Lördagen 25 juli

Vill börja med att tacka för alla gratulationer vi fått både på bloggen och via sms. Vet att jag i all uppståndelse har glömt att svara på en hög sms. Men som sagt, tack så mycket!

I natt hade vi en liten tös med magont som skrek konstant, mycket frustrerande, men som tur är har jag världens bästa pappa till min dotter som hade ett enormt tålamod och gick runt och vaggade och tröstade. Utan honom vet jag inte vad jag hade gjort. Idag har hon mått bättre som tur är.

Vi var på BB för vägning idag, barnmorskan var imponerad att Amanda hade gått upp så mycket i vikt, när vi gick hem i torsdags vägde hon 3315g och idag 3500g. Det var tydligen väldigt ovanligt att de går upp så mycket direkt. Men ingen tvekan att mjölkproduktionen kommit igång i alla fall.

Amanda har varit jätteduktig och legat själv en lång stund, så det finns hopp att hon snart ska kunna sova lite själv också.

Nu ska jag återgå till bebisgos och amning.

/M

Fredag 24 juli

Får väl ta hela historien från början. För er som inte vill läsa ingående detaljer om förlossningen så är mitt råd, sluta läs, NU!

Var på överburenhetskontroll på förlossningen i söndagsmorse. Alla prover och kurvor såg bra ut, förutom att det vid ultrljudet visade sig att det fanns väldigt lite fostervatten kvar. Därför bestämdes att vi skulle komma tillbaka på måndag morgon för igångsättning. Jag var öppen två-tre centimeter och läkaren gjorde en hinnsvepning (aj!) för att försöka lura igång förlossningen. Vi for hem och försökte förbereda oss på bästa sätt, det blev plötsligt väldigt "verkligt" att vi snart skulle bli föräldrar. Jag fick lite "-Hjälp jag måste föda"-panik. Försökte att sova lite på eftermiddagen då jag misstänkte att det skulle bli svårt under natten.
Fick rätt på den punkten då jag vaknade klockan halv tre. Halv åtta kom vi till förlossningen och de gjorde samma undersökningar som på söndagen, urinprov, blodtryck, ctg-kurva. Vid 09:20 tog de hål på fosterhinnorna och jag var då öppen fyra centimeter. Vid elva kopplade de på värkstimulerande dropp och då hade jag redan börjat få ganska onda värkar. Någon gång vid fyra gjordes en ny undersökning och då hade jag öppnats fem centimeter, alltså en centimeter till på fem timmar! Kändes helt hopplöst. Hade jäkligt ont men överlevde med hjälp av lustgasen. Någon gång vid fem fick jag ryggbedövning och det var rena himmelriket efter det. Var uppe och gick, fikade och kände mig som en ny människa. Hade varit otroligt trött innan det.
Framåt kvällen så hjälpte ju tyvärr inte bedövning längre eftersom barnet trängde längre och längre ner. Började bli ganska trött och hade väldigt ont. Framåt midnatt tror jag, var ju inte helt med på vad klockan var hela tiden så tyckte barnmorskan att mina värkar avtog, trots att de ökade droppet hela tiden, jag fattade ju ingenting för jag tyckte att det gjorde ondare och ondare. Barnmorskan försvann och kom tillbaka med en läkare, jag började bli lite orolig att något var fel. Låg där i min "smärt-dimma" och hörde hur de pratade om sugklocka, kände mig ganska maktlös eller hur jag ska förklara. Hade fruktansvärt ont. Det beslutades att de skulle använda sugklockan för att få ut barnet. Jag hade aldrig fattat att det skulle göra så otroligt ont att använda den, det var något fruktansvärt. Och mitt i allt när jag ligger där och vill dö typ så hör jag läkaren säga "-Har vi ingen större sax?" och jag tänker att "-Den jävlen tänker klippa upp mig också..." Dock kände jag inget av själva klippet, det var så mycket annat som gjorde ont då. I alla fall efter fyra dragningar så kom den oerhört befriande känslan när jag kände hur bebisens kropp drogs ur mig och den värsta smärtan försvann. Klockan var då 01:37. Upp på magen kom bebis i några sekunder, navelsträngen två varv runt halsen. "-Här kommer han.." sa läkaren, sen tittade han efter vad det var och ändrade sig "..hon". Minns att jag frågade "-Är det en flicka?" fick till svar ja, tittade på Magnus och sa "-Det blev en flicka". Sen sprang en barnläkare och Magnus och några fler (kändes som det var hur många som helst i rummet) i väg för att ta hand om vår dotter. Hon var tagen med återhämtade sig vädligt snabbt och efter en stund kom Magnus tillbaka med henne och la henne på mitt bröst. De utförde en del syslöjd i mina nedre regioner, vi fick firar-fika och vid kvart över fem på morgonen fick vi vårt rum på BB.

