Måndag 18 januari -Första tanden...-

...började kika fram genom tandköttet i går. Såg att den var på väg i mitten av veckan och det har märkts på Amanda att hon är lite störd av den. Svårt att somna har hon, ligger och viftar, sparkar och smågnäller. Det är i alla fall den bredvid framtänderna på höger sida i överkäken som är först ut. (än så länge känns inget när vi ammar!)

Hon kan krypa nu, i alla fall bakåt, framåt uppstår ett problem eftersom hon flyttar benen först, men har inte kommit på att man måste flytta händerna också, så hon har trillat på lilla näsan ett gäng gånger, lillskrutt.
Sen har hon en annan rolig grej för sig, när hon står på alla fyra så reser hon sig så hon står på tå (yoga?), det ser jätteroligt ut, som att hon ska göra armhävningar ungefär. Har försökt få med det på kort, men det är ju omöjligt, då börjar hon posera i stället, haha.

I lördags var vi på supergod middag hos Jennie och Fredrik och barnen. Det blev lite lek innan maten och jag och Filip ritade. Sen fick Amanda låna Filips gåstol tills det är dags för lilla Ebba att börja springa runt. Roligt!

Annars då? Jo, jag längtar tills vårt hus är redo. Vill få ordning någon gång och känna att vi har ett hem! Den här veckan blir i alla fall kaklingen av badrummet klart så då kan vi städa övervåningen, det ska bli skönt! Lite smågrejer är det kvar i köket, men snickaren har dragit till Thailand i tre veckor. Men vi kanske kan fixa det själva, hoppas jag...

På torsdag fyller Amanda halvåret och på fredag ska vi på 6-månaderskontroll på BVC. Ska bli kul att se om hon gått upp extra mycket i vikt sedan hon började med smakportioner.

På tal om smakisar, nu äter hon potatis också, fast det tog många provsmak innan hon tyckte det var okej. Första gången grimaserade hon och fick rysningar. Vi skrattade som bara den. Så vi ska väl testa någon ny grej snart, har inte bestämt vad, kanske det blir palsternacka.
Vi brukar ge henne en liten portion gröt på kvällarna, hade hoppats att det skulle göra att hon inte behövde så mycket mat på nätterna, men det verkar inte hjälpa något vidare bra. Den senaste veckan har hon ätit varannan timme även på nätterna, vet inte om det är tanden som spökar och väcker henne eller om hon är hungrig.

Nu ska jag underhålla skrutt och kanske äta något också, lunchtid ju!

/M

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0