Sön 31/10 -Helgen-

Det blev en lång dag igår, åkte hemifrån vid halv sex och kom hem strax innan sju på kvällen. Det var väldigt mycket att göra på jobbet så jag jobbade över en timma och sen skulle jag storhandla. Amanda sov när jag kom hem men vaknade efter en stund och var vaken till kvart i tolv!

Idag tog vi en sväng till stan, tvättade bilen och var och kollade på tapeter. Vi kommer dock inte fram till någonting på den fronten. Sen blev det lunch på Tages med vänner innan vi for tillbaka ut på landet. Siri och sällskap på förbi på middag. En skön söndag med andra ord!

Har suttit och letat bilder på A för att göra en förstoring (Extra film har halva priset på canvas nu) och fastnade i det vi filmat på henne sen hon föddes. Så kul, men jag kan liksom inte förstå att den där lilla bebisen och min lilla tjej är samma person.

/M

Fre 29/10 -Veckan-

Igår var jag en flitig arbetare och var på jobbet en timme för tidigt. Som tur var så fick jag börja jobba redan då. :)

Idag har vi lekt hela dagen, byggt pussel, byggt med klossar, läst böcker osv.

Den här veckan har jag spacklat och slipat och spacklat och målat. Ska måla lite mera ikväll, så snart A har somnat. Det är en vägg i blivande kontoret och hela A:s blivande rum som fått upp gips på väggarna. En hel del skruvhål och skarvar som ska täckas och så färg bakom elementen. Ska bli väldigt skönt att få upp elementen igen så vi kan sätta på värmen. Men först ska ett till lager med färg på.
Letar efter tapeter också men har inte hittat någon som känns helt rätt. Blir ju inte lättare av att Magnus är så kräsen heller.

Imorgon jobbar jag igen, börjar klockan sex så det blir en tidig kväll för mig och förhoppningsvis en lugn natt med.

Trevlig helg!

/M

Fre 22/10 -Inne-

Idag hade jag tänkt ta en promenad in på byn och växla pengar inför loppisen. Men sen klev jag upp och kikade på termometern, -14,4. Då bestämde jag att det fick bli en mysdag inne i stället.



Har några grejer som jag ska märka inför imorgon och sen får jag väl ägna kvällen åt att försöka få in allt i bilen. Så hoppas vi på många besökare och att vi får sälja massor!

Hoppas alla får en mysig helg och att det inte snöar så mycket på er. Här har det fortfarande inte kommit någon snö alls och det kan få vänta ett tag till tycker jag.

/M

Tors 21/10 -Uppdatering-

Jag har inte varit uppkopplad sedan i fredags, ganska skönt! Har jobbat och så har det hänt en massa saker hemma som ni ser på inlägget nedan. Magnus är på konferens sen i tisdags och jag har jobbat tis-ons. Mamma har varit här och passat A och det har gått jättebra!

Idag blir A 15 månader! Tänk vad tiden går...


Denna lilla kotte kunde jag inte hålla mig från att köpa till A, trots att hon har ungefär sjuhundrafemtioelva gosedjur redan. Men hur söt får man bli?

Nu är jag ledig tills nästa torsdag och det känns himla skönt! På lördag ska jag på loppis och förhoppningsvis sälja en massa grejer! Det vore fantastiskt att bli av med allt och dessutom få lite pengar för det. Har även två stora påsar med kläder som ska till Kupan.


Har även inhandlat lite julpynt till A:s lilla gran. Okrossbart och sött! :)

Nu ska jag skynda mig att betala räkningar innan A vaknar och vill vara med och knappa siffror.

/M

Tors 21/10 -Fönster-

Nu har våra nya fönster börjat komma på plats! Fy tusan vad fint det blir! Skillnaden är enorm mot de gamla.
Visar en bild där några är nya och några är gamla så kan ni jämföra själva.


Som ni förstår är det de vita som är nya och de brun-svarta som är gamla.

Mycket har hänt sedan jag tog bilden, nu är det bara två små fönster kvar plus balkongdörr och ytterdörr. Fintfintfint!!

/M

Fre 15/10 -Gympa-

Idag klev vi upp halv åtta och då bestämde jag att vi skulle göra ett försök att hinna till barngympan som Öppna förskolan har varje fredag mellan 9 och 10. Fy vad jag stressade (det tar 30 minuter att gå), men vi kom bara fem minuter för sent, fast då hittade jag inte var det var. Men till slut så! Det var först lite lekar, typ "Kom alla mina kycklingar" och "Björnen sover". Sen fick man ta fram redskap, bollar och allt annat som finns i en gympasal och leka med. Amanda lekte med bollar och kollade på de större barnen. Fast mest intresserad var hon av bebisarna, de hade hon nog helst lekt med.


