Segast

Sov jättelänge idag, ända till kvart över tio, är hur länge sen som helst jag sov så länge. Men det behövdes. Låg och kikade lite på tv och skulle precis gå upp och duscha när jag såg att Lotta på Bråkmakargatan precis börjat på fyran. Värsta bardomsfavoriten ju, blev helt fast. När den slutade kvart i ett kom Magnus in med frukost, mackor och äpple och smoothie. Hihi, inte varje dag man får frukost på sängen, det var jättemysigt.

Nu har jag i alla fall lyckats slita mig från sängen, klivit upp och duschat och fått på mig kläder. Men jag är hur seg som helst. Skulle kunna somna hur lätt som helst om jag bara la mig ner. Skulle behöva lite semester nu. Jobbade 06-18 igår och på slutet var jag så trött att jag knappt såg, allting såg dimmigt ut. Usch, inte nyttigt att hålla på såhär. Tur att det är januari snart.

Fick två sommarkataloger igår, kul! Så då började vårlängtan att komma smygande...

Nu måste jag vila lite.

/M

Kär!

Jag har blivit kär, helt tokförälskad, i ett hus. Såg det i en annons igår och gick in på hemsidan för att kika lite, det är verkligen perfekt. Så himla fint, precis så som jag vill ha. Åh... Inte så fruktansvärt dyrt heller, men så måste man ju ha en tomt också och framförallt någon som bygger ihop huset åt oss. Tror faktiskt inte att jag ska ge mig på det även fast jag fått för mig att jag är grymt händig, Har nog som så många andra drabbats av "MartinTimell-syndromet". Men jag har insett mina begränsningar, att bygga ett hus är nog lite mer komplicerat än att skruva ihop möbler och så.

Åh... det är så jobbigt när jag blir såhär. Nu kan jag bara tänka på hur underbart det skulle vara att få bo i det där huset. Och längtan blev inte direkt mindre när jag blev väckt fyra i morse av att grannarna bråkade. Underbart när man ska kliva upp klockan fem. Usch.

Jag mår dåligt av att vara på jobbet. Längtar till alla helger är över så jag slipper allt det här. Orkar verkligen inte mera.

Snart ska jag krypa ner under täcket och drömma om "vårt" hus.

/M

Tre chokladaskar senare...

...undrar jag hur jag kunde välja att Aladdin är godare än Paradis? Måste ha drabbats av någon tillfällig blackout, Aladdin har ju typ fyra bitar som är goda medan Paradis har säkert dubbelt så många. :) I alla fall så börjar jag bli lite less (!) på choklad. Längtar efter lakrits.

Julhelgen har varit superskön och mysig. Vi har spelat sällskapsspel och kort och ätit massor och njutit. Och fått massor av paket, nästan sjukt mycket. Har inte fått så många paket sen jag var barn. Fick massor av roliga grejer, mest prylar till köket, passar mig perfekt. Sen fick jag presentkort så jag äntligen kan köpa ny mobil, om jag nu hittar någon jag vill ha och det roligaste, biljetter till Iron Maiden i sommar på Ullevi. Kul!! :)

Nu är julen slut, det går himla fort. man längtar och längtar och så poff är det över. Men man har ju fortfarande nyår att se fram emot. Och till skillnad mot för några år sedan ser jag faktiskt fram emot det nu, det är liksom trevligare när man är två. Man slipper ångesten. Efter nyår kommer min vår-längtan att börja. Suck, varför ska man alltid längta efter något annat än det som är?

Nu ska jag göra mig i ordning för snart ska vi åka till Ås och hälsa på Filip och hans föräldrar.

Njut av ledigheten ni som har någon, i morgon är det jobb igen.

/M 

Julstämning?

Sådär, nu börjar det bli dags att hitta tillbaka till julstämningen. Det brukar vara så att varje år får jag tonvis med julkänslor i mitten av oktober, sen ju närmare julen det kommer ju mer får vi slita på jobbet och ju mer försvinner alla trevliga känslor om en myspysjul.

