Fredag 30 maj

Vilket underbart väder det varit de senaste dagarna, vill absolut inte sitta inne och blogga.

Förra helgen var jag som skrivet i Rom. Vilken häftig stad, känns nästan overklig på nåt sätt, med alla byggnader och statyer. På fredagen var vi först på ett studiebesök på en stor mataffär, de är ju lite annorlunda än de här, de säljer ju typ allt, sen rätt mycket större, 50 kassor säger väl en del. På kvällen var vi ut och åt och sen tog vi en promenad tillbaka till hotellet, långt som bara den men trevligt och fint att kolla in stan, vi stannade till utanför Colloseum och fotade lite.
På lördagen var vi på en fyra timmar lång rundvandring i stan, det var verkligen intressant, vilket jag inte hade väntat mig. Efteråt var vi och åt lunch, mycket god mat. Kollade lite på stan sen, men vi var väldigt trötta så vi åkte tillbaka till hotellet rätt snart. Duschade och sov en stund, sen var det dags att göra sig i ordning inför middagen. Käkade, fattar inte hur mycket italienare orkar äta, sen skulle vi ut och dansa. Hade fått tips om en gata där det bara låg en massa klubbar, långt från centrum såklart. Eftersom vi var så många fick vi ta tre taxibilar, våran chaffis var en trevlig snubbe som snackade fotboll och när han fick reda på att vi skulle festa så släppte han av oss precis bredvid "festgatan", vi hade dock bestämt att vi skulle träffas på ett torg där i närheten. Så jag, Bessan och Lars blev helt vilse. Vi gick fram och tillbaka tusen gånger kändes det som, varken jag eller Bessan hade våra mobiler med sig och Lars hade inte numret till någon av de vi sökte. Gick runt och virrade och hade nästan gett upp hoppet helt, när helt plötsligt Bess säger, -Jag känner igen den där rutiga skjortan, det måste va Joel. Och mycket riktigt, en bit bort kommer hela vårt gäng, vilken lycka! Jag grät nästan av lättnad. Efter lite partande åkte vi hem då vi fick tipset att inte hänga där efter klockan två då alla droger kom fram. Hade lite efterfest och gick och la mig kvart över tre. Hemresan var lika seg som det brukar vara, flyget från Rom var en timme sent. Hur som helst, vilken rolig helg!
Här kommer lite bilder:
       

1. Lite vila på väg tillbaka till hotellet på fredag kväll, vi hittade även en lite kiosk som sålde alkoholhaltigadrycker mitt ute i ingenstans, det fanns inte ens gatlysen runt omkring.
2. Colloseum
3. Jag framför Fontana di Trievi (jaja, stavningen kanske är annorlunda..)
4. Våran guide framför Spanska trappan, observera den gula "badpuffen" hon hade fastsatt i en pinne för att vi inte skulle tappa bort henne, haha.
5. Lite sista minuten-shopping innan vi hoppade på bussen till flygplatsen.

Underbart väder, god mat, trevligt sällskap, kul att vi vann!

/M

Söndag 18 maj

Har blivit en söndagsbloggare...

Vilka dagar det varit de senaste, Siri och gänget har ju varit i Rom, har fått en del rapporter, men det ska bli kul att få höra allt i morgon. På jobbet har vi haft 10 st gästmedarbetare från två andra butiker i landet. De var duktiga att jobba, men vissa var ju lite väl dryga, var visst svårt för dom att ta att vi hade vunnit och inte dom. Jobbade extra igår, vi var hur många som helst, typ mer personal än kunder, så nu är precis varenda pryl i butiken genomgådd. Mycket bra!

Idag har vi tvättat och städat lite. Har klistrat in foton i albumet, fick äntligen iväg en beställning i onsdags och i fredags kom bilderna och en jättefin canvastavla.

Känns som att kommande vecka kommer att bli lite hektisk, måste hinna på stan och köpa lite prylar inför resan, skulle behöva klippa håret, bestämma vilka kläder jag ska ta med, packa och på fredag morgon, åka!
Det ska i alla fall bli mycket roligt.

Nu ska jag göra chokladbollar till min älskling (okej, till mig med)....

/M

Söndag 11 maj

Det blev helg tillslut, även denna vecka. Har börjat jobba heltid nu så då är jag om möjligt ännu segare.

I fredagskväll gick jag och Siri på en promenad, det skulle bli en kort hade jag bestämt, men sen när jag hade kommit igång så gick vi hur långt som helst. Sen följde Siri med hit och vi satt och snackade hela kvällen.

