Helg

Jag fick min semester tillslut, efter en ganska hemsk vecka. Och grannarna har varit förvånansvärt lugna hela helgen. Vilken lycka.

I fredags kväll tog vi en tur i regnet till Videoteket för att hyra film, men vi hittade inget lovande, det verkar ju bara släppas en massa skit nuförtiden. Köpte godis istället, de har himla gott godis där. När vi väl kom hem var det så sent så det blev inget filmtittande.

Gårdagen spenderas inomhus, var rätt av. Efter veckan och bristen på sömn och endel andra grejer som hänt var jag inte sugen på att göra någonting alls. Så jag gjorde inte det heller. Var ut en sväng och köpte godis och hamburgare. På kvällen tittade vi på Brokeback Mountain. Helt okej film, Magnus tyckte också att den var bra trots några scener i början som han tyckte var lite jobbiga. Hahaha....

Idag har vi varit ute på stråket lite. Kollat på tivolit och Magnus vann en rosa råtta till mig. Sen köpte jag en kyckling-wok och sen gick vi hem. När vi gick hemifrån regnade det och var 14 grader så vi hade klätt på oss massor, direkt när vi kom ut blev det dock jättesoligt och asvarmt.

Snart dags att hämta tvätten och sen ska vi göra pizza och så blir det kanske film ikväll igen. Har faktiskt väldigt många filmer som jag aldrig sett, då är det ju onödigt att hyra nya...

I morgon behöver jag inte jobba, det känns helt ofattbart, men skönt som bara den!

/M


Monster Jam...

Vilken skitnatt och skitdag det varit. Varenda jäkla granne hade fest och levde om hela natten. Åh, var en millimeter från att gå dit och vrida pungkulorna av dom. Grr.... Och på dagarna lever dom om fan lika mycket och röker hela tiden så man kan aldrig ha balkongdörren öppen för då luktar hela lägenheten askkopp. Fy fan! Ska vinna några miljoner och sen ska jag köpa ett hus och flytta härfrån. Avskyr att bo i lägenhet. Blä.

Så, nu har jag lugnat ner mig....

Överraskade min man med biljetter till Monster Jam i Globen i november. Han brukar alltid se på det på tv och har tjatat om att vi ska åka dit, mest på skämt visade det sig. Men jag hoppas att han blev glad i alla fall. Om inte annat får jag ju en anledning att shoppa lite i Stockholm. :)

1dag kvar!!!!!!!!

/M

Gubbrock

Hade en skön förmiddag idag, snackade med mysfarmor på telefon, det är alltid lika kul. Sen rockade jag loss till Meat Loaf. Ja, ja ni får tycka att jag är en tönt, men jag älskar min gubbrock, så det så. Det var i alla fall jätteskönt att dansa loss i hela lägenheten och sjunga för full hals. Grannarna tyckte säkert att det var jättetrevligt också. :)
Sen ringde lilla mor och behövde ett recept på en kaka, klart bullmomman nummer ett hade receptet. Haha.

När Magnus kom hem gick vi ner på stråket och åt lunch, grillbuffé, det var faktiskt väldigt gott. Synd bara att man blir så himla mätt av buffér. Det känns inte riktigt som man får valuta för pengarna och 25:- för 0,5l läsk är väl lite väl? Gick lite på stan, det var mycket folk ute. Shoppade lite på Kicks, varför tar alltid alla skönhetsprodukter slut samtidigt?

Var iväg och handlade lite mat och sen har jag spenderat eftermiddagen i soffan, sovandes. Och stackars Magnus somnade också, på golvet. Lilla vännen. Bara för att jag vräker ut mig över hela soffan.

Nu ska jag återgå till min älskade soffa, kommer nog att växa fast där någon dag.

2 dagar kvar....

/M

El

Idag var jag nästan lite effektiv på jobbet, kändes bra. Men nu är det bara tre dagar kvar. Och jo, jag kommer att fortsätta tjata om hur många dagar det är kvar, hela veckan. :)

Ikväll har Jocke varit här och dragit lite el! Det blev kanonbra, han är för duktig. Men jag undrar när han får någon vila, han verkar inte göra annat än jobba och jobba. Så underbart att slippa alla skarvsladdar överallt. Ska bli skönt när vi har fixat datorhörnan med, kan berätta att jag sitter här på golvet varje dag och skriver.

Åh, jag har verkligen fått "rensar-humör", längtar till nästa vecka, då ska det rensas bland allt skräp. Om jag fortfarande är på humör då vill säga....

