Böcker

Idag har jag varit på bokrean. Lyckades med att inte köpa en enda kokbok, vilket jag är stolt över. Hade kollat ut en bok om sömnad, men den verkade inte så kul. Köpte i stället två böcker om hur man förnyar gamla prylar, typ målar om möbler och så. Har väl redan ett gäng sådana böcker men, men. Köpte också en bok med 1000 tips för hemmet, med typ sådana "mormors-knep" hur man får bort olika fläckar och sånt. Gillar verkligen sånt där, Evelyn på Äntligen hemma är lite av en idol. :D
Tittade på några fler böcker som jag inte köpte, men funderar på att köpa. Om stickning och virkning var dom. Pysselmomma är i farten! :)

Annars var det en lugn dag. Har varit vaken sen Magnus klev upp, kvart i fem. Konstigt, för igår när jag var tvungen att kliva upp fem var det jättejobbigt. Och i morgon lär det vara ännu värre. Har börjat med nytt schema nu, så varannan vecka börjar jag jobba sex på morgonen.

I söndags fyllde Aron och Irma år. Vi tog med farmor och Siri och åkte dit för marängsviss och middag. Fick en liten tanke som nu har grott i tre dagar, så nu måste jag kolla upp lite saker, men jag återkommer om det när det blir aktuellt....

Nu blir det tv!

/M

Tygshopping

Idag har jag sprungit på stan och letat tyg. Slutade med att jag shoppat på tre olika ställen innan jag hittat det jag skulle ha. Träffade en gammal vän som jag inte sett på ett och ett halvt år. Mycket roligt, fick lite skvaller och förhoppningsvis ses vi snart igen. :)

Kom hem och sydde klart lapptäcket jag började med i söndags. Så här blev det...

     
Baksidan är ljusblått collegetyg, så det blir mjukt och skönt

För att vara första gången så blev jag nöjd! :) Hittade massor av fina tyger idag, så risken är att jag måste göra några till sådana där. :) Panduro har verkligen helt underbara tyger, även om de är i lite dyraste laget.

Tänkte gå på husvisning idag men vi går på lördag i stället. Funderar mycket på det där med hus nu. Det är ju så svårt att veta hur och var man vill bo och man vill ju inte ta fel beslut när det gäller något så stort. Mitt underbara kataloghus har jag i alla fall nästan gett upp helt.

Ikväll är det Grey's. Jag älskar onsdagarna!

/M


Helgen

Får börja med att berätta om min Alla hjärtans dag. Dagen började med att jag fick en ask med Aladdin chokladhjärtan av Magnus. Kommer inte ihåg så mycket av det, var väldans trött. Senare på dagen när jag jobbade som mest kom Magnus dit med en blombukett. Han är för söt!

 Buketten (förutom att rosorna var mer levande i torsdags)

På kvällen var Magnus ute på galej och jag var med Irma. Vi åt först tacos till middag och sen tittade vi på film och åt godis. Mysigt!

Igår var vi på stan och gjorde lite småshopping. På kvällen var det personalfest på bowlinghallen, först god mat och sen bowling. Det var riktigt roligt. Sen drog de andra på krogen, men jag står inte ut på krogen så jag gick hem och sov i stället. Känner mig gammal och grå. ;)

Idag kom Aron och Irma förbi en sväng medan de väntade på att pappa skulle komma och hämta dom. Nästa söndag fyller dom 17år. 17! Helt ofattbart.
Har sytt massor idag, roligt, men jag blir galen på min symaskin som krånglar hela tiden. På onsdag ska jag iväg och köpa lite mera tyg.

Sitter och sneglar lite på reprisen av Melodifestivalen. Hur kommer det sig att de flesta schlagerlåtarna har så många "stulna" snuttar? Det är inte så ofta andra låtar har det, men nästan varje låt i melodifestivalen har vissa bitar som låter exakt som någon annan låt. Och varför är alla låtarna så dåliga?

Snart måndag igen. Tiden går ju så fort, snart är det sommar! :)

/M

Rome, here we come!

I fredags fick vi reda på att vi vunnit resan till Rom. Jippi! Så någon gång i maj kommer Willys att tömmas på personal. Ser framför mig underbart försommarväder, mat på uteservering och massor av shoppingkassar. Det ska bli så skönt, även om det hade varit trevligare att få ha sin kärlek med sig.

Fick nya Cosmo i går, läste till min fasa att magtröjorna är moderna igen, lite komiskt med tanke på mitt inlägg här om veckan. Tur att man får välja själv vad man vill ha på sig.

Tänkte gå ut på stan idag och kolla på allt folk som är här, men det är storm ute så jag struntar i det. Sitter inne och slösurfar och drömmer om sommaren i stället.

Är så pysselsugen också. Funderar på att sy lite på ett lapptäcke jag började med för ungefär fem år sedan. Så får jag i alla fall någonting gjort idag. Väntar på att Magnus ska komma hem, men det lär nog dröja, han är i Sveg och jobbar idag. Ikväll ska vi ha personalmöte. Typiskt att det är på min lediga dag. Ja, ja bara jag är hemma till nio, nya Grey's-avsnitten börjar ju då.

