Söndag 29 mars

Jag tycker att det är rätt kul att läsa om mode och skönhet och sånt, även om jag inte skulle påstå att jag följer modet alls. Kan tycka att det är rätt underhållande att läsa så kallade "modebloggar", för er som inte läst någon sådan är det alltså en blogg ofta skriven av en tjej i gymnasieåldern som skriver om sitt liv samt varje dag lägger upp bilder på "dagens outfit" alltså vad människan i fråga har på sig. Verkar som att dessa modebloggare även sätter trender, då deras läsare ser bloggarna som stilförebilder och vill klä sig likadant. I alla fall, en grej som tydligen är jättemodern nu i vår är jeansleggings, alltså leggings gjord i ett tyg som ska se ut som jeans. Leggings är ju i och för sig väldigt bekvämt, typ tajta mjukisbyxor och jag använder sådana i bland, dock alltid svarta till typ tunika eller klänning eller så. Men jag skulle aldrig komma på tanken att ha det till en normallång tröja/top. Herre gud själva grejen med vanliga jeans är väl att det håller in sånt som är mindre fast på ens kropp. Kan ju bara ana resultatet om jag satte på mig ett par sådana jeansleggings (ska tydligen finnas gravidmodell med), vilket daller...usch och fy... Och även om man har en smal och fast kropp så är det fasen inte fint i alla fall. Om jag var modebloggare skulle jag dissa jeansleggings-trenden. (och de där haremsbyxorna ska jag inte ens gå in på, blöjbyxor för vuxna liksom)

Ja, det var lite som rör sig i mitt huvud en segsöndag som idag. Vill verkligen göra något, men kommer inte på vad. Blev så uttråkad så jag hamnade framför datorn i några timmar. Har surfat kamera-recensioner, vill köpa en bra kamera innan bebis kommer och hårtender, måste klippa mig. Bland annat. Och så det vanliga, mina vänners bloggar, familjeliv.se, kvällstidningarna och lite hemnet.

Det kliar i fingrarna...måste pyssla med något...

Ja, ja surfar väl vidare så länge....kan ju alltid fördriva några timmar med att kolla på bebissaker...

/M

Lördag 28 mars

Det snöar. Blir man less eller? Hallå, det ska bli vår nu!

Var på stan i dag och kikade lite. Det har kommit jättefina bebissaker med Pingu, samma prylar som redan finns med tex Tummen och Spöket Laban. Dyra är de så vi ska fundera lite till, men är sugen på barnvagnsleksaken (behöver man en sån?) och babygymmet. Vi får väl se...
Har även hittat en supersöt mobil med virkade djur som jag är lite kär i, men den är också lite väl dyr... Åh, det finns för mycket fint, tur att man har en spärr i alla fall, vissa verkar ju köpa allt de ser som de gillar.

Har ju vissa (känn dig inte utpekad Lotta :P) som tjatar om nya magbilder så jag får väll tillfredställa behovet.

 
Marja och bollen

/M

Torsdag 26 mars

Idag är det 100 dagar kvar till beräknad födsel! Känns både jättelänge och samtidigt ganska kort. Hmm, ja huvudsaken är att det går framåt!

Var hos barnmorskan i tisdags. Tvärtom vad vi trodde så hade blodvärdet gått upp sen sist och var jättebra. Hon trodde att tröttheten är kroppens sätt att säga att jag måste vila! Lättare sagt än gjort om man är så tjurig som mig när det gäller jobbet (är inte den som är hemma i onödan om jag säger så, på hela förra året var jag sammanlagt borta 17,5 dagar, det inkluderar semestern, så det säger väl en del). Men känner ändå att nu börjar det bli för tungt, får så sjukt ont från mitten på ryggen ungefär och neråt baksidan låret när jag jobbar. Och sen när jag är stilla så blir jag helt stel och kan sen knappt röra mig. Tror det blev fel när jag fyllde år här om veckan, i stället för 25 blev jag 95, i alla fall kroppsligt. :D
I alla fall om jag ska komma till saken så tänkte jag att är det någon gång i livet jag ska lyssna på min kropp så är det väl nu, så jag ansökte om kompledigt och semester och fick beviljat, så nu är jag ledig från veckan efter påsk. Alltså tre veckor tidigare än planerat. Det ska bli otroligt skönt vill jag lova! Och jo, jag kommer säkert hinna tråka i hjäl innan bebis kommer, men om jag ställer det mot att slita nästan en månad till så är valet rätt lätt.