Nu tror jag att jag ska umgås med kudden ett tag, börjar bli sömnig.

Sov gott!
/M

Städdag

Vi tog en sväng på stråket igår kväll. Men vi gick hem väldigt snabbt. Sånt där lockar verkligen ingenting för mig. Har haft festperioden i mitt liv och är redo för något nytt nu. Jag blir liksom bara less av alla fulla människor som tror dom är de enda människorna i hela världen, de ska synas och höras över allt annat. Usch. Och Magnus är ju ingen storfestare heller så det gör ju inte suget större.

Efter frukosten idag tog Magnus tag i disken och jag städade badrummet, sen dammtorkade jag och skurade golven medans Magnus dammsög. Så skönt att få det gjort. Tvättade också, sofföverdraget och filtarna vi har i soffan, så nu är det rent och fräscht. På semestern ska jag rensa garderoben, det ska bli underbart. Trist att göra, men så skönt när det är gjort. Plus att småsystrarna blir glada när dom får lite kassar med kläder.

Idag åt vi middag på Marité, det var sjukt gott! Magnus åt oxfilé med friterad färskpotatis, potatisen var typ hur god som helst, jag åt nästan hälften av den. Jag åt rödig med potatissallad som också var helt underbart god. Mums! Blir fler middagar där vill jag lova.... På vägen hem gick vi förbi Daniel och Ida och där blev jag bjuden på jordgubbar med balsamvinäger och glass. Jag är helt sjukt mätt nu. Orkade knappt gå hem, men nu sitter jag här och ångrar att jag åt så mycket potatis... :)

Sista veckan nu...

/M

Lista....

Lånade en lista av Madde.

Dagens
Klädsel: 
Knälånga, svarta mjukisbyxor, vitt linne
Frisyr: Diadem och knut
Låt: Har nog inte ens lyssnat på nån låt idag
Vill ha: Semester! Det är nära nu...
Tråkigaste: Tvätten
Roligaste: Min karl, han är en levande underhållningsmaskin!

SENASTE PERSON SOM:
Sov i din säng och när: Magnus, i natt
Såg dig gråta: Magnus
Fick dig att gråta: En kombination av mig själv och Magnus
Fick dig att börja skratta: Magnus, igen....
Du gick på bio med:Siri, för typ ett år sedan, är inte så mycket för bio, skönare att dega i soffan
Du gick på stan med: Gissa! :) Magnus såklart....
Skickade ett e-mail till dig: Fick ett nyhetsbrev från eleven.se
Skickade ett sms till dig: Siri

FAVORIT:
Rum i huset: Gillar alla!
Typ av musik: Mest rock och hårdrock
Parfym: Använder inte så mycket parfym, men gillar fräscha och/eller vaniljdofter
Månad: Augusti och andra halvan av December
Mat: Spagetti och köttfärssås, tacos
Dricka: Mjölkchoklad
Godis: Choklad och lakrits
Tidning: Allt i Hemmet, Drömhem och Trädgård och Cosmopolitan, köper alldeles för många tidningar
Film: I am Sam och Pretty Woman

DE SENASTE 24 TIMMARNA, HAR DU:

Gråtit: Nej
Köpt någonting: Bara mat, men Magnus betalade så det räknas inte. :)
Varit sjuk: Nej
Sjungit: Har garanterat nynnat i alla fall, gör det hela tiden
Sagt "Jag älskar dig": Jajamen
Velat säga till någon eller några att du älskar dem: Nej
Träffat någon ny: Ja, folk som Magnus känner som jag aldrig träffat förr
Saknat någon: Nej
Kramat någon: Ja
Ätit: Ja, alldeles för mycket, som vanligt

EXTRA FRÅGOR:
Vad är du mest rädd för: Att någon i min familj ska råka ut för något hemskt
Vem hatar du verkligen: Hatar ingen, onödigt att lägga energi på det. Men jag ogillar ju vissa... ;)
Varit kär: Ja
Har du ett jobb: Jo
Gillar du att ha folk omkring dig: Om jag gillar folket i fråga, fast jag gillar att vara själv också
Är du ett hälsofreak: Hahahaha.....
Är du ensam nu: Nej, Magnus är bara några meter bort
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Just nu; Natalie med Ola och Batterilåten

Brudbuketten...

