Familjeträff

Igår var vi hos pappa, åkte över Krokom och hämtade upp farmor på vägen. Aron och Irma var också hemma eftersom Irma varit sjuk i veckan och inte var riktigt frisk än. Jag och farmor var ute och plockade granris och enris för att göra en dekoration till farfars grav. Hittade en massa fina röda blad i pappas trädgård, samt kryptall som hade en massa kottar och torkad humle som också var full av kottar. Dekorationen blev jättefin, mycket bättre än vad jag hade trott. Det var farmor som hade sett nån dekoration på Buketten, men hon tyckte den var alldeles för dyr för lite granris, så hon tänkte att hon skulle utnyttja floristen i familjen i stället. :) Och det gick ju som sagt bra!
När vi varit där i några timmar kom Siri och Erik som varit ute och jagat på förmiddagen och så åt vi. Pappa hade gjort supergod mat som vanligt.
Vi åkte hem runt sjutiden, hann inte göra så mycket när vi kom hem för båda somnade nästan på en gång.

Idag har vi softat, för första söndagen på hur länge som helst har vi inte tvättstugan, någon hade tagit den tiden. Vi har varit ute på en promenad, men det är ju så tråkigt väder. Blir så irriterad.

Snart ska vi åka och tvätta bilen och sen ska vi till Torvalla där det är middag ikväll. Ibland har man det för bra, slippa laga mat två dagar på raken! Nog för att jag gillar att laga mat, men det blir ju så tråkigt när man måste göra det varje dag. På tal om det måste jag skriva middagslista nu.

I morgon är det jobb igen och sen tvättstuga på kvällen. Lockande...

/M

Fredagshäkt

Igår trodde jag att jag skulle bli sjuk, hade asont i huvudet och ett tag trodde jag att jag skulle spy. Men sen bestämde jag för att inte vara så vek, bet ihop och jobbade klart. Kom hem och fixade mat, sen satte jag mig i soffan med nya Drömhem och Trädgård, julspecial. Det var ljuvligt! Mådde jättebra då. Daniel och Ida kom förbi en sväng, vi satt och pratade en liten stund innan de gick igen. Tror jag somnade som en stock sen, var rätt slut så jag minns ingenting.

Idag har det varit hektiskt också. Var helt galet igår med, verkar som folk inte ätit sen de fick lön senast. Jobbade en timme längre än vanligt, det var segt. Usch. Men nu är det helg så nu ska jag sluta tänka på jobbet.

Lagade väldigt god mat idag, fläskfilé, klyftpotatis och pepparsås, är så mätt nu. Orkar knappt sitta upp, haha.

I morgon ska vi åka till pappa. Ska ta med oss farmor också och Siri och Erik ska kanske komma med. Blir skoj. Vet inte om Aron och Irma är hemma dock. Det får vi se.

Nu ska jag väcka mannen som somnat på soffan och ta med honom till sängs. Jag är tröttast!

Trevlig helg på er!
/M

Onsdag=ledig

Idag har jag varit ledig och dagen har jag tillbringat med farmor. Vi har varit på stan och kollat på kläder till henne och skor till mig. Det slutade med att vi inte köpte något alls. Förutom fika såklart då, på Domus-cafét, det är nämligen där det händer när man är i farmors ålder. En gång när hon och Siri var där och fikade kom en äldre herre fram och började stöta på farmor och frågade efter hennes nummer och så! Helt galet ju!! Men han fick nobben, ha.

När vi var less på stan gick jag hem och satt mig vid datorn och nördade. Sen kröp jag upp i soffan och läste inredningstidningar och åt riskakor. Passade på medans Magnus inte var hemma, han hatar doften av riskakor, påstår att det är en av de värsta dofterna som finns. Jag kan komma på ganska många grejer som luktar bra mycket värre...

Blev lite less förut, på vår trasiga persienn, på toadörren som vi fortfarande inte lämnat på lackering och andra små projekt som inte blivit av. Vad segt det är!

I morgon blir det hårt jobb, löning och vi får hur mycket varor som helst. Men då får man veta att man lever.

Jag har världens sötaste man!

