Tisdag 24 november

Oj, vilket gympass Amanda har kört nu på morgonen i babygymmet. Hon har ålat runt, runt, vänt sig fram och tillbaka från rygg till mage, från mage till rygg gång på gång. Hon lyfte ryggen jättehögt och stödde sig på ena handen samtidigt som hon försökte få tag på en sån typ tvättanvisningslapp som sitter på bågen som leksakerna hänger på. Hon är så himla stark och duktig min lilla tjej! När hon tröttnat på gymmet la jag henne på mage på golvet och då ålade hon runt där en stund också. Jag blir så löjligt stolt över Amanda hela tiden!

Jag packar som bara den och Magnus kör lådor till huset. Har mest bara köksgrejer kvar att packa nu och det är ju det jobbigaste. Ömtåliga glas och sånt. Känns jättekonstigt att vi ska flytta om bara några dagar!

Amanda ligger på golvet bredvid mig och skrattar när jag visslar åt henne, men nu är det nog dags för käk. Sen ska jag försöka få tid att beställa lite kort, packa lite mera och så skulle mamma/mormor komma förbi.

Ha en trevlig dag!

/M


Lördag 21 november

Idag packade vi bilen med städredskap och åkte till huset. Vi fick besök Magnus moster med familj. Mycket trevligt! Det var första gången de träffade Amanda också och hon fick (som vanligt!) fina presenter. Hon blir lite bortskämd tjejen, men det är väl så det ska vara när man är liten. Och så fyllde hon ju faktiskt månad idag. Jag tänkte köpa någon ny leksak till henne, men hittade ingen bra.
I alla fall så städade vi sovrummet som är helt färdigrenoverat. Fint blev det, men jag tror inte vår sängstomme kommer att passa så bra. Jaja den får duga till att börja med så får vi väl se om vi vill köpa någon ny sen.
Igår fick vi förresten reda på att det dolda felet som upptäcktes när vattenskadan skulle åtgärdas troligtvis inte är så illa som vi befarat. Det kändes så himla skönt, men det måste ju fortfarande åtgärdas vilket gör att allt annat arbete i huset ligger nere för tillfället.

Jag är så himla sur, för jag hade verkligen sett fram emot att äntligen vara ledig på julen. Slippa all stress och jobb dygnet runt. Vi skulle äntligen bo i vårt hus som jag skulle pynta så fint, hade beställt fina julstjärnor och grejer. Jag skulle ha tid att baka och laga mat och få en superfin jul med lilla familjen. Så blir det inte. Och nästa jul jobbar jag väl igen, suck!

Förresten borde de uttöka antalet föräldradagar, de tar ju slut alldeles för fort om man inte tar ut så få dagar i månaden att man knappt får några pengar alls, eller har så hög sgi att man får bra ersättning ändå. Om Amanda någon gång ska få ett syskon får jag väl se till att jag fått högre lön innan så min sgi blir bättre. För övrigt skulle drömvinsten sitta bra!

Nej, dags att hämta tvätten och sen se om lillskrutt vill sova, just nu ligger hon och gosar med sin mjukistiger på golvet. Sötnos!

/M

Fredag 20 november

Vaccineringen gick bra fast jag gruvade mig som bara den innan. Fick lite halvt panik där ett tag och sen kändes inte sprutan ens. Då kände jag mig superlöjlig. Måste bli av med den där stickrädslan. Har inte drabbats av någon vaccin-influensa än i alla fall men är lite öm i armen.

I morgon blir Amanda fyra månader! Tiden går fort, samtidigt som det känns som hon alltid varit hos oss. Kan knappt komma ihåg hur det var utan henne. Vad gjorde man då hela tiden?

Nu ska jag och Magnus äta lite kladdkaka och sen blir det sängen och kvällsmat för Amanda.

Trevlig helg!
/M

Torsdag 19 november

I måndags var vi på 4-månaderskontroll på BVC. Amanda är nu 61,5 cm lång och väger 6360 gram. Hon ligger lite under sin egen kurva nu, men det kunde bero på att hon rör sig mer trodde barnmorskan. Men hon tyckte ändå att jag skulle försöka ge henne mera mat varje gång, det kunde kanske även göra att hon inte behöver äta lika ofta. Och det skulle ju vara skönt, varannan timme från hon börjar äta till nästa gång hon börjar och så äter hon 30-40 minuter ungefär. Då kan ni räkna ut själva hur mycket annat jag hinner pyssla med än att mata. :) Men det är mysigt också, så jag klagar inte så mycket...

Efter vi varit på BVC träffade vi Amandas farmor på stan. Vi tog en rejäl shoppingrunda, farmor ville nämligen att vi skulle välja ut lite julklappskläder. Sen blev det en fika på Thörners också, räkmacka, mums! Och Amanda sov hela tiden, helt otroligt!

Börjar bli lite stressad över flytten, det är ju jättesnart. Måste börja packa på allvar nu!