Har jobbat på tok för mycket det senaste, det känns i både huvud och framförallt i kroppen. Har haft ont i ungefär varje kroppdel som finns. Händerna, som jag i och för sig alltid har ont i har varit extra plågsamma, speciellt den vänstra. Mina knän har gjort ont och varit helt uppsvällda. Sen kommer ryggen, huvudet och nacken och allt det andra. Usch. Igår kändes det inte som jag fick mycket gjort, blev helt slut bara av att dra ut en pall från lagret till butiken. Var löjligt trött.

Igår kväll var vi ute på Simon och Viktor och åt middag med flera av Magnus barndomsvänner. Det var jättetrevligt och underbar mat. Var inte riktigt på mitt mest sociala humör, längtade mycket hem till sängen. ;)

Idag har vi åkt runt och lämnat lite julklappar och nu är vi i Kläppe. Blir nog lite julstök ikväll, klä granen och så. Lyssna på julmusik, äta alldeles för många chokladbitar och spela sällskapsspel. Så det blir nog myspys trots allt.
Hoppas ni får en trevlig jul!

/M

Måndag

Kors i taket, Marja ska uppdatera...

Förra veckan var ett stort kaos rent jobbmässigt. Fy och usch, trodde att det skulle bli lite bättre den här veckan, men det har inte börjat så bra. På grund av det har jag nog även varit en liten plåga att leva med. Sorry Magnus, men jag ska gottgöra dig. ;)
Fick massage idag på mina händer som jag har en sådan jäkla värk i. Har haft det sen jag började att enbart jobba i mejeriet, alltså i ungefär fyra månader. Det gjorde fruktansvärt ont, men sen blev det bra, tills jag började jobba igen. Tror inte att det är speciellt nyttigt för kroppen att hela tiden vara nerkyld. Men, men just nu har jag ingen lösning på problemet, så jag ska sluta gnälla.

Snart är det jul. Och jag har fixat allt redan. Väntar bara på ett paket som ska komma med posten vilken dag som helst. Annars är nog allt klart. Skönt, för den här veckan hinns inte mycket med.

I morgon ska Magnus åka på konferens till Härnösand. :( Visserligen bara tills på onsdag men ändå. Kan knappt klara mig en dag utan min älskling!

Igår kokade jag knäck och kola. Hade köpt fina, men värdelösa knäckformar på Åhléns. Papperet är helt omöjligt att få bort från knäcken. Suck. Men kolan blev i alla fall himla god.

I morgon måste jag kliva upp klockan fem, det tar emot. Mycket.
Längtar till söndag, då blir det sovmorgon. Det ska bli så skönt! På lördag ska vi ut och äta med alla Magnus hemvändande kompisar. Tyvärr jobbar jag till 20:30 så det blir lite sen middag. Ska försöka att få sluta i alla fall en halvtimme tidigare så jag hinner fräscha till mig lite.

Tänkte skriva att jag skulle gå och lägga mig, sen kollade jag på klockan och såg att den var inte ens halv åtta. :) Klockan i mitt huvud säger något helt annat. Ska kanske koka en kopp te och mysa lite i soffan innan sovdags.

/M

Godast på julen

Tar en lista av Charlotta

Så här tycker jag:

Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar -Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax
- Sill
Paradis - Alladin
Sylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad
- Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt
På skinkan: Äppelmos - Senap (måste ha både delarna, det är hur gott som helst)

Åh, fy vad jag blev sugen på julmat nu... Och så länge kvar. Hoppas jobbet bjuder oss på julbord innan dess.

Tidig morgon

Vaknade klockan sex i morse, för första gången på minst två veckor kände jag mig faktiskt pigg. Tänkte att det inte var någon idé att försöka somna om. Så jag klev upp och tog igen lite surfande, har inte suttit vid datorn på hela veckan. Dagarna och framförallt kvällarna går så himla fort.

