jobb, jobb

Oj, vad vi har jobbat i veckan jag och Micke, helt sjukt bra! Idag kunde jag knappt sluta och gå hem för jag ville bara göra klart allt. Men sen tänkte jag på att jag var tvungen att göra mitt andra jobb också så då skyndade jag hem. Som tur är har jag Magnus som hjälpt mig både idag och i tisdags, han är så snäll! Och han är grym på att vattna. :)

Igår var jag ledig, var på stan och fikade med farmor mitt på dagen, sen var vi båda tvugna att dra oss hemåt för att kolla på Friidrotts-VM. På kvällen var jag, Hanna och Madeleine ut och åt på Eastern Palace. Det var jättetrevligt och vi hade mycket att prata igenom. Snart ska vi börja pyssla så vi får träffas lite oftare.

Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid min karl. Har en mycket trevlig dag att se framemot i morgon, ska jobba 06-24, ensam på avdelningen plus att jag ska vara ansvarig för inventeringen. Men det ska nog bli kul!

Snart är det helg!

/M

Jobb igen

Så var den semestern slut. Fast det känns som jag varit ledig jättelänge, det beror nog på att jag inte planerat så mycket utan mest tog det lugnt, jag ska komma ihåg det till nästa sommar, då jag även hoppas att jag får sällskap på semestern (hint, hint till Magnus).

Har känt mig laddad inför jobbet i en vecka, fast i samma sekund som väckarklockan ringde i morse tänkte jag bara -NEJ!!!
Men det gick ändå bra, jag och Micke fick jobba som galningar för att försöka få lite ordning i röran, det gick väl sådär. Fick mina nya arbetstider och fick höra lite om de nya uppgifterna. Jag kommer att få jobba lite bättre tider i alla fall.

I helgen var vi upp till Tåsjö, det var kalas då en av Magnus ingifta morbröder hade fyllt 70. Massor av mat och allsång bjöds det på. Trevligt hade vi, synd att det ligger så himla långt bort, jag skulle inte orka åka dit varje helg precis. Vi var även och kollade in Martin och Ulrikas nyinköpa stuga som var jättemysig. Åkte hem ganska tidigt igår förmiddag, sen blev jag liggande framför tv:n och all sport mest hela dagen medans Magnus gjorde pappersarbete.

Nu ska jag snart sova, är helt knäckt, hela kroppen värker och huvudet tänker bara "vill sova, vill sova, vill sova". Och i morgon blir det ännu hårdare på jobbet, huh. Tur att jag är ledig på onsdag....

Det känns så bra att jag har saker att se fram emot ända fram till nästa semester.

Oktober: Kickoff med jobbet på Holiday Club, Åre
November: Resa till Stockholm, bo på fint hotell med Magnus
December: JUL!!
Våren 08: New York
Våren 08: Hemkomsten från NY... ;)
Sommar 08: Semester!

Se där, det kommer att gå fort.

/M

Fika

Igår kväll fick jag besök av Madeleine, vi satt ute på balkongen hela kvällen och snackade skit och åt kladdkaka. Det var så trevligt, så trist att vi träffas så sällan nu, men vi håller ju kollen genom våra bloggar som tur är. :) Tyvärr kunde inte Hanna komma men snart ska vi dra igång våra pysselkvällar. Det ska bli kul det!

Idag tänkte jag träna, men när jag loggade in för att boka passet så visade det sig att det var inställt. Det var segt, men även lite skönt då jag inte var ett dugg träningssugen. Men nu måste jag iväg i morgon istället.

Har haft en heldag med Siri, vi har gått på stan och haft en långfika på Tehuset. Mycket trevligt var det. Köpte tvålar som luktade choklad och två nya blommor, har verkligen längtat efter nya blommor. I morgon ska jag sy nya överdrag till några kuddar i soffan och fixa lite i sovrumsfönstret. Ska nog måla en lerkruka jag har där, den bruna färger passar inte riktigt in. Sen har vi fått ett problem, persiennerna i vår lägenhet är rätt gamla och slitna och i torsdags när jag skulle dra upp den ena i sovrummet så knäppte det till och så stod jag där med två snören i handen. Så, persiennen är liksom nere och går inte att dra upp då det inte finns några snören kvar. Måste alltså fixa nya, lite snyggare helst. Men, det får väl bli ett senare problem tror jag.