Nu har de börjat komma, julmagasinen. Det är som julafton för mig! ;)

Amanda har nyss somnat, Magnus är hos grannen och för mig blir det en tidig kväll. Väckarklockan står på 04:45.

Hoppas ni får en mysig helg!

/M

Tors 14/10 -Dagen-

Vaknade strax innan åtta i morse och hade fått ett stressande sms om att jag tydligen skulle jobba idag. Som tur var visade det sig vara ett misstag. Däremot hade jag visst lyckats få med mig en telefon från jobbet. Så jag tog med A på en powerwalk till min kollega i Dvärsätt så hon kunde ta med den till jobbet igen. Ingen skönt promenadväder precis men det fick jag ta.

Magnus kom hem tidigt idag och det tycker jag är så härligt när det händer. Jag fick hjälp av A att städa på eftermiddagen. Hon är en riktig härmis och om jag visar något för henne så gör hon likadant sen. Vi städade badrummet och då fick hon en egen skursvamp. Så sprayade jag och så hjälptes vi åt att skrubba. När vi skulle skura inne i duschen så tog hon fram sina badankor, de måste man ju ha om man är i duschen. Sen hängde vi tvätt och dammsög.

Härligt med fredag i morgon, även fast jag jobbar på lördag. Är det inte allt för dåligt väder blir det en tur till Öppna förskolan.

/M

Ons 13/10 -A-nytt-

Igår jobbade jag till åtta på kvällen och sen handlade jag innan jag åkte hem. Så det blev en ganska sen dag.

Idag har vi bara varit hemma. Hade några tankar på att gå på Öppna Förskolan men sen tittade jag ut och såg stormen och regnet. Men det skulle nog vara kul för A att få leka av sig lite så jag ska försöka komma iväg dit någon dag snart.

Idag tittade vi ut genom fönstret som är A:s favoritsyssla, hon kommer och tar en i handen, drar en till fönstret och så sträcker hon upp armarna och vill komma upp. Detta gör hon hur många gånger som helst varje dag, man bara springer mellan fönstren känns det som ibland. Hur som helst, nu när löven fallit så ser vi en hästhage från ett av våra fönster och idag pekade A mot hästarna och sa "-Titta där!". Det är första gången hon sagt två riktiga ord ihop.
Sen har hon lärt sig att köra Bobbycar, fast det är som att hon har lite för korta ben än men hon tar sig både framåt och bakåt.
A har varit väldigt gnällig de senaste dagarna och jag är rätt säker på att hon skulle behöva lite mera stimulans, leka med andra barn, se något annat än vårt hus varenda dag. Jag tror att det kommer bli bra för henne att börja på förskola just av den anledningen. Sen finns det ju andra saker som gör att jag helst skulle ha henne hos mig hela tiden.

Ja, det var lite Amanda-uppdateringar.

/M

Sön 10/10 -Plantering-

Idag har vi varit ute i stormen. Man blev lite lurad av solen men fy vad kallt det var. Magnus har grävt en massa jord och omfördelat den på tomten. Lite reslutat av det ser vi förhoppningsvis nästa sommar.
Jag har planterat lite lökar, hoppas på fina blommor till våren/sommaren.


Honungslök är så fin tycker jag och rosa tulpaner med.

Sedan piffade jag med lite hjälp av A vid trappan. Ljungen och murgrönan var där sedan tidigare.

 
Fruktlåda fylld med mossa, en liten krans och lykta. Underbar mossfylld sten som jag hittat i vårt dike.

Jag gillar mossa. Det är fint och mjukt. Har sådan tur för vår gräsmatta består av mer mossa än gräs, så det är bara att gå ut och gräva. Synd bara att när det närmar sig jul, då man verkligen vill pynta med mossa så lär den väl vara täckt med ett tjockt lager snö. Och nästa år kanske gräset tar över, tror inte att mossan kommer att trivas så bra när vi tagit bort alla träd.

Det är lite av vad vi har pysslat med idag.

/M

Lör 9/10 -Bad och mys-

Idag är jag och Amanda ensamma hemma. Magnus är och hjälper en kollega att byta fönster. Bra att han får träna lite, för alldeles snart är det dags att byta på vårt hus.

Hittills idag har vi ätit frukost, badat Amanda tills hon var skrynklig. Hon klev inte upp förrän jag hällt ut vattnet. Sen fick hon lite massage och sen mös vi under en filt och läste böcker. Med läste menar jag att jag försökte hinna läsa en mening innan A vände blad.

Funderar på vad vi ska hitta på idag, det känns inte så lockande att gå ut i dimman och de knappt fem plusgraderna. Har köpt tulpan- och honungslök som jag behöver gräva ner, men det får nog bli i morgon. Kanske tar vi en promenad in på byn senare. Först tänkte jag att A skulle sova, men det verkar hon inte vilja och sen får vi äta lunch innan vi i så fall går ut.