Det är så mysigt att Magnus är hemma igen, skulle bara vilja ligga och kramas hela tiden, får väl ta en goshelg nu, om jag kan lura bort myrorna han har i brallan. :D

Jag är otroligt sugen på brieost. Brieost med hallonsylt på smörgåsrån. Mmmm.... Dock följer jag Livsmedelsverkets kostråd, så det blir till att vänta tills bebis kommer ut.

Magen har växt och har fått ett nytt smeknamn, "bollen", det ser nämligen ut som jag lagt en boll under tröjan. Rund och fin! Får fixa en ny bild i helgen.

Nu har Magnus kommit hem, så nu ska jag laga mat, är vrålhungrig!

/M

Lördag 21 mars

Äntligen blev det helg igen. Var riktigt segt att jobba i går. Hängde med Siri efter jobbet, träffade storebror en liten sväng = han skjutsade oss till Videoteket och sen till Subway. Kikade på film och åt godis, men det blev en tidigt kväll. Siri gick hem vid halv nio tror jag och då gick jag och la mig direkt. Tröttast!

Idag var jag ut på stan en stund, men det var inte så kul. Orkade inte ens shoppa, var bara så himla slö. Kom hem och var ashungrig, så det blev en sväng ner på Hemköp. Blev grillad kyckling, åt väl upp halva under tiden jag rensade, potatissallad, ciabatta och grönsaker. När jag hade ätit somnade jag på soffan och sov väl en två timmar ungefär. Sen kollade jag på en till film som jag hyrde i går, en liten snyftare.

För övrigt har jag mest legat och tittat hur magen skumpar när bebisen sparkar, det känns skönt att jag aldrig är ensam längre, har ju lilla bebis med mig jämt. Och varje gång den sparkar tänker jag direkt "vad vill du lilla vän?". Hur ska det bli när den kommer ut? Jag kommer att komma springande vid minsta lilla pip. :)

Det har gått rätt bra att vara själv hemma och tiden har gått fort, men nu ska det bli så skönt att få hem min man igen! Han är i Stockholm nu och i morgon mitt på dagen kommer han, längtar!

Nog dags att besöka sängen nu, men jag kanske måste äta något innan, åt middag vid tre så inte konstigt att jag börjar bli hungrig igen.

/M

Torsdag 19 mars

En vecka utan Magnus och jag lever än! Bara tre dagar tills han kommer hem igen, har ju gått rätt fort ändå måste jag säga.

Hur har jag fördrivit tiden då? Har blivit en hel del systertid med Siri (systrar är ju bara bäst!), igår gjorde vi vegetariskt pizza till middag, tror Siri är orolig att jag äter för dåligt när jag är ensam, haha. När vi hade ätit så kom Anna och plockade upp oss för en tur på Skopunkten. Jag och Anna tittade på när Siri shoppade och sen åkte vi tillbaka hit och fikade lite. Hade bakat en chokladtoscakaka. Gött! När de gick var det dags att sova, har varit så otroligt trött den sista tiden. Ska höra med barnmorskan på tisdag om det kan vara järnbrist eller nåt sånt som spökar.

Idag fick jag besked från Försäkringskassan att min havandeskapsledighet godkänts! Känns hur skönt som helst, visste väl att jag skulle få godkänt, men helt säker kan man ju aldrig vara med fk. Från och med den 5:e maj får jag vara ledig och min kropp längtar!

Det är ljust ute när jag går till jobbet på mornarna nu, kvart i sex, helt fantastiskt! Att man kan bli så glad över en sådan liten sak och dessutom skiner solen varje dag. Kunde ju få bli liiite varmare, men man kan väl inte få allt man önskar sig.

