Fre 30/7 -Valp-

Idag fick vi ett litet besök av pappa, A och I. Amanda lekte, mest med Irma men även med Aron och morfar. Visade alla nya leksaker och så.

Annars har vi inte gjort så mycket idag, kollat på EM och slappat. Efter middagen for vi till stan och gjorde en sen mathandling. Mötte Hanna med familjen och fick träffa deras senaste tillskott. Det är en helt ljuvlig liten flicka vid namn Daisy. En chihuahua. Amanda blev helt till sig. Och jag med för den delen, fy så gullig!

Amanda var så gullig när vi kom hem, myste och "pussades" hur mycket som helst. Och skrattade samtidigt. När man ska pussas så sticker hon fram sin lilla näsa mot ens mun så man pussar på den. Hon är så go vår lilla älskling!

Nu ska jag fylla i ansökan om förskoleplats till Amanda och sen gå och lägga mig.
I morgon har vi inget alls planerat, än så länge. Men städa borde nog stå på schemat.

/M

Tors 29/7 -Rödvit-

Idag har jag målat sista lagret, så skönt! Målade även lite extra runt bron där färgen skavts av när man slagit i med skorna. Vilken skillnad det blev! Så nu är jag sugen på att måla hela "räcket" runt bron också. Framförallt skulle jag vilja måla över de svarta detaljerna och få de vita. Det kommer att bli så fint. Längtar som bara den tills fönstren blir bytta och vi får vitt runt dem. Det ser liksom lite dystert ut med rött hus med svarta detaljer. Rött med vita däremot är klassiskt och fint!

Har rensat lite bland grejer vi ej ska ha kvar. Trodde jag hade gömt Magnus Lasse Åberg-ölglas så väl att han inte skulle hitta dom, men tyvärr. Så nu står de i vintrinskåpet och skrattar åt mig... Jag får väl ge mig på den punkten, tillfälligt i alla fall. ;)
Tänkte jag skulle kontakta nån Loppisägare som kan komma och hämta alla grejerna och lämna lite pengar till oss!

I morgon ska vi kanske åka in till stan och kolla in Stråket, men det beror på vädret och om vi känner för att brotta oss fram med barnvagnen bland alla sega människor som absolut måste gå i vägen för mig i värsta snigeltempot, grr. Blir lite irriterad bara jag tänker på det, haha!

Nu, sängen! Både jag och Magnus har förflyttat våra sovtider rejält nu under semestern. I morse fick han sovmorgon och sov nästan till klockan tio! Så länge har han nog inte sovit en enda gång under den tiden vi har varit tillsammans.

/M


Ons 28/7 - Dagen-

Idag har jag och Amanda mest varit inne, trots det fina vädret. Ingen solstress här inte. Har kollat på Friidrotts-EM och blivit sur för att jag inte blev längdhoppare. Det tyckte jag var jättekul när jag var liten och jag var faktiskt duktig på det. Men där jag växte upp skulle man bara hålla på med fotboll eller utförsåkning, eventuellt långdistanslöpning. Alla andra talanger ignorerades. Mycket korkat.

Bjöd grannarna på grillmiddag. Riktigt gott var det, fläskfilé, majskolvar, halloumi, potatissallad, sallad mm.
Och det är väl det minsta vi kunde göra efter all hjälp vi fått. Underbart skönt väder var det också och ovanligt lite mygg.

Nu ska vi snart gå och lägga oss. Amanda har nyss somnat. Hon somnade direkt efter middagen, vid sju ungefär, sov en timme och har sedan varit hur pigg som helst.

I morgon har vi inte mycket planerat. Men de varnar ju för regn så det kan väl bli inneaktiviteter.

