Jobb och mat

Det blir inte alltid som man tänkt sig, precis innan jag var på väg för att göra mitt sista Saba-pass pratade jag med min chef där, det visade sig att stackars Helena blivit sjukskriven, så jag åkte på att jobba en vecka till. Så den nya hinner komma in i det lite och jag hinner lära upp henne på mina butiker. Ja, ja, två dagar till ska jag nog överleva.

Oj, vad jag har jobbat de senaste dagarna, det har faktiskt varit jätteroligt. Det är så kul när man riktigt ser att det blir mindre och mindre grejer på lagret och mer och mer fullt ute i butiken, då det verkligen känns att det händer något. Har även gjort mina första beställningar, fast jag fick hjälp av Fredrik som tur var.

Idag har vi tagit det lugnt, jag har virkat klart mina tofflor och nu ligger de i tvättmaskinen för att bli tovade och förhopppningsvis fina. Måste säga att det inte såg så lovande ut...

Måste skriva en veckomatsedel, men det står helt still. Har inte alls varit matsugen de senaste veckorna, är lite less just nu. Hoppas mitt matintresse kommer tillbaka snart. Ska sätta mig och söka på lite recept nu, så kanske jag får lite inspiration. Annars är ju korv med bröd fin mat, eller hur Hanna? :)

/M

Mysig höstdag

Idag har jag haft "upplärning" med Helena som ska sköta blommorna när jag slutar, förstår ni, nu är det bara en dag kvar! Åh, vad skönt!!

När vi var klara gick jag ner på stan, det var jättemysigt väder och allmänt skönt, lite folk och så, så jag slipper få panik. :) Lite trist var det att vara ensam, men det gick bra. Köpte en stickad sjal, pepparkaksformar som ser ut som älgar, mascara, eyeliner, puder, virknål och garn.

När jag kom hem hade Magnus redan kommit hem, vi planerade matsedeln för resten av veckan, sen åkte vi och åt lunch och sen handlade vi mat.

Kom hem och jag var tröttare än tröttast och somnade på soffan, när jag vaknade somnade Magnus, vi är ju bara för sociala av oss. :)

Vi gjorde pizza till middag, mumsigt. Har nyss börjat virka på mina tofflor. Hoppas att de blir bra nu, annars blir jag ledsen. Lägger upp nån bild på mitt mästerverk när/om det blir färdigt.

I morgon är det jobb igen, känner mig sådär laddad. Lite segt känns det, jobbar 9-18 i morgon, 6-16 på fredag och sen 8-17 på lördag. Puh. Men fasen vad jag har jobbat den här månaden, kommer bli en trevlig lön lagom till vi ska till Stockholm.

Vanlig post är underskattat! Jag är så less på email och sånt. Minns när jag var liten och min mamma fick vykort från väninnor lite titt som tätt. Trevligt som bara den. Jag ska definivtivt bli bättre på att skicka kort och brev till släkt och vänner. Jag ska skicka massor av julkort i år, har varit rätt duktig förut om åren, men förra året var ett mellanår då jag inte skickade några, men så bodde jag ju inte hemma och allt var en litet kaos. Så, slå ett slag för snigelbreven! (jag är inte sponsrad av posten, så ni vet)

Nu ska jag återgå till min virkning och soffan, Grey's Anatomy börjar nu.

/M

Lördagen

Tillfredsställde mitt bakbehov genom att göra muffins, choklad med hackad mjölkchoklad och o'boyglasyr och äpple- och mandelmassamuffins. Gott blev det, men det roligaste är ju att göra dom. Älskar att baka, borde bli konditor, fast det vore ingen höjdare för figuren.

Runt halv fem kom vi till Frösö kyrka, det var ganska fint väder men blåsigt som bara den, så det blev rätt kallt ändå. Cermonin började vid fem och höll på typ en timme. Den var fin och jag gillar idén med att "dra ut" lite på själva vigseln. Brudparet i fråga såg väldigt söta och lyckliga ut.