Hoppas ni har en mysig lördag!

/M

Fre 8/10 -Stadsbesök-

Igår var jag och Amanda på stan hela dagen. Vi kom in tjugo i tio och mötte upp Siri, sen gick vi i affärer hela dagen. Handlade lite småprylar. Lunch blev det på Plaza, deras lunch rekommenderar jag verkligen. Man kan äta sig mätt bara på salladsbuffén som innehåller massor av gott att välja på. Att Amanda fick äta gratis är ju bara ett till plus!


Två scarfs och örhängen som jag köpte.

Köpte vintervantar till Amanda men när vi kom hem märkte jag att larmet fortfarande sitter kvar! Det larmade inget när vi gick ur affären. Men jag får väl åka in snart igen då så de kan ta bort det, tur att jag inte slängde kvittot.

Det blev en lång dag och mest slut var nog Siri som sprang efter A hela dagen medan jag kikade på grejer. På bussen hem var ändå Amanda enormt gnällig så tillslut tog jag fram min mobil som hon fick leka med och då blev hon lugn.

Nu ska jag sätta på A pyjamasen och hoppas att hon somnar tidigt, hon är väldigt gnällig. Magnus har precis gått iväg på fredagsöl och jag ser fram emot fredagsmys framför Idol.

/M

Ons 6/10 -Jobb-

Hade en datorfri dag i måndags, ganska skönt det. Man behöver ju faktiskt inte hålla sig uppdaterad och uppdatera varje dag, livet rullar på ändå. :)

Igår jobbade jag och kom hem strax innan nio. Då blev det lite mys och bus med familjen innan läggdags. Det hinns inte med så mycket när man jobbar kväll. Bara försöka varva ner när man kommit hem så att det går att somna sen.

Nu ska jag snart åka till jobbet. Ikväll har vi personalmöte också så det finns risk att det blir en sen kväll. Men sen är jag ledig tills på tisdag och det ska bli skönt! Bara mysa med min lilla skrutt!

/M

Sön 3/10 -Fantastiskt-

Åååh, vilken natt! Amanda gnällde lite just när jag hade lagt mig, men sen sov hon ända till kvart över sju i morse. Då gick Magnus upp med henne och jag sov till kvart i tio. Så himla skönt!
Hoppas att de där nattliga "utbrotten" är slut nu och att hon känner sig trygg med att mamma är borta ibland och att jag kommer hem igen.



Imorgon kommer Siri på besök, det ska bli kul!

/M


Lör 2/10 -Dagen-

Vilken natt vi hade! Jag sov ungefär tre timmar sammanlagt. Härligt när väckarklockan ringer kvart i fem. Någonstans hittade jag i alla fall några sparade krafter och fick massor gjort på jobbet. Det var riktigt kul! Efter tio timmars arbetsdag var jag dock rätt mör i både kropp och huvud. Handlade lite och på vägen hem svängde jag förbi Handlar'n och köpte middag. Magnus önskade sig det och jag var inte vidare sugen på att ställa mig vid spisen heller. Hamburgare blev det till mannen, grillad kycklingfilé till mig och korv med mos till Amanda.
De har faktiskt väldigt god mat där och jämt en massa bra erbjudanden.

Jag gillar nya bilen!

Nu väntar jag på att A ska somna och sen ska jag också lägga mig.

/M

Fre 1/10 -Ny bil-

Idag kom Magnus hem med vår nya bil. Jag fick provköra den en sväng. Himla hightec nu förtiden, ingen nyckel, ingen handbroms och den säger till när man ska växla. :)

Jag tittar på Idol, Amanda har nyss somnat och Magnus är hos grannen. Så snart programmet är slut ska jag ta en dusch och sen blir det sängen. Jag börjar jobba klockan sex i morgon så det blir till att kliva upp tidigt.

Trevlig helg alla!

/M

Fre 1/10 -Trött-

Jag är så trött. Jag är så trött på att vara trött.
Amanda har sovit tre hela nätter under hennes 14 månaders liv. Två inträffade när hon var liten. Då låg jag vaken och med handen på hennes mage och tittade så att hon verkligen andades. Den tredje gången var för några veckor sedan, då vaknade jag klockan sex och var så chockad över att jag sovit i sju timmar i sträck att jag inte kunde somna om. Alla andra nätter har det varit mat, tröst, vaggning. Lägg sen till en graviditet där jag knappt sov en hel natt på grund av värk och toabesök. Så energidepån är på minus och lär väl stanna där ett bra tag. Det är så tröttsamt att inte orka med någonting utom det som absolut måste göras.


Hon är så söt när hon sover... (Bild från förra hösten)

Ni som inte har barn, ni som har barn som är stora och sover, eller små och sover. NJUT! Det ska jag göra den dagen det händer mig igen.

/M

RSS 2.0