Lör 29/1 -1,5år-

Just ja, vi var på 1,5års kontroll med, A grinade från vi kom in i rummet tills vi gick därifrån, inga bra minnen skulle jag tro. Hon hade i alla fall växt rejält på längden till 81cm, hon var 74 vid ett år. Hon lyckades även ta sig över 10kg på vågen 10160gram för att vara exakt. Jag tror lunchen innan hjälpte till lite där, lillskrutt klämde nämligen i sig 22-23 plättar precis innan vi for!
De där testen som de gör vägrade A, tex bygga ett torn av klossar och kladdrita. Lyssna på hjärtat gick inte heller eftersom hon skrek så mycket. Usch, jag ser inte fram emot nästa kontroll vid två år. Fast då slipper vi ju ialla fall ta någon spruta.

/M

Lör 29/1 -Sjuk och pysslig-

Sådär, då har den första normala veckan varit. Fast helt normal blev den inte eftersom jag fick någon slags magsjuka på onsdagkväll. På torsdagen var vi ju ändå lediga med jag sjukanmälde mig igår och idag. Fast jag mår bra nu, men kändes lika bra att vara hemma en dag för mycket. Aldrig bra att gå tillbaka för tidigt, speciellt inte med magsjuka när man jobbar med mat. A fick inte vara på förskolan igår eftersom jag var sjuk så hon fick köra vård av förälder.

Annars har det gått bra på förskolan, när hon fick börja klockan sju på morgonen så blev hon så trött att hon somnade utan problem efter lunch. Så allt löser sig!
Dessutom har hon somnat vid sju på kvällen och sovit hela natten!

Har roat mig med att sy lite, en vimpel som ska hänga i A:s rum ska det bli. Fattas bara ett band nu, men det måste jag köpa. Undrar om tygaffären i byn har öppet imorgon?
Funderar fortfarande på vilka gardiner vi ska ha, tänkte rosa-vitrandiga, men nu börjar till och med jag tycka att det är väldigt mycket rosa därinne. Kanske ljusgröna skulle bli fina...?

Nu ska jag surfa vårkläder och ignorera snöstormen som dundrat utanför huset hela dagen.

/M

Jag håller på att sy en vimpel till A:s rum.

dsc00193 (MMS)

Jag håller på att sy en vimpel till A:s rum.


Mån 24/1 -Vardag-

Idag hade A första heldagen på förskolan och det gick bra. Hon hade inte sovit något men somnade efter två sekunder hemma istället. Hoppas att hon kan somna i vettig tid ikväll bara.

Magnus åker på konferens i morgon så då får vi klara oss själva några dagar. Får ta ut lite komptid på onsdag morgon för att få ihop det men annars ska det nog gå bra. På torsdag är vi lediga och då ska vi på 1,5års-kontroll. Har laddat upp med vindruvor som tröst efter sprutan.

Nu ska jag ställa klockan på kvart i fem och så gå och lägga mig strax, om bara A vill sova också.

/M

Lör 22/1 -Veckan-

Jag har haft en väldigt kul vecka på jobbet. En massa nya grejer att lära mig så jag har varit rätt förvirrad stundtals. Men som sagt himla kul!

För A har det gått jättebra, ja förutom att hon vägrar att sova på förskolan då. Men ingen som känner vårt lilla A är väl speciellt förvånad över det. Vi får väl se hur det går längre fram, från och med måndag går hon i alla fall på riktigt.

Idag har jag städat och tvättat, kollat på vintersport och myst med familjen. Och så har jag varit och fixat gymkort! Så nu väntar jag bara på att de ska öppna. En månad kvar ungefär, det ska bli jättekul!

Ja, det blev en liten uppdatering. Nu måste jag bädda nytt i sängen så vi kan gå och lägga oss.

/M

Idag hämtar jag A vid tolv. Har haft en sk...

dsc00189 (MMS)

Idag hämtar jag A vid tolv. Har haft en skön lugn stund och ska äta lite lunch innan jag åker. Imorgon börjar jobballvaret och jag kan inte förstå hur fort tiden har gått. /M


Fre 14/1 -Fortsättning-

De två senaste dagarna har fungerat lika bra på förskolan. Jag har varit där och lämnat vad nio och sen hämtat henne vid elva. Igår stannade jag lite längre eftersom de hade julgransplundring och tomten skulle komma. Visste inte riktigt hur A skulle reagera på att träffa honom, men det gick bra. Idag var Magnus med och lämnade för att få se hur allt går till. Det är han som sköter inskolningen från tisdag. Båda dagarna när jag kommit för att hämta har A suttit och ritat. Man går förbi fönstret till ritrummet när man ska gå in så då har hon sett mig och blivit jätteglad! Men sen har hon inte alls velat följa med hem. Igår skakade hon bara på huvudet åt mig och idag sprang hon och försökte gömma sig. Men hon är lika glad ändå, gofisen min!