Var på Willys förut och pratade lite med Hanna om vår höst-kickoff. Då ska vi lyxa till det med lite spabehandlingar, det ska bli så skönt!

/M

Dagens citat: Om du väntar för evigt har du väntat för länge /Magnus :)

Hemkommen

Tog det mest lugnt igår. Var och tränade på morgonen, de nya skorna var så sköna. Kom hem och gjorde frukost till mig och Magnus som var hemma och gjorde pappersarbete. Sen låg jag på soffan och läste hela eftermiddagen, "Är det någon där" av Marian Keeys som är min favoritförfattarinna. Boken var väldigt bra! Det gick knappt att sluta läsa, hade längtat efter boken hela helgen. Hade även tvättstugan igår och det var massor av tvätt, trist.

På kvällen gick vi på bio för första gången, "På smällen" såg vi, en helt okej film. Fast det känns som att det aldrig kommer några riktigt bra filmer längre. Eller också är det jag som väljer fel sorts film kanske.

Idag har jag inte heller gjort så mycket, pratat i telefon mest och sen var Magnus hemma och åt lunch, det var trevligt. Saknar honom när han är och jobbar.

Snart är det slut på semestern... :/

Om en stund ska vi åka och handla, håller på att planera vad vi ska äta i veckan, försöker tömma frysen så att vi kan frosta ur den, det skulle verkligen behövas och av frysens innehåll att döma blir det rabarber till middag de närmsta dagarna.

Nu ska jag roa mig med disken en stund.

/M

Weekend i Gbg

Som ni vet så åkte jag till Göteborg i torsdags, träffade Magnus på centralen, vi låste in vår packning och sen gick vi ut på stan. Tog en fika på ett ställe som jag ej minns vad det heter, men jag var där en gång med min floristklass och fikade också. Gott men inte så himla billigt, en räkmacka och en liten cola, 91spänn. Så här såg vi ut under fikan (jag lite sliten efter resan, Magnus hur söt som helst):



Efter att vi gått på stan hur länge som helst så blev äntligen klockan sex och då skulle vi träffa Håkan och Maria på Hard Rock Café för en middag. Det var jättegod mat och kul att träffa dom, sen gick vi till Ullevi för fotbollsmatchen. Det var en vädligt bra match med mycket målchanser, den slutade 1-1, fast DIF var såklart bäst. ;) Som tur var satt vi under tak då det kom världens ösregn, har nog knappt sett så mycket regn någon gång förut. Efter matchen hämtade vi våra väskor på stationen och sen åkte vi hem till Håkan och Maria i Särö. Himla fint ställe, massor av fina hus, fast nog inte riktigt min prisklass. :)

Fredagen spenderade vi mest sovandes, vi var verkligen helt slut båda två. Fast på eftermiddagen kom Daniel och Ida (som var ute på slotts-semester) förbi och plockade upp oss och så åkte vi till Kungsbacka Outlett. Himla trevligt och vilken prisskillnad det är om man jämnför med här, tänker framför allt på byggmaterial och sånt. Köpte ett par nya träningsskor, det var verkligen behövligt, samt fyra assietter till min Höganäs-servis. Så nu har jag både assietter och tallrickar till åtta personer. Assitterna (det var 2:a sortering så man fick leta lite för att hitta fina) kostade 79:- istället för 129:- som dom brukar kosta. Det blir ju rätt stor skillnad om man köper många. När vi köper hus så ska vi åka dit igen, med en stor släpvagn och shoppa allt vi behöver. Längtar!  

På lördagen tog vi en sväng på lite köpcentrum och sen blev det såklart Liseberg. Håkan och Maria tog en sväng på stan medans vi åkte karuseller. Kan förstå om dom är lite less på Liseberg, alla som kommer och hälsar på vill väl dit antar jag. Vi hade i alla fall jättekul, fast det är så trist att stå i kö!

 
Här är vi i kön till Jukebox, en sådan som snurrar massor, som jag älskar och Magnus (och alla andra jag känner) avskyr. Tack älskling för att du åkte den med mig!