/M


Tis 27/7 -Spruta-

Idag har vi varit på 1års-kontroll på BVC. Amanda har växt som hon ska, 74cm lång, 8670gram "tung". Sen var det ju vaccinationsdags också. Usch som jag gruvat mig. De förra gångerna har hon blivit så otroligt ledsen, nästan otröstlig. Då har jag kunnat amma henne lugn, men det går ju inte nu. Som tur var gick det bra. Magnus fick hålla när de sprutade och då blev hon ledsen och ville till mig, så kramades vi lite och sen fick hon syn på en affisch med en bebis på och då blev hon glad igen. Vi hade även tagit med vindruvor att muta med men det behövdes inte. Nästa kontroll är nu inte förrän hon är 1,5år, men man fick höra av sig ifall man vill mäta och väga nåt emellan. Vore ju kanske kul att göra det i alla fall en gång under hösten.

Tog en powerwalk efter middagen. Gick upp längs Buskholmsvägen, fast jag tycker det är så läskigt att gå i skogen. Tror att det ska komma björnar och sånt hela tiden. Haha. Men jag skrämmer ju upp mig själv så jag går jättefort!

Amanda går mer och mer nu, när hon vill någonstans snabbt så kryper hon fortfarande men annars så går hon mest.
Ibland så lyckas hon säga ord som är riktiga fast hon inte vet om det. Idag när vi var och handlade så visade jag ett gosedjur för henne som var en hund. "Titta vovven", sa jag. "Vov-vovven", sa Amanda då. :D

I morgon ska kanske Magnus och bästaste grannen åka till stan och handla golv och gips till övervåningen. Ja, alltså Magnus ska handla men grannen är snäll och kör eftersom vi inte har någon dragkrok. Så skulle de köra några lass till återvinningen också. Sådana grannar är guld värda! :)

Jag ska snart dra mig mot sängen nu.

/M

Lör 24/7 -Vädret-

Vi var hos JEFF idag för att ge en hjälpande hand med deras garagebygge. Magnus var vid byggavdelningen och jag fick se efter barnen. Jag kan efter denna eftermiddag säkert säga att vi max kommer att ha två barn, tre barn innebär en hand för lite. ;)
Det var fint väder och god lunch+efterrätt fick vi också.

Efter att vi kom hem har vi inte gjort så mycket, bakade pizza till middag och det tyckte Amanda var jättegott!

Men alltså, i natt hade vi -0,1grader! Minusgrader i slutet av juli, helt galet! Den där rekordvärmen som det har tjatats om fram och tillbaka och upp och ner, dagarna i ända, i varenda tidning och nyhetssändning har nog glömt bort Jämtland. Och de tror visst att detta året ska vara det varmaste på hur många år som helst, men borde inte vintern i Sverige ha dragit ner medeltemperaturen rejält? Jaja, nåt fel på vädret är det alltid.

Ikväll ska jag försöka ta mig i säng lite tidigare.

/M

Fre 23/7 -Tradition-

Igår var vi på kalas i Brunflo eftersom Amandas kusin Meja fyllde två år! De är så gulliga ihop småtjejerna. Amanda försöker krama Meja och Meja klappar Amanda på kinden och vill att hon ska vara med och springa. De kommer nog att ha mycket skoj om ett år eller så. Trevligt med kalas, men nu får det gärna vara bra med tårta och andra sötsaker för en lång tid framöver. ;)

I morse kom Amandas farmor på besök, vi åt en trevlig frukost ihop. Magnus hämtade henne vid bussen och sen åkte de till bageriet och köpte nybakat, gott (men dyyyrt) bröd.
Amanda och farmor lekte sedan vi ätit, A jagade farmor med gåvagnen, hon sprang som en tok så Ulla fick hoppa åt sidan för att inte bli påkörd. Båda gapskrattade, men jag och Magnus tyckte nog att det var ännu roligare.

