Lör 29/5 -Fredagen-

Åh, vad skönt det var när Magnus kom hem i torsdags. Amanda hade varit galet jobbig de sista timmarna och jag visste knappt hur jag skulle stå ut. Men det gick ju såklart. Vi somnade klockan nio både två, utmattade kanske? Blev något förvånad när jag vaknade klockan sju i går morse och Amanda hade sovit hela natten utan något gnäll. Men gud vad skönt att sova så länge utan avbrott.

Tog bussen vid halv elva igår och sen blev det shopping för hela slanten! Ojoj, jag har träningsvärk för jag bar så många kassar haha. Det blev mest kläder till Amanda, har ju kommit fram till vilken storlek hon kommer att ha i sommar (74) om hon inte börjar växa väldigt mycket. Så då kunde jag köpa lite sommarkläder till henne. Blev en morgonrock till mig som jag tänkt köpa hur länge som helst. Lite pysselgrejer och smågrejer till hemmet.
Siri slutade jobba vid tre så då möttes vi hos henne. Fräschade till oss lite och gick sedan och åt middag på Shanghai wook. Mums! Alltså deras nr80 är nog det godaste som finns. Vi delade även på en portion vårrullar. Mmm, det vattnas i munnen bara jag tänker på det haha. Fast vi blev galet mätta. Sen gick vi på Videoteket och köpte biogodis.
Filmen var bra! Inte alls så dålig som recensenterna vill påstå. Visst några lite halvlöjliga scener var det, tex en sådan klassisk karaokescen som de kunde ha skippat. Nu väntar vi på film nummer tre.
Sen tog jag bussen hem och var hemma vid kvart i tio. Magnus och Amanda sov redan. De hade såklart klarat sig jättebra utan mig, men jag saknade dom väldigt mycket! Kände mig väldigt "naken" utan Amanda och vagnen. Hade ju ingen att småprata med hela tiden. :)

I morse vaknade Amanda klockan fyra, härligt!
Har tvättat massor idag och målat klart taket i Amandas rum. Varit in till Krokom och hämtat paket med plantor och paket med kläder.

Amanda har dansat massor idag och några gånger har hon inte hållit i sig utan viftat med båda armarna och hoppat. Hur duktig som helst! Och i torsdags reste hon sig upp utan stöd. Vilken tjej! Stolt mamma! :D

I morgon ska vi till Brunflo och hälsa på Magnus mamma.

/M


27/5 -Sopigt-

Klockan halv två i natt vaknade Amanda. Så då gick vi upp och bytte blöja och satte på pyjamasen. Sen fick hon ligga hos mig och somnade efter kanske en halvtimme. Vaknade vid sex men somnade sedan om till halv åtta. Jag däremot sover så dåligt. Får liksom ingen ro, är helt stressad över saker som borde göras, saker jag vill göra och det här "hemmet" som ser helt fördjävligt ut i de flesta rummen. Hur gör man för att slappna av och låta saker ta tid? Ja, jag vet inte...

Ikväll åker nog pyjamasen på direkt efter middagen, ifall hon somnar lika tidigt idag.

Åh. Igår när jag höll på med maten så ställde jag ut en soppåse på bron. Hade inte tid att sätta på skorna och gå ut och lägga den i tunnan. Prioriterade att få mat i en hungrig liten tjej. Sen glömde jag givetvis bort påsen. Nu för en stund sedan såg jag en kråka som jagade en skata här utanför. Skatan hade något stort, vitt i munnen. Vad är det tänkte jag en halv sekund, innan jag kom på. Helvete! Sopor över hela bron. Dessutom hade det såklart regnat så det var en härlig röra att ta reda på. Blä. Nästa gång får Amanda vänta en halv minut extra på maten...

Åh, vad jag ser fram emot i morgon. Det ska bli så skönt att vara lite själv. Känner verkligen att jag behöver ladda mina batterier.

Längtar till Magnus kommer hem också, det är inte så länge kvar, han borde komma strax efter fyra.

Nu ska jag plocka ur och i diskmaskinen innan Amanda vaknar.

/M

Ons 26/5 -Natten-

Precis när jag skulle gå och borsta tänderna igår hörde jag gnäll från sovrummet. Bytte till pyjamas och bäddade sen ner henne bredvid mig och hon somnade faktiskt om nästan direkt. Hon sov rätt bra i natt också. Hon vaknade vid sex-tiden, då klättrade hon ner från sängen, som hon nyligen har lärt sig. Gick runt sängkanten och gnällde så jag tog upp henne och då sov hon en timme till.