Väldigt omtumlande upplevelse och jag hann helt glömma bort varför jag var där när jag låg i alla smärta.
Den 21 juli, 17 dagar över tiden, 52 cm lång, 3380 gram "tung" kom hon äntligen till oss, finaste tjejen man kan tänka sig, vår dotter Amanda.

     

Vi kom hem från BB i går och det känns bra, vi har till och med orkat med några korta besök, vi sa att vi inte tänkte ta emot några besökare den första veckan. Men det är ju såklart dagsformen som avgör, det blir ganska tråkigt att bara mata, sova, byta blöja med hela dagarna, så lite besök kan göra det roligare.

Lillan är precis nymatad, hon äter varannan timme, så nu ska jag passa på att fixa lite middag innan det är dags för nästa omgång. För övrigt måste vi lära henne att ligga ensam, just nu vill hon nästan bara sova om hon får ligga på min eller Magnus (helst pappas faktiskt) mage och det blir ju lite jobbigt för oss att sova så, man sover inte helt avslappnat. Men allt har väl sin tid.

/M


Fredag 17 juli

Vi åkte ut till huset i dag, då det verkligen behövdes klippas gräs. Det tog lite längre tid än beräknat, eftersom vi fick problem med gräsklipparen och fick vänta på reparationshjälp. Sen eftersom gräset var så himla långt och tjockt så tog det ju rätt länge att klippa. Jag gick efter och försökte kratta i hop det värsta, annars blir det väl lika jobbigt nästa gång vi ska klippa. Rensade även lite ogräs och Magnus klättrade upp i björkarna och sågade ner lite grenar.
Var ute hela dagen och det var ju himla skönt, men vi är båda rätt trötta nu, det tar på krafterna att fixa i trädgården!

Tur att Olle och Lillian kunde komma och hjälpa oss med klipparen, dessutom hade de med lite fika, vilket var väldigt välkommet!

Fredag igen, känns inte som det är annat. Man blir verkligen dagavill när man är hemma jämt.

Trevlig helg på er!

/M

Torsdag 16 juli

BF+12...

Tänkte bara uppdatera lite så ni inte får för er att vi fått barn eller så.

Var hos barnmorskan idag, ytterligare en ny, då både den första och den andra är på semester. Har avverkat alla barnmorskor de har, läkaren och två barnmorskestuderande nu.
I alla fall så verkade allt bra med bebis, så det är ju bara för mig att stå ut då. Bm trodde dock att det nog var ganska nära. Men det är ju lätt att säga nu när de snart tar ut den med tvång om den inte vill självmant. ;) Har inget hänt innan söndag så blir det överburenhetskontroll på förlossningen då.

Nu ska vi fixa nån mat (i natt var jag uppe klockan två och åt spagetti och köttfärssås, gött!).
Har faktiskt väldigt ont i magen, har haft hela eftermiddagen, plus en massa sammandragningar, som dock inte gör ont. Jaja, den luringen har man gått på förut så det är nog inget att hetsa upp sig över...

/M

Tisdag 14 juli

BF+10 och ingen bebis på gång som det verkar....
Och helt plötsligt är det bara en dag kvar till den dagen Magnus trodde på, så kanske får han rätt. Jag hoppas det, för nu börjar jag helt klart bli lite less på det här. Vill ju få träffa den där lille/a krabaten nu och se vem det är. Idag har den i alla fall varit väldigt lugn så kanske håller den på att ladda upp inför att födas.

Var i huset i går och kollade på Magnus när han jobbade, han har rivit och grejat som en tok. Så nu börjar det bli dags att börja fixa till i stället, det roliga alltså! Ska lägga upp bilder senare så ni får se före och efter. Pratade även med han som vi tänkte anlita för att kakla badrummet, han trodde att han skulle kunna börja i slutet på september eller början på oktober typ. Rätt långt fram, men då hinner vi ju komma på hur vi vill ha det i alla fall. Förhoppningsvis.