I morgon är det Alla hjärtans dag. Har lite kluvna känslor inför den dagen. Tycker att det är ett lite löjligt jippo, samtidigt som jag tycker att det är lite gulligt ändå. Förra året var första gången någonsin som jag på något sätt firat dagen. Då var vi ute och åt middag samt att jag hade köpt nån liten present till Magnus. I år kommer jag knappt ens att träffa honom på hela dagen. Istället ska jag umgås med Irma. Vi ska äta geléhjärtan och mysa. :)

Nej, nu ska jag nog ta en tur upp på vinden och kolla läget i mina tyggömmor.

Ha en bra dag och en mysig alla hjärtans i morgon, hur ni än firar eller inte firar den!
/M

Dagens

Vaknade i morse till en riktigt kall vinterdag, äntligen! Har väntat på det så jag kunde frosta ur frysen (och ha maten på balkongen så länge). Hade tvättid som är vår stora söndagstradition.
Tog ett rejält tag i garderoben idag, rensade bort en papperskasse med mestadels linnen. Hade modevisning (mode och mode...) för Magnus och jag höll på att skratta ihjäl mig åt min före detta klädsmak. Tur att den förändrats till det bättre. Men en sak gör mig så less. Varför är alla linnen och toppar så korta? Och dessutom krymper dom lite på längden i tvätten? Förstår inte klädskaparna att en glipa över magen är det fulaste som finns. Det är och har aldrig varit snyggt och ingen jag känner vill ha det. Dessutom blir det kallt om man bor där vi bor. Jag minns när det var modernt med "magtröjor", ni vet de som visade typ hela magen, det var väl när jag var typ 13 eller nåt. Uhhuu. Fast jag tyckte det var jättehäftigt då. Det var innan höfterna och kärlekshandtagen utvidgade sig. :D

På eftermiddagen kom Daniel och Ida och hämtade oss, sen åkte vi till Stocketitt och fikade, det var jättemysigt och god fika. När vi åkte tillbaka till stan tog vi en liten svängom på Frösön och kollade in fina hus.

Har rensat bland mina tidningar som hade växt ur tidningsstället nu igen. Det är så skönt att rensa, det är lite av en hobby för mig.

Nu ska jag ta en dusch och sen krypa ner under täcket.

Trevlig jobbvecka på er!
/M

Muffins

Tog förresten bild på nyttiga muffinsfikat:

image91
Mumsigt värre.

Update

I onsdags hade jag och Siri mystjejdag. Hon kom hit vid halv elva ungefär, vi satte genast igång och bakade några muffins som visst skulle vara väldigt nyttiga. När de var klara drack vi te och smakade självklart på muffinsen. Vi kollade i klädkataloger och pratade inredning och en massa annat. Det var jätteskoj, det är inte så ofta vi har tid att umgås bara vi två nuförtiden.

Igår (fredag) blev vi bjudna på middag hos Ida och Daniel i deras nya lägenhet på Frösön, mysig lägenhet och supergod mat. Vi kollade på Let's dance och i huskatalog.

Idag bjöd vi Jennie, Fredrik och Filip på fika mitt i deras flyttstök. Och jag fick gosa med Filip, så mysigt, fast han har börjat luggas nu, men är man så söt så kommer man undan med det.
När de hade åkt gick vi på husvisning (!). Vår första. Lite spännande och grymt vuxet. Men nån gång måste man ju börja titta, annars får man ju aldrig reda på vad man vill ha. Det svåraste är ju att veta var man vill bo. Dock ser vi tydligen inte ut som några potentiella husköpare då mäklaren inte ägnade oss någon uppmärksamhet. Man måste tydligen vara typ 40 och ha med sig några ungar för att vara intressant för dom. Mycket dåligt tycker jag. 
Efter husvisningen åkte vi till Torvalla och åt middag där, trevligt som vanligt. Lyxigt att bli bjuden på middag två dagar på raken.  

Har nyss beställt en hög kläder. Måste ta tag i den där rensningen av garderoben med, är ju så galet less på alla trasor som ligger där och blänger på mig varje gång jag öppnar garderobsdörren. Och jag har klädångest inför personalfesten om två veckor, går ju aldrig ut nu förtiden så jag har inga gå ut-kläder. Och dessutom ska vi ju bowla, så den som har något klädtips som passar med bowlingdojjor kan ju höra av sig.

Är så sugen på att köpa några nya skönhetsprylar, smink och några goa smörjor till kroppen. Satt och dregglade lite på eleven.se förut, det är så himla kul att få paket därifrån. Hm. Får ta en funderare på vad jag verkligen behöver. Skulle definitivt behöva klippa mig, det har jag väl sagt i snart två månader, men det är ju sååå jobbigt att boka tid. ;) Vill gå en sminkkurs på Make up Store också. Och det snart eftersom jag behöver en ny mascara och tänkte att dom kunde tipsa mig om någon. Jaja, ytliga problem som löser sig någon gång.

Långt inlägg blev det men nu ska jag hoppa i bingen.

Natti!
/M

RSS 2.0