/M

Ordningen återställd

Magnus har kommit hem, gissa om jag sov bra inatt när det inte var så tomt och kallt. Fick även sovmorgon så nu känner jag mig lite piggare än vad jag gjort i veckan.
Idag har vi varit så sega, legat vid tv:n och degat. Fast det är som vanligt alltså. Gör typ inget annat, tyvärr. Men vi ska i alla fall ta en liten promenad senare, det ska bli skönt. Få lite frisk luft.

Det var ett himla kaos på jobbet igår, förstår inte hur det kan bli så för att vi var borta i två dagar. Galet. Men vi fick till det himla bra, byggde om lite och det blev kanon!

Längtar jättemycket tills vi ska åka till Stockholm. Det ska bli så roligt. Och lite stressigt säkert eftersom vi vill hinna träffa en massa folk där nere. Och gå på Lagerhaus såklart. :)
Sen måste vi verkligen åka på IKEA snart (jag skrev det härom veckan också), min abstinens håller på att bli för stor. Och shoppinglistan med för den delen. Och jag vill ha jul nu, jag vill pynta, pynta, pynta! Magnus för nog gömma sig annars klär jag honom i glitter och ljusslingor med.

Snart ska jag börja med maten, idag blir det fisk. Det ska bli gott!!

/M

Utbildad

Sådärja, nu har jag verkligen fördjupat mina kunskaper inom ost och mejeri. Känns faktiskt jättekul och vi blev inspirerade att fixa om lite på vår avdelning. Det ska bli skoj. Jag kan nästan inte tro att det är _mitt_ jobb jag pratar om. Haha.
Det blev inte riktigt lika mycket mat idag, endast hotellfrukost, trerätters lunch och ostbricka. Blev ju nästan diet jämfört med igår. Usch, känner mig helt sväld, blir väldigt lätt mat för mig i helgen.

I morgon får jag träffa Magnus igen, men först måste jag sova ensam en natt till och jobba hela dagen i morgon.... :/ Jag har varit jätteduktig och diskat och skurat hela köket så M inte behöver komma hem till disken som var när han åkte. Jag är lite konstig jag, kan liksom inte bara diska disken som fanns utan måste rengöra diskstället, skura diskhon, alla bänkar, micron osv. Det finns verkligen ingen hejd på mig när jag sätter igång. Tror jag har nån slags tvångstankar....

Nu ska jag gå och lägga mig så det blir i morgon snart. Det är ju helg också!

/M

Update

Här ligger jag lite efter... Åre var jättekul! Vi spelade paintball, badade, bastade och festade lite grann (mycket för vissa). Det var i alla fall riktigt roligt så det var bra. Började med skumpa och frågesport på bussen. hjälpte Siri så hon vann, priset var presentkort på Willys 200:- och ett eget hotellrum. :) På söndagmorgon åt vi frukost och tog sedan en promenad, kändes nyttigt. Kom hem på eftermiddagen och var trött som ett as. Har fortfarande inte återhämtat mig. Klarar inte av att vara vaken så sent längre....

Igår var jag och Magnus i Ås och hälsade på Jennie och hennes bebis Filip, som är såååå gullig!! Sex veckor gammal är han och man vill bara gosa med honom. Han var lite ledsen så då fick jag gå runt och trösta honom och jag var faktiskt riktigt duktig på det. :) Magnus vågade också hålla i honom nu när jag var med som stöd. Åh, sötunge! Och extra söta är dom när de går att lämna tillbaka när de blir otröstliga eller har bajsat. :)

 Trött bebis på tant Marjas axel

Idag har Magnus åkt till Sundsvall på konferens. :/ Det är tråkigt här hemma nu....

Har varit på mejerikurs idag, det har varit himla roligt faktiskt. Har lärt mig endel intressant också. Dock har jag gått upp säkert fem kilo då vi inte gjorde annat än fikade, åt och hade produktprovsmakning. Vill inte veta hur jag kommer må i morgon efter ostkursen.

Ikväll blir det tv-kväll, onsdagar är bäst för det. Ska kanske göra några varma mackor och en kopp te.

