Tisdag 30 juni

Tänkte det var bäst jag uppdaterar så ni inte tror att vi är på BB. Har märkt att det är bäst att vara kontaktbar konstant, annars drabbas mina anhöriga av någon slags bebisfrossa. Men det är väl så det ska vara? :)

Var hos barnmorskan i går, en ny då den vanliga är på semester. Hon sa att bebisen ligger väldigt långt ner nu och att den vridit sig åt sidan. Hon uppskattade även födelsevikten till ca 3,5kg, en medium alltså, men det beror ju såklart på hur länge den tänker stanna kvar där inne.

Var och köpte fyra böcker i går (pocket på halva priset) så nu har jag att göra en stund. Köpte även två liter jordgubbar som jag smällde i mig på en gång jag kom hem, mums!
Hade jätteont i magen i går, så jag blev tvungen att stanna och vila på en parkbänk på väg hem från stan, känns ju något löjligt. Satt och pratade med mamma i telefon i typ en kvart och sen gick jag resten av vägen hem, ca tre minuters promenad. Men, jag gör som min bm säger, lever efter tillståndet jag befinner mig i.

Nu ska jag fixa lite käk (är konstant sugen på mat, tur det är så varmt att jag inte orkar äta lika mycket som jag skulle vilja) och sen blir det läsning och benen i högläge. Har även fått jättesvullna fötter nu, det ser himla roligt ut, men är inte så bekvämt.

/M

Torsdag 25 juni

Är det normalt att börja borra i betongväggar och snicka klockan elva på kvällen när man bor i lägenhet? Vår granne tycker uppenbarligen det. Jag tycker inte det. Men så har jag i och för sig aldrig haft några normala grannar heller. Sen undrar jag hur mycket det egentligen går att renovera i en lägenhet på 53kvm? Grannen i fråga har nu hållit på i över ett år med sitt renoverande och redan i början så slog han ner i princip hela lägenheten. Han knackade ner väggarna och rev upp alla golv. Jag tror inte alla hästar är hemma i stallet hos den där snubben...

Det är fint väder! Och jag håller mig inne. Känns som jag sväller mer och mer för varje minut. Händerna och knäna är värst, hade så ont i knäna i går. Har i alla fall blivit några frukostar på balkongen och i går satt jag där rätt mycket, med markisen helt nedfälld kan tilläggas.

Har haft värkar hela natten och morgonen. Men liksom lite klena sådana, för fasen, ge mig lite smärta så det sätter i gång! :D

Var och köpte lite blommor i går och fixade på balkongen, så nu ser det riktigt trevligt ut där. Vad jag längtar efter vår trädgård!
 
De fina rosorna fyndade jag på Willys, bara 29:90:-/st, tittade på likadana fast inte lika fina på stan och där kostade de 49:-/st. 
Måste fixa ett stöd till mina klätterjordgubbar också...

Skulle behöva någon ny bok att läsa, inte så ofta jag läser men när jag väl gör det så gör jag det ordentligt. Igår eftermiddag började jag läsa en bok och den var utläst innan jag somnade. Ska kolla i förrådet, för jag har säkert några böcker där som jag inte läst, typ impulsköp från bokrean och sånt.

Nu ska jag fixa något att äta, i kväll blir det grillning i Torvalla, mums!

/M

PS. Idag håller grannen på att renovera på balkongen....

Tisdag 23 juni

Allt ordnar sig till slut...

Midsommar spenderades i Kläppe med familjen och god mat! Jättetrevligt och lagom för mig. Ogillar sån där hysteri det brukar kunna bli runt vissa högtider, tex midsommar och nyår. Det viktiga är väl att man är med folk man tycker om? Lite god mat på det så är det helt perfekt.

I helgen har vi suttit och "ritat" på vårt nya kök till huset. Men vad svårt det är att få till det. Alldeles för många alternativ finns det, tur att vi är hyfsat överens. Praktiskt och fint ska det vara! Vi har bestämt det mesta, bara golvet kvar, men det lutar nog åt ett mörkbrunt trägolv som det känns.
Jag vill bara få sätta igång nu, renovera och packa grejer. Rensa och hålla på. Synd att jag inte orkar nu när jag har så mycket tid.