Igår var det helt underbart väder! Vi träffade Siri på stan och gick en sväng, dock var jag inte på humör för att trängas och gå bakom folk som går så sakta att de knappt rör sig framåt, jag blir galen!!! Så vi gick hem rätt snart.
När vi kom hem hämtade jag ner lite balkonggrejer, insynsskydden, parasollet och några hopfällbara solstolar, nu när dom ska byta fönster så får man inte ha någonting på balkongen tyvärr. Känns ju jättetrist, vill plantera och så, men det får vänta till efter vecka 27 då de ska vara klara. Hur som helst så satt vi där hela eftermiddagen jag och Siri och pratade en massa skit och målade tånaglarna. Magnus är ju inte den som kan sitta still så länge så han tittade på tv och spelade x-box. :)
Runt fyra-fem nån gång gick Siri hem och jag och Magnus till Willys för att handla lite middag. Det blev klassisk finvädersmat, rostbiff med potatissallad och tomat-fetaostsallad till. Mmm... Efter vi ätit satt jag kvar på balkongen i nån timme och läste, jättemysigt var det.

I morse vaknade jag strax efter sju, Magnus hade varit vaken ett tag redan men nu var han trött igen och kom för att sova en stund till, själv forsatte jag läsa. Gjorde det i nästan tre timmar innan vi klev upp och åt frukost. Det är himla trevligt med böcker alltså, förstår inte varför jag inte läser mer.

Idag blir det till att tvätta, massor, på grund av den missade tiden förra veckan, blä.
Eventuellt kommer JFF förbi lite senare och ikväll ska vi till Torvalla på middag.

Skönt ska det bli med sen vecka, men på fredag måste jag börja tidigt, då grupp 1 åker till Rom. Känns skumt att den där resen äntligen ska bli av. Men kul såklart! :) Måste komma ihåg att fota, fota, fota!

Nu ska jag hänga undan lite vinterkläder, känns som det börjar bli dags, även fast det skulle bli +1-5 i morgon...

/M

Söndag 4 maj

Skulle tvätta idag, men det visade sig att jag hade kollat på april när jag bokade tid så vi slapp det. Skönt! Tog i stället en promenad till Lugnvik och tillbaka, via stadsdel Norr. Var förbi Skatteverket också och lämnade in deklarationerna. Vilket strul det har varit med min, för det första visste ju ingen hur man ska fylla i när man sålt halva sin bostad men fortfarande bor kvar, sen när jag pratat med en handläggare på Skatteverkets telefonsupport hur länge som helst och stackarn hade frågat typ alla sina kollegor då visar det sig att kontrolluppgiften från HSB inte stämmer, mer strul. Hoppas det går bra nu.

Igår var vi på stan och tog en liten fika med Jennie och Filip. Vilken söt unge alltså, man blir ju helt mållös. :)

Nu är all is borta på sjön här utanför, så nu kan man börja säga att det är vår, härligt! Längtar efter semestern nu, synd att jag bara ska ha tre veckor...

/M

Torsdag 1 maj

Har haft lite strul med datorn, därav ännu sämre blogg-uppdateringar.

Förra helgen blev det stort kalas i Hammerdal då mamsen fyllde hela 50 år! Här kommer lite bilder...

      

Present och blommor från syskonen och Magnus
Födelsedagsbarnet!
Marja och Magnus
Marja och Karin
Alla syskonen och mamma

Grattis mamma!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
På söndagen kom Karin ner till stan och vi fick en heldag tillsammans med Siri. Var och käkade på O'learys, gott som bara den, men tyvärr äter man ju alldeles för mycket. Kul att träffa Karin igen, blir nog rekordmånga gånger i år.

Igår var jag, Magnus och Siri på IKEA. Det var skoj! Handlade bara lite smågrejer plus en del beställningar. Nästa gång blir det nog lite dyrare.... :)
På kvällen var vi bjudna på middag hos Jennie, Fredrik och Filip. Mycket trevligt och god mat var det! Blev lite Filip-gos också, även om han var lite mammig, men det får man väl va när man är så liten och söt.

Idag har vi fått lite försmak på hur det är som trädgårdsägare då vi var hos farmor och hjälpte henne att kratta. Tror Magnus vill hugga ner björkarna fortare än kvickt nu. :D Det var i alla fall jätteskönt att få vara ute och slita lite och sen fick vi fika.

Annars blir det lugnt ikväll, måste börja tidigt i morgon så det blir till att lägga sig tidigt.

/M

RSS 2.0