Torsdag 30 april

God morgon, god morgon!
Vilken härlig morgon, har varit vaken sedan klockan fyra, men inte ska man väl klaga för det.

I går var vi på mamma- och pappagrupp vilket var kul. Roligare än de vanliga föräldragrupperna då det blev mycket mera prat oss föräldrar emellan i stället för att mest sitta och lyssna. Verkar som Magnus uppskattade pappagruppen mycket med. Säkert kul att få höra ur en pappas perspektiv också.

I dag är det visst sista april, då ska man ju tydligen "hitta på något", hm, det lär nog bli som vilken torsdag som helst för oss, finns så mycket konstiga dagar man ska fira fast de ändå känns som vilken dag som helst sen man blev vuxen. Blir väl kanske annat när vi har ett barn som tycker det är spännande med majbrasor och sånt där.

Nu ska jag ta en dusch. Sen blir det mathandling på förmiddagen och så tänkte jag gå in på stan och köpa garn. Planen är att sticka en mössa och en omlottkofta till bebisen, om jag kan bestämma vilka färger jag ska ha. Hoppas inte mina handleder och händer strejkar bara, de brukar inte riktigt uppskatta stickning och virkning och sånt.

Ha en trevlig dag i solen!

/M

Tisdag 28 april

Idag har jag varit på liten shoppingtur. Var sugen på lite nya kläder, men det är inte så lätt att hitta något fint som passar nu så det blev inga. Köpte ett par nya solglasögon eftersom mina gamla gick sönder häromdagen och lite smått och gott på Kicks. Fick även med mig en ny parfym till Magnus, Armani Code Summer som luktar himla gott. Rätt likt den vanliga Armani Code men lite lättare och fräschare typ. Han blev så glad gullet mitt.
På väg hem köpte jag med mig lunch från Törners Take Away som jag åt på balkongen. Inte direkt fint väder idag men med en filt blev det mysigt i alla fall.

 

Jag skulle vilja ha en kamera på bebisen i magen, undrar vad den håller på med där inne. Den bökar runt så mycket att jag känner mig åksjuk i bland. I natt var den helt vild, omöjligt att sova. Förut låg den med kroppen och huvudet på min högra sida och benen på vänster sida, så då kunde jag i alla fall oftast ligga och sova på höger sida utan att den protesterade. Men sedan några veckor tillbaka har den lagt sig med huvudet nedåt och sin rygg mot min mage, man ser inte lika mycket sparkar på utsidan, det ser mer ut som det går vågor på magen när den rör sig, men jag lovar att det känns när det håller på. Så vilken sida jag än ligger på så börjar den att sparka och slåss som bara den. Och lyckas jag somna på rygg så snarkar jag och då blir det ett jäkla liv på han som sover bredvid i stället. :D

Nu ska jag fixa middag och pussa på mannen!

/M

Söndag 26 april

I fredags fick jag för mig att jag skulle putsa fönster, i alla fall det i vardagsrummet som blir skitigt mycket fortare än de övriga. Strålande sol var det och varmt som bara den. När jag ändå höll på skurade jag golvet på balkongen också. Men ajaj vad ont jag fick i magen. Inte så bekvämt att krypa runt på huk heller. Så går det när man inte kan hålla sig lugn...
Nån dag i veckan ska jag nog i alla fall ge mig på att olja in golvet också, det är ju inte så stort som tur är.

Kan liksom inte med att låta Magnus jobba minst 14 timmar per dag och sen ska han fixa allt här hemma med, medans jag bara ska ligga på soffan och vila. Bara att jag får göra allt väldigt lugnt och försiktigt.

Igår var vi barnvakt till Filip. Himla kul var det och jobbigt också, haha. Vi lekte, läste böcker och sjöng lite. Sen gick vi ut, tanken var att hitta en lekplats, men vi hade inte så stor koll på var det fanns någon sådan. Men vi hade kul i alla fall, plockade blommor och kikade på myror och bin och stenar och kottar. Tänk vad intressanta såna grejer är för ett barn. Vi gick förbi affären och köpte bananer att ha som färdkost på vägen hem. Sen var det dags för lunch och lagom till att lunchen skulle ut så kom Jennie hem, bra timing.