Var hos barnmorskan idag och hon peppade mig som bara den inför förlossningen. Längtar massor!

Hade tänkt lägga upp nån bild på magen, men jag ser ju för hemsk ut på alla bilder, tänk er en svullen ko ungefär, fast inte så söt, så har ni mig. Eller en strandad val, eller kanske en flodhäst. Nog har man kännt sig snyggare och fräschare i sina dar.

Nu ska jag sörpla citronisvatten och lägga mig med benen i högläge i väntan på att Magnus ska komma hem.

/M

Tisdag 16 juni

Började dagen med en härlig hotellfrukost och lite umgänge med Magnus kollegor. Många roliga typer där!

Har mått pyton i natt, men det blev lite bättre av Alvedon.

Är så jäkla less på en grej. Skulle vilja kräkas av irritation, kan man göra det? Blä, jag orkar inte mera just nu. Vill bara få sova och vakna om några veckor när någon annan tagit alla beslut.

Magnus kommer inte hem förrän typ tio i kväll och jag behöver honom nu!

Ska tänka på söta, små bebisar nu så jag blir på bättre humör...

/M

Måndag 15 juni

Men vad är det frågan om, bara Cityakuten på tv hela kvällen. Och min nya favvorserie Mommas Boys visas inte alls. Finns knappt nåt att se på hela veckan då alla bra program har fått sommaruppehåll och de program som är okej utgår av olika anledningar tex för att det ska visas fotboll.

Magnus är borta på middag ikväll, företaget har konferens i Östersund i veckan (så M är nära ifall jag börjar föda, gulligt av dom va?).

Var hos barnmorskan idag och det var som vanligt, besöken går ju på några minuter nu när man är där så ofta. Bara kolla blodtryck, mäta magen, lyssna på hjärtat och sen är det klart. Nu får jag bara träffa min bm en gång till sen går hon på semester, det är lite trist, vill ha kvar samma hela vägen.

Igår åt jag och Siri middag på Max, jag drack så klart cola med en massa is. Och det var så gott. Satt hur länge som helst och funderade på om jag skulle köpa påfyllning, men till slut blev det inte så. Sen i natt så drömde jag om den där jäkla colan att jag satt och funderade på om jag skulle köpa påfyllning. Att vi gick därifrån men att jag ångrade mig halvvägs hem och vände tillbaka. Träffade en kollega som skulle bjuda mig, men då han stod och pratade för länge med nån han kände så fick jag ett utbrott och slängde muggen i väggen och gick hem.
Vaknade i natt och kom i håg drömmen och skrattade för mig själv, låg sen vaken i en timme och kunde inte tänka på något annat än cola. Helt sjukt! Sen när Magnus hade åkt till jobbet gick jag upp och drack ett glas saft, ett glas vatten och åt en banan, sen var suget borta. Var nog ett riktigt djupt blodsockerfall där. Ska i alla fall hålla mig borta från den där drycken nu tror jag, något skumt, beroendeframkallande måste den ju innehålla...

Nej, om man skulle ta en dusch kanske och sen äta lite, igen.

/M

Lördag 13 juni

Okej, jag börjar förstå varför gravida kvinnor blir less på slutet. Har haft förvärkar och sånt i typ en och en halv vecka nu. Mår skit på nätterna och är trött som jag vet inte vad. Om jag skulle få för mig att göra någonting tex gå till barnmorskan, en otrolig promenad på 20 minuter fram och tillbaka så blir jag liggande hela eftermiddagen sen. Så lite jobbigt är det allt. Man blir uttråkad av att inte kunna göra något heller, så nu får faktiskt bebisen gärna pluppa ut om den vill. Fast jag tror att vi kommer att gå över tiden. Vore skönt att veta hur länge det är kvar så man kan förbereda sig, men om några generationer kanske människan har utvecklat något sånt system.

Har fått en ny craving också, coca cola eller pepsi. Skulle lätt kunna dricka flera liter om dagen, men behärskar mig som tur är. Helst vill jag ha sån man får på restaurang, men mycket is och citron-/limeklyftor i, ni vet de man får betala typ 25-30 spänn för ett litet 3dl-glas. Men mums vad gott!