Längtar efter min karl!

/M

I natt jag drömde...

...något som jag aldrig drömt förut; vi var i Trollhättan och Magnus tog med mig för att visa en jättestor lägenhet som han tänkte köpa till oss. Mina tankar var 1) Varför ska vi bo i Trollhättan? 2) Fast kul att bo nära Överby Köpcentrum :D 3) Jag måste ringa Lotta och åka och hälsa på henne innan jag vaknar. Hahaha....
Mina galna drömmar fortsätter....

Igår kom det snö, det ser ut som jul ute. Fast i helgen skulle det bli +10 så då blir det höst igen (nästan sommarvärme).
Såg precis säsongens första reklam med en tomte i. För nån nässpray. Nu börjar julorgien i alla reklamfilmer. Fast jag längtar ihjäl mig till jul! Fick en katalog från IKEA i går. Vi måste åka dit snart, har en lista som börjar bli galet lång. Wiiee!!

Orkar inte åka iväg i morgon, vill vara hemma och mysa i stället. Jag är bara för osocial. Eller kär kanske. ;)
Igår var det en bebis på besök i min lägenhet, i flera timmar och jag var inte här. Grrrr..... Packade in alla presenter till bebisen igår. Åh, man blir ju helt förstörd av alla små gulliga bebissaker. Hoppas jag får träffa honom snart, men jag har en aning om att Magnus försöker hålla mig ifrån honom, han är nog rädd att bli ersatt av en 6-veckors kille. Och han har nog anledning att oroa sig. Hehe.

Nu ska jag iväg och jobba. Men snart är det helg.
Ha en bra dag på er!

/M

Tisdag

Finns det något piller som innehåller pigghet? Ge mig hundra i så fall. Känner mig sååå trött och hela kroppen värker. Fick massage i går och det var inte ett dugg skönt, det gjorde så fruktansvärt ont, fick tårar i ögonen. :/
Men nu ska jag sluta vara en gnällkärring.

Igår kväll gick vi på promenad, det var blåsigt som bara den, men skönt ändå att röra på sig lite.

Idag skulle jag göra ugnspannkaka till middag och passade på att testa brandlarmet, det funkar! :)
Middagen blev i alla fall grymt god.

Jag är så sugen på krämbullar! Har varit det hela dagen, det är ju så gott. Minns när jag var liten och mamma och jag (och Siri?) köpte sådana på nåt litet bageri i en källare i Krokom. Jag tror i alla fall att det var så, mamma vet säkert. Mums, mums!

Till helgen bär det av till Åre, men det känns som jag redan skrivit det tio gånger. Mitt minne skulle också behöva fyllas på lite.

Nästa vecka ska Magnus lämna mig då det är dags för konferens, igen!
Och jag ska på utbildning, ost- och mejeriutbildning i två dagar, men den är minsann i Östersund den, man behöver inte åka iväg och bo på hotell i flera dagar för att lära sig saker... (skickar en hint till Procordia Foods...)

/M

Helgmys

Började gårdagen med en mysig brunch som jag fixade till. Nybakta (i alla fall värmda i ugnen) baguetter med cream cheese, kalkon, tomat och röd lök. Mumsig och ganska onyttig vaniljyoghurt med varma björnbär, hallon och blåbär.  Kokta ägg och mjölkchoklad. Sen var vi mätta som bara den. Slappade en stund och sen tog vi en liten runda med bilen. På eftermiddagen tog vi det lugnt och mös mest. Runt halv sju tog vi en promenad in till stan för vår middag.
Det var lite rörigt på Simon&Viktor, men när vi väl fick vårt bord blev det bra. Supergod mat var det och vi passade även på att käka lite efterrätt som också var hur god som helst. Mums. Blir hungrig bara jag tänker på det. Längtar efter maten i Åre till helgen. Och framför allt hotellfrukosten.

Idag har jag varit seg. Tvingade mig själv att vara vaken och se en film i går kväll, som i och för sig var bra men jag var hur nära som helst att somna. Vi har tvättat som vanligt, Martin och Ulrika var förbi och sa hej. Annars har det varit lugnare än lugnast här. Vi har pratat om en promenad och jag känner att lite frisk luft inte vore helt fel, vi får se hur det går. Det är ju nästan mörkt ute redan!