Vid halv elva ungefär åkte vi in till stan, var förbi hos Magnus moster och där stannade svärmor. Sen for vi ner på stan. Är på jakt efter en barnvagn. Vill ha en som är liten och smidig, tar miniplats i bilen, att ha när vi åker till stan, till IKEA och så. Men vi hittar ingen som passar. Vi vill nämligen ha en där det går att ha barnet vänt mot sig. Har testat massor av vagnar (där barnet är vänt ifrån) men Amanda gallskriker bara man sätter ner henne i dom och då har ändå vi stått framför vagnen. Skumt. Vi får i alla fall avvakta det där. Eller köpa bil med större bagage kanske?

Magnus och grannen har skapat en ny fredagstradition, att dricka en öl och snacka igenom vad som hänt under veckan (trots att de pratar flera gånger om dagen). Det är för karlarna här i grannskapet, men idag, som i och för sig var första gången på denna tradition så fick även vi "fruntimmer" vara med. Jag och Marie drack en fredagsfestis och Amanda höll låda som vanligt. Sen spanade vi in jordgubbsodlingen och Amanda som alltid dissat mina köpta gubbar blev helt galen när hon fått smaka. Då skulle hon ha de jordgubbarna som vi åt på också. Men de var helt ljuvliga så jag förstår henne.

I morgon blir det ett besök hos JEFF.

Har även bokat hotell idag för en liten minitur senare under semestern.

Nu blir det nog sängen, sov en och en halv timme förut, men lika trött är jag för det.

/M

Ons 21/7 -Amanda 1år!-

Vi hade ett trevligt och livligt kalas idag!


Amandas sockerfria ettårs-tårta. Hjärtplättar med mangopuré emellan, vaniljgrädde och blåbär. Mums, tyckte Amanda och Emilia att det var!


Och så här söt blir man efteråt, det var blåbär överallt! Men Amanda älskar ju blåbär så klart hon ska få det när hon fyller år!

Hon fick jättemånga fina presenter som jag ska visa en annan dag.

Det blir nog en ganska tidig kväll, både jag och Magnus är helt slut efter allt kalasande. Amanda är det full fart på som vanligt. Hon har fullt sjå att utforska alla nya grejer hon fått.

Tack för ett trevligt kalas idag och för alla fina presenter!

/M


Tis 20/7 -Minnen-

Har precis suttit och läst min blogg från när Amanda föddes och fram till i våras. Tänk vad mycket som händer, helt otroligt. Blir så himla blödig... Men tur att jag skrivit ner för det är så himla mycket som jag redan har glömt. Och min Amanda-dagbok ligger jag så mycket efter i så det kommer ta flera veckor att skriva ikapp. Men nån dag snart ska jag ta tag i det också.

Idag har vi varit i stan och handlat lite mat. Sedan skickade jag ut Magnus i rosenbuskarna så nu är de rensade också. Jag och Amanda har busat här inne. Hade tänkt måla sista omgången men vädret såg för ostadigt ut. Snart blir det sängen. Är så galet trött, vi fick kliva upp redan kvart över sex för det hade hänt en kissincident. Vi hade glömt att sätta på en vanlig blöja igår kväll så hon hade en Up&Go (klarar inte lika mycket kiss), dessutom hade hon druckit väldigt mycket igår kväll så det blev för mycket kiss för blöjan. Men man hinner ju med mycket när man kliver upp tidigt...

I morgon blir det kalas. Tänk att vår lilla älskling fyller 1år! Jag är så lycklig som får vara mamma till henne.


På kalaset i söndags...

/M

Mån 19/7 -Efter målning kommer...-

...regn! Kollade himlen noga innan jag satte igång, strålande sol och några enstaka vita moln. När jag var klar (bara ett lager kvar nu) såg jag att några mörkare moln dragit in och en halvtimme senare började det regna. Men färgen sitter kvar i alla fall så det var ingen fara. Var ute och rensade lite i rosensnåret också tills myggen blev för jobbiga. Måste in till stan och köpa Aloevera att smörja på alla myggbett.

Amanda har precis somnat, hon sov nämligen tre gånger idag, så då var hon pigg ända tills nu. Tror att jag ska lägga mig med, är supertrött, som vanligt...


