Fre 30/4 -Vårspaning-

Tog med kameran ut för att leta bevis på att våren faktiskt är här, eller i alla fall på väg.


Någon sorts vårlök, vilken sort vet jag inte, men vi har massor av dessa...


Rabarbern är på väg


Knoppar på svartvinbärsbuskarna


Gräslök

Så, några ljuspunkter fann jag. Snart kan vi göra rabarberpaj!

/M 

Fre 30/4 -Man kan dansa till allt-

Det tycker i alla fall Amanda som dansar hela tiden. Idag dansade hon till ljudet av dammsugaren. :) Här hittar ni hennes favoritlåt, hon blir alltid jätteglad när reklamen där den är med kommer på tv. 

Magnus kom hem tidigt idag så vi åt lunch tillsammans. Innan middagen var jag ute i trädgården och fixade lite. Jätteskönt väder var det, trots duggregn. Sen har vi ätit middag och kollat på majbrasan. Vilken konstig grej egentligen, att stå och kolla på en eld. Vi gick hem ganska snart eftersom det regnade och jag började blöda näsblod.


Amandas nya skor kom idag, i bakgrunden syns mina...

I morgon ska vi in till stan och handla mat och sen blev vi bjudna till grannarna på tårta, trevligt!

/M

Tors 29/4 -Nya matupplevelser 2-

Nu är Amanda nästan sitt vanliga jag igen, bara mycket snorigare. Vi har lekt och busat hela dagen.
Ni som följer bloggen kanske kommer ihåg när jag gjorde broccolipuré till Amanda i vintras? Hon tyckte verkligen inte om det och allt ligger kvar i frysen. Idag fick hon smaka broccoli fast i bukettform och det tyckte hon var jättegott. Hon sträckte sig efter Magnus tallrick och ville ha mer hela tiden. När det var slut på hans tallrick vände hon sig mot min och ville ha. Tror vi ska börja ge henne mer mat i bitar och mindre puré, hon verkar gilla bitarna bättre och att äta själv. Fast det tar ju lite längre tid och blir bra mycket kladdigare. Men då får hon ju något att roa sig med när vi äter.

I morgon är det ju Valborg som ni vet, vi tänkte gå och kika på majbrasan, den tänds nämligen på en barnvänlig tid, 18:30.
Sen är det helg igen, skönt! Veckorna går ju galet fort!


Förhoppningsvis hinner jag sy lite i helgen...

Nu ska jag kolla på Lyxfällan.

/M



Ons 29/4 -Sjukt-

Vår lilla tuss hade en jobbig natt. Hon sov mellan mig och Magnus och jag låg vaken nästan hela tiden fram till klockan halv fem. Hon vaknade ofta och var jätteledsen. Var uppe och kollade tempen vid två, då hade hon 39,5. Gav en alvedon och satt sen med henne i famnen länge. Det var så mysigt, fast jag var trött som bara den. Vid kvart över fyra klev Magnus upp med Amanda och hon fick leka lite innan de båda somnade om.
Såklart fick vi stanna hemma idag, vill inte åka iväg när skrutt mår så här. Under dagens lopp har hon blivit piggare och nu på kvällen har hon ätit normalt (till och med mer än vanligt) och febern är borta. Skönt!

På eftermiddagen tog jag en cykeltur in till Krokom och hämtade paketet. Oj, vad jobbigt det var att cykla, första gången sen förrförra sommaren. Mjölksyra i benen!
Och vad vuxet det ser ut med barnsits på cykeln! :)

Nu ska jag mysa lite med Amanda innan hon somnar och sen borde jag ta itu med min deklaration. Det blir en strulig en, suck.

/M

Tis 27/4 -Busunge-

Vi har en kista som vi brukar ställa i dörröppningen så att inte Amanda ska kunna ta sig ut till trappan. Men nu har hon minsann listat ut hur hon ska göra för att komma ut. Hon tar tag i framkanten och drar tills den står på sidled och så är det fritt fram. Lilla busen!