Veckan har gått galet fort tycker jag! Jobbar hela helgen och det känns inte vidare lockande. Speciellt att börja klockan sex i morgonbitti... Sen skolar jag in på måndag igen, men sen är det jobb på heltid efter det. Känns väldigt overkligt!
Fast en grej som jag gillar med att jobba är den där härliga fredagskänslan man får då. Ja, inte om man jobbar helg då, men varannan fredag får jag i alla fall njuta av den. Fredagsmys!

Någon dag efter jobbet nästa vecka måste jag nog ta en sväng på stan och handla en del grejer till A. Hade planerat att boka klipptid med, vi får se när det blir av.

Hoppas på en mysig helg för alla!

/M

Ons 12/1 -Det går bra!-

Inskolningen på förskolan har hittills gått jättebra. De första två dagarna var A lite försiktig i början, men efter en liten stund "glömde" hon bort mig. Idag satt jag i personalrummet hela tiden och i morgon får jag lämna henne och åka hem och vänta. Men de stora prövningarna kommer väl nästa vecka när hon ska äta lunch där och sova. Maten borde inte vara något problem men att få henne att somna där kan nog bli lite lurigt. Men det återstår att se.

Strax innan vi skulle åka hem idag så kom mamma dit och hälsade på, för att kolla lite ifall hon ska hämta någongång eller så. A har fått en favoritfröken och hon fick en stor kram innan vi gick. Sen tog vi en sväng förbi Krokomsporten innan vi for hem. Köpte två lampor till A:s rum, de blev jättebra där!

Sen blev det en god lunch och en massa bus innan A tillslut somnade, både jag och mamma hade varit nära att somna många gånger innan dess.

Här hemma har vi flyttat ut alla möbler från det blivande kontoret, så det ska vi börja fixa snart. Det ska bli så skönt när det är klart! Då ska jag se till att fixa vår stationära dator också, så jag kan blogga lite roligare med bilder och så.

Nu kom Magnus hem så det är bäst jag sätter igång med maten, kycklingsallad.

/M

Tors 6/1 -Ny tid-

Idag tog vi en tur till stan. Vi hade tänkt gå på stan med orkade inte det utan nöjde oss med att besöka Lindex på Lillänge. Där bunkrade vi upp med "Ta 3 betala för 2"-kläder inför förskolestarten. Så nu har vi nog så vi klarar oss ett litet tag, men några fler inköp behövs. Det som är dumt med de där kläderna är att vanliga tröjor bara finns från storlek 86, behöver man storlek 80 så finns det bara body och det slutade vi med i våras. Så nu fick det bli lite stora tröjor, men de växer hon ju i så småningom.

Vi tog även ett stopp på Jula, börjar verkligen bli stammisar där. Sen blev det mathandling och så lunch innan vi åkte och hälsade på Jennie och Ebba. Amanda blev som vanligt superglad av att träffa ett annat barn så det var kul!

Imorgon kommer elektrikern hit och fixar lite och sen är det helg igen.

Det är mycket blandade känslor nu inför det som kommer till veckan. Jag tror ju att A kommer tycka att det är jättekul. Det är nog mest det att nu är det slut på en väldigt speciell tid, den absolut finaste i mitt liv hittills, som känns lite jobbigt. Men det ska bli spännande att se vad som väntar nu.

Nej, jag ska nog ta och plocka ihop alla duplobitar nu och se om lillskrutten vill sova.

/M

Sön 2/1 -Nytt år-

Då har det nya året startat. Och ja, det känns ungefär lika som det förra än så länge.

På nyårsafton flyttade vi in alla möbler och leksaker i A:s rum. Det blev så fint. Nu ska det bara kopplas in lite el och så måste vi hitta några fina lampor att sätta upp. Även gardin fattas och där vet jag inte heller riktigt vad vi ska ha än.
På kvällen åt vi en god tre-rätters här hemma, sen blev det mys vid tv:n och läggdags innan tolv-slaget.

Igår hade vi traditionsenlig inventering på jobbet och det var inte alls så kul som man kan tro. ;) Av årets tre inventeringar så är denna helt klart tråkigast.

Så nytt år och nya äventyr!
Jag ska njuta supermycket av kommande vecka då jag är ledig hela veckan med A. Nästa vecka börjar vi nämligen inskolningen på förskolan och det känns sådär för mig. Jag tror det kommer att bli bra, men det blir jobbigt för mig att inte ha kontroll. Spännande ska det bli i alla fall!

Nu ska jag mysa med mina älsklingar, den stora framför sporten och den lilla ligger på golvet och ritar.

/M


RSS 2.0