Mmm...

Sov gott!

/M

Mån 19/7 -Måla?-

Jag fick sovmorgon idag, skönt!! Gick ut med Amanda på förmiddagen, fast jag tog bara en kort runda, 3,5km. Men jag varvade att gå med att springa så det var jobbigt ändå. Åt frukost/lunch när jag kom hem. Var sen på väg ut för att måla när en kille från kommunen kom. De har inte riktigt koll på var vår dränering tar vägen så det ska de kolla upp nu. Så får vi väl se när det blir någon målning för mig...

Under tiden ska jag leka med min lillskrutt! För ett år sedan hade vi fått reda på att vi skulle sättas igång dagen efter och satt hemma och försökte förbereda oss. Och åt smörgåstårta! :D

/M


Sön 18/7 -Kalas-

Idag var det alltså dags för det första födelsedagskalaset! Det var pappa och mina småsyskon, svärfar med fru och Magnus lillebror. Amanda tyckte det var roligt att träffa alla, fast hon var nog lite fundersam först när det kom så många på en gång. Hon fick jättefina presenter också.

 
Tårtan och Amandas fruktsallad

     
Av farfar och familj fick hon en Bobby-car och en babushkadocka, moster Siri gav ett par skor och av morfar fick hon ett sportigt klädset. :)

Lite senare fick vi besök igen, då var det lilla Maja och hennes föräldrar som kom. De hade med sig denna söta presenten:

En stekpanna i trä med ett ägg i, vilket passar bra eftersom Amanda är tokig i ägg. :)

Tack för alla fina presenter och för att ni alla kom och firade vår lilla älskling som börjar bli stor!

Amanda börjar bli riktigt duktig på att gå nu, ikväll har hon gått fram och tillbaka här hur många gånger som helst och verkar jättestolt över sig själv. Och det är klart hon ska vara det! Utforskat sina nya leksaker har hon också gjort. Hon vågar inte sitta på bilen än, men hon går runt med den samt att hon har försökt att lyfta upp den några gånger, ser ju för kul ut. Sötnosen min!

Jag är så nostalgisk nu. Tänker hela tiden på vad som hände för ett år sedan. Blir helt rörd när jag tänker på det och hur mycket jag älskar vår lilla tjej.

Snart är det läggdags och i morgon är det förhoppningsvis målarväder!

/M

Lör 17/7 -Städdag-

Idag har vi städat hela dagen. Fy, vad trist! Har även gräddat chocolate chip cookies och bakat chokladtoscakaka. Förberett fluffet till tårtan samt en fyllning. Orkade inte laga någon middag så det blev hämtmat från Thairestaurangen/Pizzerian i byn. Vi åt thaimat och det var helt okej.



I morgon blir det kalas nr1! Det ska bli kul!

/M

Fre 16/7 -"Pappa"

Idag har vi varit ute mest hela dagen. Det är ju bäst att passa på för de hotar ju med sämre väder snart.
Efter frukost gick Magnus ut och grävde lite. Jag och Amanda tog med filten och leksakskassen och satte oss under parasollen och lekte. Jag försökte även att fixa lite i trädgården samtidigt. De var här från kommunen och fixade de trasiga rören som orsakade våran vattenskada. Amanda var mycket imponerad av de stora grävmaskinerna, hon var alldeles tyst (och det är inte ofta hon är det) och bara tittade.
När hon började bli trött tog jag henne i vagnen och körde runt kvarteret så att hon somnade. Sen hem igen och gräva och fixa.

Efter vi ätit lunch for vi in till stan. Först var vi på Barnens hus och köpte en födelsedagspresent till Amandas kusin Meja, som fyller år dagen efter Amanda. Sen blev det mathandling både på Willys och Maxi.

Fortsatte mitt arbete ute när vi kom hem innan det var middag. När vi hade ätit tog jag äntligen tag i målningen och har nu grundat allt. Känns bra! Bara två lager färg till som ska på. När jag ändå var i farten och det dessutom var ovanligt lite mygg så tog jag och rensade två rosenbuskar också innan jag gjorde kväll.