Nä, nu sticker jag...


Upptäckt!


Men inte är du väl arg på mig mamma?

Vi struntade i att gå ut idag, Amanda hade nämligen lite feber. Hon verkade lite tussig och har precis legat och sovit en och en halv timme. Men nu pratar hon som bara den och verkar jättepigg. Ska kolla tempen sen igen.

Om vi mår bra i morgon ska vi kanske åka och umgås lite med moster Siri, men natten får avgöra.
Nu är det grötdags för Amanda!

/M

Tis 27/4 -Nya matupplevelser-

Igår var vi på BVC och nu hade minsann Amanda gått upp 450gram sedan sist, duktig tjej! Så hon väger precis över 8 kg nu.

Hon har fått smaka på mackor nu, men mjukost på. Det är nöm, nöm! Åh, vad hon smaskar och smetar. Godast är ju såklart mjukosten, vi har den med rökt renkött i. Hon tar mackan och så drar hon av osten med fingret och stoppar in i munnen, mums! Bra bordsskick också... :)
Igår åt jag och Magnus plättar, då fick Amanda en plätt med mangopuré på, det var verkligen supergott tyckte hon. Vi testar att ge henne endel andra grejer nu, förutom puré och gröt. Och hon verkar gilla det mesta. Det verkar även som hon äntligen kan äta puréer med lite bitar i, innan har hon vägrat om de inte varit helt släta. Det vi är väldigt hårda på är att hon inte får äta något med socker i och det ska vi försöka hålla så länge som möjligt.

Igår efter BVC var vi till stan, handlade mat och var på Lillänge. Magnus hade lite jobb att fixa på Coop så då gick jag och Amanda i affärer. Vi köpte ett par jeans till mig och en solhatt till henne.

Jag tror att lillskrutt är lite sjuk, hon vaknade av hosta i natt och var jätteledsen. Sen har hon hostat lite då och då samt att hon sväljer mycket, som att hon har ont i halsen typ. Fast annars verkar hon pigg och glad som vanligt. När hon skulle sova nu på förmiddagen kröp hon upp i min famn och somnade där, så mysigt!
Nu ska jag kolla tempen på Amanda och sen är det lunchdags. Eventuellt blir det en promenad in till Krokom sen och hämta tyg-paketet. Och ikväll kommer Magnus chef på middag.

/M

Lör 24/4 -Nya leksaker-

Som jag skrev igår var vi till stan en sväng idag. Var på Beijers och Byggmax, köpte färg till kökssoffan. Så var vi på Barnens hus, någon grind blev det inte eftersom det inte fanns det vi ville ha. Men några andra grejer blev det i alla fall:


Ett pussel, hink och spade-set och en lära-gå-vagn.

Sen handlade vi lite mat innan vi for hem. När vi kom hem var pappa här, han hade pumpat däcken på min cykel och satt på barnsitsen, vilken tur jag har som har en sådan fixarpappa!
Tyvärr glömde vi bort att titta på en cykelhjälm till Amanda, så nu måste vi åka till Barnens hus snart igen.

Vi har testat att ställa Amanda vid en lära-gå-vagn några gånger förut på BVC och Öppna förskolan, det har hon inte alls gillat. Men nu under eftermiddagen och kvällen har hon "lärt känna" sin vagn och sen har hon gått några vändor med den. Fast roligast verkar hon tycka att det är att stå i den, med en fot på kanten. Hehe, hon kommer nog att bli akrobat eller liknande, det har jag sagt sedan hon körde cirkuskonster i min mage. :)

I kväll har jag slipat, tvättat och grundmålat kökssoffan. Jag tycker att det är så kul att hålla på med sånt här, det är garanterat inte sista gången jag målar om en möbel.

Nu är det nog läggdags för mig, trötter...

