Tis 29/6 -Midsommarhelgen-

Vi hade en riktigt bra midsommarhelg! Först var vi i Kläppe på midsommarafton. Mys med familjen och massor av god mat. Sill är verkligen en ny favoriträtt hos mig, med färskpotatis såklart. Helst ska det vara den här sorten, den är så himla god. Senap är min favorit.


Amandas första midsommarkrans.


Mamma och dotter.

Midsommardagen spenderades i Torvalla hos Amandas farfar. Där bjöds det på mera sill (mmm) och sedan en riktigt smarrig huvudrätt och efterrätt. Åh, vad jag njuter av god mat, speciellt om jag slipper laga den själv. :) Och så trevligt sällskap såklart. En grej som var rolig var att Amanda som tidigare varit ganska blyg när vi hälsat på här blev lite mera hemma och kröp ut på egna äventyr. Lekte med faster Emma och jagade efter katten tex. Kul! Jag vill att hon ska känna sig hemma och trygg hos alla våra familjer.

Slutligen på söndan så var vi in till stan igen och hälsade på en liten Maja som föddes för tre veckor sedan. Åh, så liten och söt!! Man kan ju knappt förstå hur mycket som händer på ett år om man jämför en nyfödd med vilddjuret som vi har hos oss.
Supergott fika fick vi också.

Så en helg fylld med trevligt sällskap och massor av god mat och sötsaker. Inga promenader blev det heller så både gårdagens och dagens powerwalk har känts seg. Trötta ben och ond rygg. Men det ger väl med sig. Måste ta mig in till ICA nån dag och hämta mitt paket med träningskläder. Skorna jag har beställt är försenade men jag är inte förvånad, det brukar var så när man beställer från det stället.

Men nu är klockan sent, ska gå och lägga mig och se om jag kan somna i den här värmen. Extra mysigt när lilla värmeelementet kommer och kryper upp och gärna lägger sig på mig. Lätt att sova då. Under Magnus semester ska vi ta en ny runda i sporten "Få Amanda att sova i spjälsängen". Knappt två veckor kvar tills hans semester, det ska bli så härligt att vara hela familjen hela tiden!

Jo, men sängen var det.
Natti!

/M

Tors 24/6 -Veckan hittills-

Jag har fått till en bra träningsrutin, äntligen! Powerwalk med vagnen varje förmiddag när Amanda sover. Skönt! Provade till och med att springa lite igår, jag orkade längre än jag trodde, fast det var svårt att springa med vagnen tyckte jag. Man är ju som van att röra armarna när man springer.

I tisdags blev det bara en lugn promenad till affären och sen hem för att baka en kaka. På eftermiddagen kom Mariann och Emilia och hälsade på. Det var jättekul att se dom igen. Senast vi sågs vara flickorna bara fyra månader så det har ju hänt en hel del! På tal om det så blev Amanda elva månader i måndags, alltså mindre än en månad tills hon fyller ett år! Helt galet ju!

Igår kom Magnus hem från konferensen och det är ju alltid underbart! Han hade även varit in på IKEA och handlat lite småprylar som vi missade förra gången.

Vädret har varit strålande idag. Höll på att smälta bort på promenaden och Amanda med. Så hon fick hänga med mig i duschen när vi kom hem. Sen lagom till lunchen så kom Magnus och hade köpt med sig mat till honom och mig, sallad, perfekt mat en dag som denna. På eftermiddagen satt jag och Amanda ute och lekte under parasollen. Köpte såpbubblor för ett tag sedan och de tycker hon är himla roliga. Och jag med! :D

I morgon åker vi till Kläppe för midsommarfirande. Är supersugen på sill! Jag som knappt kunnat tvinga i mig det förut men nu kan jag till och med få sug efter det. Det ska bli kul i alla fall, Siri ska också dit. Vi ska gå ut med Amanda på byn så hon får träffa kossor och får.

Nu ska jag städa undan alla leksaker och gå och lägga mig. Ska även väcka Magnus som somnade när han skulle natta Amanda. Så han får borsta tänderna menar jag, sen får han gå och lägga sig igen. ;)

Glad midsommar!