I onsdags jobbade jag extra, hade ett specialuppdrag. Slutade klockan två och efter det hade jag tid på SPA-Kliniken. Upptäckte att presentkortet jag fick i julklapp bara gällde ett år, så det var bara att boka tid för lite fotvård. Hade trott att det skulle vara lite fotbad-filning och insmörjning typ. Men det var hur skönt som helst, långt fotbad, under tiden fick man först huvud- och nackmassage, sen fick man sitta och slappna av en stund, äta frukt, dricka te och vatten. Sen fick fötterna sig en ordentlig omgång med en massa "verktyg" och tillslut blev de insmorda och lite masserade. En urskön timme var det. Tack Magnus! :)

På onsdagkväll var vi i Torvalla och åt tårta eftersom Oskar hade fyllt år. Trevligt som vanligt och mumsig tårta.

Har fått julschemat och jag får vara ledig fyra (!) dagar på raken! Åh, vad det ska bli skönt, längtar så mycket. Och det är ju faktiskt inte alls så länge kvar.

Ikväll, eller kanske i morgon ska jag gå och hämta ut två paket med julklappar som jag beställt. Roligt!

Nu ska jag ta en dejt med badrumsspegeln och sen blir det frukost framför Nyhetsmorgon.

Trevlig fredag på er, snart är det helg!
/M

Stora julbaket

Oj, vilken kväll. Är helt slut, det var jobbigt att hålla reda på allt. Men kul hade vi som bara den. Det är konstigt hur kul man kan ha det med en lillasyster åt några halvt missbildade pepparkakor. :)

Här kommer lite smakprover:

 Det här blev senare chokladdoppade kolor med kokos på.

  Jäst deg som blev till  lussebullar med russin och mandelmassa.

   Många älgar och hjärtan blev det, men även Dilba (Eriks hund) blev avbildad. :)

Vi gjorde även vitchokladtryffel med clementin. Knäcken orkade vi aldrig med.

När vi var klara drack vi en mycket god blåbärsglögg som Siri hade med sig och sen fick jag ta tag i disken som välde ut över hela köket.



Nu ska jag gå och lägga mig, är väldans trött, brukar aldrig vara vaken så här sent och nu är det andra dagen på raken jag är det.

Sov gott allihopa!

/M


Julshopping del 3

Fasen vad jag har varit dålig på att uppdatera. Dåligt av mig, har inte ens tänkt på det.

I onsdag var jag ute på shopping igen. Det blev klappar till Irma och farmor, gjorde även en liten beställning från ljuvating.com. Jag har fått ett stort bejär efter glittriga (!) kläder. Allt som ser festligt ut vill jag ha, jag som hatar att festa. Hmm... Går inte riktigt ihop. Men jag tyckte i alla fall att jag behövde nåt nytt inför jul och nyår så jag köpte en guldig klänning/tunika på Indiska och en gråsilvrig bolero på HM. Så nu kommer jag att glittra! :)
Köpte lite nya blommor på vägen hem, jättefina och när jag kom hem fixade jag till i köksfönstret. Det blev så himla bra tycker jag.

 Nya hissgardinen från IKEA och massor av blommor

image73

Nya blommor, krukan till höger köpte jag i Stockholm, har blivit helt kär i den stilen på krukor, lite romantiska sådär.
Den till vänster är från IKEA och krukan i mitten köpte jag färdig med hyacinterna i på Kärnan. Och bollarna, som jag älskar köpte jag på Domus.

Nu ska jag gå upp i förrådet och plocka ner lite julpynt. Ikväll kommer Siri hit. Vi ska ha en riktig mysglöggbak-kväll. Vi ska baka lussebullar, pepparkakor, koka knäck och kola. Dricka glögg och julmust och ha det trevligt! Erik är i sin stuga och jagar och Magnus ska på ICA's julfest så vi måste roa oss själva. Men det ska vi nog klara. :)

Magnus har förresten lämnat mig hemma för han skulle på stan och köpa julklappar som jag inte fick se. Tur att jag inte är ett dugg nyfiken då... ;)

/M

RSS 2.0