Sen åkte vi till Barnens Hus och köpte bilstol och en vagnleksak med Pingu, båda på rea. Vårt förråd börjar bli ganska fullt av barnsaker nu.

På vägen hem var vi förbi Torvalla en sväng men sen var det soffan och en rejäl tupplur som väntade. Det är jobbigt att underhålla små barn.

Det har varit superfint väder i helgen så igår tog jag ner en solstol från vinden så jag kan sitta på balkongen. Himla skönt!

Snart ny vecka igen, två föräldragruppsträffar är inplanerade men för övrigt har jag inget speciellt. Men det har ju inte varit några problem att fylla ut tiden hittills i alla fall.

/M

Torsdag 23 april

Igår hade jag lunchdejt med farmor och Siri, mycket trevligt var det. Var på Åhléns och åt vegetariskt buffé, mycket gott att välja på. Efteråt blev det en sväng på stan för mig och Siri. Var på Fin InUnder för Siri skulle shoppa bikini. De är så himla trevliga där och duktiga. Expediten frågade till och med om hon skulle hämta en stol till mig så jag fick vila lite när jag väntade på att Siri provade, hahaha.
Sen var vi en sväng på H&M där det var klubbdag. Köpte ett par svarta trekvartsleggings och en mörkblå, lite längre kofta i storlek large så jag kan knäppa den runt magen. Eftersom jag hade en rabattcheck så behövde jag bara betala 10:-, rätt lagom!

Har haft svårt att sova nu på morgnarna, vaknar när Magnus åker (ca tio i fem) och fast jag är så trött att jag känner mig vimsig så kan jag inte somna om. Ligger vaken i flera timmar innan jag kan sova en stund till. Rätt tråkigt.

Idag har jag deklarerat, så nu är det bara att vänta på pengarna! Har även betalat månadens räkningar idag, så lönen kan jag använda till roligare saker. Jag och Magnus gör så att våra gemensamma räkningar, hyran och elen tex, betalar vi varannan gång. Så varannan månad har jag lite mer utgifter medan varannan har jag nästan inga alls, funkar jättebra tycker jag.

Håller på att skriva shoppinglista till IKEA, snart dags för en tur dit, förstå vad roligt att handla en massa bebisprylar! Annars brukar jag bara få gå förbi den avdelningen och slänga lite längtande blickar, men nu ska det bli ändring på det.
Och i helgen blir det en sväng till Barnens Hus, fick reklamblad idag med en del intressanta grejer i.

Nu måste jag gå upp på vinden och se om vi har någon såjord, fick mina plantor som jag beställt i går och nu behöver de planteras om, så det ska jag roa mig med i eftermiddag. Skulle vilja putsa fönster också, men jag kanske gör det i morgon om det är fint väder då. Och städa på balkongen vill jag göra, vill helst plocka ner balkongmöblerna med, men då blir det väl garanterat snöstorm.

Så trädgårdshandskarna på...

/M

Tisdag 21 april

Idag har jag spenderat tre och en halv timme hos frisören. Bebis var inte alls nöjd att vara stilla så länge utan körde ett gymnastikpass där inne under tiden. Aldrig har mitt hår fått en sådan uppmärksamhet, de var nämligen helt faschinerade av att jag hade helt ofärgat hår så alla skulle komma och kolla och känna, mycket skumt, haha. Lärarna (var på nfi) stod nästan och grät av lycka. De var i alla fall mycket noga med att resultatet skulle bli bra och att färgen skulle se naturlig ut när den var klar, så det var ju bra. Klippte bara lite för att fräscha till det och sen hade hon i nån "görhåretlockigt-produkt". Ska bli kul att se om Magnus ens ser nån skillnad när han kommer hem.


Ser ni nån skillnad? :)

Igår var vi på föräldragrupp, vi gick igenom olika smärtstillande metoder. Och fick även se hur grejerna ser ut som de använder, jättekul för mig som tycker det är så där trevligt med nålar, sprutor och liknande. Usch... Alltså när jag väl är där kommer jag nog inte ha några problem med det, det är mest innan jag gruvar mig. Fick även tid för när vi ska på studiebesök på förlossningen, vi hade tur för de ska ju sluta med dom nu, men vi fick i alla fall komma. Känns bra att veta hur det ser ut där och så när man ska försöka förbereda sig.