Idag har jag haft så roligt!! Höll på med brudbuketten till Mikaela hela förmiddagen, det var så kul. Tänk om man fick stå hela dagarna och göra brudbuketter. Det hade varit nåt det. Sen åkte vi till frisören där Mikaela satt och fick frisyren fixad. Jag tror och hoppas att hon blev nöjd med buketten. Så här blev den i alla fall:

image24

Lite närbilder:

 

När jag lämnat av blommorna åkte vi ut på annersia för att få en skymt av Daniel när han sprang Östersund Maraton. Vi hade bara stått där en liten stund när han kom förbi. Herre gud vad det såg jobbigt ut. Löpare är ett släkte för sig... Sen åkte vi in till centrum och Badhusparken för att mingla lite bland allt folk. Det var ju underbart väder idag för första gången på flera veckor. Träffade Bertil och Andrea för första gången på mycket länge, det var skoj! Vi tog en sväng på stråket och sen drog vi hem.

Var och handlade och sen lyckades jag somna i en väldigt obekväm solstol (skön att sitta i, men inte att sova i) på balkongen. När jag sovit där i typ en halvtimme vaknade jag och gick in och sov på sängen istället. Sen blev det middag på balkongen, Magnus fixade. Supergott, som vanligt de få gångerna han lagar mat. :)

Ikväll blir det nog en liten sväng på stråket, inget jättefestande men kanske en cider eller så. Ni får en rapport i morgon. :D

/M

Gummistövlarna!

Yes, äntligen har dom kommit. Så fina!! Perfekt idag då det regnat massor.... Så nu kan ni äntligen få se mina favoriter.



Egentligen skulle jag, Hanna och Madde träffas idag, men det blev tyvärr inget. Så istället gick jag och Magnus och fikade på Tehuset, mumsig baguette med kalkon och cream cheese och en kopp varm choklad. Sen gick jag på stan medan Magnus jobbade lite. Hittade två skålar på Moas skafferi som hade så underbara färger så jag var tvungen att köpa dom. Funderade ett tag på vad jag skulle säga till Magnus att jag skulle ha dom till, men jag kom inte på nåt bra. :) Köpte även lite nytt smink, roligt! Det var verkligen längesen jag köpte något nytt på den avdelningen. När vi kom hem packade jag upp stövlarna och drog på mig dom, sen åkte vi och handlade mat. Syster Siri (som har semester från och med ikväll, lyckliga hon) blev också förälskad i stövlarna.

Ikväll blir det mys i soffan, perfekt väder för det. Känns som det är höst redan, som att sommaren aldrig fanns. Fick förresten lite längtan efter jul förut. Drömde härom natten att jag missat julen på något konstigt sätt....
Hoppas att det blir lite mer sommar i alla fall.

Nu ska jag göra chokladbollar!

/M

Kalas

Som jag skrev i förra inlägget, tiden går så fort! Helt plötsligt har hela helgen gått också...

Igår blev jag väckt ur min skönhetssömn av Magnus, det var dags att kliva upp och gå och möta Daniel och Ida för en frukost på Gamla Teatern. Mysigt värre! Och så himla gott! Åt massor. Kan verkligen rekommendera att ni lyxar till det med en hotellfrukost någon gång ibland. När vi ätit klart tog vi en liten sväng på stan.

När vi kom hem satte jag mig med alla fotografier samt det nya fotoalbumet och klippte och klistrade. Det blev jättebra! Det kändes så skönt att jag tog tag i det. Sen var det dags att göra mig i ordning då jag skulle till Therese F på fest på kvällen. Siri kom förbi så vi fördrack lite och fixade oss sen skjutsade Magnus ut oss till Frösön. Festen var jättetrevlig, Therese hade som vanligt fixat så fint. Hon är en hejare på att ha gäster. :) Det var mest folk från jobbet där, så det blev massor av jobbsnack, men det gick bra ändå. Kom hem vid två-tiden, låg och pratade med Magnus en stund och sen stensomnade jag.

Idag har vi tvättat, som vanligt på söndagarna. Har även varit en sväng i Ås och hälsat på Jennie som fyllde år, fast det var inte förrän vi varit där en stund som vi fick reda på att det var därför vi var där, Magnus minne hade visst lite platsbrist.... :D Vi fick i alla fall både smörgåstårta och vanlig tårta, supergott!

På eftermiddagen har vi bara legat och myst i soffan och nyss åt vi middag. Spagetti och köttfärssås. Vi hade även sallad som jag plockat på vår balkong. Mycket godare än den från affären.

Två veckor kvar till semestern, åtta arbetsdagar. Det går så fruktansvärt segt att jobba nu. Men snart får jag slippa det ett tag. Det ska bli så skönt! Ska bli jättekul att åka till Göteborg och shoppa och gå på Liseberg. Love it!

