Tis 30/11 -Nysytt-

Här kommer bilder på vad jag pysslade med förra veckan, det blev lite tid vid symaskinen.






Kuddar i vinterskrud.

Tyger och spetsar är köpt från Stoff och Stil, den virkade duken på nedersta kudden är köpt på Kupan för 5:-.


Julstrumpa till mitt lilla A (mönster från förra årets Allers Jul).

Idag var vi till stan för jag skulle till tandläkaren (det gick super!). A var med mormor under tiden och jag hann även med några snabba affärsbesök. Bland annat köpte jag en till liten julklapp till A, som passar i strumpan här ovanför. Det var en liten gosedjurs Hello Kitty, A är nämligen helt tokig i denna figur av någon anledning. Men den är ju söt jämfört med många andra tecknade figurer så jag ska inte klaga.

Nu väntar sängen på mig och sen två jobbdagar. Ser mycket fram emot torsdagkväll då jag ska handla inför helgen och sen åka hem och njuta. :)

/M

Sön 28/11 -Dagen-

Jag är helt öm i kroppen efter dagens massage. Massösen sa att jag nog kommer att få blåmärken för att hon gick så hårt åt mina knutar.
Gick en sväng på stan, det blev några basplagg till mig, ny tvålpump och tandborstmugg samt knoppar till A:s klädskåp.
M och A hämtade upp mig när de kom från Brunflo och så åkte vi till Barnens hus. Köpte några julklappar. Till A blev det Duplo, en bondgård. Sen är det meningen att hennes rum ska bli klart till jul, så det blir julklappen nr1! Så, nu har vi gjort de julklappsinköp vi tänkt oss. Om jag nu inte råkar hitta något mer som jag bara måste köpa till min lilla älskling.

På tal om A:s rum så är planen att lägga golv där nästa helg, det ska bli så kul att se golvet på plats, tror att det kommer att bli superfint! Vi ska ha samma golv i hallen uppe och kontoret med, vitlackad ask. Finfint!
När golvet är på plats ska jag ge mig på att tapetsera för första gången, det ska bli kul!
Men mest kul blir det när det är dags att inreda! Det ska verkligen bli skoj!



Nu ska jag smörja mig med massor av liniment och sedan hoppa i säng. Inatt var A vaken från kvart i tolv till halv två och sen vaknade hon strax innan sex igen. Gudars skymning vad trött jag var då! Men inatt ska vi sova natten lång, det ska bli skönt! :)

/M


Lör 27/11 -Pynt-

Var otroligt trött efter dagens jobb och sov nån timme förut. Men snart ska jag lägga mig på riktigt och det ska bli fantastiskt skönt! Jobbet var hektiskt, hela staden skulle köpa bubbelvatten idag (pga det dålig vattnet i Östersund), plus att det var löning och adventsrush!

Lovade ju bilder på julpynt så här kommer det några.


Små julstrumpor att hänga i granen till exempel, dessa gjorde jag för några år sedan men hittade igen dom nu.


Delar av allt pynt som jag tovat, julgranskulor och JUL-bokstäver.


Stjärnor...


...och min favoritform hjärtan!

Ska försöka få till några bilder på hur jag pyntat hittills också. I veckan har jag sytt nya kuddfodral och en julstrumpa till lilla A, hon tycker att det är jättekul att titta när jag syr.

Imorgon har jag bokat en massage på SPA-kliniken och sen blir det en sväng på stan, kanske ska handla några klappar. M och A ska hälsa på svärmor under tiden.

Nu ska jag dricka lite Hjortronglögg innan jag går och lägger mig.

/M

Tis 23/11 -Tid-

Tiden bara flyger iväg tycker jag! Känns som det är väldigt mycket att göra på för lite tid. Och så har jag blivit så himla seg, känns som jag inte hittar kraften riktigt att ta tag i någonting.

I söndags var jag på loppis igen och sålde lite grejer. Lagret av saker börjar sakta minska. Vet inte om jag orkar åka på någon mer loppis eller om jag bara skänker bort grejerna till Kupan eller nåt. Det är ju rätt segt att packa i och ur bilden hela tiden. Denna gången packade jag inte upp grejerna på loppisen utan de låg i bananlådor och så hade jag satt ett pris för varje låda, typ "Allt i lådan 20:-/st", det var mycket enklare och gick snabbare att packa upp och ihop.

Det börjar närma sig första advent! Undrar hur jag ska få till något julmys i denna renoveringsröra? Ja, det är väl tur att det knappt blir ljust ute längre så syns inte oredan lika mycket.


En fin krans har jag i alla fall fått upp bredvid ytterdörren.

Det är verkligen vinter nu, igår hade vi -23 grader på eftermiddagen, kallast än så länge. Idag är det lite varmare och snö.

Har fotat en massa bilder till inlägg. Så det kommer så småningom med hemmapysslat julpynt och huset före och efter. Nu ska jag njuta lite av lugnet innan A vaknar igen, vilket borde vara vilken sekund som helst.

