planteringar överallt, där kunde Östersund lära sig lite. Och så mysigt med kanaler i stan. Var på H&M och köpte en top och en baddräkt till Amanda på rea. Vi hade glömt hennes badtrosor hemma. Sen promenerade vi lite vid vattnet, åt lunch och sedan for vi till Hölick.

 
Nere vid vattnet i Hudiksvall. Äter pannkakor med grädde till lunch.

Hölick är en jättefin badplats som jag besökt som barn, massor av sand och långgrunt. Perfekt för barn. Amanda tyckte att det var jättekul att leka i sanden. Det var inte något superväder så det var rätt lugnt med folk men också kallt i vattnet. Så hon tyckte såklart inte att det var så kul att bada. Men att sila sand mellan fingrarna och stryka ut på benen hade hon nog kunnat göra i flera timmar.

 
Favoritbadankan var med såklart!

Vi åkte förbi massor av jättefina hus och gårdar, inspirerande!
På vägen tillbaka till Sundsvall svängde vi förbi Nordljus, mycket fina saker hade de. Men jag köpte faktiskt ingenting. Tillbaka på hotellet fick Amanda leka av sig lite innan vi gick ut och åt middag. Hamnade på nån sportbar av något slag. God mat, när den väl kom in. Var tvungen att muta Amanda med många majskrokar för att hon skulle hålla sig lugn medan vi väntade. Ändå åt hon nästan en hel skål pasta med köttfärssås. Hon är himla duktig på att äta.

 
Matdags!

Idag har vi varit i Birsta igen. Blev såklart ett besök på IKEA. Hade inte en enda grej på inköpslistan med det blev ändå 1500:- att betala. Konstigt det där. Köpte nya sängkläder tills oss och gästsängkläder (så kan vi göra oss av med gamla fula), nya kuddar, stekpanna, batterier och lite smått och gott. Sen blev det en ny postlåda på Bauhaus och lite växter och krukor på Plantagen. Nästa sommar om jag ska göra någon ny plantering så ska vi åka dit och handla. De har hur mycket som helst och bra priser. De har även en hammock som jag vill ha, jättefin i trä, för bara 2995:-! En hammock måste vi bara ha!
Ja, sen blev det i alla fall hemresa. Amanda har precis somnat och jag ska vika tvätt och sedan göra detsamma.

/M


Sön 1/8 -Helgen-

Igår var vi hemma och lunkade på. Städade och sånt roligt. Efter middagen for jag och grannen ut i skogen för att leta hjortron. Det fanns inte så värst många, hon plockade väl en två deciliter och jag typ tio bär! Men i stället plockade jag smultron och blåbär. Fast vi hade inga plockare med oss så det blev en kladdig historia. Hittade massor av blåbär på ett ställe så vi kanske åker tillbaka dit med bärplockare någon dag. Amanda blev i alla fall himla nöjd när jag kom hem med "godis". :)



Idag har vi haft besök av familjen Skutberg som är på Jämtlandsvisit. Mycket trevligt! Amanda och Olivia lekte och Olivia visade verkligen hur man kör bobby-car. Så snart kanske Amanda kommer på det också. :)

Vår lilla A går runt som bara den och fort går det, ibland springer hon nästan. Så himla duktig! Och idag tog hennes vän Emilia sina första steg så snart kan de springa i kapp!


Sådan mor, sådan dotter: Amandas favoritläsning=H&M-katalogen och Lantliv som skymtar i bakgrunden.


Sådan far, sådan dotter: Så lik sin pappa!

Nu går jag och lägger mig. God natt!

/M

RSS 2.0