Magnus och Amanda var inne och lekte under tiden. Och idag har Amanda börjat säga "pappa"! Äntligen, som jag har tjatat detta ord för att hon ska lära sig. Tror en viss pappa blev väldigt nöjd och stolt också. :)

Efter en dusch hamnade jag här framför datorn, men nu ska jag hoppa i säng.
Hoppas på trist väder i morgon för jag måste städa och baka hela dagen!

/M

Tors 15/7 -Bakning och grävning-

Tog och bakade ett gäng kanelbullar. Det var nog första gången någonsin som jag var i närheten av att få till lika många bullar som det står att det ska bli i receptet. Ungefär som när man gör chokladbollar och det står att det ska bli 40 st. Jag brukar få till ungefär 10. Sen om det beror på att jag gör väldigt stora bollar eller att jag smakar mycket på smeten är en annan historia.
Hur som helst, bullarna blev rätt goda och ligger nu i frysen och väntar på kalasgästerna.

Magnus var ute och fixade, ni vet ju vid det här laget med vad. Men snart är det klart, det ska då bara på ett lager med grus. Alltså, jag kikar ju på mängder av inredningsbloggar och inspireras. Och nu på slutet har jag blivit helt kär i grus! På uppfarter och i gångar, i tjocka lager. Med kantsten runt eller direkt mot gräset. Så himla fint!

Jag har äntligen fixat min rabatt också! Vad segt det är att gräva bort gräs, men bra också för det gräset ska vi lägga där vi grävt för jordvärmen intill huset. Det fattas nämligen gräs på en plätt där. Tänk så miljövänligt! Tillbaka till rabatten. Det ska bli spännande att se hur resultatet blir, det var flera av de växterna jag haft inte som inte har kommit upp något ännu. Men rötterna såg fina ut så jag grävde ner dom i alla fall, så får vi väl se då om de tar sig. I morgon ska Magnus få lista ut hur vi ska sätta upp växtstödet som rosorna ska klättra på. Och så ska vi köpa fina stenar, helst kullersten och lägga runt kanten på rabatten. Snyggt! Bilder kommer så småningom.

Vi invigde vår grill idag, verkligen på tiden. Åh, så gott det är med grillat! Fläskfilé, majskolvar, halloumiost, bea och sallad. Mmm, bra torsdagsmat!

Min rygg tycker inte om mig! Vaknade igår med en hemsk värk i svanken. Har haft galet ont sedan dess. Fast det lättade lite mitt på dagen idag, men efter mitt rabattgrävande så kom det såklart tillbaka. Hittade en burk liniment som jag smetade på (inte hela burken...). Åh, jag älskar doften! Ska nog smörja lite mera innan jag lägger mig, fast då kanske inte Amanda och Magnus vill sova med mig...

Well, nu kallar sängen!

/M

Ons 14/7 -Besök-

Vi stannade hemma idag, Stefan hade inte tid att träffas och då kändes det onödigt att åka till stan. Speciellt för att handla något som vi inte ens kommer ihåg vad det var. Men om någon dag måste vi in och handla kalasgrejer! Vi blev lite sena med att fixa inbjudningar så det fick bli via telefonen istället. Men huvudsaken är ju att det blir av. Vi väntar på några svar än men det verkar bli mest folk på söndag.

Idag gick jag och Amanda på powerwalk på förmiddagen medan Magnus var hemma och (gissa vad?!) rensade på uppfarten! En stund efter att vi kommit hem så kom pappa, Aron och Irma förbi. Pappa stannade bara en liten stund innan han for till gymmet. Vi åt lunch och lite senare åkte Aron också till stan för att ha körlektion. Irma stannade och lekte med Amanda medan jag kämpade för att hålla mig vaken, var helt galet trött.
Vi tog en promenad in till Krokom för att köpa en grej som saknades till middagen. Träffade på en gammal vän som jag inte sett på fyra år, kul! Och i Krokom av alla ställen.
När vi kom tillbaka från promenaden hade pappa och Aron kommit tillbaka så de tog med Irma och åkte hem.