/M


Sön 20/6 -Promenad-

Idag tog vi sovmorgon hela familjen och det var så skönt! Fast inte blev jag något värst mycket piggare, men något jag gärna gör om i alla fall.
Efter en sen frukost och lite lek klädde jag på mig och Amanda för en promenad. När vi kom ut skulle precis grannen Marie gå ut med hunden så då tog vi sällskap. Trevligt! Hon tipsade om en bra sida på nätet där man kan mäta sina promenad-/löparrundor. Den vi gick idag var 3,5km och den rundan jag gått fyra gånger tidigare i veckan är 7,5km. Hoppas jag får träningskläderna och skorna jag beställde den här veckan. Sen måste jag försöka lista ut var min mp3-spelare är. Känns som jag har letat överallt. Dessutom har jag ett sjukt bra minne när det gäller att komma ihåg tex var jag lagt något eller i vilken låda något är nedpackat. Men det minnet fungerar alltså inte just nu.

I morgon har vi inte planerat något, men det blir väl promenad på förmiddagen och lek på eftermiddagen. Sen på tisdag åker nog Magnus på konferens, men det beror lite på hur läget ser ut i källaren. Och så har jag och Amanda bokat in en dejt med Mariann och Emilia, hoppas det blir av nu då! :)

Amanda har varit så trött nu på eftermiddagen, hon sov bara en halvtimme innan lunch. Så hon har krupit efter mig och gråtit. Sen somnade hon till och precis då gjorde sig Magnus klar för att åka till återvinningen. Då vaknade Amanda och blev så ledsen, så hon gallskrek och grät stora tårar tills han kom tillbaka. Helt otröstlig. Men sen när hon fick ligga bredvid honom vid tv:n somnade hon tillslut. Pappas lilla tjej.

/M

Tors 17/6 -Nytt boende-

Vi hade en trevlig dag på stan igår. När vi kom in med bussen gick vi och pratade med Amandas farmor en stund på hennes jobb. Sen träffade vi Siri och efter en liten stund hade Magnus jobbat färdigt och kom han med. Så gick vi en runda på stan och handlade lite. Var på Eastern Palace och käkade lunch. Hittade barnkläder på rea så då köpte vi lite för framtiden. Handlade lite mera färg och målardukar. Och så köpte vi en tidig födelsedagspresent till Amanda, nämligen denna:


Amanda har skaffat en etta.

Hon var där inne mest hela kvällen och idag har vi lekt där massor. Fast det blir lite trångt när både jag, hon och alla gosedjur ska vara där inne samtidigt. :)

Igår testade hon även att gå utan stöd ett par gånger, sen satte hon sig fort på rumpan. Sen har hon börjat gå på knä också, som variation från krypningen.
Det är tur att jag har bloggen så jag kan skriva ner allt hon lär sig. Har en dagbok som jag skriver i, men det glöms ofta bort och sen när jag kommer på det har det gått två månader. Så då är det bra att kunna kolla här vad som har hänt och när.

Idag promenerade vi till Dvärsätt på förmiddagen, sen var det lunch och så lek på eftermiddagen. Så beställde jag lite träningskläder och skor också.

Fredag i morgon, härligt!

/M

Tis 15/6 -Språkutveckling-

Idag blev det promenad till Dvärsätt igen. Sen hade vi en rolig dag med mycket bus. Amanda har varit på bra humör nästan hela dagen och det är ju så härligt! Vi skrattar mest hela tiden då.

I morse när vi åt frukost tog Amanda nappflaskan och slängde den på golvet. Så kikade hon efter den. -Jaha, nu är den borta, sa jag. Då tittade hon på mig, sen pekade hon på flaskan och sa -Där. :)

Hon säger även "häst" fast jag vet inte om hon förstår vad det är.

Jag ska ta och lägga mig för jag måste ta mig upp i tid i morgon. Vi ska åka till stan tänkte vi och bussen går 09:10. Så jag måste göra klart allt innan frukost, som vi måste äta lite tidigare så vi hinner. Jaja, man ska väl vara glad att det ens går en buss med barnvagnsplats. När vi gick hem idag så jag förresten ett tåg och kom på att man kan ju åka tåg mellan Krokom och Östersund. Undrar hur mycket dyrare det är?