När vi åkte klart blev det lite obligatoriskt choklad-hjulsspelande, detta var vad vi kom hem med:



På söndagen tog vi en liten cykeltur och åt glass nere vid vattnet och sen var det dags att åka till Landvetter. Helgen var jättetrevlig och skön. Tack Håkan och Maria!

/M

Postorder-frossa

Ajaj. Jag har skadat mig. Var på gymmet förut, på core, när vi skulle göra första övningen så kändes det som att någon högg en kniv i mig, lite snett nedanför vänster höftknöl. Det gjorde så fruktansvärt ont och jag kunde inte träna så mycket mer sen, övningarna på rygg gick rätt bra, men så fort det var något när man skulle luta sig fram så svimmade jag nästan av smärtan. Och det har fortfarande inte gått över (fast det har lättat lite). Hoppas det blir bra snart. Ja, ja nu ska jag sluta gnälla.

Var och hämtade mina paket förut! Det var så kul, känns som julafton när man får öppna och kolla, dessutom passade allt så jag slipper göra några returer. Jag fick nya underkläder (perfekt när jag ska få träffa Magnus i morgon), ett par jeans, grå, knälånga tjocksockar, en grå-blå-turkos stickad klänning och tyger som jag ska sy kuddöverdrag av. Och ett par svarta lackpumps med väldigt liten klack. Det var nog allt. Och idag fick jag erbjudande från H&M, -10% på allt, så nu ska jag beställa det jag tänkt därifrån också. Jag älskar postorder! :)

Snart måste jag sätta igång och packa...känns inte ett dugg lockande. Måste även ta reda på vad dom spår för väder i Göteborg i helgen. Ska verkligen försöka att inte packa med mig halva lägenheten, vi får se hur det går. I morgon bär det i alla fall av! Längtar tills jag får träffa Magnus!!

Om jag inte skriver något i morgon så passar jag på att gratulera Lotta på födelsedagen i morgon. Grattis vännen!

/M

Fynd...

Glömde skriva att jag fyndade när vi städade, hittade nämligen en kofta med spets under bysten och en turkos, stickad klänning som varit mina och som jag gett till mina systrar som dom i sin tur inte använt och lagt in i klädkammaren och som jag nu kände att jag ville använda till hösten. Snacka om återvinning. :)
Känner att det kommer bli mycket stickade klänningar med grova strumbyxor under för mig i höst. Skulle behöva köpa ett par stövlar med låg klack, även om det är jättesnyggt med lite högre klackar så vet jag vid det här laget att jag aldrig använder det. Om man som jag går överallt behöver man sköna skor. Fast jag har letat efter sådana stövlar i flera år så vi får se om jag lyckas hitta några den här gången. Jag lär återkomma med en rapport om det. :)

/M

Städ-mani

Ligger visst lite efter...

Middagen i lördags var underbar, maten kanon och sällskapet ännu bättre. :)
Var hos Hanna och hade det trevligt. Men jag står bara inte ut med vissa personer, jag blir galen! Och man kan avstå från att dricka även om man inte är med barn, bara så att ni vet. Suck.

I söndags åkte Magnus till Kungälv. Mitt hjärta brast nästan när han åkte, det är ju kanske lite löjligt, men så känns det. Men nu får jag snart träffa honom igen, tiden går fort!

Igår mitt på dagen kom pappa och hämtade mig och sen styrde vi av mot Kläppe. Vi har tagit det lugnt och umgåtts och det har varit jättekul!
Ni som känner mig vet ju att jag har lite städmani, kan verkligen inte slappna av när det är stökigt och jag blir så tillfredsställd när jag får städa upp en stor röra. Jag skulle sova i Siris gamla rum som hon fortfarande inte flyttat ut från och i den rummet finns en klädkammare som verkligen sett ut som ett bombnedslag. Alla kläder som inte använts har bara slängts in där i en hög ovanpå några flyttkartonger som också var fulla med kläder. Så igår bestämde jag att jag skulle rensa upp där idag. Var så laddad att jag knappt kunde somna igår, ville bara sätta igång. 
Så i morse efter frukosten satte jag och Irma igång, med en rulle sopsäckar i högsta hugg. Vi fick ihop fem säckar som skulle slängas, fyra säckar som ska skänkas till Röda Korset och sen blev det bara en flyttkartong med gamla leksaker kvar. Oj, oj det blir endel kläder när man har en sån stor familj. Man blev lite nostaligsk över vissa kläder.  Åh, så kul det var! Dessutom finns det nu fyra tomma flyttkartonger till Siri. Jag hade gärna packat alla hennes grejer med (jag blir som en orkan när jag sätter igång) men jag kände att jag inte ville rota i hennes personliga saker.
Jag läste i en inredningstidning om en som jobbade som organisatör, hon åkte runt till folk och organsierade deras kontor, garderober och sånt, det kanske vore ett yrke för mig...

