Torsdag 26 februari

Här var det dåligt uppdaterat...

Om jag ska försöka komma ihåg lite vad som hänt sedan sist...
Var hos barnmorskan förra veckan, fick lyssna på hjärtat, bli mätt och ta lite prover. Hade fått lägre blodtryck och blodvärde, men fortfarande helt okej. Magen var perfekt stor och det sa hon även att jag kunde hälsa alla "som tror att de vet". Hon är himla rolig vår bm, sa att jag lika gärna kunde förbereda mig nu på alla jag kommer möta som tror de är experter på allt som har med graviditeter och barn att göra (jodå, jag har redan stött på en hel hög). Och på tal om stora magar så sa hon att det finns ju väldigt många gubbar som ser ut att vara i nionde månaden också...
Fick reda på varför jag haft så jäkla ont i magen hela tiden, jag har för starka (!) magmuskler, det kunde man inte tro, men så är det. Och de har helt enkelt hållit emot allt vad de kunnat när magen försöker tränga fram mellan dom. Så nästa gång jag ska bli gravid ska jag se till att ha mindre tränad mage helt enkelt. I alla fall så har värken börjar avta, så musklerna har väl gett upp nu.

Förra onsdagen kände jag för första gången sprakar på utsidan av magen! Mysigt värre, hoppas Magnus kan få känna snart också.

I söndags var vi i Kläppe och åt marängsviss, A och I fyllde ju 18 i tisdags, herre gud, de var ju nyss bebisar! Tiden går så fort.... I alla fall, ett lite tidigt firande. Fick favoritmiddag också, spagetti och köttfärssås. Jummy!!

Well, det har hänt en massa annat med, men det får bli en annan gång. Nu är det dags för matlagning, idag blir det viltskavsgryta, hoppas det blir gott.

/M

Söndag 15 februari

Schlagern igår, alltså H.E.A.T var ju grymt bra! Precis min stil, lagom mycket 80-talspudel liksom. Sen gillade jag countrylåten också, skön. Överlag så kändes det som veckans startfält var bättre än förra veckan.

Idag har vi varit ute och promenerat på isen tillsammans med Siri, det var fint med rätt kallt, lite bitigt i kinder och lår om man säger så. Var in på Stadium en sväng och kollade efter täckbyxor. Hittade ett par som var helt okej, men det gick inte att ta av hängslena, hallå, behöver man verkligen hängslen när man är över 10 år? För övrigt är det rätt svårt att veta vilka kläder som är tänkt för kvinnor och vilka som är för män på sportaffärer, eller är alla unisex? Kanske lika bra att vänta till nästa vinter ändå med att köpa, då jag vet vilken storlek jag har då.

Helgen har som vanligt gått hur snabbt som helst, dags för ännu en jobbvecka. Kommer bara närmare ledigheten, så det är bra!

Nu står matlagning på schemat, blir fisk i ugnen, försöker att äta mycket fisk nu eftersom det är bra för bebis (och mig och Magnus).

/M

Lördag 14 februari

Idag har halva graviditeten gått, bara 20 veckor kvar nu! 20 veckor låter ju inte så himla mycket egentligen...
Såhär ser vi ut i halvtid:



Ungefär alla tror att vi ska få tvillingar, då jag tydligen har världens jättemage. Jaja, jag älskar min lilla mage och skulle helst ligga hemma och klappa på den hela dagarna.

Har varit på stan idag och fikat med Peter och Veronika, jättetrevligt, var hur länge sen som helst vi träffades senast.
Var och köpte en ny stekpanna, hämtade astmamedicin och köpte självhäftande plast att plasta in ultraljudsbilderna med. Och så var vi på Karamellagret och köpte lite lördagsgodis. Härligt väder var det idag, soligt och fint. Hoppas det är lika i morgon så vi kan ta en promenad.

Senare ska vi hämta svärmor efter hon slutat jobba, så blir det kinamat och sen lär det väl bli Schlager ikväll antar jag.

/M

Torsdag 12 februari

Den här vintern har gått överstyr. Den är längre och kallare och snöigare än nån annan vinter jag kan minnas. Det värsta är att man börjar vänja sig vid kylan nu. I morse var det 23 minus och det är ju jäkligt kallt egentligen, men när jag gick till jobbet så tänkte jag att - Det här är ju inte så farligt kallt. Här om dagen var det bara -17 och då tyckte jag att det var rätt behagligt och när jag gick hem i tisdags var det endast -6 och då svettades jag nästan. Det ska inte vara så. Är det kallare än +5 så ska man frysa. Snälla sommar kom snart!

Något som är otroligt jobbigt men kylan är ju alla kläder som ska bylsas på, speciellt när man har en växande mage. Börjar bli lite trångt i min vinterjacka nu, men jag vägrar att köpa en ny, som kommer vara för stor sedan (om jag kommer i form vill säga), så i värsta fall får jag låna nån jacka av Magnus i slutet av vintern. Dagens gravid-problem.

Snart är det helg igen, jippi!! Veckorna går ju egentligen rasande fort!

Nu ska jag grädda våfflor!

/M

Söndag 8 februari

Allvarligt, när ska det sluta snöa?! Det har vräkt ner konstant i hur många dagar då? Tre, fyra... Det kommer ju aldrig bli vår om det ska fortsätta så här. Var ute och skottade fram bilen förut, något jobbigt. Magnus skottade och jag sopade. Jobbigt, men skönt att få lite friskt luft, fast det kunde ju bli liiite varmare kanske, det är runt -17 nu.