Var ute på en promenad igår, rätt trist att gå för sig själv, men jag hade i alla fall bra musik med mig. Soligt var det, men ganska kallt ändå. Fick i alla fall jätteont i magen när jag gick, fast jag försökte att hålla snigeltakt. Ska plocka fram cykeln tror jag och se om det går bättre. Vill inte bara sitta inne och äta och bli onödigt stor.

På tal om det så är jag måttligt less på alla som säger "du äter väl för två", "du kan ju äta hur mycket som helst, du ska ju ändå gå upp" och sånt. Jo, visst ska jag gå upp i vikt (och har gjort...), men helst inte så mycket mer än det själva graviditeten väger för nån gång hoppas jag kunna komma i form igen. Och då självklart helst i bättre form än vad jag var innan jag blev med barn, hahaha.

Ska nog göra lite nytta och sätta i gång med middagen innan Magnus kommer hem. Har blivit alldeles för många datortimmar idag...

/M

Fredag 17 april

Tiden går fort när man är "ledig".

Påsken var jättemysig! Härligt att ha så mycket tid med Magnus. Vi hälsade på familj, åt en massa gott, gick på promenader och bara var. Superskönt!

Veckan har jag fördrivit med föräldraträff, barnmorsketid, sväng på stan och mest vila. Har varit himla trött.

Igår fyllde Siri år så då var jag förbi jobbet med en liten present till henne.

Kallt har det varit nu ett tag, i morse snöade det lite också. Solen och värmen, kom tillbaka!

Aron kom förbi en sväng idag, vi hade ett långt roligt samtal om byggen bland annat innan pappa kom och plockade upp honom igen.

Nu ska jag fräscha till mig lite och gå ner på affären, ska bjuda Siri på middag i kväll, vegetariska fajitas och sen tror jag det blir gino till efterrätt, mums! Måste hitta på någon lunch med, är så hungrig men har ingen inspiration.

Måste även fixa klipptid och det snarast....

/M

Fredag 10 april

Det är konstigt men långfredagen är verkligen lång.

Lyckades hålla mig vaken nästan till halv tolv i går, så då fick jag sova hela natten ända till halv åtta i morse, underbart skönt! Vaknar hellre tidigt så man kan kliva upp och göra något än ligger vaken mitt i natten.

Efter frukost var vi ute på promenad, blev nog runt två timmar, himla skönt. Fint väder var det också. Handlade lite på vägen hem och fixade lunch när vi kom hem. Hann väl knappt äta klart innan jag stensomnade på sängen och sov i typ tre timmar.

Efter det har jag lagat mat, ätit och sen suttit vid datorn och ugglat. Letat efter nån trevlig dessert, vi ska till svärfar på middag på söndag och vi ska fixa desserten. Men nu tror jag att vi bestämt oss efter en idé från Magnus.

Så inte mycket har hänt men jag har haft en underbart rolig dag, förstår knappt hur man kan ha så roligt med någon som jag har med Magnus. Fantastiskt!

Nu ska jag slå en signal till pappa och bjuda dit oss i morgon. :D

/M

Torsdag 9 april

I tisdags blev det lunch på balkongen i strålande sol, fantastiskt! Synd att inte vädret ville hålla i sig, men det ska tydligen bli upp mot 15 grader i helgen vilket låter väldigt lockande.

Besöket hos doktorn gick bra och jag blev sjukskriven fram till havandeskapsledigheten. Men fick mig en rejäl tankeställare där och nu när jag varit ledig ett par dagar. Hur otroligt dum jag har varit. Det hela började väl när jag berättade för doktorn hur jag hade mått, att jag funderade på att åka till sjukhuset på söndagen och så sa jag att "när jag pratat med barnmorskan på måndagen så gick jag hem från jobbet direkt..." Då kollade doktorn på mig och frågade "Så du gick till jobbet fast du hade mått såhär?"
Och det är så sjukt men jag hade aldrig en tanke på att jag skulle sjukanmäla mig, vilket känns mycket skrämmande nu i efterhand. Känner ju nu hur otroligt stressad jag varit på slutet, hela dagarna har liksom varit en stor press, från mig själv mest. Inte konstigt att jag däckat typ kvart över sju varje kväll. Men nu är det slut med det, bara vila som gäller framöver. Och nu när jag lugnat ner mig så märker jag mycket tydligare vad som händer om jag stressar lite. Räcker att jag går lite för fort eller att jag tänker på jobbet så får jag sammandragningar. Huvudsaken i alla fall att bebisen mår bra, vilket den verkar göra.