Efter middagen slumrade jag en stund vid tv:n och nu ska jag ta med mig familjen, som ligger och sover på golvet och lägga oss. Det ska bli så underbart att sova!

/M

Tis 13/7 -Rensa, rensa-

Igår kväll var det min tur att ta ett pass i trädgården. Rensade och klippte ner. Det tar tid det här, men det blir nog bra sen.

Amanda vaknade vid sju i morse och roade sig i några minuter själv i sängen innan hon tyckte det var dags för hela familjen att kliva upp. När vi ätit frukost tog jag och gjorde två olika Chocolate chip cookie-degar som jag formade till rullar, lindade in i plastfolie och stoppade i frysen. Så är det bara att ta fram, skiva och grädda när det blir dags för Amandas kalas.
Sen skulle jag ta med Amanda ut på powerwalk, men hon hade redan somnat (Magnus med) så jag fick gå själv. Gick den vanliga rundan men börjar tröttna lite på den nu så jag kanske ska börja kika mig om efter en ny att variera med.

När jag kom hem bytte jag av Magnus och så har han varit ute ända tills nyss och rensat ogräs på uppfarten samt snyggat till gräskanterna runt uppfarten. Fint blir det!

I morgon kanske vi åker in till stan. Det var något vi skulle handla, fast vi kommer inte ihåg vad det var. Så kanske inget viktigt då? Men vi ska kanske träffa Stefan en gång till också, innan han åker hem till Spanien igen.

Snart dags för middag, jag undrar vad jag ska hitta på idag...

/M


Mån 12/7 -Konstig dag-

Vaknade vid fyra och märkte att Magnus var vaken. Han kunde inte sova och det smittade han av sig på mig med. När han åkte till jobbet vid halv fem klev jag upp. Skrev middagslista och läste inredningstidningar. Tio över sex vaknade Amanda. Vi brukar sova till åtta ungefär så det var alldeles för tidigt. Hon lekte på här en stund och lagom tills jag tänkte gå ner och fixa frukost vid åtta så somnade hon om. Sov ända till halv tio. Så det blev en sen frukost och nu blir väl resten av dagen konstig. Normalt brukar ju vi vara ute på promenad nu, men Amanda är ju såklart inte trött än.
Jag har en känsla av att alla våra bra rutiner kommer att förstöras nu under semestern. Men det går ju inte, jag måste ha våra promenader. Måste gå ner ett kilo till innan Amanda fyller år för att klara mitt mål. Nio dagar kvar...


Underbar blomma som växer på vår äng...

I eftermiddag ska vi in till stan, som jag skrev om igår. I övrigt har jag nog inga nyheter. Så nu ska jag tvätta Amanda igen, fick visst inte bort all gröt sen frukosten.

/M

Mån 12/7 -Gissa vem...-

...som ätit gröt till frukost?


Vaddå? Ska man inte stoppa ansiktet i tallriken?


Fingrar i munnen och fötterna på bordet, bordsskicket får vi kanske jobba lite på...


Men gott är det!

/M

Söndag 11/7 -Leka häst-

Jag har ju glömt att skriva om Amandas nya favoritlek. Så fort man sitter eller ligger på golvet, eller sitter i trappan så kommer hon och försöker klättra upp på ens rygg. Då vill hon att man ska springa runt med henne på ryggen och leka häst. Hon skrattar hela tiden. Till och med när jag låg på golvet fast på sidan så ställde hon sig bakom mig och puttade på mig tills jag la mig på mage så att hon kunde sätta sig på min rygg. :)

Gårdagen var trevlig! Kul att se alla men skumt. De var som annorlunda men ändå som vanligt. Väldigt konstigt. Men jag avvek tidigt då vi skulle hem så inte Amandas kvällsrutiner blev allt för konstiga.