/M

Fre 23/4 -Nytt projekt-

Jag trodde att mina tyger skulle komma idag, hade fått mail om det. Men posten hade inte med sig någon avi, tyvärr. Däremot hade dom med sig ett paket från La Redoute, skorna jag bytte och skorna jag beställde till Amanda. Tyvärr hade de skickat fel skor till henne, så nu måste jag göra ett nytt byte, suck.

Vi har städat ut nästan hela rummet som ska bli Amandas. Vi kom nämligen på att det är smart att måla taket där nu, innan vi ställer in en massa möbler. Varför göra klart en sak när man kan börja på något nytt i stället? :) Fortsätter vi så här får vi snart vara med i Arga Snickarn.
Har suttit och letat tapeter till barnrummet idag. Det finns ju så många olika, jättejobbigt att leta. Men bättre att leta på nätet än att bläddra igenom alla tusen katalogerna som brukar finnas på byggvaruhusen. Har hittat några fina i alla fall, gissa vilken färg?! Det blir nog en fondvägg och resten vet jag inte, vit tapet kanske?

I morgon blir det en sväng till stan, ska bland annat på Barnens Hus för att köpa grindar till trappan. Tänkte köpa det på IKEA men när vi mätte märkte vi att deras var för korta.

Det ska tydligen bli fint väder i helgen! Hoppas vi hinner vara ute lite.

Jag skickade iväg två blombeställningar idag. Dyrt. Tur det är perenner så de kommer år efter år. Om de överlever vill säga, jag kan ju ytterst lite om trädgårdar så det blir ju till att prova sig fram.

Snart är det läggdags för mig, är löjligt trött nu, undrar om det är den där Detoxen som gör det? Men i morse vaknade jag faktiskt före Amanda och hann vara vaken i 45 minuter innan hon vaknade, det är inte ofta det händer vill jag lova.

Trevlig helg!

/M


Ons 21/9 -Trevlig dag!-

Började dagen med ett besök på banken i Brunflo, det var Magnus som skulle dit men vi fick följa med också. Sen åkte vi mot Bräcke, fast jag och Amanda blev avsläppta på vägen. Hade nämligen äntligen lyckats få till en träff med Madeleine och Nåmi. Och vi hade ju en hel del att ta igen. Mycket trevligt var det! :)
När Magnus kom tillbaka från jobbet i Bräcke så fick han vara med och prata lite också innan vi åkte tillbaka mot stan.

Var och käkade samt handlade mat innan vi for hem.
Jag var hur seg som helst när vi kom hem så jag la mig och halvsov ett tag. Zzz...

I morgon har vi inte planerat något alls. Hoppas det blir fint väder!

Ja, nu ska jag dra mig mot sängen och det ska bli så skönt att sova! Hoppas på en lugn natt...


Den här godingen blir nio månader idag!

/M

Tis 20/4 -Utan stöd-

Igår beställde jag tyger, hoppas de hinner komma innan helgen. Säkert inte, men det vore kul! Speciellt som jag hörde rykten om att det skulle bli snö i helgen (blä!) och då passar det ju att sitta inne och pyssla.

Idag har vi haft besök av mamma/mormor, jättekul! Vi gick och mötte henne vid bussen och sen hälsade vi på hästarna. Amanda pratade med en av hästarna som kom fram till stängslet och hälsade på oss. Spännande för en liten tjej! Sen var det lek och mys hela dagen.
Hon står utan stöd längre och längre stunder nu, innan hon kommer på sig, då tar hon snabbt tag i något eller sätter sig ner. Problemet är ju att hon är så sprallig, gärna står och hoppar tex och det är ju svårt om man inte håller i något, så bra balans har hon inte än. :)

Nu borde jag skriva en middagslista eftersom vi ska handla i morgon. Och så måste jag packa skötväskan eftersom vi ska iväg ganska tidigt i morgon. Vi ska på en liten utflykt och det ska bli så roligt!

/M

Sön 18/4 -Bad-

Har gjort en lista på vilka blommor jag (troligtvis) ska ha i rabatten. Sen hittade jag en sida som sålde många av sorterna mycket billigare än där jag tittat först, bra!
Tänkte beställa tyg också, men sidan jag ska beställa ifrån verkar ligga nere, irriterande!