 Efter cermonin, när det var lite mingel. Grattis!

image58

Och så här såg vi ut på vårt första (och förhoppningsvis inte sista) bröllop.

Efter minglet åkte vi till Kvantum och köpte smörgåstårta och lördagsgodis och sen styrde vi hem mot soffan. Det var en mycket trevlig dag igår!

Idag har Aron och Irma varit här en stund, vi har tvättat och sen åkte vi till Torvalla för middag hos familjen Lavesson. Mycket gott var det, lax och sen glass till efterrätt. Mmm....

Sen var helgen slut, tiden går fort.
Om en vecka får vi nya bilen, det ska bli kul!

/M

Helg!

Vad skönt!! Jag är så trött. Ska försöka ta sovmorgon i morgon. Det känns som jag inte riktigt kan slappna av dock. Vet inte varför, men det kanske släpper lite på torsdag då jag jobbar min sista dag på Saba. Skönt!

I helgen ska jag baka muffins. Har varit sugen på det (alltså att baka, inte äta) jättelänge, tror jag blivit inspirerad av Deena i What about Brian, hon har öppnat ett muffinscafé för er som inte följer den serien, tror att det bara är jag och Magnus som gör det. :)

Sen är det ju bröllopet också, hoppas Madeleine hittar nån ersättare så hon kan följa med. Mamma kom förbi med en vit kofta idag så nu kommer jag att bli fin. Tack mamsen!

Annars händer det inte så mycket, väntar på att jag ska vinna några miljoner så jag kan förverkliga lite drömmar jag har.
Blev så sugen på att se Pretty Woman för jag hörde en låt därifrån förut. Men Magnus påpekade att han minsann redan sett den filmen med mig och att det tydligen räckte. Det kan jag inte förstå, jag har nog sett den minst 100 gånger, ett tag när jag var typ nio år såg jag den varje dag när jag kom hem från skolan. Jag kan varje replik utantill. :)

Nu ska jag vara lite social med karln min innan jag somnar.

Trevlig helg på er!
/M

Onsdag

Var tvungen att kliva upp snortidigt i morse eftersom jag inte orkade duscha igår kväll. Tyvärr är jag segast i världen när det gäller duschning, inga fem minuter här inte, det ska schamponeras och balsameras och scrubbas i all evighet så jag hann inte äta någon frukost och fick ta cykeln för att hinna till jobbet i tid. När jag sen fick rast efter jag jobbat i över tre timmar var jag grymt hungrig, nästan spysjuk.
Men det var så skönt att få sluta tidigt, redan klockan två.

Gick hem och hittade Magnus sovandes i en hög av kuddar, sötisen. Väckte honom och så gick vi in till centrum. Tittade efter finskor till Magnus, men han bestämde sig tillslut för att de han har dög ett tag till. Så gick vi och fikade på Tehuset, har varit så sugen på muffins ett par dagar så jag åt det, mums! Sen bar det ut på stan igen, letade efter en tunn, vit kofta till mig som jag ville ha tills bröllopet på lördag, men såklart hittade jag ingen. Funderar på vad jag ska göra nu, tror att det blir liiite kallt med bara klänning på sig. Ja, ja det löser sig.

Ikväll börjar Grey's Anatomy, wiiee!!

Nu ska jag ta itu med maten, det blir klyftpotatis, entrecote, pepparsås och haricot verts, mina favoritgrönsaker. Mmm.... Bra onsdagsmat. :)

/M

Vinter?

Vad härligt att vakna upp när snön öser ner i mitten av september, något är ju seriöst fel med vädret här i världen (Charlotta, du är nog glad att du inte bor här nu).

 

Som tur var kom solen och tinade bort skiten sen. Har ju precis börjat gilla hösten, men jag är verkligen inte redo för vinter än. Usch.

Är lite allmänt av idag. Är trött och seg och allt känns lite trist. Tur att det finns en man som kan ge mig en kram och göra mig lite glad igen.