I veckan har jag haft besök av Lotta och hela lilla familjen! Så roligt att träffa dom igen. Mycket bebissnack blev det och vi fick jättefina presenter. En korg med en massa bra grejer till bebisen, gulligt! Vi tog en sväng till lekparken och sen åkte vi även till Barnens Hus för att underhålla barnen (eller var det Lotta? :P). Jag fick några inköp gjorda som jag behövde (kudde till vagnen plus örngott, myggnät till bilstolen) och ett som kanske inte var jättenödvändigt men som jag ville ha i alla fall, babygymmet med Pingu. Åh, det är så sött, vill ställa upp det direkt.

Nästa vecka är det Midsommar, vi har inga planer än, jag är dock sugen på en massa god mat. Vet inte om vi kommer att våga oss i från lägenheten bara, hahaha.

På tal om mat så råkade Magnus nämna pizza i går, vilket gjorde att mitt sug genast satte i gång. Så det slutade med att vi beställde på nätet, nåt av stans alla hundratals ställen vi aldrig provat förr. När det gått en och en halv timme så ringde Magnus och efterlyste våra pizzor. Stället hade visst haft problem med sitt "internätet". En kvart, tjugo minuter senare kom de dock, oxfilépizzor, som i och för sig var goda, men några spår av oxfilé hittade jag inte. Tror alla pizzeriaägare att folk är så dumma att de inte ser skillnad på olika kött? Jaja, nästa gång så får jag lyfta på tjockrumpan och gå till Daffys och köpa i stället.

Nu ska jag ta mina svullna prinskorvsfingrar och dricka lite mera Pepsi.

/M

Torsdag 4 juni

Idag har jag varit pysselmomma ordentligt. Har stickat en hel del på bebiströjan jag håller på med, har bara en och en halv arm kvar nu. Sen ska den ju såklart sys ihop och det tråkigaste av allt, fästa alla trådar. Hoppas den blir fin i alla fall och att den passar någorlunda bra.

Har även bakat en kaka, som jag tror kommer att vara supergod, chokladkaka med mjölkchokladtryffel. Kan det bli annat än gott? Smeten och tryffeln var i alla fall väldigt mumsiga. Tänkte ta med kakan till studentfirandet vi ska på i morgon, så jag får återkomma med hur den smakade senare.

Har även börjat packa BB-väskan litegrann, Magnus sa till mig för flera veckor sedan att han tyckte jag skulle fixa det. Har även kommit på några smågrejer vi skulle behöva köpa, så det blir till att ta en liten shoppingrunda någon dag.

Student i morgon, verkar inte som vi behöver oroa oss för att svettas i alla fall, prognosen säger 11 grader och moln. Det är ju i tristaste laget, men jag är glad att slippa 30 grader och sol. Men för alla studenters skull kan jag önska att det blir lite finare än vad meterologerna tror. Minns med fasa min egen student då det var 5 grader och blåst, har nog aldrig frusit så mycket som på studentflaket (flak och flak, vi åkte runt i en hökärra efter en gammal traktor).

Väntar på att Magnus ska komma hem så vi får middag någon gång. Färsk pasta och nån sås tänkte jag slänga ihop idag.

Måste visa en bild på världens sötaste gosegris av märket Rice (som har en massa fina prylar, finns på nätet och på Hamngatan 12 här i stan) som jag köpte till barnet i tisdags.

Blev helt kär när jag såg den första gången så jag blev tvungen att köpa den. Hoppas bebis uppskattar den mer än Magnus som tycker "-Den ser galen ut!"

Har läst trädgårdsböcker i dag och surfat trädgårdssidor. Åh, hoppas verkligen vi har en trädgård nästa sommar. Kan sitta och dreggla över alla fina bilder i timmar och planera och drömma.

Nej, nu måste jag ha mat, får ta och efterlysa karln!

/M

Onsdag 3 juni

Har fått skäll av min sambo att jag bloggar för dåligt, "Jag vill ju läsa vad du gjort på dagarna"... Som att han inte får reda på alla fakta i mitt oerhört spännande och innehållsrika liv ändå.