Hanna och Madeleine ligger och göttar i 30+ och jag är inte alls avundsjuk... ;)

/M

Torsdag

Nu har jag jobbat klart för Saba, det känns helt ofattbart, men skönt. Vad ska jag göra med all ny fritid? Som Magnus sa, se om jag kan göra ett större rumpavtryck i soffan. :) Eller kanske ta tag i träningen igen, jag var ju riktigt duktig under semestern. Ja, den som lever får se, det brukar ju inte vara några problem att få tiden att gå.

Tack, för kommentarerna om mina bilder, kul att ni gillar dom! Är lite sugen på en ny kamera. Men jag vet tyvärr hur ofta jag använder min nuvarande, så det vore lite slöseri med pengar. Men det kanske är fotografering jag ska syssla med nu när jag jobbar mindre.

Har varit sjukligt trött idag, det ska bli sååå skönt med helg! Och på lördag blir det middag på Simon & Viktor, det ser jag verkligen fram emot. Maten där är ju hur god som helst.

Nu ska jag äta en pistagebulle (kanelbullarna i affären såg inte alls goda ut) och fira kanelbullens dag och sen ska jag krypa till sängs, kommer garanterat att somna på en gång.

Nattinatt!
/M


Ledig dag

Vaknade när Magnus åkte till jobbet, runt kvart i sju. Låg och tittade lite på tv, funderade och tog det lugnt. Klev upp vid nio och tog en dusch, sen la jag mig igen och somnade nästan, men tänkte att det är ingen bra idé, så jag klev upp och åt frukost.
Satte mig vid datorn och pratade med Charlotta på msn och fick se hennes goungar på webkameran, de är ju bara för söta! Kom på att jag också har en webkamera som jag fick när jag skaffade internet, fick en kamera och ett headset. Vi får väl se om jag installerar det någon gång, jag vet inte om jag vill visa hur sunkig jag ser ut när jag sitter och nördar. :)

Så småningom tog jag mig ut från lägenheten. Var och hade upplärning för Saba, igen, börjar kunna det där nu. Men nu var det faktiskt sista gången, för i morgon jobbar jag sista dagen!!
När det var klart gick jag på stan, det var så himla fint väder så jag gick ner till Badhusparken. Först satt jag bara och tittade på vattnet och alla fina färger ett tag. Sen tog jag en sväng runt parken med kameran i högsta hugg. Det är sådana här dagar jag önskar att jag hade en bättre kamera, så man kan leka lite mer. Fick i alla fall några fina bilder.

     

   Sådär, lite fina höstbilder från Östersund.

När jag kom hem satte jag mig på balkongen och åt en glass och drack citronvatten, det var så skönt. Och sen blev det ännu bättre eftersom Magnus kom hem.

Känner mig trött och seg. Har haft både magont och huvudvärk idag, kanske dags för nån förkylning snart, hoppas jag slipper.

Nu är det dags att bänka mig i soffan, onsdagar är min bästa tv-kväll.

/M

Nya bilen

Idag har vi varit ute och provat nya bilen lite. Wiiiee! Den är jättefin, silver. Och vilken familjebil sedan, Volvo V70, kombi. Dessutom luktar den ny bil, härligt. Och Magnus sa att jag skulle få provköra den! :)

Jobbade hela dagen och sen iväg och plocka blommor. Men nu är det fasen sista veckan, sen får dom klara sig utan mig, jag pallar inte mer. När vi kom hem bestämde vi matsedel på fem minuter, där fick jag för att jag satt och funderade hela eftermiddagen igår utan resultat och sen åkte vi och handlade. Har lagat mat och ätit och sen var dagen nästan slut. Det är så trist att man inte hinner med någonting på kvällarna. Jobb, mat, sovdags, det är så mina dagar är. Fast i morgon ska vi i alla fall bjuda Irma på middag, det ska bli kul!

Nu ska jag gosa ner mig i soffan med min karl.

/M

RSS 2.0