Det blir nog inga problem att få ihop nog med jobbtimmar, fick jobb på onsdag med och blev erbjuden på lördag men det tackade jag nej till. Det skulle ju vara lite väl trist att jobba tre lördagar på raken, dessutom är det ju bröllop på lördag. Hoppas det blir bättre väder tills dess.

Ikväll blir det mys i soffan under filten med varm choklad. Jag har verkligen inte lust att göra någonting mer.

Jag har hittat ett underbart hus, fast det är väldans dyrt, samt att det behöver totalrenoveras, men det skulle bli så otroligt fint. Åh, jag blir så deppig...

Nu ska jag tända lite ljus.

/M

Helg

Jag fick hoppa in och jobba igår, efter det tråkiga som hände i fredags. Det var ovant, men ganska kul, tiden gick fort och sen blir det ju en trevlig lön när den kommer i slutet av oktober. Ska jobba nästnästa lördag med.

Idag har vi haft besök hela dagen, först kom Irma som varit och fixat lite i rummet hon ska hyra, sen kom Siri hit också. De satt vid tv:n i vardagsrummet och Magnus låg på sängen och kollade på tv. Jag tog plats i köket och slängde ihop en kladdkaka, sen kom pappa och så fikade vi. Det var trevligt att träffa hela högen. Tråkigt att inte Aron var med, samt att jag missade storebror som varit hemma i helgen. Men jag hoppas att jag hinner träffa honom när vi åker till Stockholm i november. Mina småsyskon har ju blivit så stora nu, går i gymnasiet och allt. Det verkar i alla fall som det går jättebra och att dom är nöjda med sina val. Dom är så duktiga!

Det blev en kort helg, så jag längtar redan till nästa.

Fy vilket ruggigt väder det varit idag, usch, tur att man kan gå in och gosa.
Jag är så trött, blir nog en väldigt tidig kväll. Men jag ska kanske ta en kopp te innan jag kryper i säng.

/M

Vill, vill, vill

Åh, det är så mycket jag vill.
Jag vill bli vuxen nu och bo i ett hus. Jag vill ha en massa pengar så jag slipper tänka på ekonomin hela tiden. Jag vill ha tid att göra sådant jag mår bra av. Och jag vill en massa annat. Varför tänker vi människor (i alla fall jag) att "bara jag får det/bara det händer" så kommer jag bli lycklig, då kommer allt bli bra? Det är konstigt, för egentligen vet man ju att det alltid kommer något annat man vill ska hända eller vill ha. Ja, ja jag kommer fortsätta att vilja ha allt det där jag inte har men drömmer om. Jag är en stor drömmare!

Igår tittade vi på fler flyg till NY, men vi kommer inte riktigt till skott och bokar nåt. Det krångligaste är att hitta nåt bra hotell tycker jag. Men den resan bara _ska_ bli av!

Jag är trött och längtar till en första oktober då jag slutar på Saba, det ska bli så skönt. Idag var det riktigt kul på Willys.

Nu vill jag krypa ner i sängen..

Sov gott allihopa, snart är det helg!

/M 

Till Magnus

Låg vaken härom natten, kunde inte somna.
Tänkte, vilken tur jag har som ligger vaken just här.
I en stor, varm säng, bredvid dig.

Känslor för stora för att förstå,
älskar är för litet för att berätta
hur mycket du är för mig.

Du sa att jag gör dig hel,
men det är du som gör mig det.

/M

Ny vecka

Igår var det rätt lugnt, som vanligt på söndagarna, tvättade lite, kollade på tv, satt vid datorn, planerade veckans mat. Daniel och Ida kikade förbi på deras promenad, vi kollade lite på Finnkampen och surrade.