Nu skulle vi behöva åka till IKEA och beställa vårt nya kök, men vi vågar inte åka innan bebis kommer ut och vill inte åka när den precis kommit. Men man får hoppas att det inte är så lång leveranstid på det. Köket alltså.

Nej, om jag skulle fixa middag och låta Magnus nörda en liten stund i stället, jag börjar bli rätt less på att sitta här hela tiden...

/M

Lördag 11 juli

BF+7

Idag har jag tagit det mycket lugnt, har mest suttit här vid datorn och nördat, lagt ut lite grejer på blocket och så. Magnus har varit i huset hela dagen och fixat. Tur han har något att göra så inte myrorna i brallan tar över helt.

I går kväll var Siri förbi, jag hade fixat en massa gott. Vattenmelon, vindruvor, jordgubbar, chips och en supersmaskig drink som innehöll alla nyss nämnda frukter samt 7up. Mums! Blev ett himla svullande där ett tag, men det var ju mest nyttiga grejer så då gör det ju inget.

Nu kom Magnus hem och jag ska nog lägga mig och vila lite innan det är dags för middag. Hade planerat att göra kyckling i ugnen med klyftpotatis, sallad och bea. Men gissa vad jag är helt otroligt sugen på?! Limpmackor med skivad falukorv och senap...hahaha....

Trevlig kväll på er!
/M

Fredag 10 juli

Idag har vi varit på banken och fixat med huslånet och fått huvudet fyllt med ännu mera information. Det är pantbrev hit och lagfart dit, försäkringar och räntor...

Efter en sväng på affären så släppte jag i väg Magnus på lite jobb (han har ju egentligen semester), medan jag tog en tupplur.

Nu ska jag fixa middag och sen blir det lite fredagsmys, Siri skulle nog komma förbi en sväng, trevligt!!

Trevlig helg på er!
/M

Torsdag 9 juli

Så, vi har kommit fram till att bebisen är lite tjurig och envis som inte vill komma ut. Och av någon anledning så tror flera stycken att den ärvt det från mig. Kan inte förstå vad de menar med det...
Funderar på att köra en omvänd teknik, eftersom jag tjatat på den att komma ut nu i flera veckor utan att det hjälpt så kanske jag ska säga att den inte får komma, så kanske den trotsar mig och gör det. Kanske kan det funka?

Jag är otroligt trött hela tiden, glömmer vad folk säger till mig efter fem sekunder. Är bara helt slut. Det är ganska påfrestande att må dåligt fysiskt.

Idag har vi skrivit på kontrakt på huset och sen var vi dit en sväng och tog några mått som vi glömt innan. Men nu tänker jag inte ta ett enda beslut till som gäller huset förrän bebis kommit ut. Blir helt stressad av allt det där och får ingen ro i kroppen.

Nu ska jag lägga mig och hoppas att jag vaknar om några timmar med värkar! :)

Nattinatt!
/M

Onsdag 8 juli

Äsch, jag ger upp, bebisen vill helt enkelt inte komma ut till oss...den har nog dömt ut oss som föräldrar redan på förhand och vägrar nu att komma ut.

Idag har vi varit i huset och grejat, rivit ut de inbyggda garderoberna i sovrummet och hallen, plockat ner lister och rivit lite tapeter. Magnus jobbade som bara den, jag satt mest på en stol och höll i verktygen som han inte använde för stunden. Sen fick han gå ut och rensa hängrännorna också, det började nämligen spöregna och då märkte vi att det var som ett vattenfall från alla rännorna. Det var nog inte rensat på väldigt länge där.

När vi kom tillbaka till stan åkte vi och kollade på kakel, klinker, golv och annan badrumsinredning. Vet inte hur vi ska hitta något bra, får nog bli en tur till Sundsvall där de har lite bättre utbud av byggkedjor.

Nu ska jag sätta mig vid tv:n och tjura lite...

/M

Tisdag 7 juli

Beräknad födsel +3
Lika bra att utnyttja fördelarna med att vara gravid...

...som inbyggd hylla till chipsskålen...

Igår flyttade vi massor av grejer till huset, hur mycket får det egentligen plats i ett förråd? Massor visade det sig. Höll på mest hela dagen. Jag försökte hålla mig ganska lugn, men det blev en del lyft och massa spring i trapporna, så sen fick jag så klart ont. Får skylla mig själv.