Uppdatering: Det är billigare att åka tåg än buss, 30kr mot 38kr. Och det tar endast 16 minuter. Skriv upp det så ni kommer ihåg. :D

/M

Mån 14/6 -Det är inte varje dag...-

...man stöter på kameler när man promenerar i Krokom. Men idag gjorde vi det, det är nämligen en circus som slagit upp här. Så Amanda fick se både hästar (favoriterna), lamor och kameler idag. Tog en långpromenad till Dvärsätt. Jobbigt väder, stekande sol och isande blåst samtidigt, men skönt när vi var hemma igen.
Då blev det lunch och sen kom mamma och hälsade på. Så det blev en myseftermiddag.

Kvällen har jag spenderat vid tv:n då det var final på både Biggest Loser och Top Model. Så inget fotbolls-vm här ikväll. Undrar om det var därför Magnus gick och la sig före nio? ;)

Nu ska jag försöka bära in Amanda till hennes säng utan att hon vaknar. Hon ligger och sover på ett täcke på golvet nu. Sen ska jag lägga mig också.

/M


Sön 13/6 -Tråkdag-

Ja men idag har det inte varit vidare kul faktiskt. Men vi har inte gjort någonting heller nästan så det beror väl på det. Sega har vi varit hela gänget. Fast Amanda har gett oss en hel del skratt som vanligt, hon är ju bara för kul!


Amanda spelar x-box. :)

Nästa vecka blir nog mer händelserik. Vi har i alla fall planerat in ett besök i staden.

/M

Lör 12/6 -Städdag-

Usch, vad jag sov dåligt inatt. Det var så galet varmt att jag trodde jag skulle få värmeslag! Sen var det en liten tjej som sov mellan sina föräldrar och som for runt som en vilde. Hon ligger helst på tvären mellan oss och trycker upp huvudet mot den ena och sprakar på den andra. Inatt var det jag som fick sparkarna. Till slut stog jag inte ut mer utan la Amanda i hennes säng. Det tog en minut från jag la henne där tills hon stod upp och grät. Så, hon kom upp till oss igen och somnade direkt. Jag somnade så småningom...

Efter frukost åkte vi till stan och veckohandlade. Kom hem till lunchen och sen har jag städat hela eftermiddagen. Fasen vad jobbigt det var, rena träningspasset.

När vi hade ätit middag gick Magnus ut och klippte gräs medan jag och Amanda lekte lite. Fast A var trött och gnällig så vi la oss på sängen och jag sjöng vaggvisor, ca 50 gånger. Hon somnade men vaknade igen när jag skulle lyfta henne till spjälsängen. Magus hade precis kommit in och duschat så han la sig med henne. Han är mycket bättre på att få henne att somna än vad jag är. Hur som helst så hade hon fått förnyade krafter för efter en stund kom hon krypade ut från sovrummet igen. Så lekte hon ett tag till innan hon somnade på golvet. :)

Jag tog och lekte lite konstnär och målade (=kladdade lite färg) två tavlor. Vad kul det var! Jag älskar att pyssla!

Tog och letade lite tapeter på nätet och har hittat två som vi måste kolla upp. Tyvärr verkar de inte finnas att beställa som prov någonstans men de är från Boråstapeter så de borde finnas på nån affär i stan. Hade hittat en jättefin tapet till Amandas rum men när jag fick hem provet så såg den inte ens i närheten likadan ut som på bilden. Men nu hade Bt börjat med en liknande så den måste som sagt kollas upp.