Idag ska vi få pappas spagetti och köttfärssås, min favoritmat!!

I morgon ska jag åka hem igen, har bokat in mig på träning klockan 12. Sen ska jag packa och fixa lite saker. Måste hämta två paket också som jag fått. Det är ju alltid lika kul, fick min nya höstjacka förra veckan, en röd. 
På torsdag morgon bär det av mot Göteborg, det ska bli kul, det var ju två år sedan jag var där sist. Hade tänkt hälsa på syster Karin, men hon är i Australien. Men jag hittar nog saker att göra ändå. På torsdag ska vi på fotboll, Blå-Vitt mot DIF, sen blir det en dag på Liseberg och lite shopping. Och mycket gos med min underbara Magnus som jag längtar så mycket efter!!

Nej, nu ska jag umgås lite med Aron och Irma.

/M  

Kalas

Idag har vi varit hos pappa. Farmor kom hit vid tio-tiden och sen drog vi mot färjorna. Det var ett jäkla regnväder. Vi hade med oss en massa bullar och tårtan och alla kläderna till Irma.

Vi umgicks och fikade hela dagen, det var jättetrevligt. Jag ska åka tillbaka dit på måndag och vara där några dagar medan Magnus åker till Kungälv på konferens.

Tårtan blev jättegod:



Nu ska jag göra mig i ordning lite och sen ska vi ut och äta tre-rättersmiddag på Dalwhinnie. Det ska bli så gott och trevligt! När vi ätit klart ska vi gå förbi Hanna och Jocke som har inflyttningfest i kväll.

Berättar såklart i morgon om hur kvällen blev.

/M

1år!

image36

Grattis på 1årsdagen!!

Dagen

Det tog två och en halv timme att städa lägenheten idag. Det var jobbigt och varmt. Dessutom blev jag halvt ihjälskrämd av ett stort kryp i papperskorgen. Var nära att ringa till Magnus och be honom komma hem och "rädda" mig, det vill säga, knyta ihop soppåsen och gå ut och slänga den. Men jag tog mig samman och gjorde det själv. Ibland är jag bara för fjantig...

Nu har jag gjort tårta till pappa, hade ingen inspiration så det blev en prinsesstårta, eller kungatårta kanske man ska kalla det när det är till en man som fyller 53 år. När jag var liten tyckte jag att min pappa såg ut som Hjärter Kung i vissa kortlekar (efter lite googlande så är det i Öbergs kortlekar), så det var mitt favoritkort. :) Fin blev tårtan i alla fall.

Min Magnus kan vara så underbar ibland så jag nästan gråter. Det kan vara något liten sak han säger eller gör som bara gör mig så kär. I morgon har vi varit ihop i ett år. Ett underbart år.

Jag älskar dig Magnus!! /Frugan

/M

Farmor-dag igen

Igår vaknade jag en halvtimme innan väckarklockan, var jättestressad eftersom jag lovat Magnus att vara klar i tid för en gångs skull. :) Och för att stressa mig mer kom han dessutom hem mycket tidigare än sagt, vilket ju i och för sig var trevligt. Åt frukost ihop och sen åkte vi till Hissmofors, jag blev avsläppt och sen for Magnus vidare för att jobba i Krokom och Järpen. 