/M

PS. Av min blogg att döma gör vi inget annat än äter, varannan mening handlar ju om något jag ätit, hahaha....

Godisutdelning

Oj, vad veckorna går fort. Hinner ju inte med....

I måndags kväll tog vi en tur till Hanna och Jocke och Filip i nya lägenheten. Det var så fint och mysigt där, trots flyttstöket. :) Hade med oss en stor skål med godis som blev varmt välkomnad av den lite trötta familjen. Filip är sååå söt!! Charmig som bara den. :)
När vi varit där en stund och Magnus hjälpt till att packa upp den väldigt stora, nya tv:n så åkte vi vidare. Först en sväng till Martin, med en påse full av godis, risifrutti och en mycket vacker OLW-tröja. Efter det åkte vi till Erik, Siri och Dilba med, gissa vad, en påse med godis och såklart fick även Erik en fin OLW-tröja. Vi busade lite med Dilba och sen hade jag SM i nysningar på vägen hem.

Tisdagen var mest bara jobb, inget intressant alltså.

Igår tog jag först en skön sovmorgon. Hade precis hunnit göra mig i ordning och ätit lite frukost när Magnus kom hem och tog med mig på lunch tillsammans med Daniel och Ida. Var på Lilla Siam och åt buffé. Det var gott, synd att man blir mätt så fort när det är buffé.
Efter vi ätit tog jag en sväng på stan medan Ida gick tillbaka till jobbet och Daniel och Magnus gick och spelade PS3. När jag var klar gick jag förbi där också. Låg och läste klädkataloger (det kommer att bli en dyr höst) medans de spelade klart och sen gick vi hem. På kvällen gick vi tillbaka till Daniel och Ida och åt tårta, Ida fyllde nämligen år i tisdags. Väldigt gott var det!

Kom hem lagom till klockan nio och What about Brian och sen finalen av Pussycat Dolls. Äntligen, då får jag i alla fall en serie mindre att följa....

Nu ska jag ta något att äta och sen är det dags att jobba igen.

Har beställt mina gummistövlar nu, hoppas dom passar!

/M

Måndag

Jag hittade ett par superfina gummistövlar igår, men de fanns ju inte i min storlek såklart. Men jag mailade i alla fall företaget och de skulle nog få in min storlek den här veckan. Så nu gäller det att vara på hugget så jag inte missar dom igen. Så alla ni där ute med fötter i storlek 39, håll er borta från mina stävlar! ;)

Vad hade hänt vid Preem-macken på Rådhusgatan i morse? Det luktade något fruktansvärt illa där. Som ett riktigt skabbigt utedass fast tio gånger värre. Höll på att spy när jag gick förbi. Som tur var hade stanken försvunnit när jag skulle gå hem.

Det var en väldans massa folk på jobbet idag. Många hade väl börjat semestern och var ska man fira den om inte på Willys? ;)
Jag jobbade i alla fall helsegt idag. Men nu är det bara elva arbetsdagar kvar....

Idag fick jag alla kort jag beställde när jag var sjuk. 90 bilder nästan! Wihoo!! Nu måste jag ut på stan och köpa en fint album att sätta in dom i, det ska bli så roligt! Och så kanske vi äntligen kan få upp några ramar på väggarna, inte en dag för sent.

Åh, min älskling du är så underbar och söt i ditt "diagram"! :D

/M

Regnigt

Vilken seghelg det har varit hittills. Jag har varit så hemskt uttråkad. Vi tog en sväng på stan igår i regnet. Köpte en liten present till Agneta som fyllt år i veckan. Sen köpte vi fika och gick hem eftersom vi skulle få besök. Men besöket i fråga kom aldrig och hörde inte av sig och berättade det heller. Sjukt irriterande. 
Runt femtiden åkte vi och plockade upp Emma som hade jobbat och sen åkte vi till Torvalla. Det var trevligt som vanligt, god mat och en massa historier om Magnus som liten. :) 

När vi varit där några timmar åkte vi hem (Magnus var faktiskt ovanligt lugn, knappt några myror i brallan), tog en sväng förbi Coop för att köpa godis. Det slutade med att vi fick två stora lådor med prover på Malaco Truly av Daniel, så nu kan vi äta sådana i en evighet.

Idag har vi inte gjort mycket, håller på att tvätta. Ska kanske kika förbi hos Hanna och Jocke sen som äntligen håller på att flytta in i sin lägenhet. Det måste vara så kul för dom. 

Vädret är inte så roligt alls. Regn och regn. På tal om det så vill jag verkligen köpa ett par fina stövlar, men jag vet inte var jag ska hitta det i den här stan. Får leta vidare....