Idag har vi haft besök av Magnus barndomskompis Stefan. Stackarn fick komma hit och hjälpa Magnus att gräva upp buskar i trädgården. Jag och Amanda satt och tittade på, lekte, blåste såpbubblor. Fika på eftermiddagen och sen blev det regn så då var vi inne.
Efter middagen gick Magnus ut och beskar några buskar och rensade ogräs, han har blivit en hejare på det min man! Och snyggt blir det!

I morgon ska Magnus jobba lite, fast han har semester. Men sen så blir det ledigt! Fast massor av jobb hemma istället då. Men lite lugn och ro ska han få, om myrorna i brallan kan hålla sig borta. ;)

Sen ska vi handla mat, jord och gödsel i morgon också. Och hälsa på i Torvalla då några släktingar till Magnus kommer dit från södra delarna av landet.

Nu ska jag lägga mig och kolla på fotbollen...

/M

Fre 9/7 -Det går framåt-

Vi har precis firat in Magnus semester med lite glass!

Igår var det barnkalas när Emilia fyllde ett år. Smarrig tårta och övrigt fika. Jag har fortfarande inte bestämt vad vi ska ha på Amandas kalas men jag har en del förslag. Vi hade köpt en tröja till Emilia som det står hennes namn på, tryckt som ett halsband (Carrie-halsbandet för er som sett SATC). Mycket söt, har även köpt en till Amanda som hon ska få när hon fyller år.

Idag har mamma varit och hälsat på. Jag tog Amanda i bärselen när vi gick för att möta henne vid bussen. Det var första gången sedan i vintras som vi använde den. Men hon verkade gilla det, säkert för att hon kom högre upp och såg mer. Och så är det ju så mysigt! Det blev lite lek och bus en stund och sen gick mamma ut med Amanda i vagnen medans jag lagade lunch. Efter vi hade ätit gick vi ut och satt i det fina vädret hela eftermiddagen. Amanda gav sig ut på upptäcksfärder som blev längre och längre. Nyfiken är bara förnamnet på denna lilla dam.

Åh, igår när vi kom hem så började Amanda att gå flera steg. Hon har fortsatt med det idag också. Hon står utan att hålla i sig mest hela tiden och nu vet hon om det. Förut stod hon bara själv när hon glömde att hålla sig fast. Så utvecklingen går framåt. :)

Imorgon ska jag på kalas i Hallen, vi har återträff, 10 år sedan vi slutade nian. Ärligt talat så känns det som hundra år sedan, tänk vad mycket som har hänt sedan dess och hur mycket jag (och säkert alla andra) har förändrats. Men det ska bli kul och spännande att ses igen. Under tiden får Magnus och Amanda hälsa på hos pappa, det skulle visst bli grillning där.

Nu ska jag bädda nytt i sängen. Ha en fin helg!

/M

Ons 7/7 -Easytone-

Var och hämtade mina nya träningsskor igår, ett par Reebok Easytone. Testade dom idag och det känns i mina ben! De har luftkuddar i sulan som gör att musklerna i benen och rumpan måste jobba mera när man går. Så snart kommer jag att vara hur vältränad som helst, haha!

Igår gick jag och Amanda och hälsade på farmor. De lekte och busade. Vi åt lunch och busade lite till. Sen blev det visst två skivor sockarkaka också. Men faktiskt så gör vår farmor den gudomligaste sockerkakan som man bara inte kan tacka nej till. Innan vi skulle gå hem så fick Amanda gunga lite på lekplatsen. Först tyckte hon att det var jättekul, men sen fick hon syn på en liten pojke som lekte i sandlådan och då blev hon jättearg! Hon ville upp ur gungan och leka med pojken. Fick en bild på henne när hon var ilsk:


När jag visade bilden för henne idag så började hon gapskratta! :)

Pojken blev förresten lite rädd för henne tror jag för han gick hem...