Amanda gillar inte att bada, vi har försökt med leksaker, badankor, nappen mm, men hon bara gråter. Idag lät vi henne stå bredvid baljan först och titta på ankorna, plaska lite. Det gick mycket bättre, sen satt hon själv och försökte få tag på ankorna som for runt. Kanske vi kommit på knepet? :)

Hade planerat en promenad ikväll, men jag tänker hoppa över det. Det får bli i morgon, om jag har lust då.
Har jag skrivit att jag börjat på en Detox-kur? Fjärde dagen idag. Köpte ett medel på hälsokosten som man häller i vatten och dricker, 1,5liter per dag. Dumt, jag skulle ju självklart köpt kapslar istället, det är inte direkt gott. Hur som helst, kuren är på 20 dagar och ska göra en piggare, fräschare, lättare osv. En mirakelkur! Hehe, ja vi får väl se vad det blir för resultat...

I morgon kanske mamma skulle komma på besök, roligt, det var längesen sist!

/M

Sön 18/4 -Inspirerad-

Åh, jag blev så inspirerad igår kväll när jag kikade i trädgårdsböcker. Blev tvungen att börja skissa lite på vår trädgård och börja planera för vad som ska göras i sommar. Det blir inte så mycket, vi har ju en hel del annat att göra också. Men fixa landen ska vi i alla fall göra. Och göra en perennrabatt längs sidan på ena landet.
Kunde inte somna i natt för jag hade så mycket att tänka på, så jag låg vaken till runt halv två.

På förmiddagen idag har jag varit ute i trädgården. Har plockat spik och annat skräp runt huset och där uteplatsen varit, fyllde en halv sopsäck! Sen mätte jag trädgårdslanden och gick runt och filosoferade och småfixade. Inget superhärligt väder direkt, både hagel och snö samt väldigt blåsigt. Men när jag var nära väggen och solen sken var det riktigt skönt ändå.

När jag kom in låg Magnus och Amanda och sov så då satte jag mig och skissade lite mera. Sen var det dags för lunch. Magnus är ute just nu och gräver upp de gjutna stolparna som uteplatsen vilade på. Världens starkaste Magnus. :)

Nu ska jag leta perenner på nätet...

/M

Lör 17/4 -Helg hos oss-

Helgerna hos oss ser oftast ut så här; Magnus och Amanda leker och jag pysslar med hushållsarbete. Tvättar och städar mm. Så även idag, plus att jag bytte sängkläder, målade en blomkruka och planterade om blommorna. Alltså jag tycker att det är trevligt att fixa här hemma och Magnus och Amanda tycker nog att det är trevligt att leka, så det är en bra uppdelning.
Efter lunch gick vi in till Krokom och handlade lite. Inget skönt promenadväder, men det ska ju inte stoppa en från att röra på sig.
Sen har det mest varit matlagning och hockey. Amanda har precis somnat och jag tänkte lägga mig och bläddra i lite trädgårdsböcker och njuta av mitt lördagsgodis som består av chokladbollar.

/M

Fre 16/4 -Födelsedag-

I dag fyller min bästaste Siri år! 23 för att vara exakt. Ojoj! Vi missar tyvärr kalaset men det var nog inte så barnfamiljsvänligt heller. :)

Paketet vi hämtade igår innehöll saker som var rätt storlek faktiskt, utom skorna som var för stora så de får jag byta. Passade på att beställa ett par skor till Amanda när jag registrerade bytet. Liknar mina, fast de är finare och dyrare... Grymt svårt att veta storleken, hur fort växer bebisfötter? Jag köpte den minsta som fanns och det var storlek 19.

Idag har vi hållit oss inne, trist väder ju. Blåst och en rejäl hagelskur på eftermiddagen. Men det ska ju tydligen bli snöblandat regn i morgon...