Så här såg bilen ut efter att ha stått på parkeringen i två dygn:



Kolla in motorvärmarstolpen i bakgrunden så ser ni ju snödjupet. :)

Det som var roligt var att jag fick köra (okej, jag fick backa typ fem meter) Magnus bil för första gången! Jiiihaa, jag var rätt duktig faktiskt. Borde kanske ta tag i det där med körningen någon gång. Senast jag körde ordentligt var väl en tre år sedan ungefär, måste ju ändå köpa en bil när vi flyttar sedan. Men jag ska nog ändå vänta till sommaren innan jag sätter igång. Alltså för er som inte vet så har jag körkort, men jag kör inte, typ...

Måste skriva matlista för veckan, har ingen inspiration och då blir det ju så jobbigt. Får surfa lite matsidor och se om jag kommer på något. Idag blir det i alla fall chili con carne och har jag tur kanske det räcker till middag i morgon med, så behöver jag bara komma på sex maträtter... Och på lördag kanske vi skulle gå ut och äta, så då behöver jag bara komma på fem...grymt bra!

Well, matsurfning var det.

/M

Lördag 7 februari

Oj, vilken stressig vecka jag haft bakom mig. Fy, har inte alls mått bra. Tror bebisen blir arg på mig när jag stressar för jag får så himla ont i magen då, som jag aldrig fick när jag stressade som ickegravid. Igår när jag kom hem var jag nära att svimma och sen var jag superyr hela kvällen så det blev tidigt i säng, alltså ännu tidigare än vanligt. I morse var jag fortfarande helt vimsig i skallen, men nu har det som tur är gått över. Måste skärpa mig lite nu!

Har bakat bröd idag, småfranskor. Gillar verkligen att baka. Längtar tills vi bor i hus så jag kan ha en stor frys som jag kan fylla med bakverk och mat, så trevligt att bara kunna ta fram och tina och ha som nybakat bröd varje dag.

Ikväll börjar Melodifestivalen (nån som missat det?), inget jag direkt längtat efter, men det blir ju ändå att man kollar. Brukar inte direkt svämma över av bra program på lördagkvällarna så...

Nu blir det nog en sväng till affären, något lördagsgott och middag står på inköpslistan. Hade tänkt äta någon soppa idag, det var egentligen därför jag bakade för att ha något gott bröd till. Ja, vi lär väl komma på något på affären.

Trevlig kväll!
/M

Torsdag 5 februari

Ultraljudet gick bra! Allting såg bra ut och den var väldigt livlig. Kan nog fortfarande inte förstå att allt det där händer i min mage. Känns bra att min oro har blivit lite stillad. Blev framflyttad två dagar så ny beräknad dag är den 4 juli. Känns både långt borta och väldigt nära. Hoppas tiden går fort fram tills dess i alla fall!

Nu måste jag fixa lite middag innan mannen min svälter.

/M

Tisdag 3 februari

På söndag kväll kikade Siri förbi, vi bakade muffins; kladdmuffins och hallonmuffins med "chrunch". Magnus hjälpte till att provsmaka. :) Gott blev det i alla fall!

Annars har det inte hunnit hända så mycket än den här veckan, men det är ju bara tisdag.

På torsdag ska vi på ultraljud, jag börjar bli väldigt nervös och orolig, samtidigt som det ska bli jätteroligt. Spännande helt enkelt! Puh, nu får det bli torsdag så vi får veta hur det står till med mini. Tror ju att jag känner den, men sen tror jag att det är bara inbillning. Men vid några tillfällen så har det verkligen varit som om nån petar på magen, fast inifrån om ni förstår. :D

Jaja, det blev en kort rapport om mitt oerhört händelserika liv. :)

Nu ska jag lägga mig på soffan och läsa nya Allt i hemmet (måste ju underhålla Jennie och Fredrik med nya tidningar, hehe) en stund innan det är dags att laga middag. Couscous med bacon och spenat samt avokadoröra blir det idag. Mums!

/M

Söndag 1 februari

Igår var vi barnvakt till bus-Filip. Det var himla roligt, men oj vad trötta vi (alltså jag och Magnus) blev. Vi la pussel, körde brumbrum, åt äpplen och besteg kuddberg i sängen. Tur att barnen inte är så där aktiva direkt när de kommer ut utan man får lite tid att vänja sig först. Annars hade det blivit riktigt jobbigt för oss.

För övrigt gjorde vi inte så mycket igår, typisk seg-lördag. Men någon gång måste vi ju få vila också.

Idag är det så himla fint ute, snön och isen gnistrar i den strålande solen. Dock är det 20 minus så det är tyvärr inte så kul att vara ute. Men man kan ju njuta av utsikten från fönstret. ;)

Nu ska jag väcka Magnus så vi kan fixa i tvättstugan och sen ska vi åka till Frösön med några leksaker till Filip och en hel hög inredningstidningar till hans mamma och pappa. Förstår inte var jag får alla tidningar ifrån...

Sen är jag så sugen på att baka muffins, så jag kanske slänger ihop en sats när vi kommer hem.

Veckans bästa klädesplagg:
Gravidjeans! Så bekväma, vill aldrig ha vanliga jeans igen!

/M

RSS 2.0