Jag och farmor hade en skön dag, först åkte vi och köpte blomjord, när vi kom hem tog vi en fika, med bland annat farmors fenomenalt goda sockerkaka och sen  började vi jobba. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle plantera om en väldigt stor Monstera som man var tvungen att vara två för att klara av. Men när vi ändå var igång tog vi och planterade om en väldig massa fler blommor. Vi stog ute på altanen så det gjorde inte så mycket om man spillde lite jord och så, skönt jag brukar ha jord i hela lägenheten när jag är i gång. Sen duschade vi blommorna med vattenslangen. Farmor blev jättenöjd! När Magnus kom tillbaka på eftermiddagen fick vi mat och sen åkte vi hem.

På kvällen tog vi en promenad på Frösön, jag hade blivit hotad med promenad runt Frösö-berget, men på grund av min träningsvärk (tog mig knappt upp ur sängen) så nöjde vi oss med en en och en halvtimmes promenad på Frösön. Fasen vad många fina hus det finns där! När vi kom hem fikade vi lite och sen var det dags att sova.

Den senaste tiden har jag funderat mycket på vad jag vill jobba med och i natt drömde jag att jag mitt i sommaren startade en butik som sålde begagnade skridskor, mössar och vantar. Hahaha.... Affären gick jättebra! Jag tror dock inte att det är något att satsa på. :)

Idag hade jag planerat att träna, men jag vll gärna att träningsvärken ska gå över någon gång så jag hoppar över det. Dessutom måste jag storstäda lägenheten, med mina mått mätt är det ett kaos här (Siri och några andra tycker säkert att det är kliniskt rent).

Jag, Magnus och farmor funderar på att åka till pappa i morgon med en tårta då han fyllde år igår, så jag måste nog baka en tårta också. Det är ju roligare en köpt. Ska fundera vidare på det där...

Nej, om jag skulle ta tag i den där städningen nu....

/M

Spagettikropp....

Ajajaj...min kropp värker och känns som spagetti. Om jag sätter eller lägger mig ner kommer jag knappt upp sen det är som att alla muskler och leder förtvinat under eftermiddagen. Det var såhär, vi var endast tre stycken på core-passet, de andra två hade aldrig varit på core förut så instruktören var jättepetig och gick runt och kollade på varje rörelse vi gjorde så det var helt omöjligt att "ta det lite lugnt" en sekund. Han sa till och med själv att det var extra hårt idag, så det är inte bara för att det var längesen jag höll på. ;)

Här kommer lite bilder från balkongen:

 Solstolen som fått nytt tyg, innan var det vitt med en Telia-logga på

 Och stolarna fick matchande kuddar av tyget som blev över, i bakgrunden syns även insynsskyddet jag sydde i våras eller när det nu var :)

  Lite växtbilder, observera pappas gamla kaffepanna, assöt!

Nu ska jag försöka ta mig upp härifrån och sen ska jag ramla ihop i en klump i soffan. I morgon ska jag hälsa på farmor igen. Dessutom fyller min lilla far år!!

/M

Tisdagen i efterhand

Igår hade jag träningsfri dag. Det var tur, hade sådan träningsvärk att jag höll på att avlida.

På förmiddagen igår var jag riktigt aktiv, sydde och fixade till balkongen, det blev kanonbra, ska ta lite bilder sen så ni får se. Sen på eftermiddagen tog jag det lugnt, satt i solstolen och läste en bok. Tyvärr är det ett jäkla liv här utanför jämt, lastbilar som backar(och då tutar det ju som ni vet) hela tiden och folk som borrar i asfalt och sånt trevligt. Men på nåt sätt lyckades jag i alla fall somna ute på balkongen. Helskumt.

Efter middagen frågade jag Magnus ifall vi skulle gå till Lillänge och köpa glass och han tittade på mig som jag var dum i huvudet. Men strax där på (där kom han undan) ringde Peter och undrade om vi ville med på fotboll. Så jag gjorde mig i ordning lite kvickt och sen åkte vi ut på Frösön och kollade på Frösön-Krokom, matchen slutade 8-1. Ingen höjdarmatch direkt, men det var ju skönt väder. "Läktaren" var dock det värsta jag varit med om, jag trodde min rumpa skulle lämna mig, fruktansvärt obekväm!