Igår var vi på första föräldragruppen, roligt att träffa lite andra som ska få barn, jämföra magar och sånt. Sen var det ingen direkt ny info för mig i alla fall. Vi fick se en film, troligtvis med mutade människor i, för oj vad fantastiska deras förlossningar hade varit, inga bedövningar behövdes eller någonting. Kändes lite väl rosenskimrande för att vara sanna.
Sen fick vi ligga på saccosäckar (huuur skönt som helst, men hur fasen tar man sig upp själv från en sån?) och lyssna på avslappningsband, mycket roligt att se Magnus på avslappningsövningar, han somnade dock rätt omgående. :) Men alltså det är inte så lätt att slappna av på beställning och bland okända människor. Kunde inte låta bli att skratta lite för mig själv åt de stackars blivande papporna när mannen på bandet sa "spänn ditt underliv...känn barnet i magen..."

Efter kursen gick vi till Fredde på Audiovideo och beställde en ny kamera, en digital systemkamera. Måste ju ha så vi kan fota fina bilder på den lilla älsklingen när den kommer ut. Tittade även på en videokamera, herregud vad små de är nu för tiden, kanske blir det en sådan med, när vi ändå är i shoppartagen.

Sov fruktansvärt dåligt i natt så nu ska jag äta något och sen försöka sova lite.

Skärtorsdag i dag, en av mina favoritdagar som barn, en hatdag på jobbet och nu som vilken dag som helst.

/M

Tisdag 7 april

Skönt med sovmorgon! Inte för att jag är piggare direkt, men det tar väl ett tag att vila upp sig.
Solen skiner idag, ser ut att vara jättefint ute! Så det blir härligt när jag ska gå ut sen.

Ja, här har inte hunnit hända så mycket än, har ätit frukost och sen hängt vid datorn. Måste hitta lite nya ställen att surfa på, mina vanliga sidor går för fort att kolla igenom. Nån som har något tips?

Ska fortsätta dagen med en vilostund i soffan med nya Lantliv som kom idag, kul, typiskt att jag inte kommer att få några nya tidningar på en månad sen. Älskar tidningar. Sen blir det lunch och sen dags att göra mig i ordning för att gå till mvc. Är lite orolig inför träffen med doktorn, men hoppas att allt är bra

Skulle behöva köpa en vårjacka...

/M

Måndag 6 april

Jaha, så sitter man här, inget mera jobb blir det för mig. Har haft ont i nederdelen av magen hela helgen och i går hade jag sammandragningar hela dagen, det gick liksom aldrig över. Pratade med barnmorskan i morse och det blev "jobbförbud". Vila är det som gäller nu. Ska till doktorn i morgon och kolla att allt är bra och troligtvis bli sjukskriven fram till havandeskapsledigheten börjar.  Bebisen sparkar i alla fall som aldrig förr, tror den har ärvt inredningsintresset från sina föräldrar för den verkar möblera om där inne titt som tätt.  :)

Har varit hemma i lite mer än två timmar och är redan rätt uttråkad kan jag säga. Hade ju ändå planerat att jobba den här veckan med och sen börja med alla mina små projekt. Magnus skulle i alla fall förbarma sig över mig och ta med mig ut på lunch i dag. Gullet.

Posten kom alldeles nyss (dagens höjdpunkt?!) och gjorde mig himla glad i alla fall, fick både nya Allt i Hemmet samt en ny tidning som heter Leilas country living, ni vet hon kocken har gjort en tidning nu med inredning, matlagning, bakning, pyssel med mera, måste ju bara vara bra! Så nu ska jag lägga mig på soffan och läsa dom och vila såklart!

Gissar att ni kommer få höra mer från mig nu för tiden, lär ju slå ihjäl en hel del tid framför datorn...

/M

RSS 2.0