Förra veckan spenderades till största delen i Hissmofors hos farmor. Magnus var i Skåne och jobbade från onsdag till fredag så då passade jag på att fly stan ett tag. Kändes skönt att slippa vara hemma själv, det kändes extra tungt att han åkte bort, tror det har att göra med det faktum att bebisen ju faktiskt skulle kunna få för sig att komma ut nu. Inte så troligt, men om det skulle ske känns det tryggare att ha Magnus i närheten är 100 mil bort.
Hjälpte farmor att rensa bland hennes samlingar, hon skulle lätt kunna öppna en gardin- och dukaffär, det bara svämmade över i skåpen. Vi tog även tag i att börja rensa uthuset, åh hjälp vad grejer. Beställde hem en container och den fylldes snabbt. Vi var även där på lördagen då också pappa och Aron hjälpte till. De slet som bara den i värmen. Jag orkade inte hjälpa till så mycket, satt i skuggan och drack blåbärssaft och blev halvt ihjälbiten av myggen. Men som sagts förut har jag ju svårt för att bara göra ingenting när andra jobbar så det slutade med att jag vände trädgårdslanden (inte alls jobbigt...) och planterade Gröngödslingsblandning där. Så till nästa sommar när landen förhoppningsvis är våra så kommer det att vara fin och näringrik jord där. Inte för det brukar vara något problem att få det att växa i de där landen, verkar vara en himla bra växtzon just där.

Har haft svårt att sova i flera veckor, har liksom inte kommit till ro. Dessutom har bebisen varit som galen därinne. Men sen Magnus kom hem i fredags har jag sovit jättebra, tolv timmar första natten, så himla skönt och välbehövligt.

Var hos barnmorskan i går, bebisens huvud är nu fixerat, så nu kan den ju få komma ut tycker jag. Vet ju att de fixerar sig tidigt när det är första gången, men det känns ändå som en positiv grej tycker jag. För övrigt verkade allt bra, hade fått lite sämre blodvärde så jag blev rekommenderad att äta mycket leverpastej och jordgubbar. Och värre saker än jordgubbar kan man ju stoppa i sig, mums! Köpte en låda som jag åt upp på ca tre minuter. Tur Magnus är allergisk så jag får ha dem för mig själv, hehe. :P

I natt och i dag har jag mått ganska dåligt, har värk, lite sammandragningar då och då och sen något som känns som mensvärk hela tiden. Lite illamående också. Jaja, det lär väl bara vara en del av tillståndet jag befinner mig i.

En sak som jag börjar bli så nyfiken på förutom vilket kön bebisen har är hur den kommer att se ut. Vem kommer den att vara lik och så. Det ska bli så himla roligt att se!

Skrev för ett tag sen om ett sömnadsprojekt jag skulle ta tag i och så här blev det, är inte så nöjd med passformen, men det får väl duga. Svårt att få till det bra eftersom jag ville att överdraget skulle gå att ta av.

Det är alltså egentligen en hundbädd från IKEA som jag sytt nytt överdrag till. Tanken är att bebisen ska kunna ligga i den om den tex ska sova i vår säng (så slipper vi oroa oss för att rulla över bebis) eller i stället för att ligga på golvet. Har blivit tipsad om att den var ett jättebra köp, så vi får väl se.
Vet att det finns många som har åsikter hit och dit om var barnet ska sova, men ni som varit hos oss vet att vårt sovrum är väldigt litet, en spjälsäng får inte plats där. Så nu har vi ställt upp spjälsängen i vardagsrummet, men vi lär nog vilja ha barnet närmare än så på natten. Och blir det något problem sen med att få barnet att sova i egen säng så får vi väl ta det då i så fall.

Spännande väder nu, strålande sol och världens hagelstörtskur. Tur jag inte köpte en massa växter till balkongen i går som jag hade tänkt. Säkert lika bra att vänta ett tag till med det.

Lägger upp två magbilder med, de är nån vecka gamla, men de är de senaste vi tagit.
   

Nu ska jag förbereda middagen, blir stekt lax med godaste såsen enligt farmors recept. Creme fraiche, senap, honung och dill. Blev bjuden på det förra veckan och jag slickade nästan såsskålen, fantastiskt gott!

/M

RSS 2.0