Har letat efter hissgardiner som passar måtten på våra fönster, men det finns inte. Så nu tänkte jag sy själv i stället. Kollade tyger idag och hittade massor av fint! Har bestämt vad jag ska klä om kökssoffan med, när jag målat den och så hittade jag ett jättefint tyg som jag ska sy kuddar av till soffan. Blir så inspirerad, vill ha tygerna här direkt så jag kan sätta igång.

I helgen ska jag nog försöka att plantera om mina stackars blommor. Det var flera år sedan det hände senast och det syns...

Annars har vi inte planerat något för helgen än, men det blir väl en massa stök här hemma. Det finns alltid något att göra har jag märkt. :)

Trevlig helg!

/M

Tors 15/4 -Gårdagen-

Det blev verkligen en heldag igår, vi gick hemifrån vid halv nio och kom inte hem förrän tjugo över åtta på kvällen. Trötta som bara den, men så kan det gå. En bra dag hade vi. Jag hittade en frisörtid, snacka om skönt att få klippt och färgat håret för första gången på ett år! Köpte lite smågrejer också. Skorna som jag kikat ut till Amanda var dock slutsålda, suck. Hade kollat in ett par på H&M för 79:-, vilket jag tyckte var lagom pris. När jag var i stan senast fanns de, men då tänkte jag att jag ändå skulle beställa från H&M så då kunde jag ta de då. Dock var de slutsålda på hemsidan och nu var de slut i butik. Det är inte så lätt att hitta så små skor heller, hittade ett par jättefina på Din Sko, men de kostade 199:- vilket jag tycker är för dyrt, det är ju inte ens säkert att de passar hela sommaren.
Amanda tyckte att det var jättekul att åka buss, hon har bara gjort det en gång förut och då sov hon. Hon tittade ut genom fönstret och pratade så hela bussen hörde. Framför oss satt några högstadietjejer och varje gång de skrattade så gapskrattade Amanda också. Hon har verkligen börjat skratta jättehögt med munnen helt öppen som om hon var hos tandläkaren. Hon är så rolig!
När Magnus kom in till stan var vi och åt middag på Max. Siri hängde också med och sen åkte vi och handlade mat. Det var verkligen en fullproppad bil vi for hem i.

Idag ska vi gå på en promenad in till Krokom för att hämta en paket från La Redoute som innehåller lite kläder till mig, kläder till Amanda, ett par skor till mig och ett lakan. De säljer bra lakan där som är större än vanliga svenska så man slipper att de åker loss från bäddmadrassen.
Sen skulle nog min lillebror komma och hälsa på när han slutat skolan. Roligt!

Amanda är ju bara för go, hon kröp runt på golvet och lekte, så tyckte jag att hon blev lite tyst. Då har hon dragit ut en kudde på golvet och lagt sig ner och somnat. Åh, vad jag älskar min lilla tjej! Och på tal om det, vilket separationsångest jag hade hos frisören igår. Amanda var ju med Siri och farmor då. Jag grinade nästan när jag fick träffa henne igen, efter knappt två (!) timmar. Hahaha! Jag är löjlig, jag vet...

/M

Tis 13/4 -Sötsug-

Vi kör på som vanligt och leker och myser hela dagen. Amanda har precis somnat på en kudde på golvet här bredvid, helt slut. :)
Ikväll tänkte jag gå ut på en promenad, hoppas det inte blir regn bara, det har sett misstänkt ut hela dagen.

Imorgon ska vi åka till stan, har kollat ut en buss med barnvagnsplats. Hoppas bara att det inte är många med barnvagn/rullstol/rullator som tänkt åka med så vi inte får plats. Har några småsaker att köpa, bland annat tunnare vantar till Amanda. Sen tänkte jag försöka hitta en dropin-tid hos någon frisör. Men mest ska vi ju umgås!