Hon somnade vid sju idag med så vi får se om det blir lika som igår.

I morgon kommer Magnus hem och vi längtar! Frågade Amanda förut var pappa är och då började hon kolla runt efter honom, sötnos.


Amanda säger hej från leksakslådan. Här klättrar hon ofta ner.

Nu ska jag kolla vidare på Arga Snickarn och sen Grey's. Sen blir det sömn, är så galet trött!

/M

Tis 25/5 -Gnällognäll-

I morse åkte Magnus till Eslöv. Och självklart har Amanda slagit något slags rekord i gnällighet idag. Ett tag tror jag hon gnällde hål i huvudet på mig. Så det har blivit många djupa andetag från min sida idag. Det hjälper ju inte att man är trött som jag vet inte vad heller, tålamodet är inte det bästa. Hon somnade vid sju, men hon har inte ätit kvällsgröt eller fått på pyjamasen och jag tror att hon kommer att vakna snart. Om inte annat när jag börjar bli trött. ;) Men man vet ju aldrig, hon kanske sover till i morgonbitti också. Jag försöker vara positiv!


I lördags planterade jag lite vid bron, penséer och murgröna.

Åh, jag känner mig så pysslig. Vet inte riktigt vad jag vill pyssla med bara. Men jag ska nog komma på vad så jag får lite utlopp för min kreativitet! :)



På fredag ska jag få vara barnledig större delen av dagen. Jag ska gå på stan och njuta av att kunna komma fram överallt utan att trängas med vagnen. Sen på kvällen ska jag och Siri på bio, självklart är det SATC2 vi ska gå på. Det ska bli så roligt! Jag är superpeppad!


Mina älsklingar! Den stora älsklingen som jag saknar så när han inte är här. Den lilla älsklingen som verkligen kan driva mig till vansinne men som jag aldrig skulle klara mig utan. Ni är mitt allt!

/M



Sön 23/5 -Badfrisyr-


Så här många lockar får jag när jag tvättat håret. Sött!

Hoppas hon får ha kvar lockarna i håret när hon blir större, det är ju så fint!

/M

Sön 23/5 -Helgen-

Den här helgen har gått fort! Vi var in till stan igår och handlade mat och blommor. Jag körde in. Sen hämtade vi upp Siri innan vi for hem igen. Hann vara hemma någon timme bara innan det var dags att bege sig till farmor på kalas. Jag och Siri tog Amanda i vagnen och gick dit så att hon fick sova. Magnus tog bilen eftersom vi hade en massa grejer som skulle till återvinningen. Vi åt en massa mat och tårta och chokladpaj, mumsigt. Amanda däremot åt ingenting alls och var rätt gnällig. Innan vi gick hem testade vi att gunga i lekparken på farmors gård. Babygungan tyckte hon inte om men det var rätt okej att sitta i mitt knä och gunga. På vägen hem somnade hon igen.
Det blev en sen kväll för Amanda igen. Sen sov hon oroligt och vaknade tidigt. Vet inte vad vi ska göra åt det där. Igår vaknade hon halv fem och var jättepigg, suck. Hoppas det blir bättre i veckan då jag ska vara själv med henne tisdag-torsdag då Magnus ska till Eslöv.

Idag har vi mest bara umgåtts. Jag har tvättat och Magnus har skruvat upp en barngrind. Innan middagen skjutsade _jag_ hem Siri till stan. Det gick jättebra! Ni som känner mig vet ju att jag hatar att köra bil och aldrig gör det. Men nu när jag snart ska börja jobba så måste jag ju, så jag håller på att träna lite. :)

Efter middagen har jag och Amanda duschat och det var lika kul den här gången tyckte hon. Hon ville inte gå ur duschen den här gången heller utan satt och pratade och pekade upp mot blandaren. Tittatitta!

I morgon ska vi till BVC för mätning och vägning. Och sen var det visst någon utvecklingsbedömning eller vad det hette.