I morse var vi hos barnmorskan och allt verkade bra. Fick en ny tid nästa torsdag, men den ska vi väl ändå slippa gå på, eller? Hoppas!

Tänkte innan att nu när jag ändå gått över så spelar inte en dag hit eller dit så stor roll, tills jag frågade Magnus när han tror att bebisen kommer komma. "-Nästa onsdag" var hans svar, det var inte precis det jag ville höra. Så jag hoppas bebis lyssnar mer på sin mamma och kommer ganska snart, helst idag, eller i morgon.

/M

Söndag 5 juli

Idag har vi gått igenom våra förråd. Oh my vad mycket prylar man kan samla på sig på så kort tid. Körde i väg ett lass till huset också. Händer inget i natt eller i morgon bitti så ska Daniel komma med släp i morgon så ska vi köra resten. Skönt att ha något gjort i alla fall. Sen ska vi börja riva lite och förbereda inför renoveringen. Det ska bli så roligt!

Ja, det är ungefär det som har hänt idag. Har varit trött som bara den men lyckades somna på eftermiddagen och sov nästan tre timmar så nu är jag rätt på gång. Får bli lite kvällsfika innan sängen.

/M

Lördag 4 juli

Bebisen verkar missa sin egen födelsedag, tokigt...

Efter att ha känt mig som världens sunkigaste i flera dagar fick jag nog i går, så jag gjorde en rejäl uppfräschning av mig själv, rakade benen, filade fossingarna, målade tånaglarna (det var jobbigt) och så vidare. Och vilken skillnad det gjorde på mitt humör. Känner mig som en ny människa, även det lite svalare vädret gör ju sitt till. Härligt!

Var och kikade på Daniel och Idas nyinköpta hus, så himla mysigt! Superfina gamla fönster och en härlig trädgård. Idag möttes vi upp på cafét på Brunflovägen för en fika och sen tog vi en sväng för att kolla på kakel, klinker och sånt där. Vi kom väl inte direkt närmre något beslut. Vi hittade ett fint klinker till badrumsgolvet, men det kostade 1039:-/kvm och det var väl lite väl. Över lag så är grejer till badrum löjligt dyra!

Nu ska jag äta vattenmelon och fixa middag.

/M

Fredag 3 juli

På bebisfronten intet nytt...

Äntligen börjar det bli lite svalare ute, trodde jag skulle få värmeslag i går. Och den här lägenheten är ju helt omöjlig, det är som att värmen sugs in här och sen är omöjlig att få ut. (Men mycket fin lägenhet i övrigt, snart till salu! :-) ).

Jaha, i morgon är den stora dagen då mini är beräknad att komma ut, tror inte så mycket på det där, men hoppas såklart! Hittade igen den här "locksången", kanske får ta och sjunga den, om inte annat kanske jag kan skrämma ut bebisen med min sångröst?!

Kom-ut-sång till bebis
(Melodi: Sarah av Mauro Scocco)

Jag kan inte sova
Mer än bara för en stund
Jag kan knappast andas
Jag är alldeles för rund
Jag ligger här, tittar trött
Ser väckarklockan ticka
Vill veta nu, är du pojke
Eller flicka?
Jag ropar ditt namn fast du inget har
Men envist du ändå stannar kvar

Min mage är ditt hus
Jag känner varje spark du gör
Det var mysigt från början
Men nu är jag less så att jag dör
Du kanske trivs i magen
Och kanske vill du ha det så
Men om jag sa kom ut till oss
Skulle det ändra nåt då?

Jag är beredd här nu
Hör hjärtat slå
Ta dig fram till dörren och ta steget ut
Åh kom ut ikväll

Åh bebis, kom ut ikväll
Vi väntar med spänning på att få se dig
Bebis, nu får det vara slut
Så ta dig samman, och ta nu och kom ut!


Har upptäckt ett problem, på grund av att jag blivit så svullen så har mina fötter blivit för tjocka för mina skor, vet inte hur jag ska lösa det riktigt. Bäst jag stannar inne. Behöver ju egentligen bara gå ut för att åka till BB om bebis kommer och annars för att gå till MVC på tisdag. I värsta fall får jag väl ta Magnus skor.

Trevlig helg på er!

/M

RSS 2.0