Nu ska jag gå och lägga mig. Förhoppningsvis hinner jag sova ett tag innan fröken Spark vaknar och vill sova hos oss. :)

/M

Fre 11/6 -Lekar-

Äh, det blev ingen Öf idag. vi stannade hemma och lekte istället. Väderkartorna visade spöregn, men det har varit fint hela dagen. Så vi blev lite lurade där.
Men vi har haft en kul dag! Amanda har kommit på det här med att klappa händerna, så det har vi sysslat med mycket under dagen. Sen har hon även upptäckt att gosedjuren är roliga, hon kryper runt med dom och brottas och håller på. Hon hittade en babydocka på Öf som hon lekte med länge i onsdags. Men annars är favoriten hennes blå vw-bubbla. En modellbil som jag fick för en massa år sedan som hon nu har fått. Det är en sådan som man drar bakåt så åker den av sig själv, men Amanda kör den baklänges och sen tar hon upp den så att hjulen "spinner", det tycker hon är kul! Även gåvagnen som hon helst klättrar på och står i är en favorit. Och så att gå på promenad med Brio-spisen. Ja, det är lite av vad som gäller just nu!

I helgen ska det bli dåligt väder säger dom. Hoppas nästan på det för vi har ett stort behov av storstädning!

Jag fick förresten Amandas present idag, fin var den! Har hittat en massa mer presenter nu också, fast jag har inte köpt något mer än. Jag måste sansa mig! :D

Nu ska jag ta en dusch och sen hoppa i sängen. Magnus och Amanda har precis gått och lagt sig.

/M

Tors 10/6 -Besök-

Idag fick vi besök av min lillebror. Vi mötte honom vid bussen, eller nja, vi var inte ens halvvägs till bussen när vi möttes, men ändå. Så gick vi hem och gjorde lunch. Sen blev det lite lek här inne. När Amanda började bli trött gick vi ut och la henne i vagnen. Sen satt vi i solen medan hon sov. Så himla skönt!
När hon vaknade fick hon sitta på en filt under parasollen och leka.
Sen kom pappa förbi på middag också. Mycket trevligt! Amanda ville inte att de skulle åka, då klättrade hon tillbaka till morfars famn. Goskrutt!

Alltså Grey's igår. Hur spännande var inte det?!

I morgon skulle vädret bli lite sämre. Öppna förskolan har avslutning utomhus med grillning. Får se om vi kanske ska gå dit.

/M

Det är härligt med sommar!

dsc00137 (MMS)

Det är härligt med sommar!


Ons 6/9 -Öppna förskolan-

Idag har vi varit på Öppna förskolan. Har känt ett tag nu att Amanda behöver komma ut och träffa lite annat folk än bara mig hela dagarna. Typiskt bara att det här är sista veckan de har öppet innan sommaruppehållet. Sen öppnar de i slutet av augusti. Men lite fick hon leka av sig i alla fall och det var kul att se!

Vi gick hemåt via affären mitt på dagen och då somnade Amanda. Sen sov hon ända till kvart över två, så det blev en väldigt sen lunch för henne. Jag fick äta i lugn och ro medan hon sov, det var skönt!

Nu ska jag kolla på Grey's Anatomy!

/M

Tis 8/6 -Sommaren är kort-

Vi har haft två pestnätter nu. Igår var både jag och Amanda på riktigt dåligt humör så det var ingen vidare rolig historia. Inatt sov vi lite bättre och idag har vi haft mycket kul! Lekt, busat och dansat.

Jag har beställt en födelsedagspresent till Amanda idag.
Alltså kan ni förstå att hon snart är ett år!? Det kan ju inte vara möjligt. Tiden går för fort.

Nu är det sommar. Vi vet ju alla hur fort sommaren går. Och efter den är slut ska jag börja jobba. Snart alltså! Känns så där. Jag kommer att ha varit hemma nästan 1,5 år då. Men då ska jag bara jobba två dagar per vecka fram till januari. Sen blir det heltid igen. Jag kommer att längta ihjäl mig efter Amanda när jag jobbar.

Igår stog det om björklössen i ÖP, det var visst bara vanliga svenska och inte ryska. Men invasion hur som helst. Fast de senaste nätternas kyla (-3,5 som kallast) och dagens regn verkar ha skrämt bort dom från oss. Hoppas det inte bara är tillfälligt.