I morgon är det jobb igen. Jag är verkligen less på det. Behöver semester, nu!!

/M 

Klagomål

Nu har jag frisknat till, äntligen. Har jobbat i två dagar men jag var sjukt seg igår. Det är som att alla muskler i kroppen försvinner när man är sjuk så sen när man ska börja använda dom igen går det så fruktansvärt trögt. Och axeln värker vidare, har försökt att använda vänster arm mest nu, vilket har lett till att jag nu även har väldigt ont i vänster axel...suck....längtade verkligen till massagen på måndag, men det visade sig att vi inte får någon, vet inte han är på semester eller nåt.


Ja, ja nu ska jag sluta gnälla om mina krämpor för den här gången, låter ju som en gammal surkärring. :)

Skönt med helg!! Bara tre veckor kvar till semestern!

Har inga större planer för helgen, så ni får veta i efterhand vad vi hittat på. Nu tror jag att jag ska svänga ihop en drink, har varit lite småsugen hela veckan. Om jag nu har något att blanda av, syrran var här förut och tog lite av alkoholförrådet. Fast lika bra var det, ingen mening att det står här när ingen dricker något.

Ha en underbar fredagkväll!

/M 


Bak-galen!

Fråga:
Vad händer med Marja när hon måste vara hemma från jobbet i två dagar för att hon är sjuk, men ändå är tillräckligt frisk för att inte vilja ligga i sängen hela dagarna?

Svar:
Hon blir helt galen!

Jag har skurat alla golv i lägenheten och hela badrummet. Jag har lagat en massa mat, diskat, fixat i köket. Och framför allt, jag har blivit helt galen i att baka. Det var nog pajen vi gjorde i söndags som blev startskottet, äpple- och björnbärspaj, gottigt. Idag har jag bakat en banankaka med kokos och hackad choklad och en chokladkaka med lite lime. Åh, jag vill bara baka mer, men jag vet inte vad jag ska göra med allt. Kanske får skaffa en korvvagn och sälja kakor i på stan. Längtar tills jag har ett hus med en stor frys som jag kan fylla...

Nu är jag nästan helt frisk, har några jobbiga hostattacker då och då samt att min axel gör oooont! Dom ringde förresten från Willys 1,5h efter att jag skulle ha börjat jobba idag och undrade om jag fortfarande var sjuk. Någon som är förvånad? ;)

Om någon är sugen på lite fika eller behöver få några kakor bakade så är det bara att höra av er. :)

/M

Sjukstuga...

Jag blev smittad till slut, lagom till helgen såklart. Har legat mest hela tiden och snorat och hostat och svettats. Usch. Känner mig mycket bättre och fräschare nu, men jag tror att jag ska vara hemma i morgon i alla fall. Det är alltid bättre att vara hemma en dag för mycket än att gå tillbaka till jobbet för tidigt och bli sjuk igen. Det har mamma och pappa lärt mig. :)

Det har inte hänt så mycket mer i helgen, det händer ju inte så mycket roligt när man ligger nedbäddad. Har blivit mycket tv-tittande och lite spel på x-boxen. Och mycket prat. Det är så skönt att bara sitta och prata ibland tycker jag, fast Magnus får ju tv-abstinens efter två minuter... ;)

Vi har även gjort en liten lista på saker som ska fixas i lägenheten. Jag är sugen på att måla om köket. Tapeten där är fin, men har stora fula fläckar på sig och jag har tänkt göra något åt den väldigt länge. Svårt bara att hitta någon färg som passar. Men jag ska fundera. Sen måste vi beställa lite kort så vi kan fylla alla ramar som bara står i ett hörn och samlar damm. Det blir ju lite trist att hänga upp tomma ramar. Men sen måste vi ju verkligen fotografera lite mer också... Önskar att man alltid hade en fotograf med sig som kunde ta kort på alla roliga ögonblick. Så jag har några projekt inför semestern. Blir nog lite tid vid symaskinen också.

Till veckan ska jag gå och beställa blommor till brudbuketten jag ska göra. Vi har bestämt nu hur den ska vara i alla fall. Det ska bli så roligt att göra, ser verkligen fram emot det.

Nu ska jag göra honungsvatten och sätta mig i soffan igen. Fast jag måste nog ta en sväng förbi balkongen och kolla på mina tomatplantor som fått blommor (vet inte om det heter blommor på tomatplantor, men de har fått det som senare blir tomater, om jag har tur). :)

/M

RSS 2.0