Idag har jag påbörjat grundmålningen av den nya panelen på huset. Men fy vad tråkigt det var. Och pilligt, om man nu inte vill ha färg på både grund och plåt, då är det bara att slabba på det. Efter middagen såg det nästan ut att bli regn så då vågade jag inte måla mer. Får se hur länge det kommer ta innan alla tre lagren är på, om det blir i år eller inte...

I morgon ska vi på 1års-kalas! Det ska bli roligt! Kanske kan vi få några tips inför våra stundande kalas också. Bara två veckor kvar tills hon fyller nu! Borde göra inbjudningskort och skicka i väg. Men det blir i alla fall kalas på hennes födelsedag och sen på söndagen innan för dom som jobbar och så, har vi tänkt. Men inbjudningar kommer!

/M


Sön 4/7 -Helgens-

Jag hade rätt om igår, det blev massor med god mat. Jag åt så jag fortfarande är mätt! Men gott och trevligt var det! Och fint väder så vi kunde sitta ute, så himla skönt! Dessutom finns det knappt några småkryp i stan, hur underbart är inte det då?

Vi köpte lite blommor igår också, fast jag hittade inte allt jag ville ha, men jag får väl klara mig ändå. Nu ska de bara ner i jorden också, men det blir någon dag nästa vecka.

Idag gick jag och Amanda på powerwalk innan lunch, efter att ösregnet slutat. Jag har gått 7,5km-rundan fem gånger den här veckan. Fick även guida en man till väg 340(?). Ha, jag är inte så bra på vägbeskrivningar, men jag tror han förstod hur jag menade. Sen om det var rätt är ju en annan sak...

På eftermiddagen kom Peter, Veronica och Maja på besök. Amanda är väldigt intresserad av bebisen. Och Peter är en favorit också, honom följer hon efter och vill bli buren av. Hon blev lite sur när han åkte hem också. Vi åt i alla fall middag och sen glass.

Oh, Amanda har sovit i spjälsängen två nätter på raken nu. Hon ligger där nu med så hon kanske har kommit på att det är skönare att slippa trängas med mamma och pappa. Och mindre varmt. Hon vaknar några gånger varje natt, men det blir väl förhoppningsvis bättre med tiden. Förresten har två nya tänder kikat fram den här veckan, det är 8 stycken nu. Har inte märkt att hon har varit gnällig eller så, så hon kanske inte har känt av dom så mycket.

Ny vecka i morgon, sista innan Magnus semester!

/M

Fre 2/7 -Sommar-

Vi klarade oss från vattnet den här gången. Och nu har faktiskt kommunen bestämt sig för att kolla upp ledningarna, så det blir till veckan. Wow.

Idag har det varit strålande väder, fast vi har mest varit inne, det blir så varmt för Amanda och inte vill hon sitta stilla under ett parasoll. Men vi var ut på powerwalk på förmiddagen och på vägen hem mötte vi farmor så vi stannade och pratade en stund.

I morgon ska vi på kalas i Torvalla och det ska bli himla trevligt. Blir säkert en massa god mat och trevligt sällskap. Innan dess ska vi kika på lite blommor hade vi tänkt. Måste ta och fixa min rabatt som jag planerat för i flera månader. Nu har jag dessutom hunnit ändra mig angående var den ska vara. Men det kommer att bli mycket bättre så här. Tror jag i alla fall. Annars får jag väl gräva upp växterna och göra om igen.

Jag tog och satte upp myggnät för balkongdörren idag så nu kan vi ha den öppen. Men åh, så skönt! Vi har ju blivit kokade varje natt ett tag så det ska bli skönt med lite omväxling.

Jag ska ta och lägga mig nu, Magnus är faktiskt också vaken och Amanda somnade nyss på ett täcke på golvet. Men nu blir det sängen för hela familjen.

Trevlig helg!

/M

RSS 2.0