Snart helg igen, hur underbart är inte det? Är bjuden på pokerkväll, jag skulle säkert vara kvällens roligaste gäst, nykter, somnar klockan nio. Hahaha. Men vi får se, en liten stund kanske kan va kul att vara med. Annars funderar jag på att hyra nån riktig tjejfilm och kolla på.

Rapporter från Kanarieöarna berättar om mest fint väder, fast i förrgår hade det börjat regna på dom när de låg i solstolarna på siestan (jobbigt med konferens...). Magnus har bränt sig i solen, tror det var _någon_ som sa nåt om solskydd innan han åkte men, men...

Snart kommer Irma förbi, det var verkligen inte igår, hon måste ha tröttnat på att hänga med en gammal tråktant som mig. :D Ska bjuda henne på massor av toscakaka, gjorde en hel långpanna...

/M

Söndag 15 mars

Jag har nu överlevt fyra dagar utan Magnus som dragit till Kanarieöarna på konferens, om en vecka kommer han hem! Längtar så mycket efter honom!

Igår gick jag på stan och tröstshoppade lite, ett par jeans, en tröja, en väska till mig. En pyjamas och en solhatt till bebis. Siri och pappa var förbi på fika på eftermiddagen, flätad franska från Åre bageri, kanske godaste fikabrödet som finns.

Vädret har varit superfint, även om vintern och våren inte riktigt samarbetar tycker jag, tö och sol på dagen, snö på natten. Underbart är det i solen i alla fall.

Schlagern i går. Ja, vad säger man. Vet inte riktigt vad som hände där...

Idag har jag roat mig framför symaskinen, det blev ett påslakan till bebisen.



Sytt av ett enkelsängslakan, broderiet gjorde jag på mellan- eller högstadiet. Det enda jag behövde köpa var spetsen för 20 kronor. Billigt och bra. Ska sy örngott och lakan också. Har en hel hög med lakan till enkelsäng som vi ändå inte har någon användning för.

Nu ska jag vika tvätt och fixa frukost till i morgon, sen är det dags att krypa till sängs så jag orkar kliva upp i morgon.

/M

Söndag 1 mars

I fredags fick vi vår barnvagn, wiiee!! Jo, visst lite tidigt, men det var ett himla bra erbjudande just nu så då slog vi till. Ägnade nästan hela kvällen till att sätta ihop den, det var ju liksom inte bara att trycka dit liggdelen så var det klart. Men nu sitter den i alla fall ihop och är så himla fin. Har provkört några varv i lägenheten och längtar tills mini kommer ut så vi får prova på rikigt.



Såhär ser den ut med liggdelen på...

Igår var vi hos farmor, följde med henne och kollade på en lägenhet, som faktiskt var väldigt fin. Till och med farmor som är väldigt kräsen blev himla förtjust i den, så vi kanske ser en ljusning i husfrågan!
Sen blev det fika och pratstund innan vi återvände till storstan.

På kvällen kom Siri och kollade på schlager. Måste ju säga att startfältet inte alls var bra, den här gången heller. Fast man ska väl inte vänta sig något annat heller antar jag.

I morse var vi och åt hotellfrukost med Daniel och Ida. Underbart! Åt så jag trodde jag skulle spricka. Rekommenderar verkligen att ni tar en hotellfrukost i bland, även om det kostar en slant så är det så gott, trevligt och skönt att slippa plocka fram och plocka bort. Och utbudet sen...mmm....lyxigt!
När vi kom hem somnade jag på soffan (av mätthet tror jag), när jag vaknade så åkte vi en sväng till Barnens Hus, de hade nån bebisvecka nu med olika erbjudanden på bebisprodukter. Köpte en amningskudde och tittade på en massa annat, bilbarnstol tex. Känner mig fortfarande som jag inte riktigt hör hemma bland alla de där grejerna...

 Magnus testar amningskudden, den fungerade väldigt bra.... :D

Avslutar med en magbild, har vi vuxit?



/M

RSS 2.0