Nästa vecka har syster semester och då ska vi umgås! Hoppas jag! :)

/M



Sön 6/6 -Dagens-

Idag har vi varit in till stan och handlat mat. Sen var vi en vända till återvinningen. När vi kom hem åt vi lunch och sen blev det lek för mig och Amanda. Magnus fick göra utomhustjänstgöring idag, gräsklippning och ogräsrensning.
När han kom in var det dags för middag och ja sen har det inte hänt så mycket mer. Helgerna går så fort!

Vi har så roligt med Amanda. Bara att se när hon upptäcker saker är ju så kul! När vi är ute blir hon helt till sig över humlor, fjärilar, fåglar och allt annat hon ser. Hon pekar och pekar och säger titta hundrafemtioelva gånger. Att något kan vara så spännande.


Mina älsklingar i Badhusparken i fredags.

Den kommande veckan har vi nog ingenting alls planerat. Men det hinner ju ändra sig.

/M

Lör 5/6 -Ryska löss?-

Har googlat lite och tydligen har det varit någon invasion av ryska björkbladlöss. Har kollat flera bloggar och det ser precis ut som dom vi har. Men hur tusan har de hittat till oss? Hm. Och jag som älskar våra björkar, men nu blir jag nästan sugen att gå ut och kapa ner dom bara för att bli av med äckeldjuren. Måste få hit mängder av nyckelpigor. Man kan tydligen ha nyckelpigsholkar, som fågelholkar alltså fast för nyckelpigor. Blir till att skaffa sådana.

Men nu var det väl sovning som gäller. Fast det känns som jag har löss som kryper på mig överallt. Ryserrr!!

/M

Lör 5/6 -Frånvaro-

Jag har varit lite frånvarande ett tag. Men det har ju varit så mycket annat på gång så jag har prioriterat bort datorn. I början på veckan var det fint väder, så då var vi ute så mycket vi kunde. Siri kom också och hälsade på, roligast! Sen har det varit kakbakning och studentfirande! Ja och en massa annat, fullt upp helt enkelt.
Jag kan ju bara inte förstå att mina minsta syskon har tagit studenten. Det betyder ju att de är stora. Och jag större. Hehe.

Idag har vi varit så sega, man kunde tro att vi verkligen _firade_ studenten igår. Men på eftermiddagen blev det lite gjort i alla fall. Magnus hängde med Amanda och jag var ute och fixade. Sandpapprade panelen där den blev kapad, oljade in ändarna, planterade rosor i krukor (tills de ska ner i rabatten). Oljade in "fötterna" på utemöblerna med.
Sen har vi upptäckt att vi blivit invaderade av bladlöss (tror vi att det är iaf). Först såg jag ett gäng på brevlådan, sen på bilen och nu är dom över tamejtusan hela huset. Okej inte riktigt men det är inte långt ifrån. De sitter på grunden och längst ner på panelen och sen runt entrén. Och på mina blommor. Asäckligt! Och om det nu är bladlöss, varför är dom på huset? Jag gick runt i typ en timme förut och sprayade såpvatten på dom. Men dom är seglivade. Läste att en bladlus kan försöka sig x50 på ett dygn. De behöver inte ens para sig för att få barn. Usch och fy. Tänk om de tar sig in?! Då flyttar jag!

Nog tjatat om äckellöss.

Studenten igår var trevlig, men alldeles för kylig. Man blir lite nostalgisk och vill liksom hoppa upp på ett flak och skrika lite. Fast jag tyckte att studenten var grymt överskattad och löjlig när jag själv tog den. Och det är den ju. Flakåkningen var hemsk, vi hade fem plusgrader och storm typ, fy vad kallt det var. Dessutom åkte vi i en hökärra bakom en seg traktor, ingen musik eller nåt. Fast vi gick musiklinjen så vi kunde ju sjunga Studentsången i fjorton stämmor typ. ;)
Det roligaste är ändå att läsa vad som står på banderollerna på flaken tycker jag. De som anspelar på sex eller hur mycket supning det ska bli under kvällen är ju löjliga men vissa är väldigt fyndiga.

Nej men jag tror jag ska ta mitt zombie-jag och gå till sängs. Hoppas på en piggare familj i morgon, efter en lång sovmorgon. Dream on! :D

/M

RSS 2.0