Jobb idag, var rätt trött och seg. När jag slutat kom Magnus och så handlade vi. Gjorde köttgryta och potatis till middag, sen tog vi en liten promenad. Gick till OKQ8 och lämnade ett paket som skulle returneras till H&M och sen till Livs och Deli för att hämta mitt paket från accessora.se som äntligen kommit, roliga prylar var det, fast det fattades en sak, en jättesött halsband. Hade beställt en ny hårhandduk, en ljusrosa i microfiber, superbra läppsalva från Carmex och ett doftljus från Voluspa som luktade mums! Även Siri hade beställt endel grejer som jag ska överraska henne med på jobbet i morgon, om hon nu jobbar och om hon nu inte läser detta, för då blir det ju ingen överraskning precis.

Nu ska jag sätta mig och kolla på Top Model.

Ha det bra vänner!
/M

Lördagen

Idag har vi varit på stan, träffade Daniel och gick runt lite. Stötte även på lite känt folk, chefen, Peter och Veronica. På vägen hem handlade vi lite lördagsgodis och färskt bröd till eftermiddagsfikan.

Har stökat ute på balkongen och det var helt underbart väder, det spöregnade, fast på något kostigt sätt kom det inget regn alls på balkongen, samtidigt var det strålande sol. Det var så himla skönt. Såhär blev min höstplantering:

 Den innehåller två sorters Hebe, två Erica-ljung och en murgröna som jag sparade från sommarens planteringar. Jag börjar verkligen gilla hösten, har inte alls varit förtjust i den när jag var yngre.

Nu ska jag sätta mig och kolla på fotbollen, det verkar hända rätt mycket i matchen.

/M

PS: Jag tände ljusen och tog en kvällsbild på balkongen också:


Lägenheten

Så Lotta och andra som eventuellt är intresserade av hur det ser ut hos mig här kommer lite bilder, håll tillgodo. :)

Börjar med badrummet där vi (eller egentligen pappa om jag ska vara ärlig) satt upp nytt handfat med skåp och överskåp, duschväggar och ett till skåp. Magnus påstår att jag har mycket skönhetsartiklar, jag förstår inte alls vad han menar.

   

I sovrummet har vi lagt nytt golv i ek och satt in nya större (fick inte med hela på bilden) garderober.

   

Hallen har fått nya färg, det skulle bli grönt men blev turkost, jag blev lite missnöjd men alla som kommer hit tycker att det är jättefint, färgen syns mest på den andra bilden. Har även lagt klinkergolv och satt upp en garderob, över det hemskt fula elskåpet som sitter där.

 

I vardagsrummet har vi lagt nytt golv i ask som jag är grymt nöjd med. Väggarna är vita utom den bakom soffan som är grå.

   

Sådär, bilder från köket får ni när vi har gjort om där, om vi nån gång kan komma på vilken färg vi ska ha på väggarna. Så småningom tänkte vi även sätta upp lite tavlor och sånt på väggarna, det är så svårt att få sånt gjort.

/M

Tiden går fort

Jäklar vad veckorna går snabbt nuförtiden. Och vad gammal man känner sig varje gång man säger/skriver något sådant.

Gör inte mycket annat är jobbar, är så trött när jag kommer hem att jag hamnar i en hög först i soffan och sen i sängen och vips har det gått en vecka till.

Igår köpte jag lite nya växter till balkongen, ska plantera i morgon, det ska bli så kul. :)

Gratulerar Jennie och Fredrik som fick sin son i onsdags, tillslut. Han är supersöt. Grattis!

Skönt med helg, ska mysa och vila och kolla på viktig fotbollsmatch i morgon.

Usch, vad tråkigt det är när man jobbar, det händer ju inget kul alls att skriva om. Men i helgen ska jag fota lägenheten och lägga upp, har lovat Lotta bilder rätt länge nu...