Jag måste plocka ur åkpåsen ur vagnen, känns som att det kommer bli väldigt varmt för skrutt annars. Tycker det är svårt att veta hur vi ska klä Amanda nu, lika var det i höstas. Men det är väl bara att prova sig fram och sen känna efter om hon verkar frysa eller svettas. Mest troligt är nog att jag sätter på för mycket kläder...

 
Mmm....

Idag är jag väldigt sötsugen! Men jag nöjer mig med att dreggla över de här bilderna på de goda blåbärsmuffinsarna jag gjorde när jag och Magnus fyllde år.
Är väldans hungrig också och Magnus ringde nyss, han kommer inte hem förrän om en och en halv timme. Typiskt. Längtar efter middag! Idag blir det lax, potatis, kall sås och ångkokt broccolli. En av mina favoriträtter mums!

/M

Mån 12/4 -Ny vecka-

När vi kom hem från stan igår satte jag mig i solstolen och somnade som en stock. Fy, så härligt det var! Efter att Amanda fått ett kvällsbad och ätit sin gröt gick jag ut med stavarna. Skönt! Jag hade i alla fall gått upp lite i vikt i morse, men det måste väl vara alla muskler jag fick från promenaden, haha! :)

Idag har vi inte gjort så mycket, lekt mest, som vanligt.
Jag kommer nog aldrig sluta förvånas och imponeras över hur mycket barn lär sig, hela tiden. Jag hinner ju inte ens med att skriva ner allt. Amanda försöker så smått att prata lite, hon har sagt mamma några gånger, samt titta och hej. Sen har hon lärt sig pincett-greppet och att vinka. Nu ska vi bara lära henne när man ska vinka, just nu gör hon det mest när hon äter, haha. Sen har hon handen vänd mot sig, så det kanske betyder "-Ge mig mera mat!". :D
Ja, hon är så himla duktig vår lilla gobit!

På onsdag ska jag och Amanda åka till stan för en heldag med moster, det ska bli superkul! Och vi har flera saker att fira! ;)

Sen har vi ju bokat en shoppinghelg i Sundsvall också, det har jag glömt skriva tror jag, i början på maj är det i alla fall. Ska bli kul!

Nu ska jag leka lite innan middagen och försöka bläddra lite i nya Lantliv som kom idag. Fast det brukar inte gå så bra att läsa tidningar när Amanda är med...

/M

Sön 11/4 -Solig söndag-

Ser ut att bli ännu en fin dag, hoppas vi hinner vara ute lite också.

Annars ser dagen ut som följer, när Amanda ätit lunch ska vi åka till stan. Jag och Magnus tänkte äta något där, sen ska vi åka till Torvalla och hämta upp svärfar för att skjutsa honom till flyget.
Tänkte gå en tur i eftermiddag eller i kväll, vi får se.

Jag har i alla fall gått ner ett kilo sedan i tisdags. Och då har jag ju ändå knappt gjort något, bara struntat i sötsaker, förutom igår då det blev både glass och choklad. Jag äter fortfarande lika mycket (typ dubbelt så mycket som alla kvinnor jag känner), så jag svälter absolut inte. :) Motiverande i alla fall att det går åt rätt håll. Lite motion på det här så!

Ja, då vet ni vad vi gör idag. Vi hörs!

/M

Lör 10/4 -Promenader-

Igår tog jag och Amanda en lång promenad med farmor. Hon skulle nämligen gå och dela ut PRO-information så då hängde vi på. Annars var det en ganska lugn dag med lek och bus.

Idag struntade vi i att åka till stan som vi planerat, vi måste nämligen dit i morgon och det kändes onödigt att åka två dagar på raken. Istället blev det en promenad in till Krokom för att handla lite. På eftermiddagen har vi bara stökat här hemma. Gjorde en smarrig middag, grillat kött (inomhus), som jag marinerade i bland annat chili och ingefära, majskolvar, sallad med tomat och feta samt en kall sås på gräddfil, smaksatt med vitlök, sambal oelek och lite annat. Snart måste vi inviga grillen utomhus!