Idag ska vi försöka få oss en spruta vaccin. Har grubblat fram och tillbaka hur jag skulle göra, men har nu bestämt mig för att ta den, främst för min astma, men också för att jag inte vill bli sjuk så att jag inte kan ta hand om Amanda.

I helgen ska vi städa lite i huset så vi kan få två rum som Magnus kan bo i vissa nätter. Jag och Amanda flyttar hem till pappa på heltid. Jag kunde väl aldrig tro att jag nästan åtta år efter jag flyttade hemifrån skulle flytta hem igen, 25 år gammal. Men så kan det gå! Det ska bli mysigt att få lite tid med familjen också.

Nu ska jag kika igenom posten och sen är det lunchdags för Mandisen.


Gott med frukt! :)

/M

Söndag 15 november

Inatt åt Amanda bara en gång, skönt! De senaste två veckorna har hon ätit två-tre gånger per natt. Tror att hon håller på att lägga på sig lite reserver. Och det gör ju inget, hon är ganska smal för att vara bebis. :)

Håller på att packa lite grejer, men det var trist, en massa jobbiga prylar som är svåra att packa. Det är nu man önskar att man bara hade fyrkantiga grejer som lätt går ner i lådor. Gärna av bomull också så det blir lätt att bära. Sen måste jag gå igenom köket ordentligt och se vad vi ska ha kvar egentligen. Vi har köpt en ny servis så vi behöver göra oss av med en del gammalt.
Om två veckor ska vi flytta, till ett hus det inte går att bo i, suck! Just nu undrar jag varför jag alltid varit så sugen på hus, det verkar bara innebära en massa problem. Men det blir väl bättre, så småningom...

Dags för tvättstugan. Försöker att tvätta alla textilier innan jag packar, men det är ju inte så lätt att hinna med då vår lilla tjej fixar fram en hel del tvätt.

Så, nu har jag ingen tid att sitta här och beklaga mig längre. Tvätt och packning!
Vi har i alla fall bokat in flyttstädning, det ska bli otroligt skönt att slippa den!

/M

Lördag 14 november

Vår lilla tjej har kommit på att det är jätteroligt att stå i knät och hoppa. Hel tiden! Så det är mjölksyra i armarna på mig och Magnus mest hela tiden. Hoppgunga måste fixas nu!


Mina underbara älsklingar! Vilken tur att jag har er då så mycket annat känns tungt just nu.

Nu ska jag göra mig i ordning för sängen och för att ge Amanda lite "kvällsfika".

/M


Söndag 8 november

Förstår ifall någon av er trillar av stolen nu, Marja har uppdaterat!

Fy fasen vad tiden går fort! Någon tid att sitta vid datorn finns knappt, på veckorna inte alls och helgerna spenderas mest i huset och sen när vi kommer hem är det matlagning och sånt på schemat.

Innan den första december är det flytt som gäller, dock har vi stött på problem. När det nya köket sattes upp råkade en skruv skruvas genom rören till elementen som går i väggen så nu har vi fått en härlig vattenskada. Så det blir till att plocka bort det nya golvet (och det gamla som är under) och delar av köket för att åtgärda. Även tvättstugan som ligger under köket är rejält drabbad, så där måste tak och väggar plockas ner. Precis vad vi inte behövde då vi redan låg efter i planeringen. Så deprimerande! Men vi får se det positiva, som att vi inte hade gjort klart hela köket. Vi har i alla fall målat klar all panel och det var på tiden, man blev ju rätt less där på slutet, men fint blir det!

Vi tog en sväng på IKEA i veckan, småshoppade lite och samlade inspiration till övriga rum i huset.

Amanda växer och utvecklas som bara den! Hon är så go och skrattar massor. I måndags vände hon sig från rygg till mage för första gången. Hon har varit på gång flera gånger men armen har alltid varit i vägen, men nu förstod hon att den måste vikas in. Vi går på babymassage på måndagarna, det är sista gången i morgon, vi håller till på Öppna förskolan och det är inget vidare ställe för Amanda. Hon verkar bli väldigt stressad där, grinig och så. Men personalen där är lite si och så, kommer och rycker barnen ifrån en och även om de ligger helt lugnt och tittar så ska vissa dit och plocka upp de små. Mycket irriterande.
Annars är hon oftast på bra humör, förutom när hon sovit för lite. Allting ska kännas på och _allt_ ska ätas på! Förut sög hon på saker men nu gnager hon, hon fick en bitring av sin farmor som hon gärna gnager på så det gnisslar, låter som hon äter Halloumiost. :) Underbaraste lilla tjejen!

   
Zzz, båda bilderna är från när jag och Amanda var i Kläppe i höstas när Magnus var på jobbmöte i Skåne.

   
Lek i spjälsängen och flyttpackning...

  
Lite pappamys innan läggdags.

Så, nu vet ni att vi lever och ni har blivit överrösta av Amanda-bilder.

/M


RSS 2.0