/M

Mån 15/11 "Pyssel och lek"

I lördags stickade jag en halsduk till Amanda. I gosig babyull är den, mosstickad med virkad kant och så en knapp så att den hålls på plats. Nu tror jag att vinterklädseln är komplett för lilla damen.


Turkos passar fint till hennes lila overall.

Hade tänkt börja sy lite idag, eller i alla fall stryka tygerna men A ville annorlunda och sov bara en liten stund så jag hann bara precis sätta igång strykjärnet så vaknade hon.


Kuddfodral och en julstrumpa till A ska det bli.

Mitt lilla hjärta verkar lite tussig. Hon vaknade jätteledsen inatt och när jag tog upp henne var hon jättevarm. Hon har varit varm hela dagen och lite snorig men annars mest som vanligt. Fast hon sover just nu så lite tagen är hon nog. Men annars har hon haft fullt upp med att leka, skjutsa dockan fram och tillbaka i gåvagnen, varje gång hon går ut från rummet vinkar hon och så hejar hon när hon kommer tillbaka. Sen körde hon lite bobbycar och vinkade. Hon gillar att gå runt i mina och Magnus skor och bära på min väska så jag letade fram en liten (party)väska som jag inte använder så flitigt längre till henne. Så den har hon struttat runt med, med armen upp i luften för att den inte ska glida ner från axeln och så vinkat såklart, varje gång hon går ut från rummet.
Vi höll på att bygga med hennes träklossar och då visade jag den med A på och sa "A som i Amanda", sen visade jag M och sa "M som i mamma". Då tog Amanda upp Ö och sa "Öh!". Hahaha!

Nu ska jag försöka lista ut vad vi ska äta till middag. Sen måste jag städa också.

/M


Fre 12/11 -Vinter-

Ja nog har vintern kommit nu! Här har det snöat konstant sen i onsdags och det börjar bli ett tjockt, fluffigt lager nu. Men det är faktiskt mysigt tycker jag, det blir lite ljusare och finare än det gråbruna som senhösten är. Fast det är inte så kul när man ska ut och köra bil tycker jag, på vägarna kunde det vara sommarföre jämt.

På tal om bil så var vi och provkörde en igår och det lutar väl åt att det blir den som blir "min". Magnus tyckte varken att taxi eller helikopter var ett bra förslag tyvärr.


Vår trädgård en frostig förmiddag för några veckor sedan.

Vad har hänt den här veckan då? I måndags var jag och klippte mig, A var hos (min) farmor under tiden och det gick jättebra! Har hittat en bra frisör här i byn också, superbra! Såg dessutom att Fristilen ska öppna gym här i februari, funderar väldigt starkt på att skaffa ett medlemskap. Känner mig riktigt sugen på gym, fast jag vet av tidigare erfarenheter hur lätt det är att ge upp innan man knappt har börjat så vi får se.

Tisdag och onsdag jobbade jag och nu har jag långhelg för jag jobbar inte förrän på torsdag nästa gång. Helt lagom att jobba två dagar per vecka faktiskt.

Härom dagen var jag och hämtade två paket, ett med julpynt och ett med tyger. Håller just nu på att tvätta tygerna och vill bara sätta igång att sy nu direkt. Kanske får jag lite tid till det under helgen.

Nu ser jag fram emot en myskväll! Trevlig helg!

/M

Fre 5/11 -Ring, ring-

Sådär ja, fredag igen!
Har avverkat veckans två jobbdagar och idag har jag och A haft en mysdag. Knappt något gnäll än så länge men massor av skratt och bus!
Har bokat en tid hos frisören på måndag och fixat barnvakt till dess. Ska bli så skönt att få fräscht hår igen.
Även fixat en tandläkare, orkar inte vänta längre på att komma in på folktandvården utan nu får det bli privat istället.
Blev många samtal idag, har inte bokat någon tid på Spakliniken än då de inte hade tid att svara. Så dom måste jag ringa igen. Fick presentkort av A i julklapp och de gäller bara i ett år så nu börjar det bli bråttom.

Det ska bli skönt med helg, förhoppningsvis en ganska lugn med familjemys. Och lite spackling kanske? ;)

/M

Mån 1/11 -Bak- och städdag-

Idag har vi bakat och städat och bakat igen. Och städat lite till när A lekte i skafferiet och "råkade" hälla ut typ en halvliter mjöl över sig själv och golvet. Jättekul tyckte hon att det var och tog mjöl i händerna och slängde upp över huvudet som konfetti. Billigt torrschampo om inte annat.
Magnus kom hem tidigt idag och tog med A ut och lekte en stund efter lunch. Sen tog han och slipade det jag spacklat i A:s rum, så nu ska jag på med ett lager till. Det borde jag hinna nån kväll i veckan.


Kanelhjärtan. Det blev även en mjuk pepparkaka med lingon.

Imorgon är vi bortbjudna på middag och sen jobbar jag tisdag och onsdag. Men jag slutar faktiskt så tidigt som 18 båda dagarna.


Kakburken har jag målat och sedan fäste jag bokmärkena med decopagelim.

Nu ska jag sätta mig och kolla på tyg och tillbehör som jag ska beställa inför julen. Kul, kul!

/M

RSS 2.0