Efter maten satt jag ute en sväng i solen, skönt fast det var ganska sent så solen värmde inte så mycket.
På väg hem från affären förut flög en nässelfjäril förbi oss, är inte det ett vårtecken så säg?!

Tänkte gå ut en tur med stavarna men har lite skavsår, så jag får vänta och se ifall det är bättre i morgon. Annars går jag ändå.

Amanda är fortfarande vaken och far runt och jagar en boll här på golvet. Igår var hon vaken ända till klockan 22. Vet inte vad som hänt, men det måste vi ändra tillbaka. Mycket bättre att hon somnar klockan 20, så man får lite lugn att hinna varva ner innan man själv ska gå och lägga sig. Och dessutom vaknar hon samma tid på morgonen men blir lite gnälligare och tröttare under dagen.

Amanda gillar att dansa, när hon hör någon musik hon gillar så börjar hon digga direkt, gungar i hela kroppen. Om hon står upp gungar/hoppar hon och så brukar hon sätta upp ena handen i luften och vifta lite. Hennes favoritlåt är den från Telenor-reklamen, en ganska störig, ryckig låt. Hon blir alltid jätteglad när den är på tv. Hon är för söt vår lilla goding.

Well, jag ska försöka göra skrutten lite trött.

/M

Tors 8/4 -Slutpumpat-

I morse provade jag att få Amanda att somna om utan att hon fick någon flaska. Det gick bra! Så nu får det vara slut på pumpning. Skrutt verkar ju klara sig fint ändå.

Igår efter middagen tog jag med stavarna ut på en promenad, skönt! Och så får man ju automatiskt mycket bättre fart när man går med stavar. Jag tänkte att jag skulle försöka gå i alla fall två gånger i veckan. Sen lär det ju bli några barnvagnspromenader också. Nu börjar det torka upp lite på vår uppfart och på grusvägen här ute också, så man slipper få med sig en halv leråker under vagnen.

Amanda är himla skicklig. Hennes favoritsaker att leka med är några små testflaskor med babyolja, badskum och liknande som man får massor av när man har bebis. På något sätt har hon nu lärt sig hur man öppnar dessa, det är skruvkork på dom. Detta har bland annat resulterat i babyolja över mattan. Fast det värsta vore ju om hon skulle få något i munnen eller om hon sväljer en kork, huh! Men hon är så söt när hon kryper runt med sina små flaskor, det kan hon roa sig med en hel dag. Ska nog i alla fall tömma de flaskor som Amanda inte redan tömt, så kanske jag får slänga bort korkarna också.

Åh, vad jag längtar efter vår och sommar, men det känns inte allt för långt borta nu. Underbaaart!
 
Hittills har jag inte ätit några sötsaker den här veckan, har knappt varit sugen heller. Bra!

/M

Nu är vi ute i solen och väntar på Magnus....

dsc00089 (MMS)

Nu är vi ute i solen och väntar på Magnus. Vi har varit och tittat på hästarna som Amanda gillar. Härligt väder!


Tis 6/4 -Vår på g?-

Nu är påsken slut, pyntet åkte bort igår. Nu väntar vi på sommaren. Känns ju faktiskt som det är vår på gång, även om det säkert kommer några bakslag till innan vintern ger upp. Solen strålar just nu och jag skulle vilja gå ut och sätta mig i en solstol. Men vad ska jag göra med Amanda då? Jag tvivlar på att hon skulle tycka att det vore kul att sitta still. Och jag vill ju inte att hon ska krypa runt i smältande snö/lera. Men vi kanske går ut med vagnen i alla fall. Beror på när Magnus kommer hem för då ska vi åka och handla. Ja, nog svamlat om det.

Amanda är en riktig liten bustjej och när hon hittar på något bus blir hon helt till sig och fnittrar och skrattar som bara den. Hon är så kul. Det är ofta hon kryper in i ett annat rum och så hörs lite fnitter, sen tittar hon fram bakom ett hörn eller bakom sängen eller något. Sen drar hon bort huvudet och så tittar hon fram igen och skrattar. Alltså hennes sätt att leka tittut. :)
Igår tog hon ett steg utan att hålla i sig också, men hon är lite för feg än så länge.