Verkar bli rätt fint väder idag med så jag kanske får ta en tur ut från lägenheten. Sitter och laddar för träningen nu, ska på Core klockan 12, det ska bli kul!

I love semester!!

/M

Åre

Igår tog jag äntligen tag i att städa min garderob. Jag är väldigt ordningsam och har alltid städat överallt, utom i min garderob, där är det verkligen kaos. Skäms lite för att lägga ut före-bilderna men, men...

 Snacka om kaos, usch!  

Såhär fint blev det i alla fall, kan inte lova att det ser ut såhär om en vecka, men jag ska verkligen försöka hålla ordningen nu:

 Lite skillnad va?

Bar upp endel grejer till förrådet samt att jag rensade ut en rågad papperskasse med kläder, så nu väntar jag på att någon av mina kvinnliga familjemedlemmar ska komma och hämta grejerna. Först till kvarn. :)

I morse klev jag upp halv sju för att träna. Var inte helt lockad att ställa mig på trappmaskinen men det gick bra, mp3-spelaren var laddad med Dragonforce och det var Beverly Hills på tv, haha... Träningen gick grymt bra, höll på mycket längre än vad jag tänkt och det kändes bra. Plus att jag inte höll på att spy den här gången och det är ju alltid trevligt.

Sen gick jag hem, duschade och åt frukost och sen åkte vi till Åre. Magnus jobbade lite men mest gick vi i affärer och kikade. Handlade dock ingenting och lika bra var nog det. Ska ju ner till Göteborg nästa vecka och jag kan tänka mig att det blir lite shopping där. Dessutom fick jag en massa plats över i garderoben när jag städade så jag satte mig igår kväll och beställde massor av kläder ur höstkatalogerna. Känns som jag får ta på mig lite extrajobb i höst... ;)

Nu ska jag trolla ihop lite middag.

/M


Promenader

Det blev lite promenerande igår, vi skulle till Willys och handla men tog en liten omväg och gick längs vattnet och kom upp borta vid minnesgärdet, nedanför Boda Borg och då blev Magnus sugen på att spela flipper så vi gick in och spelade en omgång. Första gången för mig och jag var väldigt dålig kan jag säga, men det spelade inte så stor roll. Sen gick vi på Sängjätten och kollade, dom hade endel fina sängkläder men det känns som jag aldrig kommer att besöka den affären igen. Sen gick vi i alla fall på Willys, försökte prata lite med Hanna men det var rätt mycket folk, handlade en massa grönsaker och gjorde en mycket god middag när vi kom hem. Kasslergratäng med blomkål och broccoli och sallad från farmors land.

På kvällen kom Siri förbi, hon var ensam hemma då Erik var och fiskade. Vi pratade i nån timme och sen kom Erik och hämtade henne. Kvällen spenderade vi framför nån film som gick på tv, minns inte vad den hette men den var rätt okej, fast lite löjligt slut.

Idag gjorde jag först en jättegod frukost med en massa frukt och grönsaker och sen gick vi ut på en promenad. På hemvägen gick vi förbi Matpiraten och när vi kom hem tog Magnus plats framför tv:n och jag la mig på sängen och läste.  Fast det tog inte så lång tid innan vi somnade båda två... :)

Nu ska jag kila bort till soffan och pussa på min man!

/M

PS. Jag har en väldig träningsvärk i övre delen av ryggen, typ skulderbladen. Ajaj.

Mitt "nya" liv del1...

Det förra inlägget väckte visst lite reaktioner. Så för att förtydliga, jag är nöjd med mig själv, jag vill inte banta mig halvt ihjäl. Men jag märker ju att jag blir rundare och rundare och jag vet att det beror på att jag lever osunt. Tränar ingenting och äter dåligt. Så det är främst för min hälsas skull jag vill förändra det här, inte för att jag har dåligt självförtroende eller något sådant.

I morse var jag i alla fall på gymmet för första gången på ca sex månader, tänkte starta lite lugnt så jag hade inte planerat någon hårdträning. Gick/"sprang" på en typ trappmaskin och det var fruktansvärt jobbigt. När jag var klar och jag klev av maskinen blev jag helt yr och höll på att spy så jag fick sätta mig och vila innan jag orkade gå hem och duscha. Hahaha....otränad var ordet....