/M

Fre 21/5 -Fiiin dag igen!-

Åh, vilken härlig dag! Vi har varit ute mest hela tiden. På förmiddagen tog jag och Amanda en promenad in till Krokom. Var på Apoteket och ICA en sväng innan vi gick hem igen. Kom hem lagom till lunchen. När den var uppäten gick vi ut igen. Amanda som bara sovit tio minuter på förmiddagen somnade till slut i vagnen och jag slog mig ner i solstolen med Aftonbladet och Klick-bilagan. Skönt! När Amanda vaknade satt vi på en filt och lekte länge och väl. Väntade på att Magnus skulle komma hem. Amanda vinkade till alla bilar som åkte förbi. :)

Så småningom gick vi in och jag somnade som en stock på golvet vid tv:n. Sov väl en halvtimme eller så innan det var dags att göra middag.
Efter middagen gick jag ut igen och planterade mina plantor i krukor. 18 krukor blev det och då ska jag få ungefär lika mycket till. Problemet är ju var man ska ställa dom tills det är nog varmt för att plantera ute. Ja, nu hamnade dom på golvet i vardagsrummet så länge.
Sen körde jag bort lite löv och skräp som jag krattade ihop för flera veckor sedan. Tog även ut utemöblerna eftersom jag blev så less på att det är så trångt i boden där de står. Ska försöka få tid att måla möblerna i sommar.
Så satt jag en stund och bara njöt av solen också innan jag gick in till familjen. Amanda var riktigt gnällig men till slut gav hon upp och somnade.

I morgon blir det 75 års kalas! Kul att träffa familjen. Och sen ska Siri sova över så vi får lite systertid. Och hon får lite mostertid också. :)

Nattinatt!

/M

Tors 20/5 -Fiiin dag!-

Kände mig lite seg och less på förmiddagen men sen blev det en himla bra dag. Superfint väder efter lunch så jag och Amanda gick ut. Kikade runt i trädgården och såg att det kommit maskrosor och pärlhyacinter. Rabarbern är så stor så vi kan göra paj nu. Vi gick även och hälsade på hästarna och det tyckte Amanda var jättespännande. Hon pekade och sa tittatitta. Sen vinkade hon till hästarna när vi gick. Sötis. Hon har vinkat mest hela dagen idag.
När vi kom hem satte jag på Amanda lite tåligare byxor och så fick hon krypa runt i gräset medan jag satt i solstol och höll koll så att hon inte stoppade något i munnen. Hon kröp direkt fram till en liten plätt där gräset är borta och jorden sticker fram och satte sig i den. :)
Sen fick vi besök av Amandas farfar och Agneta. Farfar och Magnus körde skräp till tippen och vi satt ute först och sen gick vi in en stund när Amanda hade tröttnat på att vara ute.

De senaste dagarna har Amanda börjat säga mamma jätteofta, men idag var första gången som hon sa det så Magnus hörde. Så nu vet han att hon kan det, att jag inte bara har hittat på. Mest säger hon det när hon blir gnällig eller när hon äter och jag är för seg med att ge henne mat. :)

Efter middagen idag gick vi ut igen. När vi grävde ner jordvärmeslangen i höstas fick vi ju gräva bort några buskar i häcken. De har legat i en hög under hela vintern, men nu såg vi att de hade börjat få knoppar så vi tog och grävde ner dem igen. Förhoppningsvis tar de sig igen så slipper vi köpa nya. När vi kom in tog jag och Amanda en dusch, det tyckte hon var jättekul. Hon satt på golvet och lekte med en badanka, pratade och skrattade. När vi klivit ur duschen satte jag en sådan handduk med huva på henne. Hon kröp in i duschen igen och slet av sig handduken. Antar att hon ville duscha mera? :)

De senaste dagarna har Amanda strulat med sömnen, hon vill nämligen aldrig somna på kvällarna. hon är vaken till typ elva. sover oroligt och sen vaknar hon ändå tidigare än vanligt. Idag sov hon inget på eftermiddagen och då somnade hon mer normal tid, halv tio ungefär. Ska bli intressant att se hur natten och morgonen blir. Kanske får vi se till att hon inte sover något på eftermiddagarna längre.

Nu ska jag torka håret och sen hoppa i säng.
Hoppas på en lika fin dag i morgon!

/M

Amanda upptäcker gräsmattan och jag njuter...

dsc00115 (MMS)

Amanda upptäcker gräsmattan och jag njuter i solen. Underbart!


Tis 18/5 -Mat-

Jag har drabbats av lite bloggtorka. Det plus att det är så mycket annat att göra hela tiden.

Vi fixade lite i trädgården i söndags. Jag vände grönsakslandet och Magnus grävde upp en rabatt. Nu har allt regn gjort att vi har fått en damm, irriterande. Sen har vi rensat skräp i boden, målat tak mm.

