Tisdag 6 oktober

Efter att ha hyllat lillskrutten så mycket härom dagen fick jag såklart igen i går då hon var en riktig liten plåga. Hon tog ordet gnällig till en ny nivå. Ojoj, det krävdes många djupa andetag av mig för att orka med. Det som strular till det är nog hennes sömn på dagtid, vi hade ju fått bra rutiner när hon sov i sin egen säng på dagarna och det var relativt lätt att få henne att somna. När vi skulle ha visningar på lägenheten så bar vi dock upp alla bebisprylar i förrådet, inklusive spjälsängen. Så när lillan skulle sova så blev det i vår säng och där sover hon inte så bra ensam, det är väl för stort, försökte att bulla upp täcken och kuddar runt henne så det skulle bli ombonat med mest sov hon bara en liten stund. Om jag låg bredvid gick det dock bra. I söndags plockade vi ner sängen och de andra grejerna igen, men nu är det nästan omöjligt att få henne att somna där. Och inte går det att vagga henne till sömns längre heller. Ja, ja det är väl bara att kämpa på. Har hon lärt sig en gång så lär hon sig väl igen. Gårdagens höjdpunkt var i alla fall att _jag_ fick henne att skratta litegrann, pruttade henne på magen och då fick hon mitt hår i ansiktet så det killade, hihihi sa hon. Hahaha, det är så sött! Och sen sov hon hela natten i natt, underbart!

Igår skrev vi kontrakt på lägenheten och fick handpenningen, känns skönt!

Nu ska jag försöka få skrutt att somna, hon ligger i babygymmet nu och gnäller lite. Hoppas det går!

/M

Söndag 4 oktober

I dag har Amanda testat:

 Att sitta i sin stol.

Tror hon tyckte det var kul att komma på samma nivå som oss, man ser ju mycket bättre här uppe.

 Sötnosen!

/M


Lördag 3 oktober

Oj, vad hon lär sig grejer hela tiden nu lilltösen. Hon försöker att greppa saker hela tiden, ibland lyckas det ibland inte (bildbevis kommer nedan), över lag märker jag att hon tar mer på saker, tex om hon tittar på något (mig tex) så sträcker hon dit handen och känner på det. Alla vi träffar säger att hon är otroligt stark i kroppen och "med" i vad som händer, vuxen för sin ålder liksom. Vi har ju inte så mycket att jämföra med, men vi får väl tro att det är så då. Igår var mamma och hälsade på, Amanda låg på mage på golvet och spejade, då sa mamma att snart så kommer hon att kunna snurra runt. Och idag så har hon vänt sig flera gånger! Det märks att mamma har lite erfarenhet av det här med barn. :)
Jag blir så himla stolt när hon gör något nytt, blir tårögd och fjantig, haha!
Igår kväll fick hon ett så fantastiskt skrattanfall så både jag och Magnus blev rörda till tårar. Jag kan knappt förstå hur underbar en sån liten varelse kan vara. Det är som när man är helt nykär, man vill bara berätta för alla man möter hur underbar hon är och hur mycket man tycker om henne.

Vi har besök från Stockholm i helgen, familjen Nyström, superkul! Vi har varit på stan, visat upp vårt hus, men viktigast av allt, vi har letat Storsjöodjuret. Försökt locka det med kanelgifflar och allt. Det närmsta vi kom var att vi hittade spår, bajs och matrester på Rödön. Spännande! :D Måste bara nämna en gång till, barn är ju helt underbara, vilken glädje de ger! Mycker roligt har vi ihop med den här söta familjen, synd att vi bor så långt ifrån varandra!

Såg bilder från UnderbaraBarn-mässan som var i Stockholm i helgen, åh vad det såg kul ut! Kanske man får ta en sväng dit nästa år? Det är nog faktiskt något som jag skulle göra ofta om jag bodde i huvudstaden, gå på en massa roliga mässor.

Var det något mer jag tänkte berätta? Hmm...kommer inte på något...lägger upp några bilder i stället.

 Vift, vift! Sekunden efter jag tog kortet flög skallran iväg. :)

 Så här håller de (Magnus rättare sagt) på och leker varenda dag, vilket ibland ger mig en halv hjärtattack!

Nu vaknade stumpen till, bäst jag går dit och ger lite mat så hon somnar om.

Nattinatt!

/M

RSS 2.0