Ha en trevlig helg på er!
/M

PS. Magnus: 7.... ;)

Effektiv dag

Oj, vad mycket jag hunnit med idag, trots att jag tog sovmorgon till kvart över nio. Tog det lugnt i en ungefär en timma först, sen tog jag en lång frukost samtidigt som jag löste (försökte i alla fall) lite korsord, köpte en lördagsbilaga till Aftonbladet när vi var till Tåsjö härom helgen och där fanns det massor av korsord, kom på att det är rätt trevligt att roa sig med. När jag ätit ringde jag till Saba och berättade att jag måste säga upp mig, det gick bra fast det var lite jobbigt innan. Tog tag i balkongstädningen, slängde alla växter och jord, dammsög och diskade alla krukor och balkonglådor. Nu ska jag köpa lite fina höstväxer och sätta dit, längtar! Sen började jag röja, flyttade om lite i köksskåpen och slängde en massa skit, det var så skönt. Har storstädat lägenheten, torkat köksluckorna, diskat filtren (eller vad det nu heter) till fläkten och allt. Magnus hjälpte också till som tur var. Det var i alla fall riktigt jobbigt, var trött efteråt. Efter middagen satte jag mig och sydde kuddfodralen jag tjatat om i flera månader känns det som. Det gick snabbt och lätt och det blev superbra! Ska fota nåt och lägga upp. Sedär, jag hann med allt jag tänkt göra i helgen på en dag, perfekt!

Nu börjar What about Brian.

/M

Luuugnt

Oj, vad lugnt man kan ta det. Sov nästan till tio idag, Magnus hade väl varit vaken i flera timmar då, när jag vaknat kom han i alla fall in och la sig i sängen och så kollade vi på tv där. Tittade på friidrott och lite annat ända till klockan tolv, då gick vi ner i tvättstugan. När vi kom upp blev det "frukost" och sen hamnade vi framför tv:n igen. På eftermiddagen blev det ett jäkla åskväder, den sista stora knallen lät som den slog ner i huset, usch. Så vi stängde av tv:n och kröp ner under en filt i sängen. Efter en stund satte Magnus på tv:n igen, fotbollsdags, Juventus dessutom.  När andra halvleken började somnade jag på Magnus axel, hade tydligen legat och snarkat ur mycket som helst i hans öra. :)

Efter middagen gjorde jag en matsedel för veckan, det är så skönt att ha det bestämt, i morgon efter jobbet blir det storhandling. Hade planerat en massa andra saker jag skulle göra med, sy de där kuddfodralen som jag tänkt i flera veckor, städa på balkongen (växterna därute ser något ledsna ut efter hösten ankomst) och städa lägenheten, men det blev inget av, tur att det kommer fler helger.

Fick just ett litet infall att ta en promenad....

Magnus tjatar om att jag ska göra chokladbollar, vi får se hur det blir med det där, men det vore ju helt klart smarrigt.

Ikväll börjar Ensam mamma söker på 3:an, måste ses, verkar vara något liknande Bonde söker fru.

/M

Lördag

För att inte tycka för mycket synd om mig själv så skriver jag bara att jag var sjukt slut i huvud och kropp när jag kom hem i natt.

Idag gick vi en runda på stan, fick lite panik av allt folk. Visade Magnus vilka sängkläder jag ville köpa, men enligt min bättre hälft så behövde vi inga nya sängkläder, speciellt inte om de kostade typ 1000:-. Fast jag vill nog ha dom i alla fall. Har ju mitt presentkort också (tack Willys). Jaja, jag nöjde mig med att köpa nya vantar för 19:50. Har använt nya höstjackan två dar nu, skön och fin!

Blev en seg eftermiddag, låg i soffan, läste en tidning och åt godis. Siri kom förbi och lämnade tillbaka Sex and the City-boxen, hon har köpt en egen nu, limited edition, jättesöt! :) Vi satt och pratade och kollade på Top Model, sen var det dags att laga middag.

Nu på kvällen har jag tittat på (jag var mest i vägen, men försökte hjälpa till) när Magnus städat det ena förrådet. Det är i princip bara hans grejer där och mest prylar till hans jobb. Det blev mycket mer plats nu och lite mer organiserat.

Börjar bli trött, blir nog en tidig kväll.

/M

RSS 2.0