Amanda busar på som vanligt. Två gånger de senaste dagarna när vi tittat bort några sekunder så har hon hunnit klättra halvvägs upp i trappan. Så nu släpper vi henne verkligen inte med blicken en sekund förrän grindarna kommit på plats. Men hon är himla duktig också, hon klättrar upp för hela trappan på en minut typ (då går vi självklart bakom ifall hon skulle tappa balansen). Bra mycket snabbare än om jag själv skulle försöka, hehe.
Idag har vi äntligen hittat en till grönsak som Amanda gillar, nämligen majs. Så det är det och broccoli som gäller. Tänkte köpa ärtor och testa med. Paprika gillar hon inte, inte haricot verts och sallad. Avokado ville hon inte heller ha idag, det har hon ätit förut, lika med gurka. Så det är lite ensidigt på matfronten, men vi testar nya saker hela tiden så får vi se vad hon gillar. Jag är glad att hon i alla fall äter någonting. Även om det blir lite väl mycket köttbullar kan jag tycka...

Jag har varit grymt sötsugen nu på slutet, speciellt sugen är jag på någon kladdig, mäktig chokladkaka. Jag ska ta och baka en någon dag, har ett superbra recept på just det jag vill ha.

Nu ska jag mysa lite framför tv:n med familjen. Är trött, blev väckt kvart över sex i morse...

/M



Lör 15/5 -Röj & fix-


Plättar i luften på mitt sängbord

Vi har röjt och fixat och piffat här hemma de senaste dagarna. Tog en rejäl runda i källaren idag och sen var Magnus ute i boden och grejade också. Har lånat släp av grannen så det har han börjat lasta med grejer som ska till tippen.
Jag har sytt gardiner till matsalen. Å, vad trevligt det ser ut med gardiner måste jag säga. Sen har vi städat bort en massa rat som legat framme, så nu ser det faktiskt helt okej ut. Om man inte vänder huvudet mot vardagsrummet vill säga... ;)


Att fota mot fönster är inte riktigt min grej. Men så här ser gardinen ut. Har även nya blommor och krukor. Och en härlig leråker utanför. :)

Vi har även gjort en liten hög med sådant som ska säljas. Bland annat två hatthyllor, en vanlig hylla, dvd med karaoke, webbcamera och headset. Vi får väl se när det blir av...

I morgon blir det mer röja. Och så _ska_ jag måla taket i Amandas rum, jag har i alla fall kommit så långt att jag har spacklat lite skador där idag.
Hoppas vi kan vara ute mycket om det är lika skönt väder som idag (förutom störtskuren på eftermiddagen). Tyvärr är det ju så svårt att vara ute med Amanda nu, om man inte går med vagnen. Det går ju inte att få henne att sitta stilla på en filt precis, utan hon vill ju vara överallt och krypa. Inte så praktiskt, speciellt när det har regnat så mycket, gräsmattan är ju dyngsur. Jaja, det är väl ett i-landsproblem...

Nu ska jag försöka få Amanda att sova, så här sent brukar hon verkligen inte vara uppe.

/M

Solen strålar och regnet öser ner! Amanda ...

dsc00108 (MMS)

Solen strålar och regnet öser ner! Amanda invigde sin fina solhatt förut, somrigt! /M


Ons 12/5 -Shoppinghelg-

I morse när jag till slut orkade öppna ögonen så stod en liten tjej i spjälsängen och vinkade till mig. Att jag inte dog vad söt hon var! Sen sov hon en stund till på min arm. Jag kunde inte somna (men armen gjorde det) så jag låg och filosoferade. Tittade på vår fina dotter och undrar hur någon kan bli så underbar som hon. Det är sådana tillfällen jag tänker tillbaka på de stunder som hon går mig på nerverna, hehe.

Helgen gick fint! Vi hade trevligt, men fy vad trött man blir av att gå i affärer, både i kropp och huvud. Vi handlade i alla fall en hel del. Tex. två skrivbord, två stolar till skrivborden, sängbord, grindar till trappan, en tv-bänk, ett klädskåp till Amanda, en massa stora plastlådor att förvara saker i nere i källaren. Och en massa smågrejer. Har säkert glömt något.
Detta var alltså på IKEA. Innan dess hade vi varit på Bauhaus och handlat lampor, växter, en slip-mus, en matta till Amanda (med en hopp-hage på) och billiga vita tapeter till hennes rum. Vi ska ha en fondvägg där också med en rätt dyr tapet så då fick det bli billigt på de andra väggarna.