Det har inte blivit någon mer nattmat sedan natten mot torsdag, så vi kan väl säga att hon har slutat äta på natten nu? Skönt! Hon får en liten skvätt bröstmjölk i flaska på morgonen, men snart finns det nog inget kvar att pumpa. Vi har försökt att ge henne välling några gånger, men det tycker hon verkligen inte om, så jag vet inte vad vi ska hitta på till henne. Lite segt att kliva upp och göra frukost redan klockan sex.


Här är vår lilla tjej på julafton, första gången hon fick äta gröt. Sötast!

Idag är det förresten slut på onyttigheter för mig (igen). Blä, vad mycket äckligt jag stoppat i mig på slutet. Jag har inte förbjudit mig själv att äta något, för det tror jag inte är någon bra taktik. Men jag ska i alla fall hålla mig borta från sötsaker och sånt på vardagarna, om det inte är något alldeles speciellt som ska firas.

Nu ska jag busa med Amanda och vänta på att Magnus kommer hem.

/M

Fre 2/4 -Glad Påsk!-


Vår sötaste lilla påskkärring.

Idag har vi städat, tvättat, målat och tagit en lång promenad. Skönt att göra lite saker. I morgon ska vi till pappa och på söndag till Magnus pappa. Trevligt! Och härligt att ha Magnus hemma i fyra dagar.

Amanda kan stå själv korta stunder, tills hon kommer på att hon inte håller i sig, då blir hon jätteledsen, haha. Åh, hon är ju bara för gullig just nu, hon leker mycket för sig själv, kryper runt och har alltid minst en leksak i handen. Sen kommer hon och gosar en liten stund innan hon kryper iväg och leker igen. Riktigt go är hon.
Och inatt hände något som inte hänt sedan Amanda var typ tre månader, hon åt ingenting på hela natten! Hoppas att det inte var en engångsgrej.

Nu ska jag fixa middag.


Påskkärring? Vem? Jag? :)

/M

Tors 1/4 -Skärtorsdag-

Oj, vad tiden går, hinner ju inte med någonting.

Sitter vid nya datorn, som Magnus kopplade in idag. Än så länge fungerar den fint!

Har precis skickat iväg en beställning till H&M, sommarkläder, så underbart! Nu måste jag bara se till att jag kommer i det jag beställt också. Har varit väldans onyttig det senaste, men nu efter påsken måste det bli ändring på det. Svårt att beställa till Amanda, vet ju inte vilken storlek hon kommer att ha i sommar. Jag beställde i alla fall mest kläder som fungerar både i sommar och till hösten och då i storlek 80. Så få vi väl se närmare sommaren vilken storlek hon har så kan vi köpa klänningar och sånt då.

Amanda har börjat äta som en hel karl, man undrar hur allt får plats i den lilla kroppen, ändå hade hon gått ner i vikt när vi var och vägde i måndags. Bara minus 30 gram, men ändå. Men det är klart, rör man sig hela tiden så fastnar inte så mycket. Hon hade i alla fall växt lite på längden, 70cm är hon nu.
Hon har blivit så himla mysig mot mig sen vi slutade amma, kommer och klättrar upp i mitt knä och gosar. Det är underbart. Förut var det ju bara Magnus som gällde, hon kröp efter honom överallt och gick han in i ett annat rum kröp hon runt och grät och letade efter honom. Sötaste lilla vännen!
Annars roar hon sig med att gå runt längs möbler och prata/ropa som bara den. Härom dagen sa hon "-Mamma", fast jag tror att det var mer än tillfällighet att det blev just det än att det var meningen. Men det lät himla fint och jag blev glad!

Nu är det snart läggdags för mig. Önskar er en Glad Påsk tills vi hörs nästa gång.

/M

RSS 2.0