Ledigt!

Idag har jag och A ledig dag. Magnus kom hem för en stund sedan och gick ut med A för lite pulkåkning. Annars har vi bara myst inne, lekt en massa och så har A hjälpt mig att hänga upp vimpeln på hennes rum (äntligen). A gick runt med tumstocken och mätte allt.
Kanske tar jag en sväng till gymmet ikväll. Var iväg i tisdags och det var skönt (och jobbigt!). Senare i veckan har jag svårt att få tid och jag vill gärna gå minst två gånger i veckan.

I morgon och på lördag jobbar jag och på söndag ska vi till pappa och fira småsyskonen som fyller 20år idag! Det första av ett helt gäng kalas nu på kort tid i familjen.

Nu ska jag fortsätta kolla på skid-vm och så är det väl dags för middag snart.

/M

Jag lever!

Ville bara meddela det!
Har klarat av mina nio arbetsdagar i rad, har somnat framför tv:n vid halv åtta varenda kväll. Så det blir inte så mycket liv utanför jobbet känns det som. Men jobbet känns kul! Börjar klockan sex nästan varje dag. Vissa dagar slutar jag redan klockan två och det är ju jätteskönt, tyvärr får jag stressa som en idiot för att hinna med allt arbete, så det är nästan bättre de dagar jag jobbar till tre eller fyra.
För lilla A går det jättebra på förskolan, hon trivs så bra! En dag förra veckan när jag skulle hämta henne så var de ute, hon satt i en lekstuga längst bort på gården men såg när jag kom och körde med bilen. Då hade hon ropat -Mamma! och pekat, sen sprang hon för att möta mig. Sötskrutten!
Idag höll vi på att busa på sängen, A satt på min mage och "dök" ner i madrassen, så råkade hon få till en kullerbytta och några till efter det, superkul tyckte hon att det var.

Här hemma står det lite stilla i renoveringarna. Vi har väl i alla fall tagit några beslut. Men tapeten som vi hittat verkar inte säljas längre. Så typiskt! Men jag ska nog beställa hem prover på några liknande.

På tal om beställa så gjorde jag en med vår/sommarkläder idag. 2000 kronor och bara en fjärdedel till mig (dessutom bara träningskläder, inte så kul). Resten var såklart till den lilla personen i hushållet som behöver mer kläder är mig och Magnus tillsammans. Men jag ska nog allt beställa lite till mig själv också, men jag inväntar bra rabatterbjudanden först.

Snart dags för melodifestival och sen blir det sängen. Ska vara på gymmet vid tio i morgon. Fick förresten sovmorgon i morse, så himla skönt! Vaknade och såg att det var ljust ute, kändes som klockan var typ tio. Klev upp och såg att den var tjugo i åtta. Haha, snacka om sovmorgon. Men men, det är ju ändå tre timmar längre än vanliga mornar så. Stackars Magnus hade klivit upp med A tio över fem!

/M

Sön 6/2 -Dagen-

Jag blev väckt vid halv sex i morse av en riktigt gosig liten tjej. Hon låg och nynnade melodier och kramade mig. Gofisen! Tio i sex klev hon och jag upp, Magnus fick lite sovmorgon. Jag duschade och A tog ett bad innan vi väckte Magnus för frukost. Sen gick M och A ut och åkte pulka medan jag var inne och städade.
Putsade fönster också, solen gjorde att A:s små handavtryck på rutorna syntes lite för mycket. Men utsidan av fönstren får jag ta när våren kommer.

Efter sovstund för A och lunch så kom grannens 4-åring förbi och lekte med A en stund. Och sen kom morfar och tog med henne ut i pulkan på upptäcksfärd.

Det var en väldigt trött skrutt som somnade på en sekund tjugo över sex. Risk för tidig morgon i morgon alltså. Om hon inte vaknar redan ikväll och är vaken en stund då.

Imorgon börjar jag inte förrän elva, så jag hoppas på lite sovmorgon. Har så kallad sen vecka, vilket innebär att jag bara börjar klockan sex tre av mina sex arbetsdagar. Lyxigt!

Ja, just ja, i morse när vi var i badrummet så höll A på och "sjöng". Först trodde jag det var Bäbä (vita lamm), men sen kom jag fram till att det låter mer som hon sjunger Baby, baby och ibland så oooar hon också. Undrar just vad det är för låt, vi spelade den där Baby med Justin Bieber för henne, det är ungefär så hon sjunger men den verkade hon inte känna igen, även om hon diggade ordentligt.

/M

Lör 5/2 -Sliten-

Men åh, vad det sliter på mig att börja jobba så tidigt på mornarna. Sen gör ju inte all stress på jobbet det något bättre. Har somnat vid tv:n strax efter sju varje kväll den här veckan. Har även kännt av min astma ovanligt mycket. Men jag kanske vänjer mig att kliva upp tidigt snart. Och bara jag kommer in i mina nya arbetsuppgifter så blir det nog lite mindre stressigt. Hoppas jag.

Idag har vi haft en mysig dag här hemma. Tog en sväng på affären och köpte lördagsgodis, när vi kom hem stannade M och A ute och åkte pulka. Jag gick in och bakade. Efter en stund kom de in och vi åt lunch. Sen blev det lek och sovning på eftermiddagen. A har blivit rätt gnällig sen hon började på förskolan, ska hela tiden testa gränserna om och om igen. Men idag kom hennes gamla mysiga sida fram lite då och då, underbart! Tror att hon mest vill ha vår uppmärksamhet.
Efter middagen lyssnade vi på musik och dansade. Ja, jag och Magnus låg ju i lä jämfört med A, hon dansar verkligen hur mycket som helst. Hennes rytm och moves är bättre än jag någonsin varit i närheten av, hoppas hon fortsätter så!

Sen blev det såklart schlager också. Ja, jag vet inte vad jag ska säga om det. Men jag vet ju att när det har varit final om sisådär fjorton veckor eller hur länge dom nu drar ut på det i år så tycker jag alltid att låtarna är bättre. Då har man blivit hjärntvättat med dom och det är väl därför de har det här evighetssystemet.

Baket då? Jo, jag fick en skvätt kokosmjölk över när jag lagade mat häromdagen så jag gjorde en sockerkaka med det i (istället för mjölk), "bröade" även formen med kokosflingor. Kakan blev jättegod och supersaftig. Så det var ett bra test. Tänkte även baka kanelbullar men hade för lite socker hemma, så det blir en annan dag.

Om två veckor öppnar gymmet, det ska bli så kul!! Hoppas träningen gör mig piggare och underverk med min vansinnigt onda kropp.

/M

RSS 2.0