I morgon är Magnus ledig så då ska vi försöka fixa lite här hemma. Måla taket i Amandas rum, sätta upp grindarna bland annat. Sen måste vi åka och handla mat också.

Har kämpat lite med att få skrutten att äta. Hon är mycket petig. Hon gillar IKEA:s köttbullar och potatis i alla fall. Igår gjorde jag kycklingfilé i ugnen och det tyckte hon mycket om. Hade kryddat med bland annat peppar, paprika, timjan, chili och vitlök. Mums tyckte Amanda!

Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp i morgon.

/M

Tors 6/5 -Sjuk fortfarande-

Här är Amanda fortfarande sjuk. Lite piggare men mest gnäller hon och sover. Hon vill knappt äta. Kanske har hon öroninflammation, vi har tid hos doktorn i morgon för att se. Hoppas inte.
Dagarna går mest ut på att försöka hålla lilla damen nöjd och få i henne lite mat.


Vår lilla älskling...

/M

Tis 4/5 -Här vare sjukt igen-

Ja, lilla tussen har blivit sjuk igen. Snoret är värre och så har hon fått feber igen. Stackars liten, det bara rinner och slemmar. Natten har varit riktigt hemsk, jag var vaken från kvart i två till efter fem med lillstumpan. Satt på golvet med henne i famnen. Hon sov ca fem minuter, vaknade och grät och skrek, helt otröstlig i fem minuter. Sov tio minuter, vaknade helt otröstlig i fem minuter osv. Efter att Magnus åkt till jobbet bäddade vi ner oss i sängen och sov lite längre stunder mellan varje gråt/skrikattack.
Sen har Amanda mest sovit hela dagen, ätit litegrann. Tycker så synd om henne. Hoppas hon blir frisk till helgen.

Nu har Magnus kommit hem (han är också sjuk, ont i halsen och hosta), så då kanske jag ska gå ut en sväng. I trädgården eller en promenad. Vore skönt med lite luft. Bäst jag passar på innan jag också blir smittad.

Jag har glömt vad jag skulle skriva. Sömnbrist? Så vi hörs senare om jag kommer på något vettigt. :)

/M


Sön 2/5 -Kökssoffan-

Nu är kökssoffan klar!
Ny färg, ny klädsel och nya kuddar. Det var skitsvårt att måla den och just det blev väl inte så himla bra. Nästa gång målar jag något som inte består av så många svarvade pinnar. :)


Före


Efter

Jag är i alla fall nöjd. Är helt kär i det blommiga kuddtyget. :)

/M

Sön 2/5 -Bergsbestigning...-

...är en ny hobby för Amanda. Eller i alla fall trappbestigning, hon klättrade upp för hela trappan idag. Fast vi tog en paus vid fönstret. Det är i perfekt höjd för att Amanda ska kunna stå och kolla ut. Men alltså, duktigt att vara nio månader och klättra sådär. Självklart gick jag bakom och såg så hon inte ramlade.

Vi försökte ge Amanda spagetti och köttfärssås till middag, alltså en sådan barnmatsburk, men hon vägrade. Istället fick hon samma mat som oss, mackaroner och pastasås. Det tyckte hon var jättegott! Mackaronerna åt hon själv och så gav jag henne sås med sked. Sen åt hon ett helt gäng broccolibuketter också. Så nu blir det till att försöka laga lite barnvänlig mat, för de där burkarna verkar hon inte vilja ha mer.

Idag har jag sytt och grejat på eftermiddag, jätteroligt!
Måste till nån bygghandel och köpa lite rundstav och sånt till gardinerna jag ska sy. Vill fixa det snart så det blir lite hemtrevligare. Och så vore det skönt att kunna sila bort lite solljus.

Snart är det dags att bada Amanda, hoppas det går lika bra som förra veckan.

/M

Lör 1/5 -Seg dag-



Idag dansar Amanda till ljudet av hårtorken. Och en massa musik på youtube.

Vi har haft en ganska seg dag. Blir mathandling imorgon istället. Målade soffan en sista gång i morse. Har tvättat lite och varit förbi grannarna på tårta, trevligt! Annars som sagt rätt segt. Men såna dagar måste man ju också ha ibland.

Nu ska jag stänga ner datorn och kika lite på tv, eller läsa nån tidning, vi får väl se... Tror det blir en tidig kväll, jag är helt galet trött idag.

/M

RSS 2.0