Var på stan med farmor också, tog en fika (inga sötsaker för mig) och sen var jag smakråd. Farmor har spanat in ett par byxor på Stadium i flera månader, hon har dock varit lite tveksam då hon tyckte de var lite ungdomliga. "Man vet ju vad de snackar de andra pensionärerna..." Enligt farmor snackar pensionärer väldigt mycket skit om varandra, värre än folk i övrigt. Men jag sa att hon skulle skita i vad några gamla kärringar tycker och ha på sig vad hon vill, så hon köpte byxorna tillslut, dessutom var de på rea nu. :)

Sen gick jag på Ragnars och köpte en sallad till Magnus och sen gick jag hem.

Vi ska nog gå ut på en promenad sen, tänkte göra det igår men då började det blåsa så förbannat. Inte för att det är någon ursäkt men.... I alla fall så är det himla trist att promenera i stan.

Trevlig helg allihopa!
/M

Farmor-dag

Började dagen med att titta på 7th Heaven, världens mest moralpredikande serie. Vi har kopplat in tv:n i sovrummet nu så jag låg i sängen och degade.

Sen klev jag upp och fixade en nyttig frukost, smoothie med banan och jordgubbar och Wasa sport+. Gott var det också, dessutom fick jag använda min mycket braiga köksmaskin som jag nog inte rört sen jag flyttade in i den här lägenheten för snart tre år sedan.

Strax innan tio kom Magnus och hämtade mig och vi åkte mot Hissmofors och farmor. Var där hela dagen och umgicks medan Magnus jobbade. När han kom tillbaka åt vi en sen lunch och en stund därefter åkte vi hem igen. Det var så trevligt hela dagen, vi surrade på om allt mellan himmel och jord.

Måste börja med en diet nu. Brukar alltid väga mig när jag hälsar på farmor och....tyvärr så blir jag inte lättare direkt. Nu börjar det bara blir för mycket. Kanske jag skulle försöka utnyttja medlemskapet på Stepin? Hur som helst borde jag verkligen göra något åt min kost, äter sjukt mycket onyttigt. Men det är ju lättare sagt än gjort. Dessutom är det fullständigt omöjligt att få några vettiga rutiner på maten när man har mitt yrke. Jag ska fundera ut någon plan.... I'll be back med en rapport...

/M

Semestern, so far...

Oj, vad det är skönt att göra ingenting... Började veckan med att gå ut på tygjakt. Måste sy nya fodral till några kuddar jag har i soffan, men som vanligt i den här stan så hittar man inte det man tänkt. Köpte dock lite markisväv som jag ska ha till en solstol (själva sitsen är av tyg och nu ska det bli nytt där) samt till kuddarna till stolarna på balkongen. Köpte även lite tyg så jag kunde laga Magnus favoritmyspyjamasbyxor som var så slitna att de nästan föll i bitar. Så jag ägnade måndag eftermiddag åt att laga dom, blev himla bra faktiskt. Solstolen har jag inte gett mig på än, men med tanke på vädret gör det nog inget om jag väntar till nästa vår eller nåt. Sen har jag mest tagit det lugnt och gjort ingenting. Så småningom ska jag ge mig på all rensning jag skrev om innan semestern hade börjat... :) Måste ju få plats med alla nya kläder jag ska beställa.

I morgon ska jag hälsa på farmor. Magnus ska till Krokom och jobba och då ska jag hälsa på henne under tiden, det ska bli jättekul, har sett fram emot det hela veckan.

Var på stan idag (som vanligt känns det som), var less som bara den, väntade på Magnus som skulle klippa sig. Shoppade ett linne och ett diadem, diademen är mina bästa vänner nu när min lugg börjar bli lite väl lång, måste försöka klippa den snart. Men jag har lovat mig själv att aldrig göra om misstaget och försöka klippa den själv, även om det känns lockande när den hänger och irriterar i ögonen.

Varför kan man inte få det man önskar sig.....

Nu ska jag väcka Magnus som somnat på sängen, om jag vågar, han brukar ha ett hemskt humör när han somnat sådär. ;)

/M

RSS 2.0