Påskhelgen

Äntligen blev det helg, så himla skönt!
I fredags gjorde jag lite planteringar och annat pyssel.

 

I lördags var vi i Kläppe och idag i Torvalla. Har ätit och sovit väldigt mycket. Känns bra att det är ledig dag i morgon också.

På onsdag måste jag fixa pass och på torsdag får vi reda på vem som blir vår nya chef, spännande.

Det borde bli vår snart, men inatt var det kallast hittills den här vintern. Segt, men man är ju van att bli lurad på våren ganska många gånger innan vintern tillslut ger med sig. Det är i alla fall jättefint väder på dagarna och varmt och härligt om man undviker skuggan. Vi kanske borde gå ut i morgon....

/M

Veckan...

Har varit en lång väntan. Har passat på att umgås med mamma och Irma, men mest med mig själv. Har jobbat extra och varit väldigt trött. Till slut kom han hem, efter lite radarproblem på Arlanda vaknade jag av att Magnus gav mig en kram, vilken underbar känsla!

Igår gick jag och Siri på en promenad efter middagen, till Lugnvik och hem igen, väldigt skönt var det. Sen kollade vi på Melodifestivalen och åt chips. Rätt låt vann, helt klart. Skönt att inte "darr-på-läppen" vann, står inte ut!

image97

Finaste vårblommorna (Tack familjen Lavesson!) i egenkomponerad "kruka".

Segsöndag idag, men Magnus gjorde mig väldigt glad när han berättade att han skulle till Härnösand sista april på ett möte och att han kunde släppa av mig på IKEA på vägen. Det lät ju onekligen väldigt roligt! Är dessutom ledig den dagen så....

Är helsugen på att ha en egen tvättstuga att inreda, fina burkar till olika tvättmedel, fiffigt system för att hålla reda på vilka kläder som ska tvättas i vilken temperatur och så. Och framför allt, för att slippa tidsbokning och grannarnas äckliga baciller och hundhår bland mina kläder. Men, det blir som med så mycket annat, när vi får (eller ja, när vi får köpa snarare) ett hus. Längtar!

Nästa vecka blir en jobbig rent jobbmässigt. Påsk. Usch, man börjar att ogilla högtider mer och mer när man har det här jobbet. Ska i alla fall vara ledig i fyra dagar, så det ska bli skönt. Har inte bestämt vad vi ska hitta på än, men vi har erbjudanden så det räcker och blir över. :)

image98

Glad påsk!

/M

Lördag

Gick lite på stan igår, på marknaden, som för en gångs skull inte hade lockat till sig halva Jämtland, så det gick faktiskt att ta sig fram. Utbudet var det vanliga, strumpor, ostar, chokladbollar och godis.

Senare på eftermiddagen kom pappa, Aron och Irma och åt marängsviss och morotskaka. Mmmm....

På kvällen var jag och Magnus och åt på Simon och Viktor, underbart gott som vanligt var det. Sen gick vi hem och kollade på Andra Chansen. Det är intressant att när man blir matad med de där låtarna så mycket så tycker man tillslut att de är helt okej. Det finns ju såklart vissa undantag men... :)

Idag ska familjen Lavesson komma på middag, måste iväg och handla lite till det. Och så ska vi tvätta såklart, söndagsnöjet nummer ett.

I morgon åker Magnus på konferens, blir borta i fyra (!) dagar. Blir en tråkig vecka för mig. Dessutom börjar jag jobba klockan sex, det är lite väl tidigt.

/M

Födelsedagsvecka

Jaha, då har det gått ytterligare ett år av mitt liv. Tiden går fort och nu är jag redan 24 år. Ojoj.
Fick en himla roliga present av mamma, hon hade renskrivit dagboksanteckningar om mig från jag föddes tills jag var runt sju år och gjort en liten bok av det. Jätterolig läsning, skrattade högt för mig själv åt vissa saker. Syster Karin hade skickat blommor, jättegulligt. Fick en rolig, digital fotoram av Magnus, i morgon måste jag lägga in några bilder på den.

I morgon blir det nog en liten sväng på marknaden, sen måste jag hem och baka morotskaka och svänga ihop marängsviss innan pappa, Aron och Irma kommer förbi på fika.

Nu ska "gamlingen" gå och lägga sig, jag är astrött!

/M

Heidi?

Vaknade av Magnus väckarklocka, kvart i fem, som vanligt nu förtiden. Förstår inte varför jag inte kan somna om längre. Låg och kollade på tv, utbudet är inte så himla bra strax efter klockan fem på mornarna. Det blev The Mom Show, vilket måste vara ett av de löjligaste programmen någonsin. Oh, my.
Runt tio gick jag ut på stan och köpte lite fler böcker.

Var och klippte mig mitt på dagen, toppade på längden och klippte rak lugg, fick även håret plattat till skillnad från mitt vanliga självlockrufs. När Siri kom på besök efter att jag kommit hem sa hon "Oh, vad fint! Du ser ut som Heidi Klum". Haha, den komplimangen får jag anse mig nöjd med. ;)

Efter middagen gick vi och hämtade mitt paket från H&M. Svart kofta, grönblommig blus, rosa bikini, blå klänning och baggy jeans. Och allt passade perfekt! Nöjd blir man då, så nu vill jag ha vår!

/M


Galen?

Jag är städtokig, det är bara så. Började helgen med att rensa rören till handfatet, trevligt värre, men nu rinner vattnet ner som aldrig förr. Åkte sedan och hälsade på farmor. Fikade och pratade om allt möjligt.

På söndagen fortsatte min städhysteri, har varit less på röran i städskåpet, så vi tog och fixade det. Nu slipper man bli attackerad av skurmoppar och dammsugarslangar när man öppnar dörren.

     Före
     Efter

När vi var färdiga tänkte jag att jag kunde passa på att rengöra spisfläkten, utsidan och filtren, spisen, ovanpå, bakom, under, på sidorna, inuti. Diska, rengöra alla bänkar. Någonstans här bakade jag en kaka eftersom Siri och Erik skulle komma förbi på fika. Siri hade även hon bakat en kaka, underbart god, hon är duktig på det där. När de hade åkt slog det ritkigt slint för mig, rensade igenom alla skåp i badrummet och slängde massor av grejer som jag inte använder, sen tog jag garderoben i hallen, korgarna på hatthyllan, massor av kökslådor. Tillslut hade jag gått igenom varenda vrå i lägenheten och fixat till. Som min käre sambo sa "Nog för att du brukar vara huslig, men nu har du tagit en överdos".

Behöver jag söka hjälp för det här? :D

/M

Grattis älskling!

Min darling fyllde år igår.
Var ute och åt på O'learys, mycket god mat, underbart sällskap. :)

Love u baby!

/M

RSS 2.0